HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2011 Pazar - 12:59

Günay: Onlar Cumhuriyetçi değil, saltanat artığı

AK Parti karabağlar teşkilatı’na bağlı Bozyaka Seçim Bürosunun açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Onlar Cumhuriyetçi değil, saltanat artığı” dedi.

Günay: Onlar Cumhuriyetçi değil, saltanat artığı

İZMİR - AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı’nın Bozyaka Seçim Bürosu’nun açılışına Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Ertuğrul Günay, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ali aşlık katıldı. Açılışta halka seslenen Bakan Günay, “İzmir’de bir anlayış var. Cumhuriyet halkın yönettiği bir rejimin adıdır. Bütün halk ayırımsız memleketin yönetimine katılır ve söz sahibi olur. Cumhuriyet yönetiminde kimse kimsenin kılığını kıyafetini, anasının babasının dilini dinayetini hor göremez. Ama birileri İzmir’de Anadolu’dan gelenleri ve onların haklarını savunan bizleri hor görüyor. Onlar cumhuriyetçi değil onlar saltanat artığı” şeklinde konuştu.
 
“BEREKET ÇOĞALDIKÇA KARDEŞLİK ARTACAK”
Ülke kalkınmasının her yönden büyük önem arz ettiğini belirten Bakan Günay, ülkenin kalkınmasının sofranın bereketinin artması demek olduğunu söyledi. Günay, “Her yerden İzmirli olmak için, her yerden daha iyi yaşamak için, geldiğimiz yerlerde çektiğimiz çileleri çekmemek için göç ettik. Şunu çok iyi biliriz; yoksul evde kavga bitmez. O evde huzur olmaz, yüzler gülmez, kardeşin kardeşinin ekmeğinde gözü olur. O yüzden gençler birbirlerini dövemeye kalktılar. Ekmek yetmediğinden kavga için bahane arandı. Biz sofradaki ekmeği değil, tüm Türkiye’nin ekmeğini çoğaltmaya çalışıyoruz, bereket bolluk büyüdükçe kardeşlik artacaktır. Onun için biz laf yapmıyoruz, biz çocukları yeni yatırım olsunda işe sokalım diye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
“BİZ MİLLETİ EŞİT SAYIYORUZ, MİLLET DE BUNU GÖRÜYOR”
Bakan Günay İzmir’deki karabulutların dağıtıp, AK Parti’nin güneşinin aydınlatmaya başladığını belirterek, “İnanıyorum ki İzmir’in üzerinden kara bulutlar dağılıyor, AK Parti güneşi bizi aydınlatmaya başladı. 8 yıl önce işçisinin memurunun maaşını ödeyip ödenmeyeceğinin konuşulduğu bir Türkiye vardı. Umutsuzluk dalga dalga ülkenin her yerini sarıyordu. Siyaset milleti ayrıştırmak değildir, milleti birleştirmek milletin gücünü millet için kullanmaktır. Biz onu yapmaya çalışıyoruz. Onu yapmaya çalıştığımız için de 10 yıllık bir parti inşallah 5. seçimi kazanmış olacak. Bütün partiler bayrak asıyor, bütün partiler reklam yapıyor da neden millet onları değil de bizi tercih ediyor? Biz milleti hepsi birden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için bir ve eşit sayıyoruz. Hepsine birden adaletle hizmet etmeye çalışıyoruz. Millet de bunu görüyor” dedi.

Agora yanındaki otoparkı kaldıracak
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de kazı başkanlarıyla yaptığı toplantıda, İkiçeşmelik’teki Agora girişinde bulunan sekiz katlı bin 300 araç kapasiteli otoparkı kastederek, “Umarım bir gün Agora yanındaki katlı otoparkı kaldırmaya gücüm yeter” dedi.
Ak Parti İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Kültür ve Turizm Ertuğrul Günay, kazı başkanlarıyla İzmir Arkeoloji Müzesi’de toplntı yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde konuşan Bakan Günay, İkiçeşmelik’teki Agora girişinde bulunan sekiz katlı bin 300 araç kapasiteli otoparkı kaldırmak istediğini belirterek, şunları söyledi: “Birinci derece SİT alanına devasa yapı konmuş. Bu tür tahribatları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Umarım bir gün Agora yanındaki katlı otoparkı kaldırmaya gücüm yeter. Ankara’da tiyatro üzerine yapılan röl eve müdürlüğündeki düzenlemeleri kaldırmaya gücüm yetti” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
saltanat 23 Mayıs 2011 Pazartesi 13:34

izmirliler insanlık anıtının yıkılışına koltuk uğruna ses çıkarmayan, koltuk uğruna geçmişteki değer yargılarını bir tarafa bırakarak akp de saltanat süren ertuğrul günaya dersini verecektir.

Yorumu oyla      30      7  
Ozan 22 Mayıs 2011 Pazar 23:10

of of of, sayın günay saçmalama konusunda son noktada...

Yorumu oyla      28      8  
Ali Çetin 22 Mayıs 2011 Pazar 21:25

Anlaşılan AKP İzmir'den birkaç vekilden fazla çıkaramayacağına iyice inanmış olsa gerek ki bu bakanlar seviyesiz demeçler veriyor.

Yorumu oyla      37      11  
metin 22 Mayıs 2011 Pazar 17:46

AKP İl Teşkilatında Ertuğrul Günay’a dur diyecek bir tane aklı başında kişi yok mu? Adam ithal aday olarak geldiği İzmir’de her gün birilerine saldırıyor. Daha sonra dersini alıp aşağı oturuyor. Birine 12 Eylül artığı diyor, başkalarına saltanat artığı diyor. Dışardan gelen birinin İzmirin öz evlatlarına böyle saldırması İzmir kültüründe hoş görülmez. Doğal olarak, sıradan İzmirlilerin AKP’ye bakışı Ertuğrul Günay’ın bu saldırıları nedniyle her gün daha da olumsuza gidiyor. Burası İzmir, İzmir halkı koyun gibi birilerinin arkasından gidip biat etmez. Beynini kullanır, düşünür analiz eder ve adama notunu öyle verir. Kendi memleketinde aday olsaydı, belki hemşerilerine nazı geçerdi, ama İzmir halkı bunları yemez. Tüm bu yaptıkları ile hem kendini hem partisini zor duruma sokuyor. Birilerin kendisine dur deyip susturması gerekir.

Yorumu oyla      36      11  
saltanat 22 Mayıs 2011 Pazar 15:02

izmirliler insanlık anıtının yıkılışına koltuk uğruna ses çıkarmayan, koltuk uğruna geçmişteki değer yargılarını bir tarafa bırakarak akp de saltanat süren ertuğrul günaya dersini verecektir.

Yorumu oyla      41      10  
H.AHMETOĞLU 22 Mayıs 2011 Pazar 14:34

AK PARTİNİN ÇOK DEĞERLİ BAKANINA KESİNLİKLE SÖYLEMLERİNDE HAKLI KORKU SALARAK KORKUTARAK CUMHURİYET ELDEN GİDECEK YASAKÇI ZİHNİYET GELECEK MANTIĞINA ARTIK İZMİR VE İZMİRLİ BU SÖYLEMLERE KESİNLİKLE İNANMIYOR.HEP BÖYLE KANDIRILDIK VE MALESEF ŞU AN İZMİRİN HALİ ORTADA.ARTIK YETER DİYOR İZMİR DE HAKKETTİĞİ YERİNİ ALMALI DİYE SESLİ OLARAK DÜŞÜNÜYOR VE GEREĞİNİ YERİNA GETİRECEKTİR

Yorumu oyla      17      41  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Türkiye’nin geleceğini kadınlar şekillendirecek”
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, Bayraklı ve Bornova ...
Bekle ve Özdemir: Partiye mi yoksa hizmete mi?
Türkiye’nin ilk ve tek Roman milletvekili adayı Sosyolog Cemal Bekle ile ...
Moroğlu, hastanelerde CHP’ye oy istiyor
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Mustafa Moroğlu, seçim mesaisini ...
 
“İzmir’de kalkınma atağı başlatıyoruz”
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayları Hamza Dağ ve Bekir Pakdemirli, ...
Eyipişiren: İşsizlik ve yoksulluk için projelerimiz hazır
CHP İzmir 2. Bölge Adayı Levent Eyipişiren "Seçim günü sandık görevlisi ...
Akgün: Satanları değil, yapanları iş başına getirin
Saadet Partisi İzmir milletvekili adayı Bayram Akgün, “Milli Görüş'ün ...
 
Bahçeli'ye gece yarısı konvoy morali
Nevşehir ve Kayseri mitinglerinin ardından Ankara’ya dönen MHP Genel Başkanı ...
'Evet, kaçamak yaptım ama...'
MHP'de istifa edenlerden biri konuştu: ''Benim görüntüm yayınlanmadı. ...
Şahin: Hepimiz engelli adayıyız
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, Gaziemir’de bulunan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva