HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2024 Cumartesi - 19:09

İzmir'de anne ve kızını yaralayan baba serbest: Ölmek istemiyoruz!

İzmir Bornova’da D.A. adlı şahıs öz kızı D.A’nın boğazını kesmeye kalktı. Kızını korumaya çalışan anne H.A. ise elinden yaralandı. Gözaltına alınan zanlı D.A. hakkında bir aylık uzaklaştırma kararı verildiği ve zanlının serbest bırakıldığı öğrenildi. Duruma tepki gösteren anne- kız "ölmek istemiyoruz" dedi.

İzmir de anne ve kızını yaralayan baba serbest: Ölmek istemiyoruz!

Bornova’nın Naldöken Mahallesinde yaşayan D.A ve annesi H.A, 15.07.2024 akşamı dehşeti yaşadı. D.A. alkolik olduğunu iddia ettiği babasının boğazını bıçakla kesmeye çalıştığını söyledi. Seslerini duyan komşularının polise haber vermesi ile şahsın gözaltına alındığı, ancak bir aylık evden uzaklaştırma kararı alındıktan sonra serbest kaldığı öğrenildi. Anne H.A, can güvenliklerinden endişe duyduklarını söyledi.

BIÇAKLI SALDIRGAN SERBEST
D.A, babası D.A’nın çocukluğundan bu yana kendine ve annesine şiddet uyguladığını savundu. Babasından gördüğü fiziksel şiddetten kaçarak evlendiğini söyleyen D.A, eşinin dolandırıcılık suçundan tutuklanmasının ardından boşandığını ve iki çocuğu ile birlikte babasının evine dönmek zorunda kaldığını dile getirdi. Gördüğü şiddetin bıçaklanma boyutuna ulaştığını belirterek babasının serbest bırakılmasından endişe duyduğunu belirtti.
“YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULDUM”
D.A, 15.07.2024 akşamı babasının çocuklarına şiddet uyguladıktan hemen sonra kendine de şiddet uyguladığını, boğazını ve elini kestiğini söyleyerek, “O akşam sofrada oturuyorduk. Çocuğumla ilgileniyordum. Babam her zaman ki gibi alkollüydü. Aniden oğluma hakaretler etmeye ve şiddet uygulamaya başladı. Oğlum da ağlayarak sofradan kalktı ve içeri geçti. Ben de çocuğuma hakaret ettiği için tepki gösterdim. Daha sonra babam, bana ve çocuklarıma ağıza alınmayacak küfürler etmeye başladı. Babamın şiddetinden çocuklarımı korumak için onları bahçeye oyun oynamaları için gönderdim ama babam ‘Burası benim evim ben ne dersem o olacak.’ diyerek çocuklarımı tekrar içeri aldı. Ben de çocuklarımı engellemeye çalıştığı için ‘onların annesi benim’ diyerek savunma yaptım. Boşandıktan sonra iki çocuğumla birlikte babama sığındım ama eşimden kaçarken daha beterini yaşadım Yani yağmurdan kaçarken doluya tutuldum” dedi.

“BIÇAĞI BOĞAZIMA DAYADI”
Yaşadığı korku dolu anları gözyaşları içinde anlatan D.A, babasının bıçaklı saldırısına uğradığını söyleyerek, “Babam, yaşadığımız sözlü tartışmanın ardından beni darp etmeye başladı. Annem, hem kalp hem de tansiyon hastası. Ona da zarar vermesin diye korumaya çalıştım ama başarılı olmadım. Ondan kaçmak için evimizin balkonuna sığındık ama ellerine mavi doktor eldiven takmış ve keskin bir bıçakla bize doğru gelmeye başladığını gördüm. Kaçmaya çalışsam da saçlarımdan tutup elindeki bıçağı boğazıma dayadı. Ellerimle bıçağı engellemeye çalışırken sağ elimin parmakları neredeyse kopuyordu. Boğazımdan kan aktığını gören annem babamın beni öldürmemesi için elleriyle bıçağı yakalamaya çalıştı. Ama babam beni bırakarak annemi de darp etti ve elini kesti” şeklinde konuştu.

Çığlıklarını duyan komşuların polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekiplerini gören zanlı D.A, olay yerinden kaçmaya çalışırken yakalandı.

“DELİL KARARTMAK İÇİN BIÇAĞI YIKADI”
D.A, babasının polisler tarafından gözaltına alınmadan önce gizlice kanlı kıyafetlerini değiştirdiğini ve bıçağı yıkadığını vurgulayarak, “Babam, polis ekiplerinin geldiğini duyar duymaz kanlı gömleğini değiştirdi ve attı. Elindeki bıçağı da delil karartmak için yıkadı. Sağ olsun polislerimiz babamı gözaltına aldı ve bizi hastaneye götürdüler. Doktorların dediğine göre bıçak bir santim daha derin olsaydı belki de şu anda ölmüştüm. İşin ilginç tarafı biz hastanedeyken polislere yaralandığını ve darp edildiğini söyleyerek kendini savunmuş. Bize bütün bunları yaptıktan sonra ceza almamak için yalan söylemiş. Çünkü komşular şahit. Komşularım bizi babamın ellerinden aldı. Şu anda babamın serbest bırakılmış olmasından endişeliyim” diye konuştu.

“TUTUKLANMASINI İSTİYORUM”
Anne H.A, ise kalp ve tansiyon hastası olduğunu ama buna rağmen eşinden yıllardır şiddet gördüğünü dile getirerek bıçaklı saldırganın yakalanarak ceza almasını istediğini vurguladı. “Elimle bıçağı durdurmasaydım kızımı öldürecekti” diye konuşan H.A, korktuğunu söyleyerek, “Kızımı kanlar içinde eşimin elinden almak için çok uğraştım. Eşim bana ve kızıma saatlerce fiziksel şiddet uyguladı. Kalp ve tansiyon hastasıyım. Eşim bize hiç merhamet etmedi. Gözaltına alındığını duyunca korkumuz geçmişti ama daha sonra serbest bırakıldığını öğrendik. Bize yaptıkları için tutuklanmasını istiyorum. Çünkü elimle bıçağa engel olmasaydım eşim kızımı öldürecekti” ifadelerini kullandı.(Yeni İzmir)

 
Türk donanması KKTC'de geçit töreni düzenledi
 
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 21 Temmuz 2024 Pazar 01:52

yeter artık bu nasıl bir karar verme halidir. biz artık bıktık. Böyle psikopatlar neden serbest kalıyor. Siz gerçekten hakimmisiniz. Sizlerin bir vicdanınız yok anladık. neyin kafasınızda neleri yaşıyorsunuz. neyin hıncını yaşıyorsunuz.beni bozmayın sadece..

Yorumu oyla      0      0  
20 Temmuz 2024 Cumartesi 21:25

Böyle giderse cehenneme gidiyor demektir: Başka nereye gidecek.

Yorumu oyla      2      0  
vatandaş 20 Temmuz 2024 Cumartesi 20:54

ya nereye gidiyor bu millet..yabancılar marsa biz nereye..bu şiddeti gören o çocuklar büyüdüğünde suç işlemeleri yüksek ihtimal..şimdi suçlu kim..ileride toplum ne olacak bakalım..

Yorumu oyla      0      0  
20 Temmuz 2024 Cumartesi 19:42

Zanlı serbest bırakan hakimi tutuklayın zanlı ile birlikte aynı hücreye koyun.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk donanması KKTC'de geçit töreni düzenledi
KKTC’de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü dolayısıyla geçit töreni düzenlendi.
Tiyatro sanatçısı Şener Kökkaya yaşamını yitirdi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ...
THY: Tüm operasyonlarımız normal seyrine dönmüştür
THY, küresel çapta yaşanan teknik aksaklığın tamamen giderildiğini ve ...
 
Kamyonet kamyonla çarpıştı... Feci kazada can pazarı!
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde kamyonla kamyonet çarpıştı. Kazada kamyonet ...
Buca'daki yangın kontrol altında
İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ...
Evinde cesedi bulunmuştu... Üvey oğlu ve akrabası gözaltında!
Karabük'te evinde cesedi bulunan Fatma Metin'in (88) vücudundaki darp ...
 
Akrabalar arasında silahlı arazi kavgası: 1 ölü!
Çorum’un Osmancık ilçesinde, akrabalar arasındaki silahlı arazi kavgasında ...
DEM Parti Adıyaman merkez ilçe başkanı tutuklandı
DEM Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Yusuf Özperçin, terör örgütü PKK'nın ...
Elektrik faciası soruşturmasında yeni gelişme!
İzmir'de, sağanak yağış sırasında su birikintisinden geçmeye çalışırken ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cumhuriyet'in en 'karanlık' gecesi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzük değişirse CHP değişir mi?
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bütün taşlar yerinden oynadı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Şiddet patlaması: Tehlikenin farkında mıyız?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Özfatura ve Kamala
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva