HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2011 Çarşamba - 10:06

Operasyonda 2. gün: Neler oluyor?

Dün sabah özel yetkili savcıların talimatıyla harekete geçen polis İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘Körfez 2’ adını verdiği operasyonda 4 ilde toplam 44 ismi gözaltına aldı. Savcı tarafından doğrudan adliyeye sevk edilen beş kişiden üçü oluşturulan bilirkişi raporu doğrultusunda tutuklanırken iki kişi serbest bırakıldı.

Operasyonda 2. gün: Neler oluyor?

EGEDESONSÖZ - FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ: Aralarında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in de bulunduğu çok sayıda daire başkanı, şirket genel müdürü ve çalışanların sorgularına dün öğleden sonra başlandı. Sorguları tamamlanan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, Grand Plaza eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları gibi isimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecek.


Kocaoğlu da ifade verebilir haberi için tıklayın

Kocaoğlu: Cevabı çalışarak vereceğiz haberi için için tıklayın

Expo 2020'ye operasyon darbesi haberi için tıklayın

Başkanlardan operasyona büyük tepki haberi için tıklayın

İzmir’i ayağa kaldıran, belediye çalışanları, CHP örgütleri ve halkı sokağa döken operasyonun üçüncü gününde sorguların devam edeceği, dün ifadesi alınanların adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

ADLİYEYE SEVKLER BEKLENİYOR
Adliyeye götürüleceği edilen isimler arasında ESHOT encümeni olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan KSK Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Otopark ihalesinin özel şirket yerine belediye şirketine verilmesinden kaynaklı kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle gözaltına alınan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı gibi isimlerin olduğu öğrenildi. CHP’nin de bugün yeni açıklama ve eylemlerle konuyu gündemde tutmaya devam edeceği belirtiliyor.
 
GECE SAAT 04.00'E KADAR İFADE ALINDI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerin sorgusunun sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğü öğrenildi. Gece saat 04.00'e kadar devam eden operasyon sorgusunda şüplelilere bilirkişi raporlarına istinaden sorular yöneldiği öğrenildi. Gözaltındaki isimlerin avukatları ve yakınlarından elde edilen bilgilere göre ESHOT personeline ağırlıklı olarak Danıştay tarafından soruşturması iptal edilen otobüs durağı ihalesi sorulurken Grand Plaza'nın eski ve yeni genel müdürlerine önceki operasyonda da sorulan sandviç sorusu geldi. CHP'nin seçim ofislerine Grand Plaza üzerinden sandviç dağıtıldığına dair dinleme tutanaklarını sorgulayan polis, bilirkişi raporlarında da şirketin bu nedenle zarar ettiğinden hareketle, sevk irsaliyelerinden, faturalara kadar pek çok konuda çapraz sorgu yaptı. 

AK PARTİLİYE ÇEYREK ALTIN SORUSU
Operasyonun AK Parti ayağını oluşturan Haspolat Kuyumculuk şirketi sahibi ve AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Çağlar Haspolat'a ise Büyükşehir organizasyonlarındaki ses düzeni ihalesi ile sporculara verilen 'altın' hediyelerle ilgili ihale yapılıp yapılmadığının sorulduğu kaydediliyor. 
Tutuklu Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ile yaptığı telefon görüşmeleri ilk operasyona zemin teşkil eden İZELMAN Genel Müdürü Kırmızı'ya Çankaya katlı otopark ihalesi ile ilgili sorular yöneltildiğ öğrenilirken, Ali Sabuktay, Halim Yazıcı ve Sedat Sakur'un İZBAN için hazırlanan tanıtım filminden dolayı oluştuğu iddia edilen kamu zararı nedeniyle tutuklandığı belirtiliyor. 

CHP İZLEMEDE, GÜNAYDIN DÖNDÜ, YÜKSEL VE MOROĞLU İZMİR'DE
Dün İzmir’e gelerek, Başkan Kocaoğlu ve büyükşehir çalışanlarına moral veren CHP Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ve Gökhan Günaydın, Ankara’ya döndü. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yer alan milletvekilleri de İzmir'den ayrıldı. Kentte kalan CHP İzmir milletvekilleri ise göz altıları yakından takip edecek. Bir grup milletvekili Büyükşehir Belediyesi'nde, diğer grup milletvekilleri de şüphelilerin tutulduğu Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gelişmeleri izleyecek. Gözaltı sürelerinin uzaması ve ifadesi biten şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi halinde de CHP İzmir örgütü olarak yeni bir eylem planı oluşturulacak.
Bazı vekiller komisyon çalışmaları için Ankara’ya dönerken Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu gibi isimlerin İzmir’de kalıp operasyon sürecine destek olma kararı aldığı öğrenilirken, CHP’nin süreci izleyip yeni bir strateji geliştireceği kaydediliyor.

SAAT 11.30 GİBİ SAĞLIK RAPORU İÇİN ÇIKARILACAKLAR
Gece geç saatlere kadar operasyona dönük ifadelerine başvurulanların bir bölümünün Bozyaka’daki Emniyet binasından çıkarılıp sağlık raporu için hastaneye sevk edilecekleri öğrenildi. Öğle saatlerinden itibaren de adliyeye sevklerin başlayacağı kaydediliyor.
 
ULAŞIM PROTESTOSU KOCAOĞLU’NDAN DÖNDÜ
İzmir’in toplu ulaşımında çalışan çalışanların eylem kararını ilk gün durduran Başkan Kocaoğlu’nun ikinci gün de eylem için kapısı çalan sendikacılara geçit vermediği öğrenildi. ESHOT ve İZELMAN, İZULAŞ personelinin sendika temsilcilerinin ‘eylem yapalım, İzmir’i kilitleyelim’ önerisini ilk gün de reddeden ve operasyonun bedelini İzmirliye ödetmeyelim’ diyen Başkan Kocaoğlu’nun bu kez de ayrı kararını koruduğu öğrenildi. Öte yandan Kocaoğlu, İzmir’in ulaşımının aksamaması için sabah saatlerinde ESHOT’tan başladığı motivasyon turunu belediyenin diğer birimlerinde sürdürüyor.
 
Öte yandan öğle saatlerinde Büyükşehir Belediye çalışanlarının tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için Belediye önünde eylem yapabileceği kaydediliyor.

SENDİKALAR TOPLANTI HALİNDE
Büyükşehir belediyesinde örgütlü bulunan sendika yöneticileri sabah saatlerinden itibaren toplantılar yapmaya başladı. Olası tutuklamama kararlarının ardından farklı eylem planlarının hayata geçirileceği ve operasyona daha sert tepki gösterebileceği öğrenildi.

GÖZALTINDAKİ SENDİKACILARA 'İHALE' SORUSU
Operasyonda gözaltına alınan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nın yöneticilerine belediyenin personel ihalesiyle ilgili sorular yönetildiği öğrenildi. Taşeron sistemine son vererek çalışanlarının tamamına yakınını belediye şirketlerine alan Büyükşehir Belediyesi'nde sendika temsilcilerinin personel ihalesine giren özel şirket yetkililerini tehdit ettiği, ihalelerin belediye şirketlerinde kalması için çaba sarf ettikleri, soruların da bu yönde geldiği belirtildi. Neden ihaleleri belediye şirketlerine almak için baskı yaptınız? sorusuna muhatap olan sendikacılar, belediye içindeki taşeron sistemin kaldırıldığını, düzenin bozulmaması için çalıştıklarını, üyelerinin hakkını korumak adına mücadele ettiklerini söyledikleri kaydedildi.

SAVCI EK SÜRE İSTEDİ
Gözaltı fezlekesinde bazı isimler için 1 bazıları için 2 bazıları içinse 3 gün gözaltı süresi öngören özel yetkili savcının operasyon kapsamında 1 günlük gözaltı süresi dolan yaklaşık 10 kişi için ek gözaltı süresi istediği öğrenildi. 
 
KARŞIYAKALILAR ÇALIŞKANA DESTEK VERDİ
ESHOT encümeni olduğu için durak ihalesi nedeniyle gözaltına alınan Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan için Yeşilyurt'taki emniyet binası önünde destek ziyareti yapıldı. Belediye Başkanı Cevat Durak, çalışkanın Sosyal İşler Müdürü olan eşi Ayfer Çalışkan, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay başta olmak üzere tüm Karşıyaka Meclis grubunun emniyet binasi önüne gelip, Hüseyin Çalışkan'a destek verdikleri öğrenildi. Başkan Durak'ın ayrıca yardımcısı Hüseyin Çalışkan'a elbise ve sigara getirdiği öğrenildi.
 
DANIŞTAY KARARI YOK SAYILDI, SORUŞTURMAYA BİLİRKİŞİ RAPORU ÜZERİNDEN DEVAM
Büyükşehir operasyonunun ESHOT ayağında gözaltına alınanların avukatları bilirkişi raporuna göre kamu zararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan müvekkilleri için geçtiğimiz günlerde verilen Danıştay kararını öne sürerek itiraz etti. Ancak emniyetin Danıştay'ın bu konudaki soruşturmaya ilişkin verdiği 'iptal' kararını tanımadığı, bilirkişi raporu üzerinden soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi. ESHOT'un durak ihalesi içişleri bakanlığı tarafından soruşturmaya konu edilmiş ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve 11 ismin itirazı Danıştay tarafından kabul edilerek soruşturmaya gerek olmadığı yönünde bir karar geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. İçişleri Bakanlığı bu ihale nedeniyle başta Kocaoğlu olmak üzere 34 kişinin soruşturulmasını istemişti.
 
BOZYAKA'DA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi personelinin avukatlarının bazı konularda ortak bir dil oluşturmak için müvekkilleriyle görüşmeler yaptığı öğrenilirken adleyeye sevkler konusunda halen bir netlik yok. Savcının verdiğ ek gözaltı süresinin adliyeye sevkleri geciktirebileceği belirtiliyor.
 
GRAND PERSONELİNE SANDVİÇ SORUSU
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasında sorgular devam ederken soruşturmaya ilişkin ek bilgiler de gelmeye devam ediyor. Eski ve yeni Genel Müdürlerinin yanısıra iki çalışanı gözaltına alınan Grand Plaza A.Ş personeline yöneltilen en ciddi sorunun 'seçim sürecinde CHP seçim bürolarına dağıtıldığı iddia edilen sandviçler' olduğu öğrenildi. Polisin grand plaza personeline, '27 bin sandviç, 10 bin meyve suyu ve 4 bin suyu' nereye götürdünüz. İrsaliyelerde neden üstlerinizin imzası yok' diye sorduğu öğrenilirken personelin savunmasında 'o sandviçleri 23 Nisan'da Atatürk Stadyumu'ndaki çocuklara dağıttık' dediği kaydediliyor.
 
TGB'YE YARDIM ETTİNİZ Mİ?
Öte yandan ilk operasyondan sonra ortaya atılan ve tutuklu Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'e de sorulan Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'ye yapılan yardımların da Grand Plaza personeline sorulduğu kaydediliyor.
 
SEZEN AKSU İÇİN NEDEN İHALEYE ÇIKMADINIZ?
Birinci operasyonda da konu edilen bazı konserlere ilişkin ilginç bir soru da ikinci dalgada gözaltına alınan organizasyon şirketi yetkilileri ve Büyükşehir Belediyesi personeline yöneltildi. Emniyetin bilirkişi raporlarını ortaya koyarak Büyükşehir Belediyesi'nin Sezen Aksu konseri için ihale yapmadığını sorguladı. Yapılan savunmada da Sezen Aksu gibi büyük bir sanatçı için ihaleye çıkılmasının mümkün olmadığı, istenilen günde sanatçıyı getirmek için sanatçının anlaşmalı olduğu organizasyon şirketlerinin koşullarına uymak durumunda kalındığının söylediği ileri sürülüyor.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA FATURALARDA TAHRİFAT YAPILDI İDDİASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında, bilirkişi raporlarında ortaya çıkan detaylar dikkat çekti. Hazırlanan bilirkişi raporuna göre, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim bürolarına gönderilen sandviç, meyve suyu ve suların, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda çocuklara dağıtılmış gibi gösterildiği belirtildi. Faturalara teslimat adresi olarak 'CHP seçim bürolarının' yazıldığı, teslim alan imzası bölümünde tahrifat yapıldığı bilirkişi raporuna yansıdı.

İHALESİZ ŞEVVAL KONSERİ TUTUKLATTI
İzmir'deki operasyon kapsamında iki müdürün tutuklanma nedeninin 'Şevval Sam konseri için ihale açılmaması' ve bir tanıtım filminin bedelinin yüksekliği olduğu anlaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan ilk operasyonda serbest bırakılan İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Kültür Müdürü Abdulhalim Cumhur Yazıcı ve prodüksiyon şirketi sahibi Sedat Sakur, ikinci operasyon dalgasında sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 
Bilirkişi raporuna göre şubat ayındaki Şevval Sam konseri için ihale açılmaması ve İZBAN'ın (İzmir Banliyö Raylı Sistemi) tanıtım filmi için verilen 862 bin TL'lik bedelin yüksekliği nedeniyle kamunun zarara uğratılması tutuklanma gerekçesi oldu.
 
Maliye Bakanlığı Muhasebat Başkontrolörü Adil Bayram'ın hazırladığı raporda, Şevval Sam'ın menejerine ait Polka Organizasyon şirketinin özel bir hakka sahip olmadığı, hizmetin açık ihale ve pazarlık usulüne göre yapılmadığı satırları yer aldı.
 
KAÇ TANE ŞEVVAL SAM VAR?
Sanıkların avukatı Ercan Demir, konser için sanatçının sürekli çalıştığı menajerinin şirketiyle anlaşıldığını belirterek, 'Belediye Şevval Sam için nasıl ihale açabilir. Birkaç tane Şevval Sam mı var? Menajerin şirketi ile anlaşma yapıldı. 85 bin TL ödendi' dedi.
 
Bilirkişinin İZBAN tanıtım filminin benzeri için 5 ayrı firmadan teklif aldığı ve ortalama rakamın 400 bin TL civarında olacağını belirterek raporda belediyenin filmi 862 bin TL'ye yaptırdığına dikkat çekildi.
 
İŞİ AKSATANDAN HESAP SORARIM
Operasyon haberini alır almaz Paris'teki temaslarını yarıda keserek kente dönen Başkan Aziz Kocaoğlu dün sabah ESHOT Genel Müdürlüğü'ne giderek kurum çalışanlarına moral verdi.
 
Operasyonun ardından toplu ulaşım hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarının iş yavaşlatacağı şeklindeki söylemlere itibar edilmemesini isteyen Başkan Kocaoğlu, 'Değil hizmet aksatmak tam tersine daha çok çalışacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi örnek bir belediyedir. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın en kısa sürede özgürlüklerine kavuşacağına inanıyorum' dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Kasım 2011 Perşembe 11:57

çalışkana eşi destek vermiş karşıyakalılar deyil elbete eşi kendisini destekliyecektir

Yorumu oyla      13      6  
gerçekten pis 24 Kasım 2011 Perşembe 08:59

yapılan yorumlara bakıyorumda işin özüne giren yok. CHP li yaparsa hemen polis, savcı ve mahkeme önfikirli davranıp İzmir'e ceza veriyormuş. İzmir zaten yapılamayan beceriksiz icraatlardan dolayı cezalı. Metro utancı chp için yeter artar bile. Kim çaldı ve bizim haklarımızı peşkes çektiyse cezasını önce hukuktan sonra allahtan bulsun. Çoluk çocuğundan çıksın

Yorumu oyla      14      9  
emre peköz 24 Kasım 2011 Perşembe 04:35

izmirde yakın zamanda hangi belediyenin etkinliği varsa gidip orada aynı rezilliğin yaşandığını görebilirsiniz 400 bin tl nin aktarıldığı belediye şirketinin biri genel müdür iki çalışanın olduğunu tespit edebilirsiniz insanların nasıl ihalelere sokulmadığını da tutanaklarıyla bulabilirsiniz slow slow götürülen bu şirin city i herkes anlamıştır

Yorumu oyla      16      11  
pes....... 24 Kasım 2011 Perşembe 00:54

bu devlet ihale kanunu ile yapılan her işte bir suç unsuru bulmak mümkündür. bunu herkes biliyor ama kimse dillendirmiyor. ha dillendirmeme sebebide kimilerinin işine geliyor olabilir ama sanmayınki bu sadece b.şehirde işliyor. devletin her kademesinde bu incelemeler yapılsın muhakkak suç sayılabilecek unsur hepsinde vardır. İzmir tek CHP.li olduğu için fazla göze batıyor. Altın çamura düşmekle değerini yitirmez ama altın kaplı teneke gün gelir çürür. Bu nedenle sabır ve sabır.

Yorumu oyla      21      9  
pes....... 24 Kasım 2011 Perşembe 00:52

bu devlet ihale kanunu ile yapılan her işte bir suç unsuru bulmak mümkündür. bunu herkes biliyor ama kimse dillendirmiyor. ha dillendirmeme sebebide kimilerinin işine geliyor olabilir ama sanmayınki bu sadece b.şehirde işliyor. devletin her kademesinde bu incelemeler yapılsın muhakkak suç sayılabilecek unsur hepsinde vardır. İzmir tek CHP.li olduğu için fazla göze batıyor. Altın çamura düşmekle değerini yitirmez ama altın kaplı teneke gün gelir çürür. Bu nedenle sabır ve sabır.

Yorumu oyla      15      8  
deniz 24 Kasım 2011 Perşembe 00:12

Söz konusu soruşturma kapsamında gözaltına alınan organizasyon şirketlerinin büyük bölümü seferihisar'a iş yapıyorlar.Bu soruşturmayı akp soruşturması olarak sınıflandırmak saçma.Ak parti hükümetinin varlığı birilerinin belediyeleri kasten zarara uğratmaları için sebep olamaz.

Yorumu oyla      15      9  
metin 24 Kasım 2011 Perşembe 00:08

adalete güvenmek vatandaş olmanın gereğidir.adalete güvenin.

Yorumu oyla      19      8  
CAN 23 Kasım 2011 Çarşamba 22:27

DİKTATÖRLÜK.DENİZ FENERİNDE SAVCILAR DEĞİŞTİRİLDİ.ADALETE GÜVENMİYORUM.....

Yorumu oyla      28      9  
izmirli.. 23 Kasım 2011 Çarşamba 21:40

nöbetçi hakim ismail şahin ergenekon un ön davası sayılan atabeyler davasının nöbetçi hakimi, ergenekon ile danıştay saldırısını birleştiren ve kozmik oda davasında karar veren hakimdi. ayrıca ilhan cinaheri suçlu bulan nöbetçi hakimdi. savcu durdu kavlakta diyarbakır kck operasyonu yapan, kürtçe eğitim fikrine sıcak bakıp habur giren teröristleri serbest bırakan savcıydı.. ikisi de izmirde şimdi.. asıl at gözlüklerini çıkarın ve adaletsiz kalkınmayı izleyin!!!

Yorumu oyla      32      8  
izmirlidemokrat 23 Kasım 2011 Çarşamba 21:14

bırakın da yargı kararını versin..yargıya müdahale etmeyin.ben birtakım yolsuzlukların olabileceğini düşünüyorum...bu benim fikrim.

Yorumu oyla      21      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Organik üretim Türkiye’ye İzmir’den yayıldı'
Kal-Der İzmir Şubesi’nin Bornova Belediyesi ile birlikte düzenlediği Güvenli ...
Çiğlili kadınlara meme kanseri desteği
Kadınlara yönelik meme kanseri ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ...
İZSU’dan Özdere’ye 5 milyon liralık yatırım
Özdere’nin Ortaköy Mahallesi’nde şebeke yenileme çalışmalarını sürdüren ...
 
Kocaoğlu, gözaltına alınanların yakınlarıyla görüştü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gözaltına alınan belediye ...
Kocaoğlu Büyükşehir'in önünden binlerle yanıt verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Paris dönüşü operasyon ...
Bu da operasyon komedisi: Yanlış Mercan’ı tutuklamışlar!
İzmir’de çoğu üst düzey Büyükşehir bürokratı 43 kişinin gözaltına alındığı, ...
 
Operasyonda üç tutuklama... İlginç tesadüfler!
Sabah saatlerinde yapılan operasyon sonra tutuklama talebiyle adliyeye ...
Bakan Ergin'den operasyon yorumu
Adalet Bakanı Sadullah Ergin,İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu değerlendirdi.
Ve Kocaoğlu yurda döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik bugün sabah saatlerinde başlayan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva