HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2011 Çarşamba - 15:28

İzmirliler'den yeni MYK yorumları

MYK’daki değişim İzmir’i de etkiledi. Alaattin Yüksel, Genel Başkan Yardımcılığı’ndan alınırken, bir diğer İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Yüksel “Bekliyordum. Kimseye kırgın değilim” dedi.

İzmirliler den yeni MYK yorumları

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP, Merkez Yürütme Kurulu’nda beklenen değişim gerçekleşti. İzmir’i de yakından ilgilendiren kadro operasyonu sonrası kalanlar ve gidenler belli oldu. CHP İzmir Milletvekili ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in MYK’daki görevi sona ererken, bir diğer İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Genel seçim sürecinden beri İzmir’den ayrılmayarak alan çalışmalarını sürdüren Güler, haberi Menemen ve Çiğli bölgesindeki ziyaretleri sırasında öğrendi. Yaşanan başkanlar krizini iyi yönetememekle eleştirilen Yüksel’e yeni MYK’da görev verilmemesi, başkanlar hareketinin genel merkez üzerindeki etkisini de gözler önüne serdi. Yüksel’den boşalan koltuğa PM Üyesi Ayten Kayalıoğlu getirildi.

İşte CHP'nin yeni 'a takımı'...haberi için tıklayın
 
BAŞKANLAR KRİZİ ETKİLİ OLDU MU?
MYK’da yaşanan değişiklik İzmir’de de geniş yankı buldu. Seçimlerin ardından yaşanan başkanlar krizinde eleştiri oklarının hedefi haline gelen Yüksel’in, Genel Başkan Yardımcılığı görevinin sona ermesi yeni tartışmaların da fitilini ateşledi. Yüksel’in, başkanlar hareketinin çözümü konusunda yetersiz kaldığı için MYK dışında bırakıldığı görüşü ağırlık kazandı. Sorunu çözmek için İzmir’e gelen Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nun da kızağa çekilmesi bu iddiaları güçlendirdi.
 
KIRGINLIK YOK
Genel Başkan Yardımcılığı görevi sona eren İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, konu ile ilgili ilk kez konuştu. Yapılan değişikliklerin seçim sonuçları ile ilgili olduğunu düşünmediğini belirten ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yetkilerini kullanarak böyle bir değişime imza attığını dile getiren Yüksel “Seçimlerin ardından beklenen bir değişim gerçekleşti. Genel Başkanımız, tüzüğün kendisine verdiği yetkiyi kullanarak çalışma arkadaşlarını belirledi. Ben de MYK’da yer almamamla ilgili kararını bekliyordum. Geçen hafta odamı topladım da doğrudur. Milletvekili olarak hem İzmir’de hem de meclisteki çalışmalarımızı daha aktif şekilde sürdüreceğiz. Birgül Ayman Güler de isabetli bir karar ile MYK’da kendine yer buldu. Tecrübesine tecrübe katacaktır. Biz de kendisine destek olacağız. Kimse ile bir kırgınlık ya da küslüğüm yok. Arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.
 
GÜLER: ONURLA ÜSTLENECEĞİM BİR GÖREV
Yaşanan değişimin ardından kendisine MYK’da yer bulan Birgül Ayman Güler ise şu açıklamayı yaptı: “Onurla üstlenebileceğim bir görev oldu. Daha önce bu görevi Gülsüm Bilgehan yürütüyordu. Şimdi bayrağı ben aldım. 12 Haziran seçimlerinde kadınlarımız çok çalıştı. İlçe yönetimleri ile birlikte kadın kolları aktif rol aldılar. Bazı zamanlarda ilçe yönetimlerinin önünde hareket ettiler. Bu çalışmalar çok etkili ve yerinde oldu. Bundan sonra yapılan çalışmaları ülke geneline yaymayı planlıyorum. Örgütteki kadınlarımız daha aktif daha hazır hale gelecekler. MYK’da görev almak, son derece önemli ve sorumluluk üstlenmek anlamında ciddi bir adım. Gereklerini elimden geldiği kadar yerine getirmeye çalışacağım. İzmir’in parti MYK’sında en az bir kişi ile temsil edilmesi gerekiyor. Daha fazla kişinin olması daha iyi olurdu. İzmir demek Ege demek olduğu için bu görevin sorumluluğu ve ciddiyetini iyi biliyorum. İzmir sadece kendine değil Ege Bölgesi’nin tüm illerine liderlik yapıyor. İzmir’in bu özelliği de kenara atılmamalı. İzmir milletvekili olarak bu göreve getirilmem son derece önemli. Başarılı çalışmalar yapacağız”

KİM, NE DEDİ?
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır: MYK’daki değişikliklerin, parti üst yönetimine hareketlilik getireceğini belirtti. Bayır “Değişiklikler Genel Başkanımızın tasarrufudur. Asıl hedef 30 ay sonra yapılacak yerel seçimlerdir. Tüzük değişikliği, ön seçim ve çarşaf liste formüllerinin uygulamaya konulması ile Genel Başkan Yardımcılarının, yerel siyaset üzerinde etkili olmalarının yolu da kapanmış olacak. O yüzden bu tür değişiklikler, illerdeki üç dengelerini etkilemez diye düşünüyorum. Alaattin yüksel, görevini layıkıyla yapmıştır. Birgül Hanım da tecrübesi ve birikimleri ile partimizi bir adım öteye taşıyacaktır. Kendisi, Cumhuriyet Mitinglerinin beyin takımında yer alan ulusalcı bir kişidir. O’nun göreve getirilmesi, partinin sol ideolojiden ayrıldığı yönündeki iddialara da cevap niteliğindedir” diye konuştu.
 
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak: “Değişiklikler partimize hayırlı olsun. Alaattin Bey’in, görevini hakkıyla yaptığını düşünüyorum. Bu bir nöbet değişikliğidir. Birgül Ayman Güler de İzmir’i en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Belediye başkanları ili ilgili yaşanan sıkıntılı süreçle bir alakasının olduğunu düşünmüyorum. Kendisi ile kişisel problemimiz olamaz”
 
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır: “Genel Başkanımızın ve PM’nin taktiridir. Demek ki bir değişiklik gerekiyordu ve bu yapıldı. Hem Yüksel hem de Güler adına hayırlısı olsun. Belediye başkanları olarak, parti üst yönetiminden siyasi bir talebimiz olamaz. Değişiklikler siyasidir. Bizler ise hizmet odaklı çalışma yapmanın gayreti içindeyiz”
 
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan: “Birgül Hanım’ın göreve getirilmesi iyi bir tercih oldu. Kendisi tecrübeli bir arkadaş. Akademisyen olarak da çok başarılı bir geçmişe sahip. Benim MYK için bir beklentim ya da hevesim yoktu”
 
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam: “Hayırlı olsun. Birgül Hanım’ın İzmir’e ve ülke genelindeki kadın örgütlenmelerine katkı koyacağını düşünüyorum. Başarılarının devamını diliyorum”
 
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin: “Bir kadın olarak, partinin kadın örgütlenmelerinin başına Birgül Hoca’nın getirilmesinden mutluluk duyduk. Önümüzdeki süreçte kendisinden faydalanacağız. Alan çalışmalarında da kendisini yalnız bırakmayacağız”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Moroğlu_Buca 18 Ağustos 2011 Perşembe 18:15

Sn.Zeki KAYA, Evet Serdar ŞAHİNKAYA İzmir'lidir ve İzmir Atatürk Lisesinden sınıf arkadaşımdır, zaman zaman Ulusal kanalda programlara davet edilir,makaleleri ile, Kurtuluş savaşı ve ulusal ekonomiler üzerine kitapları vardır.çok değerli bir ekonomisttir,Devrimci demokrat bir yapısı vardır ,karakterli bir arkadaşımdır ve adam gibi adamdır.

Yorumu oyla      12      6  
aziz tekin 18 Ağustos 2011 Perşembe 17:13

Liste çok güzel olmuş diyemicem listenin en iyi tarafıda Alaattin Yükselin olmamasıdır. En kötü tarafıda memet ali susamın yazılmamasıdır. Kim derse desin Mehmet Ali Susam İzmir de bir markadır. Bir Oy Potayanselidir. Burda en şanslı kişi aziz kocaoğlur. Nedeni ise Yüksel Gitti Oyan Geldi aziz tekin

Yorumu oyla      12      7  
zeki kaya 18 Ağustos 2011 Perşembe 14:48

Sayın moroğlu,serdar şahinkaya adlı kişi izmir li ama siyasal bilgiler mezunu olan kişi mi?Eğer o ise kendisi benimde 32 yıldır tanıdıgım kişidir.Serdar beyin görüşleri ve bilgisi parti için bir hizmettir.

Yorumu oyla      12      6  
Mustafa Moroğlu _ Buca 18 Ağustos 2011 Perşembe 11:17

Sn. Birgül Ayman Güler' in değerler taşıyan, gerçek bir demokrasi mücadelesinin içinden gelen son derece güvenilir bir dava insanı olduğunu yine Mülkiyeli arkadaşım dostum Serdar Şahinkaya' dan adayların belli olduğu süreçte öğrenmiş ve keşke tüm adaylarımız hep bu niteliklerde olsa diye iç geçirmiştim, Sn.Ayman'ın MYK üyesi olmasına partim adına çok sevindim,bu değerlere sahip çıkılması,destek olunması Demokrat,devrimci unsurların görevidir,Sn.Ayman'ın MYK üyeliği İzmir'imizin kazancıdır

Yorumu oyla      16      7  
Burcu Çetin 18 Ağustos 2011 Perşembe 09:21

Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının sorununda genel başkan yardımcılarının onları bir masaya oturtup nedir sizin derdiniz konuşun demelerini, sorunu çözmelerini beklerdim. Onları bir masaya bile oturtamadılar. Ki, sorun hala çözülmüş değil...

Yorumu oyla      18      7  
18 Ağustos 2011 Perşembe 07:57

başkanlar etkili olacağını sanmıyorum tekin ve canalioğluda sorunu çözemedi sorunu 2014 te halk çözecek başkanların biletini kesecek başkanlar kendi derdine düşmüşler acaba birdaha seçilirmiyim diye ama seçilemezler.myk yı sık sık deyiştirmekte başarılı olacak anlamına gelinmez tam tersi zarar verir.

Yorumu oyla      15      11  
Muhammet öztürk 18 Ağustos 2011 Perşembe 01:03

Başarısız olanlar alınmış doğru tesbit ve doğru karar Genel Merkez doğru yolda keşke bazıları Milletvekili listelerine de alınmasaydı .

Yorumu oyla      20      6  
ali yılmaz 18 Ağustos 2011 Perşembe 00:15

bir ülkenin partisinin genel bşk.yrd.sı futbol takımı tutar gibi partisinin üyeleri içinde ayrım yaparsa sonu bu olur sayın kılıçdaroğlu doğru karar vermiştir teşekkürler

Yorumu oyla      21      6  
ersin 17 Ağustos 2011 Çarşamba 23:47

M.ali susam bey efendinin myk ya girememesi sanırım hamdi türkmen beyi çok üzmüştür:)Köşesinde çok övgü dolu sözler yazmıştı,bütün bu yazılara yazık oldu.

Yorumu oyla      18      7  
17 Ağustos 2011 Çarşamba 19:48

Mesleğine son derece başarılı, mesleğini yalnız icra ederek yüklenmeyen aynı zamanda mesleğinin sosyal faydasını daha net ortaya koyabilecek kabiliyete erişkin örgütlenmesini de gerçekleştiren, adı anılınca TODAİE gibi, Mülkiye gibi kurumlar akla gelen aydın bir insan görüntüsü veren Sayın Güler'i canı gönülden kutluyorum. Başarılar diliyorum. Ama 'keşke Yerel Yönetimlerden sorumlu olsaydı' demekten de kendimi alamıyorum. Liyakat gereği... Saygılar

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bundan sonra konuşma olmaz
Hakkari’de 7 askerin şehit olduğu saldırıyı değerlendiren Başbakan Erdoğan, ...
'Ramazan bekleniyor diye bir şey yok'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Çiçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ...
İşte CHP'nin yeni 'a takımı'
CHP'de yeni MYK'da Gürsel Tekin'in yerine Nihat Matkap örgütten sorumlu olacak.
 
Cumhuriyet Tarihi'nin 2. kadın valisi
Yeni valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. ...
Erdoğan: Bir öleceğiz bin dirileceğiz
Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını belirterek, ...
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay ve MYK açıklaması
CHP'lilerin gözü kulağı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alacağı 'olağanüstü ...
 
CHP'li İnce'den çok ilginç şike iddiası
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, '10 Ağustos'tan önce ve sonra üç ...
O sözlerine açıklık getirdi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ...
Hacı Bektaş Veli'de protokol krizi
Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva