HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2011 Perşembe - 11:35

Hangi vekil neden çizildi?

AK Parti ve CHP kulislerinde yer alan çizik iddiaları eski milletvekillerinin neden yazılmadığına ilişkin pek çok senaryoyla dolu. CHP’de sürpriz Selçuk Ayhan, AK Partide ise Nükhet Hotar’ın liste dışı kalması oldu.

Hangi vekil neden çizildi?

Egedesonsoz/Özel - Siyasi partilerin listelerine dönük tartışmalar tüm hararetiyle sürerken, Türkiye genelindeki tartışmaların benzeri İzmir’de de yapılıyor. AK Parti ve CHP kulisleri hangi isimlerin neden çizildiği ya da liste dışı bırakıldığı merak edilirken, kulisler ilginç iddialarla çalkalanıyor.
Çizikler cephesinde CHP’de konuşulanlar daha çok Kılıçdaroğlu’nun parti içi devrimiyle yakından ilgili…
 
BAYKAL VE SAV EKİBİNE TIRAŞ!
Liste devrimi yaptık diyen Kılıçdaroğlu’na ‘parti içi tasfiye’ suçlaması getirilirken, 78 vekilin yanı sıra istifa eden 43 il başkanını da liste dışı bırakarak Yeni CHP kadrosu yani kendi ekibini kurduğu yorumları yapılıyor. İzmir milletvekillerinden TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu’nun yanı sıra PM Üyeleri Prof. Dr. Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Susam dışındaki tüm milletvekillerini çizen Kılıçdaroğlu’nun Bülent Baratalı-Canan Arıtman gibi isimlerin Baykalcılık üzerinden A. Rezzak Erten ve Kemal Anadol’u da Önder Sav’a yakın siyaset yaptıkları için liste dışı bıraktığı biliniyor.
 
ERSİN’İN YERİNE AKSÜNGER
Yeni CHP sürecine katkı koyan isimlerden biri olan Milletvekili Selçuk Ayhan’ın liste dışı kalması ise sürpriz olarak nitelendiriliyor. Listeler üzerinde hakim olan Kılıçdaroğlu’na yakın olan, Kılıçdaroğlu’nun Yeni CHP operasyonu yaparken yararlandığı vekillerden biri olan Ayhan’ın yine listeler üzerinde hakim olduğu bilinen Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sorunu yoktu. İzmir’in en çok soru soran vekili olan Ayhan’ın çizilmesi her açıdan sürpriz kabul edildi. Aynı zamanda Alevi Federasyonlarının üç dönemdir TBMM’ye gönderdiği Ahmet Ersin’in bayrağı BİLSES Vakfı Başkanı Erdal Aksünger ve DİSK Eski Genel Sekreteri Musa Çam’a devrettiği yorumları da yapılıyor. DSP kontenjanının ithal vekili Harun Öztürk’ün İzmir’den yükselen eleştirilen nedeniyle listeye alamayan Kılıçdaroğlu’nun Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’na verdiği liste sözünü de tutamadığı belirtiliyor.
 
KATMERCİ’NİN ŞİRKETİ
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de en büyük şok Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile Büyükşehir Adayı Taha Aksoy’un liste dışı bırakılmasıyla yaşandı. Kulislerde pek çok iddia olmasına karşın, Başbakan Erdoğan’ın 7 yıldır yardımcılığını yapan Nükhet Hotar’ı İzmir teşkilatında Cumhurbaşkanı Gül’ün eniştesi Tekelioğlu ile girdiği siyasal mücadele nedeniyle kızağa çektiği konuşuluyor. Pek çok senaryonun konuşulduğu çizik operasyonunda Hotar’ın dışarıdan bakan ya da önümüzdeki yerel seçimde Büyükşehir adayı olarak değerlendirileceği bile iddia ediliyor. AK Parti İzmir’in kurucu il başkanı İsmail Katmerci’nin iki dönem yaptığı vekillikte dinlendirildiği konuşulurken Katmerci’nin şirketi hakkında çıkan bazı haberlerin de ‘çizik’ nedeni olduğu yorumları yapılıyor.
 
TAHA AKSOY TOKİ’YE GİDEBİLİR
Çizik yiyen milletvekili Taha Aksoy’un iki dönem Büyükşehir adayı olarak kentte yıprandığı yorumları yapılırken, üst düzey yönetici kimliğiyle bilinen Aksoy’un milletvekili adayı gösterilen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın koltuğuna oturabileceği konuşuluyor. Üniversiade 2005 sürecinin de yöneticisi olan Taha Aksoy’un inşaat mühendisi olması, daha önce benzer üst düzey yöneticilik kariyeri bu görev için onu öne çıkarırken, çizilme nedeni olarak da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu ile birlikte siyaset yapması, parti içi ekipçilik mücadelesinde taraf olması gösteriliyor.
 
YEMİŞÇİ VE HASGÜR’ÜN DURUMU
AK Parti’nin iki milletvekili Tuğrul Yemişçi ve Prof. İbrahim Hasgür’ün kızağa çekilmesinin ise tamamen ‘değişiklik’ amaçlı olduğu konuşuluyor. Sivil toplum örgütleri kontenjanından gelen Yemişçi’nin yerine İZSİAD Başkanı İlknur Denizli’yi yazan Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen cemaatinin önerisi olduğu bilinen Hasgür’ün yerine ise hocaya çok yakın bir isim olan İlhan İşbilen’i yazdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GİDENLER NİYE GİTTİ? 18 Nisan 2011 Pazartesi 08:42

ARKADAŞLAR BEN LİSTEYE ÇOK BİŞEY DEMİYORUM AMA TAHA AKSOY VE NÜKHET HOTAR GİBİ İZMİR İÇİN HAKİKATEN ÇELIŞAN VE MÜCADELE EDEN BAŞARILI VE HAKLARINDA HİÇBİR ŞAİBELERİ OLMAYAN BU KİŞİLERİN GÖSTERİLMEMESİNİ ESEFLE KARŞILADIM.VE PARTİYEDE ÇOK KIZGIN VE KIRGINIM.İYİ YAYINLAR.

Yorumu oyla      13      8  
İZMİRLİ 17 Nisan 2011 Pazar 18:57

HAYATLARINDA TOPLUM KARŞISINDA KONUŞMAMIŞ ADAMLAR,,,TOPLUMA BUGÜNE KADAR KENDİNİ İFADE EDEMEMİŞ İNSANLAR,,VEKİL OLARAK NASIL OY İSTİYECEKLER,,,İZMİRE ÇOK YAZIK ETTİNİZ,,,ÇOK DEĞERLİ İNSANLARRI HARCADINIZ

Yorumu oyla      14      8  
FANATİK AK PARTİLİ 15 Nisan 2011 Cuma 16:10

^^FANATİK AK PARTİLİ DEĞİL^^ EFENDİ KISKANDIN MI GÜCÜNEMİ GİTTİ SİZİN PARTİ CHP NİN YAYGARICI OLDUĞUNA EN GÜZEL ÖRNEK BERHAN ŞİMŞEK,CANAN ARITMAN,SITKI KÜRÜMDÜR SEN ONLARIN BEYANATLARINA CEVAP VER BURDA ATIP TUTACAĞINA.:)))) BURDA YAZACAĞINA HATAY A GİTDE KAN KUSTURDUĞUNUZ ESNAFLA KONUŞ,GECE OTOBÜS DURAKLARINA GİT DE GÖR REZİLLİĞİ,AKŞAM ALSANCAĞA GİT ARABANA YER BULMAYA ÇALIŞIRKEN ANLARSIN İZMİR CHP Yİ BURDAN ATMAKLA OLMAZ ASLAN :)

Yorumu oyla      16      7  
Hasan Sarıgöz 15 Nisan 2011 Cuma 11:38

Sn.İlhan İşbilen İstanbul'da çok değerli bir Sanayici. İstanbul'dan aday olması gerekirdi. Sn. Prof. Dr. İbrahim Hasgür ise, o zaman İzmir'de kalabilirdi. Çünkü, her biri kendi alanında, Türkiye'de ve Dış Ülkelerde Hizmetlerinden ötürü çok kabul görmüş değerli uzmanlar. Türk insanlarının gönlünde yıkılması mümkün olmayan birer taht kurmuşlardır.

Yorumu oyla      25      7  
FANATİK AK PARTİLİ DEĞİL 15 Nisan 2011 Cuma 10:50

AK PARTİDE TABİ Kİ YAYGARA KOPMAZ,ÇÜNKÜ ÖYLE VEYA BÖYLE ADAY OLAMAYANLARA BİR TEPSİDE KAYMAK VERİLİR VE SESLERİ ÇIKMAZ. CHP Yİ AKP DEN AYIRAN ÖZELLİĞİ VE FARKI BURADADIR.İZMİR HALKI AKP YE ÖDÜL VERMEZ,ÇÜNKÜ İZMİR Lİ DEMOKRASİYE İNANMIŞTIR,İZMİR KENDİ YAŞANTISINA KARIŞANI SEVMEZ VE GAVUR İZMİR İLE GURUR DUYAR.

Yorumu oyla      14      8  
nurdan erdem 14 Nisan 2011 Perşembe 23:37

sn TAHA AKSOY olimpiyatla ilgili tüm alımları kayseri firmalarından yapmıştı.yaşadı kayserili müteahhitler desenize.tokiseri

Yorumu oyla      14      7  
Nil Cantürk 14 Nisan 2011 Perşembe 22:47

eeeehhhh ... daha başka ne peki .... ? Televole,uzay haberleri ve sonucta hepsi tatlı cadı kazanı dedikodularına merak saranlar.....rant ratinginin peşinde olmak....yakışmaz kimseye böylesine niyetler....

Yorumu oyla      13      6  
UMİT AYDIN 14 Nisan 2011 Perşembe 13:04

BELKİİİİ.....

Yorumu oyla      15      6  
FANATİK AK PARTİLİ 14 Nisan 2011 Perşembe 12:53

ÇİZMEK DİYE BİŞEY YOK KOSKOCA GEN.BŞK YRD.SI MKYK VE MYK ÜYESİ HANIMEFENDİNİN VE İLÇE TEŞKİLATLARININ ÇOK SAYDIĞI TUĞRUL YEMİŞCİ BEYİN ÇİZİLMESİ DİYE BİŞEY SÖZ KONUSU DEĞİLDİR ÇİZİLEN CANAN ARITMA KEMAL ANADOL BERHAN ŞİMSEK SELÇUK AYHAN A.REZAK ERTEN DİR.AK PARTİDE ADAYLAR BELİRENDİKTEN SONRA HİÇ YAYGARA KOPMAMIŞTIR PARTİ DİSİPLİNİ İÇİN GÜZEL ÖRNEKTİR İZMİRDE 1.PARTİ OLDUĞMUZDA DA EN GÜZEL ÖDÜLÜ İZMİRLİ HALKIMIZ VERECEKTİR.İZMİR İÇİN HAYIRLISI NE İSE O OLSUN

Yorumu oyla      20      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haberal'ın adaylığı Ergenekon'da gizli
Ergenekon sanığı Haberal'ın CHP'den adaylığının şifresi davanın klasörlerinde ...
AK Parti seçim startını verdi
AK Parti Karabağlar İlçe Seçim Bürosu birinci ve ikinci bölge AK Parti ...
CHP Karşıyaka sahaya indi
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Gurup Başkanvekili Vekili Necat ...
 
Vekillik sevdası koltuktan etti
Yasa gereği, seçimle geldikleri görevlerden istifa ederek aday olanlar, ...
Başbakan yol arkadaşlarını bırakmıyor
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisini ...
PM üyeleri bastırdı Kılıçdaroğlu direndi
Listeler için toplanan PM'deki gerginlik basına yansıdı. Başta Sinan Aygün'ün ...
 
Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey' şoku
Bir reklam firması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Atma Recep Din ...
CHP Listesi’nde 'baba' etkisi var mı?
Demirel, CHP’nin, aday listelerine ilişkin kendisinden görüş aldığı iddialarıyla ...
İthal adaylara inat aday oldu!
İzmir siyasetinin yakından tanıdığı Avukat Tarcan Ülük, YSK listelerinde ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva