HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2011 Pazartesi - 18:20

Erdoğan’a ilk yanıt Susam’dan

‘Bizim projelerimizi sahiplendiler’ diyen Kocaoğlu’na sert yanıt veren Başbakan Erdoğan’a ilk yanıt CHP adayı/milletvekili Susam’dan geldi, Kocaoğlu sessizliğini korudu.

Erdoğan’a ilk yanıt Susam’dan

İZMİR - Seçim beyannamesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine yer verdiği iddia edilen Başbakan Erdoğan ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki tartışma büyüyor.
155 sayfalık seçim beyannamesinin 2,5 sayfasını İzmir’e ayıran ve 11 ayrı başlıkta 33 vaatten oluşan İzmir paketinde ‘Yeni Fuar Alanı, Kongre Merkezi, Kadifekale’de kentsel dönüşüm’ gibi doğrudan Büyükşehir’in yürüttüğü işleri de alan Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel tarafından ağır dille eleştirilmişti.

Yüksel, Erdoğan’ın İzmir vaatlerinin Büyükşehir’den alıntı olduğunu ima ederek, ‘Kes, kopyala, yapıştır’ projeleri ibaresini kullanmış, Başkan Kocaoğlu da içinde EXPO adaylığının da olduğu İzmir vaatlerinin sevindirici olduğunu belirterek, ‘Bazıları bizim sahiplendiğimiz işler’ diyerek alıntı imasını güçlendirmişti. Gerek Yüksel’in gerekse de Kocaoğlu’nun ima dolu açıklamaları Başbakan Erdoğan’ı kızdırdı. Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu topa tuttu. “Yahu sen önce kentindeki gecekondunu sahiplen, raylı sistemini bile yapamadın, biz yaptık. Üniversiade’ni yapamadın, biz yaptık” diyen Erdoğan, Başkan Kocaoğlu’nu ve CHP’yi de beceriksizlikle suçladı.
 
KOCAOĞLU SUSTU, SUSAM KONUŞTU!
Erdoğan’ın İzmir’e ve Kocaoğlu’na yönelik sert sözlerine ilk tepki İzmir’in PM Üyesi CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam’dan geldi. Susam, Erdoğan’ın açıklamalarını üslup yönüyle eleştirerek, “Sayın Başkan Kocaoğlu dün nezaket dolu bir demeç vermişti. EXPO adaylığı için teşekkür edip kendisinin projelerini de yapmaya devam ediyoruz’ demişti. Aziz Beyin üslubu nezaket dolu üslubuna Başbakan’ın ‘yahu sen’ diye başlayan çıkışı hoş olmamıştır” dedi.

KOCAOĞLU NAZİK, BAŞBAKAN HİDDETLİ!
AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan 33 vaadin önemli bölümünün İzmir kamuoyunun yıllardır konuşup, hükümetin ve yerel yönetimin gündemine taşıdığı konular olduğuna dikkat çeken Susam, “Yeni bir proje ne yazık ki yoktur. İzmirli kendi ihtiyaçlarını, önceliklerini, başkanlar kurulu, meslek odaları, arama konferansları ve Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğündeki çalışmalarda ortaya koymuştur. Seçim beyannamesindeki maddelerin büyük bölümü zaten yürüyen, devam eden projelerdir. Kalan kısmı da Büyükşehir Belediyesi ve kentin gündemindeki diğer işlerdir.  
 
BAŞBAKANI BAKANI TEKZİP ETTİ
O nedenle, sayın başbakanın bu kadar hiddetlenmesini gerektiren bir olay yoktur. Hatta İzmir’e çok şey yaptık’ diyen Sayın Başbakan’a yanıt İzmir adayı yaptığı Ulaştırma Bakanı Yıldırım tarafından verilmiştir. İzmir’deki ilk açıklamasında ‘kentin geri kalmışlığını telafi edeceğiz, yılların ihmalini gidereceğiz’ diyen Yıldırım, aslında ‘İzmir için çok şey yaptık’ diyen Başbakan’ı da tekzip etmiştir. Çünkü İzmir’in son dokuz yılında kayıp varsa AKP iktidarından ötürü vardır” dedi. Susam sözlerini, “12 Haziran’da CHP iktidara gelecek ve İzmirlinin ortaya koyduğu vizyonu ve projeleri hayata geçirecektir” diye tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları karşısında sessizliğini korudu. Büyükşehir cephesinden yapılan açıklamada Kocaoğlu’nun Erdoğan’a yanıt vermeyeceği söylendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeki 20 Nisan 2011 Çarşamba 10:59

M.ali susam,neden kendisi hakkında çıkan olumsuz söylentilere cevap vermiyor,neden bir açıklama yapamıyor,açıklama yapmaması acaba bu söylentiler doğru da unun için mi diye aklına geliyor insanın.

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 19 Nisan 2011 Salı 10:42

M.Ali Susamı bu tür aktivitelerde sanırım daha 2 ay göreceğiz.Nerede kendisini zerre kadar ilgilendirmeyecek bir olay varsa oralardan muhakkak bir taşın altından çıkacaklar.Örnek.3 gün önce Karabağlarda çıkan Yangında yapmış oldukları ŞOV.Milletin canı yanmış onlar ise Siyaset peşinde,sanırsınız ölenlere can verecekler.İnanın bizler onları zerre kadar ilgilendirmiyoruz,tek amaçları daha 2 ay gözümüze hoş görünmek o kadar.

Yorumu oyla      15      7  
umıt aydın 19 Nisan 2011 Salı 10:06

ya sayın susam senı vekıl yaptık kaç kere meclıste onerge verdın ne yaptım 9 sendır bu projler elınızdeyse neden yapmadınız.sımdımı aklınız basınıza geldı.esnafın ıçınden cıktın kackere esnafın yanına geldın kı sımdı ızmır hakkında konuşuyorsun ızmır mıllet vekılı olarak hangı semte gııttın kale kaç kere cıktın gultepeye kaç kere gıttın yesıldereye hıç gıttınmı sen orada yasayan vatandasın ne cektığını bılıyormusn.konak beledıyesının gultepde hızmet olrak adettığı kaldırım tasları ıle vatandasa ne cıle cektırdığını nerdn bılıyorsun da ahkam kesıyorsun.sız demokrat degılsınız sıze ınanmıyoruma rtık sız avukatsınzı kendınızı kurtarıyorsunz demokrat ızmırlının oyunu kendıze peşkeş cekıyorsunz

Yorumu oyla      15      6  
zeki 18 Nisan 2011 Pazartesi 20:09

Bu kişiye başbakan iş versin mecliste,Tekel ve esnaf işinde kendisi 1 numara:))

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Kocaoğlu’na yüklendi
Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti’nin seçim beyannamesindeki İzmir maddelerine ...
CHP’den Erdoğan'a çok sert yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Umut Oran, Başbakan Recep ...
Cumhuriyet Güçbirliği adaylarını tanıttı
Cumhuriyet Güçbirliği aralarında , Doğu Perinçek, Yaşar Müjdeci, Çetin ...
 
Neden liste dışı kaldılar? AK Parti!
Genel seçimde partilerin İzmir listesi her yönüyle tartışılıyor. Listelerin ...
CHP İzmir işi sıkı tutuyor
Liste tartışmaları ile sarsılan CHP İzmir Örgütü, seçim çalışmalarını ...
‘Biz de 5 bin genci yürütürüz ama…’
Erdoğan "Gençlerin hissiyatını malzeme haline getirmek açık söylüyorum ...
 
DP İzmir'in kozu ‘kadınlar’
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile seçim ittifakı yapan, başka partilerle ...
'Ergenekon irtibat ofislerini açıyorlar'
Milletvekili adaylarını tanıtan Başbakan, "Ergenekon'un üye kayıt ofisini ...
Başbakan'dan İzmir'e vaat yağmuru
AK Parti’nin seçim beyannamesinde İzmir için birçok vaade yer veren Başbakan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva