HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2012 Perşembe - 12:09

ABD askeri önce öldürdü sonra işedi

Afganistan'da görev yapan dört ABD askerinin, öldürdükleri Taliban militanlarının cesetlerine işerken gösteren bir video görüntüsü ortaya çıktı. ABD ordusu, olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattığını duyurdu.

ABD askeri önce öldürdü sonra işedi

İSTANBUL - Yaklaşık bir dakika uzunluğundaki video görüntüsünde askeri üniformalı dört kişi, üç Taliban militanının cesetlerinin üzerine işerken görülüyor. Askerlerden biri işerken bir yandan da cesede söylenerek, "İyi günler dostum!" diye bağırıyor.

Deşhet verici bu videoyu izlemek için tıklayınız...

Video görüntüsünün ortaya çıkmasının ardından ABD ordusundan yapılan açıklamada, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattıdığı belirtildi. Açıklamada, görüntülerin gerçek olup olmadığını henüz tespit edilemediği vurgulanak, "Ancak videoda yer alan davranış şekli ABD ordusunun temel değerlerine oldukça ters" denildi.
 
PENTAGON: GÖRÜNTÜLER RAHATSIZ EDİCİ
Pentagon sözcüsü de, kayıttaki görüntülerin son derece rahatsız edici olduğunu ve sergilenen davranışın kabul edilemeyeceğini söyledi. Bakanlık sözcüsü John Kirby, görüntünün "midesini bulandırdığını" söyledi. Kirby, görüntüdekiler kim olursa olsun, hangi koşullarda bu görüntü çekilmiş olursa olsun, hareketin "canavarca, itici ve kabul edilemez" olduğunu belirtti.
 
TALİBAN: BARBARCA
Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid ise, görüntülerin "barbarca" olduğunu söyledi. Mücahid, "10 yıldır ortaya çıkmayan buna benzer yüzlerce eylem var" dedi. Sözcü, söz konusu görüntülerin barış görüşmeleri çabalarını etkilemeyeceğini belirtti.
 
'İĞRENÇ VE AHLAKSIZLIK'
ABD'de Müslüman haklarını savunan İslam Amerikan İlişkileri Konseyi de videodaki görüntüleri "iğrenç ve ahlaksızlık" diye niteledi.
 
Afganistan'da, çoğu Kandahar ve Helmand vilayetinde olmak üzere yaklaşık 20 bin donanma askeri görev yapıyor.
 
IRAK'TA DA BENZER İŞKENCE
ABD askerleri, 2004 yılında da Irak'taki Ebu Gureyb cezaevindeki tutuklulara işkence yapıldığını belgeleyen fotoğraflarla dünya çapında tepki çekmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 12 Ocak 2012 Perşembe 17:17

Dikicigil, yine soruyorum: Fethullah Hoca'yla ne alakası var? Yıldırım düşse bu adamdan bileceksin. Senin yorumunu okuduktan sonra cemaatin yayın organı oldugu tüm dünyaca bilinen gazetenin internet sitesine bir baktım. Ve arama kısmına karikatür yazıp arattım. Bir suru haber var ve hepsi de eleştiriyor. Lütfen, rica ediyorum, insanları bilgisizce körü örüne eleştirmeden önce bir bak onlar ne diyorlar, ne istiyorlar diye. Bilmezsen düşman olursun. Sadece biraz empati, biraz ama..

Yorumu oyla      12      7  
Işık Dikicigil 12 Ocak 2012 Perşembe 14:48

İZMİR'E YAZIK SEN İDEOLOJİK SAPLANTILARINDAN KURTULABİLİYORMUSUN. FETULLAH HOCAYA DOKUNAN YANAR MI? BENİM İÇİN CEMAAT VE AĞALIK BU ÜLKENİN GERİYE GİTMESİNDE EN BÜYÜK UNSURDUR. EĞER ATATÜRK'ÜN YOLUNDA GİDİLEBİLSEYDİ. NE AĞA NE CEMAAT DÜZENİ KALIRDI. ÜLKE CEMAAT CUMHURİYETİNE DÖNÜŞMEZDİ.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 12 Ocak 2012 Perşembe 14:27

KESİN HOCA EFENDİYE DOKUNDUK DİYE KATILMADILAR. AŞAĞIDAKİ ELEŞTİRİYE. AMA DİNLER ARASI DİALOG VARDI. MEDENİYETLER İTTİFAKI VARDI.AMA EŞŞEDÜ İLAHA İLLALAH LA BİTİYOR. ALLAH BİRDİR DE BULUŞUYORLAR. PEYGAMBERİMİZ ONUN ELÇİSİDİR. SİZ DUYDUNUZ MU? PEYGAMBERİMİZİN KARİKATÜRÜNÜ YAPAN DANİMARKAYA, ROJ TV YE SADECE PARA CEZASI VEREN DANİMARKAYA BİR ELEŞTİRİ GELSİN CEMAATTEN. HER KONUDA GÖRÜŞ BİLDİRENLER DANİMARKAYA NEDEN SUSTULAR. AKP KATOLİK ERMENİ ORTADOKS VE AZINLIK VAKIFLARININ MALLARINI VERİRKEN.

Yorumu oyla      13      6  
İzmir'e Yazık.. 12 Ocak 2012 Perşembe 13:53

Ne alakası ve Fethullah Gülen'le? Hani düz mantık desem, değil.. Yamuk mantık desem yine değil. Mantıksızlık diyeceğim, amaa.. Neyse onu da demeyeyim bari, ayıp olacak Dikicigil'e. Yıldırım düşse "Fethullah Hoca şöyle, Fethullah Hoca böyle, bik bik bik.." Aferin.. İdeolojik saplantılardan kurtulamamış mantık böyle oluyor demek ki..

Yorumu oyla      13      11  
Işık Dikicigil 12 Ocak 2012 Perşembe 13:33

FETULLAH HOCA, ABD DE İSTİRAHATİNE DEVAM ETSİN. ABD NİN VE BATI'NIN İSLAM'A BAKIŞ AÇISI BUDUR. BÖLGE HALKLARINA VERDİĞİ DEĞER EVDEKİ KÖPEKLERİNE VERDİĞİ DEĞERDEN AZDIR. HEM İŞGAL EDECEKSİN SÖZÜM ONA DEMOKRASİ GETİRECEKLER. HEM CESETLERİN ÜSTÜNE İŞEYECEKLER. DEMOKRASİ DE ONLARLA KİMSE SİDİK YARIŞTIRAMAZ GÖRÜNTÜSÜDÜR. GELDE ILIMLI İSLAMCILARA BUNU ANLAT.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşında yaşanan ilginç olayda şok ayrıntı!
Yılbaşı gecesi 5 yıldızlı bir otelde bir işadamının yanlışlıkla başka ...
Fetih 1453 Yunanlıları çıldırttı
İstanbul'un fethini işleyen Fetih 1453 filminin fragmanı Yunanlıları çıldırtmaya yetti.
Profesörden dehşet açıklama: Üzerilerine füze atılsın
Üniversitede insan hakları dersi veren Prof. Çeçen, Meclis İnsan Hakları ...
 
'3 bin kadın silah eğitimi istiyor'
'Çeyize silah' önerisiyle tepki çeken derneğin başkanı Hayrettin Bulan, ...
Yiğit Bulut kimin Başdanışmanı oldu?
Habertürk TV eski Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Başbakanlık Başdanışmanlığı ...
Flaş! Milli Eğitim'de 'İl Müdürü' operasyonu
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in merakla beklenen il müdürleri operasyonu ...
 
MİT'ten devlet erkanına brifing
MİT Müsteşarlığı'nda, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan ...
Eski jandarma binası bahçesinde kafatası bulundu
Diyarbakır’da bir dönem jandarmanın istihbarat ve terörle mücadele merkezi ...
Kızı için 3 bin 260 kilometre yürüyecek
Boşandığı eşi tarafından kaçırıldığını öne sürdüğü kızı 9 yaşındaki Aylin'i ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva