HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2011 Pazartesi - 10:37

Başbakan'dan İzmir'e vaat yağmuru

AK Parti’nin seçim beyannamesinde İzmir için birçok vaade yer veren Başbakan Erdoğan, kentin “Marka şehir sıralamasında en üst sıralarda yer alacağını” söyledi.

Başbakan dan İzmir e vaat yağmuru

Ahmet D. Tamer/Egedesonsöz Seçim beyannamesi olan 'Hedef 2023, Türkiye Hazır''da  milli mücadelenin İzmir’de zaferle sonuçlandığını vurgulayan Erdoğan, İzmir yetişmiş insan kaynaklarına, 79 yıllık fuarcılık deneyimine, limanlarına, dış ticaret potansiyeline, iklim ve coğrafyasına, 19 organize Sanayi Bölgesi, 2 Serbest Bölgesi, 8 üniversitesi verimli arazi yapısına dikkat çekerek bu bağlamda İzmir’le ilgili hedeflerini anlattı.  

Seçim beyannamesinde İstanbul'a ve Ankara’ya bir buçuk sayfa ayıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir için 2 sayfa ayırdı. Erdoğan 'Hedef 2023 Türkiye hazır'  seçim beyannamesinde İzmir için  vaatleri şöyle sıraladı:

DÜNYA STANDARTLARINDA LİMAN YAPILACAK
İzmir’in bir liman kenti olmasının önemine vurgu yapan Erdoğan, Çandarlı’ya liman inşa edileceğini, Alsancak limanının iyileştirileceğini, Aliağa ve Nemrut iskelelerini ıslah edileceğini ve dünya standartlarında bir kurvaziyer limanı yapılacağını vaat etti.

İZMİR-İSTANBUL VE İZMİR-ANKARA OTOYOLU YAPILACAK
Tamamlanacak demiryolu bağlantılarıyla Anadolu’nun dış ticaret bağlantı merkezinin İzmir limanları olmasını hedefleyen Erdoğan, bu çerçevede şu projelerin hayata geçileceğini söyledi.
-İzmir-İstanbul otoyolu,
-İzmir-Ankara otoyolu,
-İzmir Çevre Yolu’nun Çandarlı limanına kadar uzatılacak
-Menderes-Gümüldür ve Seferihisar-Kuşadası bölünmüş yol
-Bornova Çevre Yolu düzenlemesi
-Sabuncubeli’ye tünel
-Çeşme ve Karaburun’a sahil yolu
-Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz Devlet yolu
-Çanakkale Yolu Eski Foça ayrımı-Eski Foça-Yeni Foça-Çanakkale Yolu
-Viyadüklerin limana bağlanması
-Kemalpaşa-Torbalı Bölünmüş yolu
-Güzelbahçe-Urla, Urla-Çeşme, Selçuk-Ortaklar yolları yapılacak.

İZMİR’DEN ANKARA’YA HIZLI TREN PROJESİ
Bölgede demiryollarının da bir toplama ve dağıtım noktası, bir lojistik merkez olmasını hedefleyen AK Parti, İzmir için:
-İzmir-Uşak-Afyonkarahisar-Polatlı-Ankara hızlı Tren Projesi
-Çandarlı Liman demiryolu bağlantısı
-Kemalpaşa-Turgutlu demiryolu bağlantısı
-Çift hatlı demiryolunun Torbalı’ya kadar uzatılması
-Menemen-Manisa arası 2.hattın inşasının tamamlanmasıyla vatandaşlarına hizmet sunmaya başlayacak.

ÜÇKUYULAR-MAVİŞEHİR ARASINA KÖPRÜ VE TÜP GEÇİT YAPILACAK
Kent içine de seçim beyannamesinde yer veren AK Parti, bu faaliyetler çerçevesinde şunları hayata geçirmeyi hedefliyor:
-Menderes-Aliağa arasında faaliyette bulunan Egeray Projesi; kuzeyde Bergama, güneyde Selçuk’a kadar genişletecek
Deniz taşımacılığına ağırlık vereceğini belirten AK Parti, bu bağlamda;
-Üçkuyular-Mavişehir arasında Körfezden köprü ve tüp geçitle geçiş sağlanacağını vaat etti.

KEMALPAŞA’YA LOJİSTİK KÖY KURULACAK
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi yakınında 2000 dönüm alan üzerinde Kemalpaşa Lojistik Köyü kurulacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ YAPILACAK
Kentsel dönüşüm projeleri ile İzmir’in yenileme ve kentsel planlamalarının iyileşeceğini belirten AK Parti, bu çerçevede İzmir’in jeolojik ve sismik durumunu ve trafik alt yapısını da hesaba katarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı, güvenli, kaliteli ve modern bir yaşam sürdürmelerine olanak sağlayacak projeler yapılacağına yer verdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, Kadifekale’deki afete maruz bölgede yer alan konutlar kentsel dönüşüme alınacaktır.

DEV BİR ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK
Marka şehirler yaratma kapsamında İzmir’i en üst sıraya yerleştirmeyi hedefleyen AK Parti, bu amaçla, sağlık alanında İzmir’e;
-Bayraklı Şehir Hastanesi, yeşil ve sosyal donatı alanları ile birlikte 4500 dönüm üzerinde modern bir sağlık tesisi inşa edileceğini,
-Yenişehir Şehir Hastanesi ile Konak İlçesi’nde birbirlerine çok yakın bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi, Ege Doğumevi Hastanesi, Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Mezarlıklar Müdürlüğü bina ve arsaları ve çevrede “hastane gelişim alanı” olarak ayrılmış bulunan alanlar birleştirilerek 155.000 m2 büyüklüğünde dev bir şehir hastanesine dönüştürüleceğini
-Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile Çiğli Bölge Depo ve Tamirhane arsası üzerinde 410 yataklı eğitim hastanesi inşa edileceğini
-Torbalı Devlet Hastanesi ile 1978 yılında 100 yataklı eski hastane yerine 150 yataklı modern bir hastane şehrimize kazandırılacağını söyledi.

10.000 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU
Eğitim yatırımlarını da arttırmayı hedefleyen AK Parti, bu amaçla İzmir’e;
-Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü kampus alanı yakınlarında toplam 10.000 öğrenci kapasiteli yeni kız ve erkek öğrenci yurtları yapılacağını söyledi.

İZMİR’E 2 STADYUM
Spor yatırımlarında da İzmir’i unutmayan AK Parti, İzmir’in kuzeyine ve güneyine birer tane stadyum inşa edileceğinin ve uluslar arası spor ve müsabakaları için en modern tesisler ile hizmet sunacağının müjdesini verdi.

YENİ FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ YAPILACAK
Turizm alanında yeni yatırımlar ile bu alandaki öncü konumu güçlendirmeyi, İzmir’in sadece bölgede değil küresel çapta bir cazibe merkezi olmasını hedefleyen AK Parti, bu konuda:
-Ege Medeniyetler müzesi projesini hayata geçirilmesi
-Dünya standartlarında bir kurvaziyer limanının yapılmasını
-Kongre merkezinin yapılmasını
-Yurtdışına direk uçuş sefer sayılarının arttırılmasını
-Yeni fuar Alanı ve Kongre merkezi yapılmasını sağlayacağını söyledi.

HEDEF EXPO 2020
Seçim beyannamesinde EXPO 2020’e de yer veren AK Parti, bu bağlamda gerekli destekleri sağlayarak, hali hazırda 43,000 olan Turizm yatak kapasitesini 2023’e kadar 100,000’e çıkarılması için gerekli yatırımların yapılacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 19 Nisan 2011 Salı 09:12

Anlamıyorum, nasıl bilmeden araştırmadan yorum yapıyorsunuz. Hep aynı ezbere cümleler. Neymiş efendim, "İzmir' ödenek yokmuş.." Tabi, oldu canım. Muz Cumhuriyeti ya burası, öyle herkese kese kese ödenek, İzmir'e sıfır.. Ödenekler vb. şeyler kanunlarla kurallarla belirlidir. Kolay mı öyle bir şehrin hakkını vermemek? Düşünsenize bir kere, öyle birşey olsa yer yerinden oynar. Bırakın artık bu kahve muhabbeti ağızlarını. Açın bakın belediyenin internet sayfasını, kurumsal kısmında tüm mali yapı kalem kalem ayan beyan ortada. Bakkal dükkanı değil bu, İzmir.. Gidin bir Eskişehir'e bakın. Oraya da ödenek yok, değil mi?

Yorumu oyla      17      7  
Erdi 18 Nisan 2011 Pazartesi 23:33

Zaten tüyapa gelen adamlar belli eskiden neydi şimdi ne.Fuardan bahsedersek eski tadı yok.İzmir'e ne ödeneği göndermiyormuş belediyenin sitesini açın bütçeyle ilgili kısmı kaldırmadıysalar ne kadar gönderdiklerini görürsünüz.Hala cumhuriyet cumhuriyet diye kendinizi kasmanıza gerek yok.Chpli meclis üyesi bile 72 tane il gezdim en kötüsü izmir dediğinde partiden ihraç edildi sanırım hala köy kalmaya devam edelim.İzmir beceriksizlerden kurtulmalıdır.Bu seçimde başbakana gereken desteği vermemiz gerekir.Üniversite olimpiyatşarınd bile piriştina biz yapamıyoruz beceremiyoruz dediler hükümet el attı da iş bitti.

Yorumu oyla      17      11  
mehmetguven 18 Nisan 2011 Pazartesi 20:45

Bu vaatlerin bir an once gerceklesmesini istiyorum.Ve basbakana Bravo diyorum

Yorumu oyla      18      12  
Işık Dikicigil 18 Nisan 2011 Pazartesi 18:55

SAYIN BAŞBAKAN, BENCE TÜYAP KİTAP FUARINI İZMİR DE YAPTIRTMAYIN. HATTA İZMİR E KİTAP GİRİŞ ÇIKIŞLARINI KONTROL ALTINA ALIN. BOMBA İLE KİTAP AYNI ŞEYDİR. İZMİR LİYİ OKUTMAYIN. YA DA DİĞER İLLERDEN GÖÇ YOLUYLA CAHİL HALKI GÖNDERİN . ZATEN SİZİN OKUMAYAN SEÇMENE İHTİYACINIZ VAR , BİR ZAMAN 250 KÖYÜ OLAN KİNYAS KARTAL'IN DEDİĞİ GİBİ KÖY ENSTİTÜLERİ KAPANMAZSA MARABALARA SÖZ GEÇİREMEM BEN. MÜMKÜNSE İZMİRDE YENİ ASIR GİBİ GAZETELERİN SAYILARINI ARTTIRIN,

Yorumu oyla      18      11  
Nizamettin Kalkan... 18 Nisan 2011 Pazartesi 15:38

Sayın başbakan...Emeklilerle ilgigli İNTİBAK YASASI' da çıkacakmı..?

Yorumu oyla      17      7  
Sacit Özcan 18 Nisan 2011 Pazartesi 15:27

Başbakanın bu hayallerine uygun tek isim HARUN ÖZDEMİR idi ama malesef o da seçilemeyecek sırada. Bir yorumcunun dediği gibi, İzmir'i 2023'e hazırlayacak tek çılgın kişi, proje ve vizyonu ile HARUN ÖZDEMİR di. İzmir ve Başbakanımızın hayalleri için büyük bir eksiklik oldu Harun Özdemir'in seçilemeyecek sırada olması. Türkiye'de 2023 Vizyon'u ilk kez Harun Özdemir ile duyduk hatta Harun Özdemir bu vizyonunu bundan 6-7 yıl önce kitaplaştırmıştı. Umarım ki Harun Özdemir heyecanını yitirmez, yazık olur hem İzmir için hem de kendisi için

Yorumu oyla      14      6  
Işık Dikicigil 18 Nisan 2011 Pazartesi 14:47

İLK SEÇİLDİĞİNDE , ÖZELLİKLE İKİNCİ SEÇİMDEN SONRA BALKONDAN KONUŞTUN, HERKEZİN BAŞBAKANI OLACAĞIM DEDİN 9 YILDIR NİYE İZMİR E GEREKLİ ÖDENEKLERİ VERMEDİN . İZMİR VERGİ VERME BAKIMINDAN 3. SIRADA ÖDENEK VERMEK BAKIMINDAN ARTVİN'İN BİLE ARKASINDA SANA NASIL GÜVENELİM BAŞBAKANIM . ARTIK İSTEMİYORUZ YAPAMADIKLARINIZ ; VAADLERİNİZİ BOŞA ÇIKMASINA SEBEPTİR. HEM SİZ REJİMİ, KURUMLARI YIPRATMAYIN , BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ.

Yorumu oyla      20      11  
Işık Dikicigil 18 Nisan 2011 Pazartesi 14:43

BİZ KÖY KALMAYA RAZIYIZ. YETER Kİ CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE DOKUNMA

Yorumu oyla      24      13  
İzmir'e Yazık.. 18 Nisan 2011 Pazartesi 13:45

Ben de oy çıkmamasına rağmen yapılanları hatırlatmak isterim. Bir de belediyenin yapamadıklarını hatırlatmak isterim.

Yorumu oyla      20      13  
vatandaş 18 Nisan 2011 Pazartesi 13:28

bu vaadleri izmir chp dedikten sonra da gerçekleştirecek misiniz çok merak ettim yada 8 yılddır neden yapmadınız.. nedir bu izmir takıntısı anlam veremiyorum. hizmette parti ayırt etmeden yapın görelim takdir edelim. ama siz önce oy sonra hizmet diyorsunuz. göreviniz bu değil ki tüm illere eşit davranmak .. hatırlatmak istedim

Yorumu oyla      24      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: Kes, kopyala, yapıştır!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın projelerinin ...
Seçimden bir parti daha çekildi
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), 12 Haziran'daki seçimlere katılmayacak. ...
İP'den CHP'ye Perinçek önerisi
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanvekili M.Bedri Gültekin, “CHP’nin İzmir ...
 
Hamzaçebi: AK Parti’nin projesi bana ait
CHP'li Hamzaçebi, ''2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında bu projeyi ilk ...
'CHP'nin oyu yüzde 29.5'e çıktı'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, son ankette partisinin oyunun yüzde 29.5 olarak ...
Baykal: Erdoğan geri adım mı attı?
Antalya'da bulunan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın ...
 
AK Parti’den ‘aday’ şov
AK Parti’nin aralarında Ertuğrul Günay ve Ulaştırma eski Bakanı Binali ...
Batum'dan son bomba
Daha önce söylediği kağıttan kaplan sözüyle gündeme oturan CHP Genel Başkan ...
Kurtulmuş: Askerliği 3 aya indireceğiz
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva