HABERLER>GÜNCEL
20 Mayıs 2011 Cuma - 12:24

Uluslararası 'kart çetesi' çökertildi

İzmir'de, tatil beldelerindeki döviz bürolarında turistlerin kredi kartlarını kopyalayıp AVM ve anlaştıkları iş yerlerinde kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi.

Uluslararası  kart çetesi  çökertildi

İZMİR - Türkiye'de bulunmayan bazı kişilerin kredi kartlarıyla İzmir'de harcama yapıldığını tespit eden İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, daha önce aynı suçtan cezaevine giren M.Y'nin (50) elebaşılığındaki bir grubun uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı bilgisi üzerine İzmir, İstanbul, Antalya, Manisa, Muğla ve Aydın'da eş zamanlı ''Cumba'' adı verilen operasyon düzenledi.
    
Suç örgütü lideri M.Y, POS cihazlarının içinde kullanılmak üzere kart kopyalama düzeneği üreten, bu işin dünyadaki uzmanlarıyla irtibat halinde olan ve Kuşadası'ndaki havuzlu villasında yakalanan C.S'nin (46) de aralarında bulunduğu 30 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 3 adet kart üretme cihazı, 1 kart kopyalama ve kodlama cihazı, 40 manyetik şeritli beyaz plastik kart, 30 boş plastik kart, 20 sahte kredi kartı, 5 sahte kimlik, bir ruhsatsız pompalı tüfek, çok sayıda slip ve kimlik fotokopisi ele geçirildi.
    
KAZANÇLARINI AJANDADA TUTUYORLARMIŞ
Zanlıların, özellikle turizm bölgelerinde anlaştıkları döviz bürolarında yabancı turistlerin kredi kart bilgilerini kopyaladıkları, kredi kartı bilgilerini kart üretme cihazlarıyla ürettikleri kartlara kopyaladıkları belirlendi.
    
AVM'lerden tekel maddeleri başta olmak üzere yüksek miktarda alışverişler yapan zanlıların, şifre girmek yerine slip'e imza attıkları, kasiyerlerin de kart üzerindeki kimlik bilgisiyle gösterilen kimlik bilgisi örtüşünce ve slip'teki ''Dikkat yurt dışı kartı'' yazısını fark etmeyince şüphelenmeyip alışverişe onay verdiği öğrenildi. AVM'lerde çalışan yaklaşık 10 kasiyerin, şüphelenmeyip alışverişlere onay verdiği için işten çıkarıldıkları kaydedildi.
    
Yakalanmamak için kredi kartlarını sahte kimlikle kullandıkları belirtilen zanlıların, AVM'lerden aldıkları malı anlaştıkları iş yerlerinde satışını sağladıkları ileri sürüldü. Zanlıların, ayrıca anlaştıkları iş yerlerinden mal alım satımı olmaksızın yüzde 20-40 oranında komisyon verip, alışveriş yapmış gibi göstererek, haksız kazanç elde ettikleri bildirildi.
    
Operasyonda, elde ettikleri kazancı listeledikleri ajandanın da ele geçirildiği, zanlıların yaklaşık 1 milyon 250 bin lira haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü. Zanlılardan 15'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı, M.Y. ve C.S'nin de aralarında bulunduğu 15 kişiyse sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından, ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'', ''örgüte liderlik-yöneticilik yapmak, üye olmak'', ''örgüt adına faaliyette bulunmak'' ve ''sahte kredi kartı imalatı ve kullanımı'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 bin öğrenci açık açık kopya çekti
Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi” sınavında 42 ilde, ...
Oto yıkamada esrar servisi
İzmir'in Narlıdere ilçesinde oto yıkama yerini paravan olarak kullanıp ...
ÖSYM Başkanı 24 saat korunacak
YGS’deki şifre iddiaları nedeniyle tepki çeken ÖSYM Başkanı Demir, Ankara ...
 
Konya’da affettiler, İzmir’de hapsettiler
İzmir’de 17 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan belediye operasyonuna dayanak ...
Org. Koşaner: Alternatif tarih yazılıyor
19 Mayıs nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Genelkurmay Başkanı Org. ...
Abdüllatif Şener’in eşi kaza geçirdi
Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener'in eşi Berrin ...
 
Gazetecilere 'Şık' ve 'Şener' cezası
Kocaeli Gazeteciler Platformu üyesi gazetecilere, Ahmet Şık ve Nedim Şener ...
Savcı kararıyla dinlemeye devam
Gecikmesinde sakınca bulanan durumlarda savcı kararıyla dinleme yapılabilmesine ...
Bir garip mezar kavgası
İzmir'in Selçuk ilçesindeki mezarlıkta, bir kadının cesedinin mezarından ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva