HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2012 Çarşamba - 16:46

‘Adaylık piyasasını şimdiden açmak doğru değil’

Gediz Üniversitesi’nde medya mensuplarıyla buluşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İzmir’e yönelik projelerle ilgili açıklama yaparken, ‘Büyükşehir adaylığı’ sorusuna muhatap oldu. ‘Yerel seçim için adaylık piyasasını şimdiden açmak doğru değil’ dedi.

‘Adaylık piyasasını şimdiden açmak doğru değil’

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’e yönelik yapılan proje programının geciktiği ve zamanın istenildiği gibi gitmediği yönündeki eleştirileri yanıtlayan Bakan Yıldım, “Projeler yargıya gitmediği ve yürütmenin durdurulması verilmediği sürece bir sıkıntımız olmaz. Şu anda işler devam ediyor. Ben tabloyu o kadar da vahim görmüyorum. Biz İzmir’e iyi şeyler yapmak istiyoruz. Kötü bir amacımız yok. Bilmeyerek bir şey yaparsak uyarın. Biz yaptığımızda hemen vazgeçeceğiz. İzmir’in kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir noktaya geldi. Artık STK’lardan farklı sesler geliyor. Birileri eleştirirken diğerleri de onlara ‘kardeşim yeter, biraz makul düşünelim’ diyor. Ben bu durumdan memnunum. Halka verdiğimiz belli sözler var. Bir konuda kanaat getirdiysek mutlaka bir yolunu bulur ve yaparız. Pes etmeyiz. Konuş konuş bir yere kadar. Artık az konuşup çok iş yapma zamanı” diye konuştu.
 
Daha önce yaptığı açıklamalarda “çılgın projem” dediği Konak Tüneli ile ilgili konuşan Bakan Yıldırım, işlerin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yeşildere yönünden giriş için çalışmaların sürdüğünü anlatan Bakan Yıldırdım, “Tünelin ağzında güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Orada kazıklar çakılacak. Tünelin 50-60 metre giriş bölümünde yapılan kazık çakma işleri sürüyor. Daha sonra tünele gireceğiz. Aynı zamanda kavşak düzenlemesi de olacak. Bir sıkıntı olmazsa tünel 2013 yılı sonuna hizmete girecek” dedi.
 
GÜNDEMİMDE ADAYLIK YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde basına yansıyan “Binali Yıldırım İzmir’e 2014 yerel seçimlerinde aday olursa ben de olurum” sözlerini değerlendiren Bakan Yıldırım, kendisinin aday olma konusunda bir düşüncesinin olmadığını ifade etti. Adaylık dönemini geçirdiğini, İzmirlilerin karşısına genel seçimlerde milletvekili adayı olarak çıktığını ve bunun karşılığını da aldığını anlatan Bakan Yıldırım, “Ne adaylığı? İzmirliler yerel seçimlerle ilgili düşüncemi biliyor. Gündemimde, düşüncemde böyle bir şey yok. Dünya kadar önümüzde yapılacak iş var. Yerel seçimler için adaylık piyasasını şimdiden açmak doğru değil. Önümüze 35 proje gibi önemli bir yapılacak iş programı koyduk. Ayrıca Aziz Bey işi (adaylık) niye benim durumuma bağladı onu da anlamış değilim” ifadelerini kullandı.
 
MUHALEFET YAPMIYORUZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir milletvekilleri ile Ankara’da yaptığı toplantıda söylediği ifade edilen sözlerin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik ‘muhalefet yapmıyor’ açıklamalarının sorulması üzerine Bakan Yıldırım, “İzmir’de CHP iktidar. Biz muhalefet yapmıyoruz. Belediye başkanının görevi muhalefet yapmak değil. Muhalefet yapmak bizim görevimiz. Ama şehrin hatırı için bunu yapmıyoruz. Anlamsız tartışmalar ve gereksiz açıklamalarla İzmirlileri yormanın anlamı yok. Muhalefet yapmak çok kolay ve basit bir yol. Bunu yaparken ayrıca hiçbir sorumluluğunuz da yok Ben her zaman İzmir’in siyasi kavgalardan ve muhalefetten uzak tutulmasını istedim. Konu iş ve hizmet olunca ‘bunun siyaseti olmaz’ dedim. Doğru iş kimden gelirse gelsin biz yardımcı oluruz” diye konuştu.
 
TAŞERONLAŞMAYA KARŞIYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Hatay Katlı Pazaryeri açılışında söylediği “İzmir’de politik bir suçlama var. Otobüslere binmiş insanlar Büyükşehir Belediyesini, ilçe belediyelerini suçluyor Görevli gibi bir duraktan inip iki durak konuşup sonra inip tekrar konuşup böyle maaşlı gibi belediyeyi kötüleyen insanlar gelip gitmeye başladı. Bu vapurlarda da metroda da böyle bir şey var. Şimdi otobüs duraklarında bunları yapıyorlar” sözlerini değerlendiren Bakan Yıldırım, “AK Parti maaşlı eleman mı tutmuş? Ne demek istediğini anlamadım. Arkadaşlar biz taşeronlaşmaya karşıyız. He diyeyim? Bir şey diyemiyorum. Herkes işine baksın. Belediye başkanı çalışırsa İzmirli gereken karşılığı zaten verir. İzmirliler öyle cömert ki yeter ki siz çalışın. Ben bunu gerçekten gördüm. Epey uzun zamandan beri bu durumu gözlemliyorum” ifadelerini kullandı.
 
ÖZEL YASAYA GEREK YOK
EXPO 2020 hazırlıkları ve yapılan çalışmalar ile ilgili sorulan bir soru üzerine gelinen son noktayı anlatan Bakan Yıldırım, EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer temsilcilerle birlikte Ankara’da görüşme yapacaklarını söyledi. Hazırlanan talep dosyasını inceleyeceklerini ve kanun talebinin masaya yatırılacağını anlatan Bakan Yıldırdım, “ Arkadaşlar ‘bu konuyu artık bir karara bağlayayım’ diyorlar. Özel bir kanun talebi var. Bize göre özel kanun çıkmadan bu işlemler mevcut mevzuat ile gidebilir. Gelen talebe ne gibi bir ilave yapıp yapamayacağımızı konuşacağız” diye konuştu.


HALKA TEPEDEN BAKMAYIN
Bakan Yıldırım İzmir’den ayrılmadan önce AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nın Anemon Otel’de düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda partililere,  vatandaşlardan gelen sorunların yerel ölçekte olsa bile onlara ‘bizim işimiz değil’ sözlerini kullanmamalarını söyleyen Bakan Yıldırım, “ Bu milletin terazisi çok hassastır. Kimse bizim karakaşımıza kara gözümüze destek vermiyor. Halkın beklentilerine cevap verdiğimiz için büyü destek görüyoruz. Vatandaşa tepeden bakmayın. Desteği veren çekmesini de bilir. Halk size öyle bir tokat atar ki kendinize gelemezsiniz. Kimseye tepeden bakmayın” dedi. Bakan Yıldırım, Çiğli Teşkilatı’nın istediği üst geçit talebi ile ilgili Bakan Yıldırım, “Biz Marmaray’ı yaptık. Ovit Tünelleri’ni yapıyoruz. 300 metrelik geçitte mi boğulacağız” ifadelerini kullandı. Toplantıda İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ve partililer Bakan Yıldırım’a çiçek verdi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI
AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya teşkilatın bir bölümü ile belediye meclis üyelerinden bazı isimler katılmadı. Parti içinde yaşanan çatlağın nedeni kısa zamanda ortaya çıktı. Bugün, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tok’un görevinden alındığı açıklandı. Adnan Yılmaz’ın “ekibimi kurmak istiyorum” söylemi parti içinde yaşanan çatlağı derinleştirdi. Yılmaz’ın isteğiyle gençlik kollarına yapılan operasyondan sonra kadın kollarında da değişime gidileceği ifade edildi. Görevden alınan gençlik kolları başkanı Tok, yedi yıldır aynı görevi yürütüyordu. Öte yandan Tok’un görevden alınmasına tepki gösteren yönetiminin ise istifa edeceği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osman 23 Şubat 2012 Perşembe 08:56

gençlik kolları başkanına üzüldüm emeğe saygı gerçektende kalmamış partinin emektarları bu şekilde pasife edilmesi ilçe başkanı adnan yılmaz a hiç ama hiç yakışmamıştır demekki farklı düşünceler peşinde koşuyormuş yazık yazık

Yorumu oyla      13      7  
nursel 22 Şubat 2012 Çarşamba 22:53

üzüldüm şimdi ahmet kardeşime uzun yıllar hizmet eden kardeşimize bu denli ayak oyunu hiç mi hiç yakışmamıştır adnan yılmaz unutma ilçe başkanısın belediye başkanı değil yakışıyormu sana

Yorumu oyla      13      8  
Kendine Kanuni Hz.Recep 22 Şubat 2012 Çarşamba 18:28

Önce Aziz engelinin ortadan kaldırılıp kendisine yolun açılmasını bekliyordur eminim,ama nafile.Aziz gitsede İzmir bağrından başka bir cumhuriyet evladı çıkarır karşılarına.İzmirin Hasan Tahsin'leri hiç bitmez sayın bakanım.Bu topraklar size göre gavur yetiştirir,bize göre vatansever efeler.

Yorumu oyla      21      7  
Ahmet Türkyılmaz 22 Şubat 2012 Çarşamba 18:13

CHP’li belediyeler böyle giderse AK Parti için kimin aday olduğunun önemi yok. Millet kurtarın biz diye Ak Parti’ye koşacak. Binali Yıldırım’ın İzmir’e yaptıkları ve yapacakları yeter. Oy için değil ama tecrübelerinden yaralanmak için Binali Yıldırım’ın aday olması İzmir için hayırlı olur.

Yorumu oyla      14      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP MİT'i mahkemeye verdi
CHP, MİT Kanunu'nda değişiklik yapan kanunun iptali için bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
Yıldırım 'Yeteneğe Destek Projesi'ni İzmir' den başlattı
TTNET’in hayata geçirdiği “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek’ ...
Sav'dan kurultay resti: Kol kırıklığı gizlenemez
Önder Sav: İlk kurultaya delegelerin katılmamasını kimse yargılayamaz.
 
CHP seçmeni partisinin başında kimi görmek istiyor?
ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi; 14 il’de Bu Pazar seçim olsa, oy’unu ...
Kaplan’dan MHP’yi sarsacak Öcalan iddiası
Genel Kurul'da "Oslo görüşmeleri" üzerine başlayan tartışmalarda Kaplan'dan şok iddia.
Yıldırım: İzmir için perdeyi daha yeni araladık
Bostanlı’da katıldığı Ağrı Dernekleri Federasyonu toplantısında konuşanı ...
 
Mithatpaşa için Bihlun Tamaylıgil devrede!
CHP Konak’ta yaklaşık bir ay önce tamamlanan Mithatpaşa seçimleri için ...
AK Partili başkanlarından koltuk değnekli mesai
Aydın'da Geyre Belediye Başkanı Hüseyin Gökçe ile Pirlibey Belediye Başkanı ...
Hrant Dink raporuna Cumhurbaşkanı Gül engeli!
DDK'nın Dink raporunun, açıklandığı 20 Şubat tarihinden 18 gün önce tamamlandığı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva