HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2012 Çarşamba - 11:29

Yıldırım: İzmir için perdeyi daha yeni araladık

Bostanlı’da katıldığı Ağrı Dernekleri Federasyonu toplantısında konuşanı Bakan Yıldırım, ‘İzmir için perdeyi daha yeni araladık. İzmir’in kaybettiği 13 yılını telafi edeceğiz’ dedi.

Yıldırım: İzmir için perdeyi daha yeni araladık

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çeşitli etkinliklere katılmak üzere İzmir’e gelen Ulaştırma, Denizlcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım, Ağrı Dernekleri Federasyonu’nun Bostanlı Vilayetler Evi’nden düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım ‘İzmir’e karşı sorumluluk ve görevlerinin farkında olduğunu belirterek ‘İzmir artık eski İzmir değil. İzmir’de bir şeyler oluyor. Kent farklı gelişmelere sahne oluyor. Biz daha işin başındayız asıl perdeyi açmadık. Şu anda ısınma safasındayız. Sahaya tam olarak yayıldığımızda evelallah İzmir’in kayıp yıllarını ortadan kaldıracağız. Dünya’da gelişen şehirler arasında 4. il olmak yetmez. İzmir birinci il olacak’ dedi.

Yıldırım TTNET'in projesini İzmir'den başlattı....haberi için tıklayınız

35 PROJENİN 9’UNA BAŞLADIK
AK Parti olarak İzmir’e yönelik seçim öncesindeki 35 projeyi açıkladıklarında kendilerini yönelik sert eleştirilerde bulunduklarını hatırlatana yıldırım ’35 proje 35 İzmir dediğimizde, bize ‘İzmir’in plakası 65 olsa,55 olsa, 17 olsa ne olacaktı’ diyenler oldu ve bizi ciddiye almadılar. Daha sonra olayın ciddiyetini ve hakikatini anladılar. İzmirliler ise bu eleştirileri getirenlere ‘Neden bu projelere takıldınız, onlar yapıyor siz ise sadece laf yetiştiriyorsunuz, kendi projelerinizi üretin’ diyor. Hadi günaydın biz İzmir’in 13 yıllık kaybının telafi etmekle meşgulüz. İzmir’de alt yapı üst yapı, geçmişten gelen sorunlar, hepsi teker teker çözülecek, bunlara yönelik en üz düzeyde bir siyasi kararlılığa sahibiz. İzmir’de de bu ortak kanaat oluşmuş durumda. 35 projenin 9’una başladık bu yıl içerisinde bitecek olanlar var. Bakanlık olarak yatırımlarımızın yüzde 46’sını altyapıya harcıyoruz. Bunun yüzde 10’luk kısmı İzmir’e ayrılmış durumda. İzmir’in geçmişten alacağı var’ diye konuştu.

İZMİR ARTIK GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
İzmir’in yerel yönetimler açısından artık bir değişim yaşamasının şart olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım ‘Önemli olan yerel yönetimlerdeki perişanlığı ortadan kaldırmaktır. Merkezi yönetim her zaman İzmir’deki sorunlara istenildiği gibi eğilemiyor. Vatandaşa en yakın olan yerel yönetimler, fakat bu yöneticilerle İzmirliler arasında frekans uyuşmazlığı var. Biz İzmir’in kayıp yıllarının artmasını istemiyoruz. İzmir’in ufukta sıkıntıları gören, çalışan ve proje üreten yerel yönetim anlayışına ihtiyacı var. İzmir bunu hak ediyor. Zamanı geldiğinde en güzel kararı yine İzmirliler verecektir. Önemli olan şehrin moral değerlerini yükseltmek. Biz bu durumu değiştirdik. İzmir artık geleceğe umutla bakıyor’ dedi.

DOYDUĞUNUZ YERE DE SAHİP ÇIKIN
İzmir’de yaşayan Ağrılılar ile yeni anayasa süreci, Ağrı’ya yapılacak yatırımlar ve Hükümetin Ağrı ve İzmir’e yönelik projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunan Bakan Yıldırım Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden doğdukları yer kadar, doydukları yere de sahip çıkmalarını istedi. Bakan Yıldırım daha sonra federasyon başkanı Hasan Karabağ’ı ve dernek yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşiyakalı 1 Mart 2012 Perşembe 10:53

50 yıldır izmiri elinde tutanlar izmirin başına çulananlar izmiri kendine köle edenler cebindeki keklik nasıl olsa oyları şaşmaz bu zihniyet oldukça izmir daha çok geride kalır

Yorumu oyla      12      6  
SIDDIK SOYSAL'A 22 Şubat 2012 Çarşamba 22:56

ATIP TUTMA KARDEŞİM BU KADAR İKTİDAR GÜCÜNÜZ VARSA GİDİN GÜZELBAHÇEDEKİ SAĞLIK OCAĞINI 24 SAAT AÇTIRIN DA GÖRELİM GÜCÜNÜZÜ...İŞKEMBE-İ KÜBRADAN ATMA

Yorumu oyla      13      9  
Kendine Kanuni Hz.Recep 22 Şubat 2012 Çarşamba 18:21

Tayyip veriyor bunlara (binali,günay) gazı yolluyor İzmir'e.Bunlarda çıkıp şu şöyle bu böyle zırvalayıp duruyorlar.Arkadaşlar sizin hitab edebileceğiniz,kömürle vs ile kandırabileceğiniz seçmen kitlesi malesef İzmirde bulunmamaktadır.Nefesinizi boşa harcamayın gidin üzerinizdeki değiştirdik dediğiniz gömleği çıkarın.Gömleğinizin yakalarının kollarının dışına taşmış duran 'milli görüş' gömleği görünüyor.İzmir'liyi 35 değil 135 proje deseniz kandıramazsınız.Hadi selametle kalın.

Yorumu oyla      16      9  
SIDDIK SOYSAL 22 Şubat 2012 Çarşamba 16:37

YENİ HASTAHANELERİNİN YAPILDIĞINI GÖRMEZSİNİZ(MENEMEN,ALİAĞA,KEMALPAŞA,ATATÜRK ARAŞTIRMANIN EK BİNALARI,YENİŞEHİR HASTAHANESİNİN EK TESİSLERİ V.S),İZMİR ADLİYESİ,MENEMEN ADLİYESİ,OKULLARDA ÖĞRENCİLERİMİZİN MASASINA KONAN KİTAPLARI,HER ÖĞRENCİYE HAÇLIKLARINI,OKULLARIMIZDAKİ BİLGİSAYAR AĞLARININ KURULMASI,KONAK MEYDANINDA YILLARCA ATIL DURAN VARYANTA BAĞLANAN KÖPRÜNÜN HİZMETE SOKULMASI,YILLARCA KANGREN OLMUŞ LİMANDAKİ VİYADÜKLERİN ÇÖZÜME ULAŞTIRILARAK LİMANIN ULAŞIMININ RAHATLAMASINI V.S HİZMETLER

Yorumu oyla      16      9  
SIDDIK SOYSAL 22 Şubat 2012 Çarşamba 16:24

YERELDE 15 YILDIR İKTİDARDA OLAN PARTİNİN CHP OLDUĞUNU YOKMU SAYIYORSUNUZ?YERELDE AK PARTİNİN İKTİDAR OLDUĞU BELEDİYELERİ İNCELEDİĞİNİZDE HİZMETİN NASIL OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ.AK PARTİ İKTİDARININ 2003 YILINDAN BERİ İZMİRE YAPTIKLARINI İSTERSENİZ GÖREBİLİRSİNİZ ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ Kİ İDOOLEJİK GÖZLÜKLE BAKINCA KUZEY ÇEVRE YOLUNU GÖRMEZSİNİZ,ÜNÜVERSİADI GÖRMEZSİNİZ,BEYDAĞ BARAJINI GÖRMEZSİNİZ,İZMİR'E GETİRİLEN GÖRDES SUYUNU GÖRMEZSİNİZ,HASTAHANELERİN FİZİKİ DURUMLARININ DÜZELTİLMESİ VE YENİLERİNİN

Yorumu oyla      15      10  
Gökhan 22 Şubat 2012 Çarşamba 15:47

9 proje başlandı deniyor gidin Sabuncubeli Tünel Alanı'nı görün, görün de konuşun..5 cm kalınlığında serpme beton atılmıştı, atılan o beton da çöktü; ancak basına hiç yansımadı..Uzağa değil başlayan projelere bakın sadece..Konak Tüneli başladı da biz mi bilmiyoruz? Tamamen göz boyama..Eğer İbb'nin yaptığı bir tünel çökse demediğiniz kalmazdı..Egedesonsöz habercilerine de buradan sesleniyorum, gidin tünel alanına ve çöken inşaat alanıyla ilgili bir haber yapın ki milletimiz de anlasın gerçekleri

Yorumu oyla      16      9  
engin 22 Şubat 2012 Çarşamba 15:19

istanbul ve ankarayı geçtim.12 yıldır izmire ne yatırım yaptınız antalya bursa vs ne yatırım yaptınız.hep aynı şeyler sayılıyor.izban ı yapmışmış.izmir büyükşehir belediyesi 500-600 milyon tl harcadı ve proje ahmet piriştinanın projesi.tcdd da çıksın ne kadar para harcamış izbana açıklasın.

Yorumu oyla      14      8  
hamdi 22 Şubat 2012 Çarşamba 14:49

alsancak garının önüceki ATATÜRK caddesini tek seride düşen kısmını gar duvarlarını 2 metre içeri çekerek çift şeride çıkarrırcanız merkez trafigine soluk getirirsiniz.küçük projelerle yapılıcak çok şey car.

Yorumu oyla      15      6  
Hilmi Dülger 22 Şubat 2012 Çarşamba 14:00

Siz İzmirli yanılmaz diyorsunuz ama bana kalırsa İzmirli 12 yıldır yanılıyor. Yeni yeni gerçeği görmeye başladı.

Yorumu oyla      14      13  
İzmirli Kadınlar Platformu 22 Şubat 2012 Çarşamba 13:37

Dayak yiyen kadının yanında İzmir AKP'den bir kişi bile yok! İzmirli yanılmaz.

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mithatpaşa için Bihlun Tamaylıgil devrede!
CHP Konak’ta yaklaşık bir ay önce tamamlanan Mithatpaşa seçimleri için ...
AK Partili başkanlarından koltuk değnekli mesai
Aydın'da Geyre Belediye Başkanı Hüseyin Gökçe ile Pirlibey Belediye Başkanı ...
Hrant Dink raporuna Cumhurbaşkanı Gül engeli!
DDK'nın Dink raporunun, açıklandığı 20 Şubat tarihinden 18 gün önce tamamlandığı ...
 
Vekilin adı ATV'deki fahişe karakterine verilince çıldırdı!
Adı ATV’de yayınlanan bir dizide fahişe karakterine verilen CHP milletvekili ...
CHP’de Sasalı kavgası!
İtirazları görüşmek üzere olağanüstü toplanan CHP İl Yönetimi’nde, tartışmalı ...
CHP’li gençler gözaltılara tepki gösterdi!
CHP Gençlik Kolları, Kuşadası Belediyesi’ne yapılan operasyona tepki gösterdi. ...
 
Burhan Kuzu yumurtacılardan şikayetçi olmadı
Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde katıldığı ...
Denizli, roman vatandaşların dertlerine ortak oldu
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Bu kez Roman vatandaşların ...
Tüzük Kurultay’ında 3 bin İzmirli!
CHP İzmir İl Başkanlığı, tüzük kurultayını izlemek üzere Ankara’ya gidecek ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva