HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2011 Çarşamba - 17:22

İzmirlilerden Çılgın Proje yorumları

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’da açıkladığı çılgın projeler İzmir’de büyük ses getirdi. Projeler belediye başkanları, STK’lardan ve partiler tarafından farklı yorumlanırken, Başkan Kocaoğlu “Başbakan’a projelerimizi gündeme getirdiği için teşekkür ederiz” dedi.

İzmirlilerden Çılgın Proje yorumları

Fırat Soylu/Soner Çağlar/Fatih yapar/Egedesonsöz -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2 Haziran’da açıklaması beklenen İzmir’in Çılgın Projelerini İstanbul’da açıkladı. Diyarbakır ve İstanbul’un ‘Çılgın Proje’leriyle birlikte açıklanan İzmir projeleri geniş yankı uyandırdı. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak birçok belediye başkanı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sivil toplum kuruluşları ve partilerden gelen görüşler çeşitlilik gösterirken Başbakan’ın projeleri kentte haraketlilik yarattı.

Başbakan çılgın İzmir projelerini açıkladı

Kocaoğlu: Başbakan’a Projelerimizi gündeme aldığı için teşekkür ederiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “İzmir’in projelerinin bu seçimde gündeme gelmesi, yıllardır özlemini çektiğimiz, olanaklarımız nispetinde gerçekleştirmeye çalıştığımız, büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimiz projelerin geri kalan kısmının Sayın Başbakan tarafından dile getirilmesi, gündemine alınması, İzmir için ve İzmirli için çok önemli bir gelişmedir. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Tam bir düş kırıklığı

Açıklamaların çok da çılgın ve uçuk olmadığını ifade eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce projelerin bilinen işler olduğunu söyledi. Kurvaziyer turizmin işadamları tarafından gündeme getirildiğini anlatan İnce, “Metro çalışmalarına zaten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu devam ediyor. Madem ki o kadar kentin ulaşımı ile ilgileniyorlar 2014 yılına kadar görevde olan belediye başkanına destek verip metroları uzatmasını sağlasınlar. Bir belediye başkanı olarak açıklamalar nedeniyle tam bir düş kırıklığına uğradım. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ilçemize geldiğinde balıkçı limanı yapılacağını söyledi. Başbakanın açıklamalarında bunu göremedik. Ayrıca tarım göletlerine ihtiyacımız var. Bunlar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ne yazık ki çiftçi ve balıkçılarımız bu açıklamaların içinde yok. EXPO’yu düşünen hükümetin Güzelbahçe’ye deniz ya da kara yolu bağlantısını da güçlendirmesini beklerdik. Projelerin hiçbirisi insana yönelik değil” dedi.
 
Benimki daha çılgın
Başbakanın açıklamalarını gerçekçi bulmadığını ifade eden Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Dokuz yıldır akıllarına yeni mi geldi. Bu zamana kadar neredeydiler. Zaten açıklanan projeleri 10 yıldır bu kentte herkes konuşuyor. Her şeyden önce bir belediye başkanı olarak kendi işlerime bakıyorum. Herkes beklesin 5–6 ay sonra Uzundere’de yaptığımız rekreasyon alanı bitecek. O zaman İzmirliler çılgın projeleri görecekler. Benim projelerim başbakanınkinden daha çılgın. Bu zamana kadar yaptıklarımız zaten ortada” diye konuştu.
 
Farklı işler bekliyordum
Ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “Zaten kentin ulaşım projelerinin çoğunun fizibiliteleri bile bitti. Bunlar seçim öncesi yapılan açıklamalar. Gerçekten gerçekleşmesi mümkün olmayan çılgın işler olarak görüyorum. Ben daha farklı şeyler bekliyordum. Çünkü gerçek çılgınlık fark yaratma ile olur” dedi.
 
Projede insan yok
Başbakanın açıklamalarında yer alan projelerin insan unsuru taşımadığını anlatan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Yandaşlara para kazandırmaktan başka bir şey yaptıkları yok. İstanbul’da da İzmir’de de vatandaşlar gereken cevabı vereceklerdir. Son 10 gün içinde hastaneden parasını ödeyemediği için çıkamayan 4. kişiyi bugün çıkarttım. Bir vatandaşımız 2 bin TL’yi veremediği için cenazesini çıkartamazken birisinin de 980 TL’lik tedavi gideri nedeniyle hastanede rehin kaldığını çılgın projecilere açıklamak istiyorum. İnsanlar aç, işsiz gezerken milyarlarca dolarlık rantlar yandaşlara dağıtılıyor. Biraz da tabana halka insinler. Açıklamaların hiçbirisinde insanları ilgilendiren işler yok” ifadelerini kullandı.
 
Önce işsizliğe çare bulun
Ülkenin çılgın projelere ihtiyacının olmadığını anlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kentin 20–30 yıl sonra bu projeleri ancak kabul edecek seviyeye geleceğini söyledi. Harcanacak 20–30 milyar doların işsizliği gidermek için gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Şenol, “Belediye başkanı olarak burada çok sıkıntılar çekiyorum. Önemde 6-7 bin kişinin cv’si duruyor. Herkes iş ararken bu projeleri ortaya atmak çılgınlık. İnsanlarımız belediyede çöpçü olmak için bile sırada bekliyor. Seçim zamanı yapılan bu açıklamaları gerçekçi bulmadım” dedi.

Başkan Ülgür: “Başbakan projenin önünü açarsa seviniriz”
Haliç Kongre Merkezi’nde konuşan ve farklı şehirler için projelerini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında “Efes'in antik limanını yeniden inşa edeceğiz. Antik limanı ve ulaşım yolunu tekrar canlandıracağız. Bölgedeki antik yapıları da yeniden inşa edeceğiz, liman çevresinde yaşam alanları oluşturacağız. Antik limana denizden teknelerle ulaşılmasını sağlayacağız. “ diyerek Efes Antik Limanı canlandırma projesinden de bahsettiğini belirten ve projenin 1970’lerden beri Selçuk ve İzmir’in gündeminde olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür ise projenin gerçekleşmesinin önündeki en büyük engelin Kültür Bakanlığı ve Avusturya Kazı Evi olduğunu belirtti. Efes Antik Liman Projesi’nin 1990’ların ilk yarısında Kültür Bakanlığı çevrelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Recep Meriç’in de içinde olduğu bir ekip tarafından yapıldığını projeye 2000 yılında kendi Belediye Başkanlığı döneminde Dünya Bankası’nın da hibe kredisi verdiğini belirten Başkan Ülgür “Proje doğru bir projedir. Başbakan bu projenin önünün açılmasına katkı sunarsa Selçuklular olarak buna seviniriz” dedi

TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Erkan:
Projeler henüz yeni açıklandı. Söyleyeceklerim ilk izlenimlerim olacak. Bu projelerden bazılarına olumlu yaklaşıyoruz ancak bazıları konusunda çekincelerimiz var. Bir seçim döneminde ilk kez kentler üzerinden, projeler üzerinden kampanyalar yürütülüyor. Kentler bir müjde veya hediye beklentisine girdi.

Bu kapsamda metro ağının yaygınlaştırılması İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde de var. Körfeze tüp geçit, köprü projesi konusunda çekincelerimiz var. Ulaşım Ana Planı yapılırken bu konu gündeme geldi. ancak o bölgelerde bu projeye ciddi bir talep oluşmadı. Oluşsaydı Ulaşım planına alınırdı. Bu bölgelere bu kadar büyük bir proje gerektiren istek talep var mı? Buna bakılması gerekir. Şüphemiz var. Hazırlanan fizibilite raporları kamuoyuna açıklanmalıdır.

Konak Tüneli konusunda da, bildiğiniz gibi İzmir çok eski tarihi varlıkların bulunduğu bir kent. Biz burada, ‘çanak, çömlek’ gibi bir anlayışla karşılaşmak istemiyoruz. Bu konuda bir çalışma yapılmış mı, arkeolojik alanlar dikkate alınmış mı, bilemiyoruz.
İzmir’i Ankara ve İstanbul’a bağlayacak otoyol, hızlı tren gibi projeler ülke bazında projelerdir. Önemlidir. Bu tür projeler desteklenmelidir. Ancak yapılması gereken ön hazırlıklarda titizlikle yapılmalıdır.

Sabuncubeli Tüneli ise, bizimde sık sık dile getirdiğimiz bir projedir. Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda da ciddi şüphelerimiz var. Çünkü bu kentin nazım imar planları uzun çalışmaların ardından hazırlandı. Bu tür çalışmalar yıkma ve yeniden yapılandırma projeleridir. Bildiğiniz gibi Ankara’da da benzer uygulamalar olmuş ve bu konuda bir dava da devam etmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Başta belirttiğim gibi, bunlar ilk izlenimlerimiz. Önümüzdeki günlerde daha kapsamlı değerlendirmelerde bulunacağız.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş:
Sayın Başbakan’ın açıkladığı projeler İzmir için çok önemlidir. Bu noktada eleştirilecek bir tek konu var; Sayın Başbakan bu projelerin 2023’e kadar bitirileceğini söyledi ancak, İzmir olarak EXPO 2020 adayız. Biz EXPO’nun başlayacağı 2020 yılının Mayıs ayına kadar bu projelerin bitirilmesini istiyoruz. Yani projelerinin bitiş tarihinin üç yıl öne çekilmesini talep ediyoruz.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar:
İzmir için son derece güzel, faydalı ve kentimizin ihtiyacı olan projeler bunlar. Yıllardır bu projeler konuşuluyordu. Ancak önemli olan bu projelerin hayata geçirilmesidir. EXPO 2020 adaylığımız çok önemli. Biz, bir Türkiye projesi olarak gördüğümüz EXPO 2020’yi almak istiyoruz. 2020’ye kadar projelerin yetiştirilebileceğini düşünüyorum.
 
İzmir Ticaret Borsası ve VOB'un Başkanı Işınsu Kestelli:
"İzmir, İstanbul'dan sonra ülkemizde dünya kenti olabilmeye aday tek sehridir. Uzun zamandır EXPO adaylığı dışında; bu kenti tamamıyla kavrayacak ve heyecanlandıracak, kenti yenileyecek kalkındıracak, İzmir'e yeni vizyon kazandıracak projeler üretilmedi. Bu nedenle bu güzel şehir için üretilen ve ortak aklin sahip çıkabileceği her projenin arkasında oluruz. Sayın Başbakan'ın açıkladığı projeler heyecan verici ve kentin önünü açacak projelerdir. “ dedi.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh:
Tüp geçit projesi İzmir’in EXPO 2015 adaylığı sürecinde de gündeme gelmişti. Bizce olumlu bir projedir. Biz Oda olarak deniz taşımacılığı ile ilgili tüm projeleri destekliyoruz. Yıllardır denizi daha çok kullanmamız gerektiğini söylüyoruz. Bu şekilde denizi daha çok kullanabilirsek, İzmir için çok faydalı olur. Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den aday olması bir şanstır. Yıllardır teoride kalan projelerin pratiktede uygulanmasını görmek isteriz. Hayallerimizin gerçek olduğunu görmek bizleri mutlu eder.”
 
EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak:
Söz konusu projeler fevkalade güzel projeler. Bugüne kadar yeterince alamadığımız kamu yatırımlarının hükümetin programına alınması son derece önemli. Bu projelerin yapılacağını görebilmek, kentin geleceği için umut verici. Bizim İzmir olarak en önemli hedefimiz EXPO 2020’yi almak. Sayın Başbakan’ın anlattığı projelerin 2020 yılına kadar yetişeceğini umut ediyorum. Projeler hızlandırılarak daha kısa sürede bitirilmeli diye düşünüyorum.

Yüksel: “Başbakan’ın İzmir Projesi Fos Çıktı”
AKP’nin bakanları tarafından daha önce gündeme getirilen projelerin de “kes-kopyala-yapıştır” şeklinde olduğuna dikkat çeken Yüksel, AKP’nin İzmir’e yatırım yapmaya yönelik projelerinde hiçbir şeyin olmadığını ifade ederek, “Biz İzmir’le ilgili projelerimizi açıkladıkça AKP’de bir panik havası görülüyor. Ciddi şekilde telaşlanmaya başladılar. Her 3-4 günde bir projelerimizi açıklıyoruz. Bugüne kadar turizm, kentsel dönüşüm, ulaşım, kültür, enerji projelerimizi açıkladık. Bunların dışında yine ayağı yere basan, somut verilere dayanan 100’ü aşkın projemizin yer aldığı proje demetini kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. AKP’nin ortaya koyduğu projelerin tümü yap-işlet-devret modeline dayalı. Ne yazık ki bunun bedelini de halk ödeyecek. Sonuç itibariyle ‘Aldatanlar Kandıranlar Partisi’ halkı kandırmaya devam ediyor. AKP’nin projeleri İzmir’in ihtiyaçlarını karşılayacak doğrudan yatırımlar değil” dedi.Yüksel ayrıca, 2010 yılında İzmir’in devlete 23,5 milyar vergi ödediğine dikkat çekerek, bunun karşılığında sadece İzmir’e 450 milyon liranın yatırım olarak döndüğünü, İzmir’de kişi başına düşen yatırım değerinin 117 lira olduğunu ve bu açıdan Türkiye sıralamasında 74.sırada olduğunu söyledi. Yüksel, “AKP İzmir’de istediği oy oranını alamazsa yine İzmir eskisiyle mi karşılaşacak? İzmirlilerin bunu sormasını öneriyorum” dedi.

Bayır: Ne para yeter ne zaman
Başbakan’ın İzmir projelerine en sert eleştiri İzmir’de yerelde iktidar olan CHP’nin İl Başkanı Tacettin Bayır’dan geldi. Bayır, “Siz halka şirin görünmek için, çılgın adı verdiğiniz projeleri göz boyamaya yönelik sunarsanız, bunu yaparken 9 yıldır bir şey vermediğinizi de İzmirli bilirse; o zaman “Kusura bakmayın, 9 yıldır aklınız neredeydi. Niye 9 yıldır bize bir şey vermediniz de seçime 10 gün kala bunları vaat ediyorsunuz” der” dedi. “Bunlar çılgın projeler değil. Uçuk kaçık projeler” diyen Bayır şöyle devam etti:
“Anlaşılan yine AK Parti İzmir örgütü dersine iyi çalışmamış. Toplama bazı projeleri Başbakanın önüne koymuşlar. Alt yapısı iyi araştırılmadan, şehir plancılarına, odalara danışılmadan direk seçime yönelik vaatler biçiminde değerlendiriyorum bunları. Kendini bilen bir şehir plancısı, bir mimarı, bir mühendis çağırsak; ‘al şu projelere çalışın. Ne kadar süre? Ne kadar para lazım” deseniz. Herhalde Türkiye’nin dış borcu iki kat artar der. Bu projelere ne devletin bütçesinin yeteceğine, ne de 40-50 yıllık süreçte yapılabileceğine inanmıyorum. Yani bunlar inandırıcı olmaktan uzak projeler. Keşke daha inandırıcı daha ayakları yere basan daha bilinçli projelerle gelselerdi. Daha az proje söyleselerdi. Daha inandırıcı olsalardı keşke. İzmirli bu tür uçuk kaçık projelere asla oy vermez. 9 yıldır bu kente hiçbir şey vermemiş olanların seçime 10 gün kala açıkladıkları projelerle bir 50 yıl daha bir şey vermeyeceklerini düşünüyorum.”

Türkarslan: Projesi olmayan projeler
Başbakan Erdoğan’ın duyurduğu İzmir projelerinin ‘hayali projeler’ olduğunu savunan MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan, söz konusu vaatlerin hiçbirinin projelendirilmediğini öne sürdü. Türkarslan, “İzmir’e dokuz yıldır hiçbir şey yapmadılar. Son günlerde de İzmir için birkaç temel atma töreni oldu. Bir AK Partili milletvekili, geçmişte de Binali Yıldırım kendi ağzıyla söylemişti; bu temelini attıkları projelerin ‘projeleri yok’ demişti. Bu tür işlerde önce fizibilitesi yapılır. Projeler nasıl olacak, neleri içerecek, neleri kapsayacak önce onlar tespit edilir. Oysa bunlar bu güne kadar temel attıkları projelerde hiçbirinde bunu yapmıyor. Bunların projesi yok. Projesi olmadan vaat ediyor. Seçimler öncesi halkı kandırıyorlar. 12 Haziran’da beklediklerini alamazlarsa ha deyip gidecekler. Kaldı ki Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de ekonomik sıkıntıda olan yoksul vatandaşların sayısı artışken, körfezden karşıya fantastik bir şekilde geçmenin kime ne yararı var? Denizin altından geçmek mi önemli, yoksa Gürçeşme’de, Kadifekalede yaşayanlara iş, aş götürmek mi? Seçim öncesi İzmirlilerin aklını çalmak için bu tür vaatler ortaya koymak çok yanlıştır” dedi.

Dervişoğlu: Proje üreterek Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok
MHP İzmir milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu ise Başbakan Erdoğan’ın muhalefet lideri gibi hareket ettiğini belirterek, genel seçimlerin yerel seçim havasına dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi. Türkiye’nin çılgın projelerden çok ayağı yere basan akılcı projelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu günden beri Türkiye çılgınlık ile yılgınlık arasındaki bir garip çizgide gidip geliyor. Türkiye’nin çılgın projelerden çok ayağı yere basan projelere ihtiyacı var. Sayın Başbakan muhalefet lideri değildir. Dokuz yıldan beri Türkiye’yi yöneten bir partinin genel başkanındır. Bugüne kadar yapılmamış, eksik kalmış bir şey var ise bunun nedeninin ne olduğunu açıklamalıdır. Hala bir takım projelerle halkın gözünü boyamaya kalkarsa halk kalkar bunun hesabını ona sorar” dedi. Türk halkının iktidardan kurtulma kanaatine vardığını savunan Dervişoğlu, açıklanan projeler arasında bugüne kadar konuşulmadık hiçbir şeyin olmadığını söyledi. İzmir’in kurtuluşunun ancak kararlılık sahibi bir yöneticilik anlayışla çözülebilir olduğunu belirten Dervişoğlu, önemli olanın proje üretmek değil, hayata geçirmek olduğunu ifade etti. Söz konusu projeleri göz boyama olarak niteleyen Dervişoğlu, İzmir’in bölgesel kalkınmada ihtiyaç duyduğu çözümlerin ortada olduğunu belirterek, “Proje üreterek Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok” diye konuştu.

DP İl Başkanı Birgüvi: 9 yıldır neredeydiler
Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi ise AK Partinin İzmir projelerinin seçim yatırımından öteye geçmediğini savundu. İktidarın dokuz yıldır İzmir’e üvey evlat muamelesi yaptığını ancak seçim sürecine girilmesiyle birlikte ‘aşka’ geldiğini savunan Birgüvi, “Başbakan bu güne kadar yapmaya alışmamış, hep satmaya alışmış. Dokuz yıldır İzmir’e neden hiçbir yatırım yapılmamış? Şimdi bu sözlere kim inanır? AK Parti’nin projeleri inandırıcı görmüyor. Tamamen seçim yatırımı. Hizmet etmek isteyen insan 9 yıllık iktidarlığı döneminde bunları gerçekleştirir. Seçim öncesi biranda aşka gelip böyle projelerle halktan oy almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Akay: İzmir çağ atlayacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Erdoğan tarafından duyurulan İzmir projelerinin kenti çağ atlatacak projeler olduğunu söyledi. “Meyve veren ağaç taşlanır” diyerek kendilerini eleştirenlere seslenen Akay, “Kimileri proje üretir, kimileri de laf. Biz proje üretiyoruz. İzmir’i çağ atlattıracak projelerimiz var. Kent içi trafiği rahatlatacak ulaşım projelerimiz, kentin estetiğini artıracak kent yenileme projelerimiz var. Her biri birbirinden mükemmel projelerimiz bunlar” dedi. İzmir’i 2023 yılı hedefine bu projelerin taşıyacağını söyleyen Akay, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın İzmir’den aday olmalarının projelerin hayata geçirilmesinin en büyük teminatı olduğunu dile getirdi. Akay, projelerin detaylarının Cuma günü Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından Balçova Kaya Termal Otel’de düzenlenecek bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağını da ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
server 2 Haziran 2011 Perşembe 11:47

aziz bey dürüstmüş .hemoros hikayesini ağzından duymak isterdim.olmayan yere tarihi bir isim verdiniz.istimlak ettiniz.belediyeyi zarara soktunuz.değerlenen bu yerin etrafındaki topraklar bilin bakalım hangi dürüst liderimizin .ah izmirlim ahhh.siz hala uyuyun.hemoros un yaşadığı gerçek yer bucadaki yeşildere alanıdır.

Yorumu oyla      15      13  
nedim 2 Haziran 2011 Perşembe 11:44

bu hükümet dokuz yıldır ne yaptı diyenler bu chp 70 yıldır ne yaptı be kardeşim.siz milleti enayimi zannediyorsunuz.bu millet artık kendi arabasını ve uçağını yapar duruma geldi.ben bildim bileli borcumuz ver bildim bileli sıkıntılıyız.ama öz güvenimiz geri geldi.bırakın bu chp zihniyetini ve gelecek yatırımların tadını bozmayın .bu izmir hepimizin.biraz akıllı olun.ne memleket gidiyor elden neden şeriat gelecek. bırakın bu eskimiş hikayeleri izmir çok geri kaldı .çok sonra pişman olursunuz.

Yorumu oyla      15      15  
ali 2 Haziran 2011 Perşembe 11:42

istemezük değil aslında muhabbet. bu seçim adı üstünde GENEL SEÇİM. yerel seçim değil. evet projeler gayet iyi ama tayyip'e oy vermeyeceğim. ben bu ülkede önce huzur istiyorum.(şehrimin de bi o kadar gelişmesini istiyorum) başkanlık sisteminden anayasa paketinden haberimiz dahi yok. önümü göremeyeceğim bir tünele sokuluyoruz belki. neden oy veriyim? nasıl olsa binali yıldırım ve günayı izmire verdi. isterlerse bu saatten sonra hizmet gelmesin. sizde partinize verin. insanları ayrıştırmayı bırakın. nasıl olsa çoğunluk kazanmıyor mu? demokrasiden bahsediyorsunuz sürekli. kim kime oyunu verirse diğerine saygı duymak düşer. bu kadar basit.

Yorumu oyla      17      7  
mehmet 2 Haziran 2011 Perşembe 11:38

klasik istemezükcüler.bu iş bu kadar basit chp zihniyeti bu .kendilerinden olmayan hiç bir şeyi hatta birbirlerini bile kabul etmeyen bu zihniyetten çok şey beklememek lazım.bütün projeler insanalr için yapılıyor.insanlar kullanacak bütün projeleri inekler yada mandalar değil.gerçek bir avrupa şehri olacak.daha ne istiyorlar anlamakta zorluk çekiyorum bu chp zihniyetini.

Yorumu oyla      14      14  
DEMOKRAT 2 Haziran 2011 Perşembe 10:37

Mevsim KAZ ve ÖRDEK avlama mevsimidir arkadaşlar.Hangi partiden olursa olsun bizlerin gözlerini boyamak için yapılan etkinliklerden öteye gitmeyen,seçim geçtikten 15 gün sonra kimsenin hatırlamayacağı ucuz reklam aktiviteleridir.Bir şey yapılacaksa zamanında yapılmalıdır.Göreve talip olanlar bunları neden REKLAM malzemesi olarak kullanırlar anlamış değilim.Bir şehirde yapılacak olanlardan zaten hepimizin eşit olarak yararlanması gerekir.Hepimiz in insanca yaşaması için kim güzel işler yapabiliyorsa bence partizanca davranmayıp onları desteklemeliyiz.Takım tutar gibi davranmakla hepimiz sanırım hata yapıyoruz.

Yorumu oyla      17      6  
hasan 2 Haziran 2011 Perşembe 10:10

izmirli halinden mennun yatırım yapılacak başka şehirmi yok burası CHP kalesi cantata keklik yazık olur buraya yapılan her kuruşunuz bırakım bizle köyde yaşamktan mennunuz :)))

Yorumu oyla      21      11  
İzmir'e Yazık.. 2 Haziran 2011 Perşembe 09:07

"İnsan yok" muş.. :) İnanamıyorum bunu diyenlere yaa. Sanki o projeler uzaylılar için yapılıyor, biz kullanmayacağız.. :) Zihniyete bak.. Yazık, gerçekten çok üzülüyorum..

Yorumu oyla      14      19  
İş Bilenin Kılıç Kuşananın 2 Haziran 2011 Perşembe 08:48

İş bilenin kılıç kuşananın hizmet AKP nin işidir feryat figan laf olsun torba dolsun mantığıda CHP nindir ben bu seçimlerde ilk defa AKP ye vericem oyumu eşim ilk defa annemler ilk defa artık beceriksizlerden fenalık geldi İzmir e hizmet istiyorum bunu beceriksizler ordusu asla yapamaz oylarımızı verdikte ne oldu şimdiye kadar kocaman bir fos izmir tokat oldu

Yorumu oyla      16      22  
gökhan 2 Haziran 2011 Perşembe 01:55

zihniyete bak zihniyete projelerde insan yokmuş muş, ALLAH sizi bildiği gibi yappsın,gölge etmeyin basşka isteğimiz yok, naylon poşet projeleriniz sizin olsun bize böyle projeler lazım

Yorumu oyla      14      18  
taxi_35 2 Haziran 2011 Perşembe 01:20

Yahu adam sırf İzmir için atıp tutmuyorki tüm Türkiye için neler var neler..CHP nin aile sigortası için 600 lirayı nerden bulacaksın hayal görme diyen zihniyet! birde bunların kaynağını açıklasın tüm atıp tuttukları için ama..Bunlar güzel projeler olması gerekenler tamam ama din kardeşiyiz biraz ağır gel ya nolur :))

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Başbakan kendisini tanımlamış
Başbakan Erdoğan’ın “ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim” ...
Güçbirliği'ne akedemisyenlerden büyük destek
Cumhuriyet Güçbirliği’nin bağımsız milletvekili adaylarını destekleyen ...
Diyarbakır mitingini kana bulayacaklardı!
MHP'nin Diyarbakır mitingini provoke edecekleri iddiasıyla 7'si Ülkü Ocakları'ndan ...
 
'KPSS'ye kopya, YGS'ye şifre, yandaşa torpil'
Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yakınının nasıl bir kamu ...
Akay: CHP mitingten memnunsa biz de memnunuz
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 4 Haziran Cumartesi günü İzmir ...
CHP’li Çam, Özdoğan’ı andı
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa Çam, 68 kuşağının önder ...
 
Talu’dan Bakan Bağış’a tepki
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
‘İzmir temiz enerjinin merkezi olacak’
Partisinin enerji politikalarını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
'Ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hopa'da protesto gösterilerinde bir öğretmenin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva