HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2011 Çarşamba - 15:51

Yüksel'den İzmir'e 20 üniversite vaadi

Partisinin kültür ve sanat alanında hayata geçireceği projeleri anlatan Alaattin Yüksel, CHP iktidarında İzmir’in Akdeniz'in kültür ve sanat merkezi olacağını belirtti. Yüksel, İzmir'deki üniversite sayısını da 20'ye çıkarma vaadinde de bulundu.

Yüksel den İzmir e 20 üniversite vaadi

Fırat Soylu/Egedesonsöz - İzmir’de seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Alaattin Yüksel, partisinin İzmir’e yönelik kültür ve sanat projelerini açıkladı. Tepekule Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Yüksel, CHP iktidarında kültür ve sanata öncelik vereceklerini söyledi. Sanat Yasası oluşturacaklarını ve kültür ve sanat alanındaki çalışmalarda vergileri asgari düzeye çekeceklerini belirten Yüksel, “Tüm sanatçıları sosyal güvenceye kavuşturacağız. Türk sinema endüstrisinin geliştirilmesi için teşvik ve vergi kolaylığı sağlayacağız. Tüm ilçelerde kültür ve sanat evleri açacağız” dedi.

AKDENİZ’İN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ
CHP iktidarında İzmir’in de kültür ve sanat alanında önemli merkezlerden biri olacağını ifade eden Yüksel, İzmir’i Akdeniz’in kütür ve tasarım kenti yapacak çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi. ‘İzmir Akdeniz Akademisi’ kuruluşuna tam destek vereceklerini de belirten CHP adayı Yüksel, “İzmir’de üniversite sayısı 20’ye yükselecek. İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yapılmasına destek verilecek. Türkiye’nin ilk opera binasının proje aşaması Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Projenin uygulanması aşamasında bütün destek devlet tarafından verilecektir. Havagazı Fabrikası ile birlikte Elektrik Santrali binası, Tekel binaları, Alsancak Gar karşısında bulunan eski doku kentin ‘kültür adası’ olarak konumlandırılacak” diye konuştu.

KİTAP MÜZESİ YAPILACAK
İzmir’in tanıtımına katkı sağlayacak projelere destek vereceklerinden de bahseden Yüksel, özellikle sinema ve dizi sektörünün İzmir’e yönelmesini teşvik edeceklerini söyledi. Yüksel, “Kentin sinema sanatları merkezi olması sağlanacak. İzmir’in sokakta eğlence kültürünün devam ettirilmesi amacıyla bir sokak sanatları festivali düzenlenecek. İzmir mutfağı yurtiçi ve yurtdışında tanıtılacak. Çocuk koro ve orkestrası kurulacak. Çağdaş tasarım müzesi kurulması hedeflendi. Milli Kütüphane’nin Derleme Kanunu kapsamından çıkarılması engellenecek, kitap müzesi haline dönüştürülmesi sağlanacak” dedi.  

BAKAN GÜNAY’A YANIT VERDİ
AK Parti’nin İzmir adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, “Bana kimse Atatürkçülük ve Cumhuriyetçilik satmasın” sözlerine yanıtta veren CHP milletvekili adayı Yüksel, şöyle konuştu:  “İş ve istihdam yaratmaya yönelik politikalarımız var. Ülkeyi yönetmeye hazır tek parti CHP’dir. CHP aynı zamanda tarihten gelen bir misyon taşımaktadır. Atatürk’ün bize yüklediği bir misyondur bu. Bu bize aynı zamanda Türk milleti tarafından da yüklenmiş bir misyondur. Ülkede ne zaman sıkıntı yaşansa tüm gözler bize döner. Önemli bir hassasiyetimizdir. Bakan bildiğim kadarıyla İzmirliler’in yaşam koşullarına müdahale endişesi yönündeki soru üzerine verdiği yanıttır. Elbette bizim görevimiz tüm insanlara iş bulmaktır. İlk kez bir seçimde sosyal devlet tartışılıyor. Kültür Bakanı, içinde bulunduğu yeni partisinin anlayışına çok uyum göstermiş ki Atatürk’le kıyaslar durumdadır. Ne dediğini bilmiyor İzmir’de doğru bir yaklaşım değil.”

GÜNAY İZMİR’İ TANIMIYOR
Günay’ın İzmir’deki 100 yıllık Milli Kütüphane’yi Derleme Kanunu kapsamından çıkarılması yönünde talimat verdiğini öne süren Yüksel, “Bu, Kültür Bakanı’nın İzmir’e yönelik yaklaşımına önemli bir örnek. Milli Kütüphane aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu. Vakıf olarak görev yapıyor. Bu dönemde TBMM’ye Günay imzalı tasarı verildi. Tasarıya göre İzmir Mili Kütüphanesi bu kanun kapsamından çıkarılacak. Şu anda halen yasa teklifi, Milli Eğitim Komisyonu’ndadır. Tasarıya göre Derleme Kanunu kapsamından çıkarılması önerildi. Bu, İzmir’e yaklaşımının en önemli ve somut önerilerinden biridir. Personel ve yer sorunu gündeme getirildi ama böyle sorunları yoktur” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı İzmir’in plato şehir olmadığı yönünde meclise bir soru önergesi verdiğini hatırlatan Yüksel, “8 bin yıllık tarihi eşsiz, coğrafyası suyu, bilim ve hoşgörü ile yoğrulmuş demokrasi bilinci ile İzmir bu şehirlerarasına giremedi. Bu, Günay’ın İzmir’i yeterince tanımadığını gösteriyor. Baratalı, ‘plato şehir’ olarak gösterilmemesinin gerekçesi nedir diye sordu” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Dikkat et kasetin çıkmasın
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bayburt'ta Başbakan Erdoğan için sert konuştu. ...
Kılıçdaroğlu'nun otobüsüne yumurtalı saldırı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rize'de düzenlediği miting sonrası Çayeli ...
İzmir'de seçim kirliliği başladı
Seçimlere bir ay’dan daha az bir süre kala partilerin seçim çalışmaları ...
 
Çam: Üretenlerin sesi olacağım
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa Çam, mecliste tüm çalışanların ...
Demirtaş: Başbakan kanıtlasın özür dileyeceğiz
Bağımsız Hakkari milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın, ...
İşte Erdoğan’ın Ankara için 'Çılgın Proje'si
Ankara’yla ilgili projelerini açıklayan Başbakan Erdoğan, başkente radar, ...
 
Yıldırım'dan Kocaoğlu'na 'metro' yanıtı
İzmir Ticaret Borsası’nda konuşan Binali Yıldırım, Aziz Kocaoğlu’nun üç ...
Arınç’tan Cem Yılmaz’a ‘kasetli’ cevap
Başbakan Yardımcısı Arınç, Ocak ayındaki içki düzenlemeleriyle ilgili ...
Güler: Anguslarla yabancıları zengin ettik
Beydağı ziyareti gerçekleştiren Prof.Dr.Birgül Ayman Güler CHP Beydağ ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva