HABERLER>POLİTİKA
12 Ekim 2011 Çarşamba - 19:00

İmzacılar hareketi 316 imzayı bulduğunu açıkladı

CHP İzmir’de olağanüstü il kongresi için başlatılan imza kampanyasının süresi doldu. Toplantı üstüne toplantı yapan imzacılar adına ilk açıklama eski İl Başkanı Kemal Karataş’tan geldi. Karataş “311 sayısını aştık” dedi.

İmzacılar hareketi 316 imzayı bulduğunu açıkladı

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini toplamak adına muhalif il delegeleri tarafından başlatılan imza kampanyası, bugün itibari ile sonuçlandı. Sonucu merakla beklenen imza kampanyasında, muhalif il delegelerinin mutlu sonu ulaştıkları ve olağanüstü il kongresi için gereken sayıya ulaştıkları iddia edildi. Resmi sürenin dolması ile birlikte Karabağlar’da bir ofiste kampa giren muhalif il delegeleri, ellerinde bulunan ve çevre ilçelerden gelen imzaları değerlendirdi. Muhalif harekete direnen özellikle Bayraklı ve Menemen ilçelerinde yoğun çalışmalar yapıldığı ve birebir görüşülen pek çok il delegesinden imza alındığı belirtildi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın, en yakın iki adamı Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen de son gün çabalarına katkı koydu. Her iki eski genel başkan yardımcısının da özellikle Baykal’a yakın belediye başkanlarını arayarak “imza sürecine katkı koyun” telkininde bulunduğu öğrenildi.

Bayır'a göre imzalar eksik: 'Getirin görelim' haberi için tıklayın
 
İLK AÇIKLAMA KARATAŞ’TAN
İmza kampanyası için ön görülen resmi süre saat 17.00 itibariyle doldu. Toplantı üstüne toplantı yapan imzacı il delegeleri adına resmi olmayan ilk açıklama, hareketin Baykal kanadında yer alan eski İl Başkanı Kemal Karataş’tan geldi. Çevre ilçelerden gelen imzaların sayıldığı toplantıya katılan ve konu ile ilgili ilk açıklamayı yapan Karataş “Kritik rakam aşıldı. Şuanda ilçelerden ve noterlerden gelen imzaları tek bir havuzda toplamaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre 316 sayısına ulaştık. Tüzüğe göre imzaları teslim etmek için süremiz var. Toplamak için bile 24 saat süremiz var. İlçelerden bize ulaşan rakamlar, yeter sayı olan 311’i geçtiğimizi gösteriyor. Noterlerden gelen evrakları toplayıp kesin rakama ulaşmaya çalışıyoruz. Ama büyük bir ihtimalle imza yeter sayısını 3- 4 fazlasına ulaştık” dedi.
 
“KONGRE SÜRECİ BAŞLADI”
Karataş’ın ardından, soruları yanıtlayan Konak eski İlçe Başkanı ve İl Delegesi Ali Yılmaz, yeterli sayıya ulaştıklarını ve olağanüstü il kongresi için resmi sürecin resmen başladığını belirtti. Yılmaz “Elimizde üç yüzün üzerinde imza var. Çevre ilçelerden bize ulaştırılamayan imzaları da sayarsak 316 sayısına ulaşıyoruz. İmzalarını geri çeken delegelerin olduğu söyleniyor ancak böyle bir şey yasal olarak söz konusu değil. Kesin rakamlara yarın itibariyle ulaşacağız ancak yeterli sayıyı geçtiğimizi belirtebilirim. Biz süreci başlattık. Toplanan imzaları yarın veya sonraki gün il başkanlığımıza ve genel merkeze ulaştıracağız” diye konuştu.
 
BAYIR “SAYGI DUYARIM”
Olağanüstü il kongresinin toplanması için yürütülen imza kampanyasında 311 sayısının aşılması ile ilgili görüş belirten CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise resmi sonuca henüz ulaşılmadığını söyledi. Bayır “Şu anda bir varsayım üzerine konuşuyorum. Ancak bu sonuçlar doğruysa il delegelerinin hepsinin özgür iradelerine saygı duyuyorum. Zaten bu imza kampanyasının kendilerine ait olan bir demokratik hak olduğunu her zaman söyledim. Görevimin başındayım. Ancak olağanüstü kongre olursa da çıkıp en iyi şekilde yarışacağım” ifadelerini kullandı.

MUHALİFLERDEN KUTLAMA YEMEĞİ

Olağanüstü İl Kongresi için yeterli imzaya ulaştıklarını iddia eden muhalif il delegeleri, akşam Karabağlar Uğur Mumcu Tesisleri'nde kutlama yemeği düzenledi. Yemek davetine, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten, Karabağlar Belediye Bşkanı Sıtkı Kürüm, eski milletvekillerinden Bülent Baratalı, eski İl Başkanı Kemal Karataş, eski PM üyesi Mehmet Süne ve çok sayıda il delegesi katıldı. İmza hareketinin Baykal ve Sav kanadının etkili isimlerinin ilk kez bu kadar samimi pozlar vermeleri dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan, imza kampanyası için resmi 15 günlük sürenin bugün itibariyle bittiği şeklindeki haberler, imzacı il delegeleri tarafından yalanlandı. Bazı il delegelerinin, kampanya için resmi sürenin yarın biteceğini iddia etmesi kafaları karıştırdı.



Hareketin sözcülüğünü yapan eski PM üyesi Mehmet Süne "316 imza sayısına ulaştık. Bir günümüz daha var. Yasal olarak, imza kampanyasının başladığı gün sayılmaz. Bu bir hak arayışıdır. 350'ye ulaşacağımıza inanıyorum. İmzaların geriye çekilmesi mümkün değil ancak kongrede ret oyu kullanabilirler" dedi. İmzacılar, on beş gün içinde imzaları genel merkeze ulaştıracak. Genel Merkez, 45 gün içinde kongre yapmazsa hukuk süreci bşlatılacak

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mardinli 13 Ekim 2011 Perşembe 15:15

eee sıtkı bey siz bize ihale vermezseniz bizde size imza vermeyiz:)

Yorumu oyla      13      8  
chp li 13 Ekim 2011 Perşembe 13:33

herkes kendi çıkarının peşinde chp kimin uğrunda yazık bu halkın güveni işte bu yüzden size kalmıyor her şeye muhalefet kendimizede muhalefetiz bakın yunanistana ülke krizde muhalefet ne yapıyor başbakanı yerinden indirmek yerine ülkeyi nasıl kurtarırız diye beraber proğramlar yapıyor bizde olsa indirmek için elimizden geleni yaparız utanın biraz halk bizi kavga etmek için seçmedi iş yapmak için seçti

Yorumu oyla      16      8  
öz chpli 13 Ekim 2011 Perşembe 11:58

Ya şu urla ekibinden bıktım valla..ÜLKE ELDEN GİDİYOR DİYE İMZALAR TOPLANIYOR KARDEŞİM!!!!ULUSALCI BİR GENEL BAŞKAN GELMELİ.Kılıcdaroğlu gitmeli ki parti bölünmesin,parti atatürkçü laik ulusalcı yapısını korusun diye uğraşıyoruz.Sen ne diyorsun?T.BAYIR ÜLKEYİ KURTARACAK ADAM DEĞİL,KÖTÜ BİRİ DE DEĞİL AMA YENİ CHP KÖTÜ!!Bunu kafanıza sokun!!Yeter be!Mesele ychp sloganıyla partinin ele geçirilmesinin engellenerek CUMHURİYETİN ELDEN GİTMESİNİ ENGELLEMEK!!Yeter ya..!!Ben öz be öz CHPmi istiyorum.

Yorumu oyla      18      8  
BEKİR KURAL (Urla) 13 Ekim 2011 Perşembe 11:38

Toplayamazsınız da, diyelim imzaları topladınız, ne olacak? Memleket elden gidiyor, siz nelerle uğraşıyorsunuz, sizin yüzünüzden akp 9 yıldır iktidarda, bakalım bunu hesabını nasıl vereceksiniz? Adamı bir rahat bırakmadınız, yazıklar olsun, İl başkanına böyle mi destek oluyorsunuz siz. Tacettin Bayır geçmişde bütün İl Başkanlarına destek oldu, siz böylemi teşekkür edecektiniz, bravo size, tebrikler, biz hala enersimizi parti içi mücadeleye harcayalım. CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR ARKADAŞLAR UYANIN

Yorumu oyla      12      12  
H.Emre 13 Ekim 2011 Perşembe 11:08

eski dedikleri CHP'de izmir demek, siyasetin başarı adına tatlı rekabetleriyle yapıldığı,28 ilçede başarı getiren takım çalışmalarıyla yarışlara örgütlü,nüfuslu,bilinçli yaklaşımlarla bakan akil kadroların olduğunu bilmek ve Türkiye'ye örnek göstermekti.dileğimiz bukadar yok sayılmanın,inkar edilmenin cevabı artık partilileri birbirine düşman ettirmeyecek,eskisi gibi başarı adına her türlü rekabette bile sevdirecek anlayışın tekrar izmirde başarıyı getirebilmesidir...

Yorumu oyla      21      6  
13 Ekim 2011 Perşembe 11:03

chp de siyasetin suyu çıktı izmir akp ye teslim de bir adım daha kaybetti. gereksiz iç çatışmalar partiye zarar variyor altaki aile fotoğrafı tarihe geçeçek nitelikte.var olmaya çaışan bu hizip partiyide bitirecek kendilerinide.hizipçiliği siyaset sanan bu anlayış tam tasviye olacaktı ama kökleri okadar derin ki kolay olmuyor.

Yorumu oyla      12      11  
gerçek chp 13 Ekim 2011 Perşembe 10:39

vay be bu resimde görülenleremi imza verdile bu resimdekilerle asla chp bir yere varmaz bunlar gitsinler güneydoğuda ve doğuda siyaset yapsınlar bakalım bunlar karıştırıcı rantçı sahte üyelerle delegelerle bir yere gelenler inanmıyorum bu kadar imza topladıklarına sonu fiyasko topladılarsa bile baskıyla toplamışlardır çünkü kendi döneminde belediyeye aldıkları kişiler delege imza atmasan işten çıkarılız gibi baskılarla almışlardır bu adamlardan her şey bekle ama olmaz inmıyorum aziz tekin yapma

Yorumu oyla      13      13  
HARCAMAZLAR 13 Ekim 2011 Perşembe 10:38

BU PARTİDE HERKESİ HARCAMAZLAR.ŞEREF BAKŞIK HARCANMADI.OSMAN ÖZGÜVEN HARCANMADI.EKREM BULGUN HARCANMADI.RAHMETLİ CEYHAN AKGÜN HARCANMADI.BÜLENT BARATALI HARCANMADI.DAHA NİCELERİ HARCANMADI.BAK MEMİŞ BAŞKANI HARCADILAR EMİN BAŞKANI HARCAMAYA KALKTILAR GÖR SONLARI NE OLUYOR BURASI CHP ADAM OLMAKTA ZORDUR ADAM OLANI HARCAMAKTA. öyle laf olsun diye herkesi harcıyolar deme.

Yorumu oyla      17      8  
ALİ YILMAZ 13 Ekim 2011 Perşembe 10:15

ÜÇ KİŞİYİ İYİ İRDELEYİN,1.Sİ SITKI KÜRÜM ,HERŞEYİ GÖZE ALARAK KAFA KOYARAK ÖNDER SAVA VEFASINI.2.Sİ KARATAŞIN HER TÜRLÜ HAKARETE DIŞLANMAYA BAZEN GIRGIRA ALINMAYA ÇALIŞILARAK PASİFLEŞTİRİLMEYE ÇAALIŞILMASINA RAĞMEN BAYKALA OLAN SADAKATİNİ 3 SÜ METROPOL DIŞINDAN OLMASINA RAĞMEN VERDİĞİ EMEĞE SAYGI DUYURMAYI BAŞARAN EKİP ARKADAŞLARINI HİÇ BIRAKMAYAN ÖDEMİŞ BAŞKANI EMİN ABİYİ.DOSTLAR SİYASETİN SIRLARIDA İNANIN BURADA YATIYOR.

Yorumu oyla      20      9  
KINA YAKIN EMİ DİYENE 13 Ekim 2011 Perşembe 10:03

NE KADAR AYIP NE KINASI TACETTİN BEY Bİ SÜRÜ İNSANI İNCİLTİRKEN KİMSE O JARGONLARI KULLANMADI BENCE HERKES HATASINI GÖRMELİ EĞER Bİ KINA YAKILACAKSA ONU ASLINDA KÖTÜ OLMAYAN AMA YANLIŞLARA İNANAN TACETTİN BEYİ YANILTANLAR YAKSIN ADAMA SEBEP OLDULAR

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Taciz etmeyin bacağımla mutluyuz'
Pantolon düzenlemesini kendisinin vermediğini belirten CHP’li Şafak Pavey, ...
Tekin'den Atalay'a istifa çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Feneri soruşturmasında ...
AK Parti'de aday olamayacaklar belli oldu
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Memur Sen İzmir Şubesine yaptığı ...
 
Adalet Bakanlığı Kılıçdaroğlu'nu şikayet etti!
Adalet Bakanlığı, Erzurum Cumhuriyet savcılarıyla ilgili iddialar hem ...
Abant toplantısından şok ayrıntılar!
CHP'nin haftasonu Aban'ta düzenlediği toplantının ayrıntıları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na 'köstebek' cevabı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP lideri bugün grup toplantısındaki ...
 
Ve Kılıçdaroğlu ‘Köstebeği’ açıkladı
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Deniz Feneri soruşturmasında ortaya ...
Arınç'tan şok Karayılan açıklaması
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç PKK elebaşı Murat Karayılan’nın İran ...
CHP'li kadınlar atakta
CHP İzmir İl Kadın Kolu başkanlığı tarafından, 30 ilçe kadın kolu başkanı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva