HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2023 Salı - 12:11

Menemen'de gönül sofrası Emiralem'de kuruldu!

Menemen Belediyesi geniş alanda hazırladığı ilk iftar sofrasını Emiralem’de kurdu. Emiralem ve çevre mahallelerden vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen iftarı hemşehrileriyle birlikte açan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yöre halkına müjdeler de verdi. Pehlivan, “Biz, derdinizle dertlenmeye, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bunu böyle bilmenizi gönülden istiyorum” dedi.

Menemen de gönül sofrası Emiralem de kuruldu!

Menemen Belediyesi, mübarek Ramazan ayında birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma duygularını yaşatmak adına düzenlediği iftar sofralarının ilkini Emiralem’de kurdu. Menemen Belediyesi Çilek Kafe’de gerçekleştirilen iftar sofrasına, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Menemen İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Yeniden Refah Partisi Menemen İlçe Başkanı Özbek Taşdemir, Milliyetçi Hareket Partisi 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Deha İmal, kamu kurumları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesi tasarruf musikisi dinletisi gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Ramazan’ın yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel şekilde ortaya çıktığı, tüm güzelliklerin yaşandığı ve insanların aynı sofra etrafında toplandığı mübarek bir ay olduğunu hatırlattı.

DAYANIŞMA TEŞEKKÜRÜ
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrası tüm yurdun tek yürek olduğunu dile getiren Pehlivan, “Depremin ilk gününden itibaren Menemen Kaymakamlığımız, Menemen Belediyemiz ve siz kıymetli hemşehrilerimizle birlikte çalışıyoruz. Depreme maruz kalan vatandaşlarımız için topladığımız yardım malzemelerini afet bölgesine ulaştırdık. Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimiz hepimiz adına bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri oldu ve AFAD koordinasyonu içerisinde canla başla kurtarma çalışmalarına katkıda bulundu. Onlar orada bu kıymetli çalışmayı yaparken Menemenin güzel insanları hep bir oldu, tek yürek oldu. Deprem bölgesinden ilçemize gelen deprem mağdurları için de tüm imkânlarımızla seferber olmuş durumdayız. Ben Menemen Belediye Başkanı olarak hep birlikte göstermiş olduğumuz bu dayanışma ve duyarlılık için herkesi yürekten kutluyor, siz hemşehrilerimizle gurur duyuyorum. İyi ki varsınız” dedi.

13. EMİRALEM ÇİLEK FESTİVALİ 6-7 MAYIS’TA
İftar sofrasına katılan hemşehrilerine müjdeler de veren Pehlivan, “Geçtiğimiz yıl büyük bir coşkuyla hep birlikte düzenlediğimiz Emiralem Çilek Festivalimizin 13’sünü bu yıl 6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmeye karar verdik. Emiralem’i ve eşsiz çileğini etkili biçimde tanıtmaya, anlatmaya, tattırmaya devam edeceğiz.

MİLLET BAHÇESİ PROJEMİZİ HAZIRLIYORUZ
Menemenimiz için çok güzel hayallerimiz, projelerimiz var. Onlardan biri de Emiralem Barajı çevresindeki 11 milyon 200 bin metrekare alana sahip Karıncalı Devlet Ormanı’nda, Emiralem Barajı Rekreasyon Projemizi gerçekleştirmek. İçinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, oturma alanları ve mesire alanı olacak Millet Bahçemizin yapım işi proje aşamasındadır.

ZEYTİNYAĞI FABRİKASINI KAZANDIRDIK
Biliyorsunuz daha önceki yönetimin kötü idaresi sonucu, üstünde haciz konulan ve yaklaşık 2 yıldır atıl durumda bırakılan Emiralem Zeytinyağı Fabrikası’nı yeniden üreticilerimizin hizmetine açtık. Sezonda yaklaşık 25 - 30 ton arası zeytinyağının işlendiği tesisimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun.

GENÇLERİ UNUTMADI
Bununla birlikte Emiralem’deki tüm yollarımızı yeniliyoruz. Tabi gençlerimizi de unutmuyoruz. Menemen genelinde inşa ettiğimiz 20 halı sahadan birini güzel Emiralemimizde yaptık. Emiralem düğün salonumuz da yeniliyor. Yine aynı binada geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güzel vakit geçirmeleri için bir gençlik merkezi dizayn ettik. Biz, derdinizle dertlenmeye, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bunu böyle bilmenizi gönülden istiyorum. Rabbimden tuttuğumuz oruçların, yaptığımız duaların kabul olmasını temenni ediyorum. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

 
Aydın'da yol yapım çalışmaları tam gaz!
 
Altınordu derbilerde yokları oynadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da yol yapım çalışmaları tam gaz!
Aydın Büyükşehir Belediyesi kent genelinde güvenli ve konforlu yollar ...
Narlıdere'de beslenme çantası projesi artarak devam ediyor!
Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği sağlamayı ...
Bayraklı’da ‘dermatoloji’ semineri
Bayraklı Belediyesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi ...
 
Uluslararası çoksesli korolar festivali başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sesli koro müziğini özendirmek ve Türk ...
Ata tohumları Aydın'da vatandaşla buluşuyor!
2014 yılından bu yana Ata Tohumları projesiyle her yıl milyonlarca fideyi ...
Aydın'da 23 Nisan'a özel resim yarışması!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan’da ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ ...
 
İZDENİZ’den 7 milyon TL’lik tasarruf
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, 2023 yılında gemilerinin ...
Kınık'ta Polis Haftası etkinlikleri düzenlendi
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178. yıl dönümünde İzmir’in Kınık’ta ...
Bornova Karması'ndan U12 Cup'ta büyük mücadele
Altınordu Futbol Kulübü’nün “Dünya İzmir’de Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva