HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2011 Pazartesi - 15:06

Neden liste dışı kaldılar? AK Parti!

Genel seçimde partilerin İzmir listesi her yönüyle tartışılıyor. Listelerin nasıl yapıldığı, kimlerin neden ve nasıl listeye alındığı kadar liste dışı kalan iddialı aday adaylarının durumu da tartışılıyor.

Neden liste dışı kaldılar? AK Parti!

İZMİR - Pek çok iddialı aday adayının adaylığa dönüşmeyen hayalleri bir başka bahara kalırken gerem CHP’de gerekse de AK Parti kulisleri ilginç iddialarla kaynıyor.

Mevcut milletvekilleriyle birlikte 156 ismin yarıştığı AK Parti’de başvuru yapmayan İlknur Denizli ve İlhan İşbilen gibi isimlerin sürpriz yaparak yer bulduğu listelere giremeyen pek çok isim için kulislerde konuşulanlara gelince;
 
BAYRAM AKAY’IN ADAYIYDI
Liste dışı kalan isimlerden Konak Eski İlçe Başkanı Fevzi Bayram, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yakın çalışma ve siyaset arkadaşlarından biriydi. Eczacı Bayram, temayül yoklamasında da gerek teşkilatla uzun yıllara dayanan ilişkileri gerekse de il başkanı Akay’ın yakın dostluğu sayesinde burun farkıyla Bilal Doğan’ın arsasından ikinci sıraya oturmuştu. Temayül oylamasında ikinci olmasına karşın liste dışı kalması şaşkınlık yarattı.
 
TOPALOĞLU’NA EKİPSEL MÜDAHALE
İzmir kulislerindeki iddialı isimlerden biri kabul edilen Sıddık Topaloğlu’nun liste dışı kalmasının, kendisi gibi liste dışı kalan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’la yakından ilgili olduğu konuşuluyor. Hotar’ın hemşehrisi de olan Müsteşar Yardımcısı, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Topaloğlu’nun liste dışı kalması da sürpriz kabul ediliyor.

Eski İl Başkan Vekili Rahmi Taştan ikinci kez liste dışı bırakılırken, ‘kormahemserim.com’ fikriyle ses getiren ancak genel merkezden uyarı alan Konak Eski İlçe Başkanı Latif Özkan da liste dışı kalışıyla hayal kırıklığı yaratan isimlerden biri oldu.
 
ENSARİ HALA ÇİZİK, İPEKOĞLU SÜRPRİZ!
Dursun Bülent Tezcan meclis üyeliğinden istifa ettiği gerekçesiyle liste dışı bırakılırken, Beytullah Selman’ın Buca’daki yerel seçim mağlubiyeti yüzünden alınmadığı, eski vekil Tevfik Ensari’nin de hala genel merkezin çiziğinden kurtulamadığı anlaşıldı.

AK Parti kulislerinde liste dışı bırakılması şaşkınlık yaratan isimlerden biri de Cemal İpekoğlu oldu. Akça Holding’in CEO’su ve 2007 seçimlerinin 7. sıra adayı İpekoğlu’nun kendisine bir süre önce önerilen ‘il başkanlığı’ teklifini reddettiği için liste dışı bırakıldığı kaydedilirken, Fatih Yıldırım’a Ömür Kabak yönetiminin A takımında olduğu süreçten kalma tepkilerin dinmediği iddia edildi. Aynı zamanda Yıldırım’ın Tekelioğlu ekibine yakınlığının da liste dışı kalmasında önemli bir etken olduğu konuşuluyor.
 
KONYALILAR DA YOK ALMİNA DA!
Liste dışı bırakılan Ömür Kabak ekibinden İl Sekreteri Handan Özcan’ın da liste dışı bırakılması sürpriz sayıldı. Modern İzmirli ve AK Partili profiliyle ulusal medyanın da ilgi odağı olan Özcan’ın, hem Kabak yönetiminde olması hem de medyaya yaptığı açıklamaların siyasi kaderinde etkili olduğu konuşulurken, Konyalılar Vakfı Genel Başkanları Mehmet Aydoğan ve Vasfi Çakıroğlu’nun da listede olmayışı şaşkınlıkla karşılandı. Konyalı vekil İsmail Katmerci’nin de çizildiği AK Parti listelerinde Suriye kökenli Arap siyasetçi Sabuhi Atar, oyuncu Kaan Girgin, transseksüel Almina Can Rencü, Karadenizliler Federasyonu Başkanı Hızır Mürtezaoğlu gibi isimler de giremedi.
 
İKİNCİ BÖLGENİN SÜRPRİZİ BAYINDIR!
AK Parti listelerinde liste dışı kalışıyla gerek parti gerekse kent kamuoyunu şaşkına çeviren isim Dr. Mehmet Bayındır oldu. MHP kökenli Bayındır, 2007’de bağımsız aday olmuş, 13 binin üzerinde oy almış, 13 bine yakın da mükerrer oyda adı çıkmıştı. Toplamda 25 bine yakın oy alan Dr. Bayındır’ın temayül yoklamasında açık ara birinci çıkması da sürpriz bulunsa da en büyük sürpriz listenin hiçbir yerine yazılmamasıyla yaşandı. Temayül yoklamasında açık ara birinci çıkmasını ‘anahtar liste’ iddialarına dayandıranlarca yıpratılan Bayındır’a AK Parti’nin Ödemişli siyasetçilerinin de defans uyguladığı konuşuldu. Liste dışı kalan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın desteklediği isimlerden biri olan Dr. Bayındır, ‘seçilirse MHP’ye geçer’ iddialarıyla genel merkezin gözünden düşürüldü. Başka bir iddia ise Dr. Bayındır’ın seçimden sonra il sağlık müdürü olarak değerlendiriceleği…
 
KABAK REFERANDUMDA ÇİZİLDİ!
Temayül yoklamasında üçüncü sıra.da yer alan Ömer Cihat Akay’dan önceki il başkanı Ömür Kabak, siyaseten en büyük yarayı 12 Eylül referandumunda aldı. ‘evet oyları yüzde 51 çıkmazsa istifa ederim’ diyerek kamuoyunu şaşırtan, yüzde 37’de kalınca ‘teşkilatı motive etmek için söyledim’ diyerek daha fazla şaşırtan Kabak, bu süreçte iyice yıprandı, yıpratıldı. Genel merkez tarafından aniden görevden alınan Kabak, temayül yoklamalarında da bazı ilçelerde anahtar liste çalıştırmakla suçlandı. Liste dışı kalmasında da en az referandum sürecindeki yıpranma kadar temayül yoklamasındaki iddiaların da olduğu konuşuluyor.
 


DELİCAN’IN SORUNU ÜÇÜNCÜ ORDULU OLMAKTI
Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun’un Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın gelmesiyle şansını kaybettiği, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan’ın görevinden istifa ettiği süreçte yapılan ‘geriye dönük istifa ve CHP’den teklif bekledi’ iddialarıyla yıpratıldığı konuşulurken Pektim CEO’su Kenan Yavuz’un liste dışı bırakılma nedeni ise hala anlaşılamadı.

Bu bölgede en az Bayındır kadar liste dışı kalması sürpriz kabul edilen bir isim de İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican’dı. Temayül yoklamasında Bakırçay bölgesindeki anahtar listelerde ismi olmayan ancak yine de 1003 oy alarak teşkilattaki gücünü ortaya koyan Delican, parti üst yönetimi tarafından da desteklenen bir isimdi. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kentten aday gösterilmesi Delican’ı AK Parti listelerindeki üçüncü Ordulu durumuna düşürdü. Eski İl Başkanı Ali Aşlık ve Günay’ın hemşehrisi olmak Delican’ı listedeki üçüncü ordulu konumuna iterken, Başbakan’ın önüne konulan 26 kişilik listede yer alan Delican’ın sadece bu nedenle listeden çıkarıldığı öğrenildi.
 
SINIF ARKADAŞINI VE DANIŞMANINI DA YAZMADI
Başbakan Erdoğan, müşaviri Mehmet Duman’ı bu kez listeye almazken, MÜSİAD Başkanı Cemal Öztürk de bu kez liste şansı bulamadı. Erdoğan’ın listeye almadığı isimlerden biri de İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı Ödemişli Mustafa Özkent oldu. Eski İl Başkan Yardımcısı Özkent’in liste dışı kalması sürpriz sayılırken, seçim kaybeden Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Çiğli Eski Belediye Başkanı Dr. Galip Öztürk, kurucu il başkan yardımcısı İbrahim Dönertaş, Ağrılılar Federasyon Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Eski İlçe Başkanı Mikail Bilici, Kabak döneminin il başkan yardımcısı Selami Seven gibi iddiaları isimler de liste dışı kalarak şaşkınlık yarattı.

NEDEN LİSTE DIŞI KALDILAR? CHP!, HABERİ YARIN EGEDESONSOZ.COM’DA

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 19 Nisan 2011 Salı 13:28

arkadaşlar ben mhp ye oy veriyordum fakat bir şeyin farkına vardım artık türkiyemizin üstüne yeni bir güneş doğuyor ,lütfen ama 2 kötüye oy vereceğinize bir iyi bulun oy verin ben buldum ,adam gibi adam hakkaniyetci bir parti partisinnde has adamlar var araştırın öyle oyunuzu verin ,yüzde 9 larda gezen parti barajı geçip yeni bir mejlise güneş gibi doğacağından eminim gönlümde rahat vicdanımda güneş doğum devran dönecek 13 haziran sabahı hasparti ile numan kurtulmuşla hiç olmazise öğretim üyesi aklı başında.ALLAHA EMANET OLUN.VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN. ARAŞTIRIN ÖYLE OYVERİN.

Yorumu oyla      12      10  
kaos 19 Nisan 2011 Salı 08:47

sıddık nicki ile yazan arkadaş,tanımadığın belli bu adamın kararnamesini başbakan imzalamış kim kim kim imzalamış.....

Yorumu oyla      21      8  
HAKAN GÖNÜLTAŞ 19 Nisan 2011 Salı 08:37

Ben en çok İzmir için başarılı çalışmalara imza atan ve İzmir i en iyi temsil eden Nükhet hanımın neden aday gösterilmediğini düşünüyorum.ÇOk enteresan bir liste Ak Parti yle ilgisiz alakasız bir çok kişi var listede acaba neden?

Yorumu oyla      21      7  
Altınçam'lı 19 Nisan 2011 Salı 00:29

Bizim bölgemizden aday olan doğma büyüme izmir'li Günay Cankurtaran Esas kayıp Çamdibinde iki büyük mahallesinin muhtarlığı bu ailede.Mehmet bayındırın 25000 oy hesabı yapılıyor. Cankurtaran'ın sadece Muhtar eşinin mahallesineden o kadar oy çıkar.Eskimişlerle uğraşmayın.

Yorumu oyla      14      7  
cebrail çilesiz 19 Nisan 2011 Salı 00:29

sıddık denen aklı evvele SAYIN DR SIDDIK TOPALOĞLU DEVLETİN EN ÜST KADEMELERİNDEN BİRİ OLAN MÜSTAŞAR YRD SEN NE.......

Yorumu oyla      22      10  
Yiğit Efe 18 Nisan 2011 Pazartesi 21:51

Sayın Yazar, Sıddık ismi altında yazı yazmış olan meczupu insanlara hakaret etsin yada tahrik etsin diyemi yayınlıyorsunuz anlamakta zorlanıyoruz.. Burası İnsanlıktan çıkmış, çamura bulanmış kişilerin yorum yapacağı bir yerse eğer, girip bir daha okumayalım. Lütfen bu tür meczuplara yorumlarını yayınlayarak pirim vermeyiniz. Saygılarımla.

Yorumu oyla      23      10  
Şevki Elazığlı 18 Nisan 2011 Pazartesi 21:28

SAYIN BAŞBAKAN VE İZMİR AK PARTİ TEŞKİLATI;I.BÖLGE ADAYI HARUN ÖZDEMİR'DEN NEDEN BAHSETMİYORSUNUZ.25 YAŞINDA BEŞ BAKANIN DANIŞMANLIĞINI YAPMIŞ,ONLARCA PROJESİ KANUNLAŞMIŞ,VE BU DÖNEMDE İZMİR BİRİNCİ BÖLGE I.SIRA ADAYI OLACAĞINI BEKLERKEN 10.SIRADAN ADAY OLMASINI YADIRGIYORUM.TÜM SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM,ŞUAN EN BAŞARILI BAKANLARDAN BİLE ON GÖMLEK DAHA DA İYİ OLMASINA RAĞMEN AKPARTİ VE İZMİR HALKININ BUNUN FARKINDA OLMAYIŞINA ÜZÜLÜYORUM.TÜM BAKANLIKLARI HARUN ÖZDEMİR'E BAĞLAYIN ŞUANKİ BAKANLARDAN ÇOK DAHA BAŞARILI OLACAKTIR.PROJELERİ YEREL DEĞİL ULUSLARARASI DÜNYANIN KURTULUŞU İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETEN BİR SİYASET BİLİMCİ,BİLİM VE İLİM ADAMI,BÖYLESİ ŞAHSİYETLERİ İLK SIRALARDAN ADAY GÖSTERMEZLER.KUAFÖR OLANLARI ADAY GÖSTERİRLER.ALLAH AŞKINA HARUN ÖZDEMİR'İ FEHMİ KORU'YA SORUN,İZMİR'DEKİ ALEVİ DEDELERİNE SORUN;LÜTFEN,TANIMAYANLAR VARSA HARUN ÖZDEMİR'İ EN YAKIN BİR ZAMANDA TANIMAYA ÇALIŞSINLAR.İZMİR ZAMAN GEÇMEDEN I.BÖLGEDEN ON ADET MİLLETVEKİLİ MECLİSE GÖNDERSİNLER.TÜM SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM.15-20 YIL TÜRKİYE'YE DAMGASINI VURACAKTIR.ATATÜRK-TURGUT ÖZAL-NECMETTİN ERBAKAN-TAYYİP ERDOĞAN-HARUN ÖZDEMİR...BU MESAJIMI LÜTFEN AYNEN YAYINLAYIN. ALLAH'A EMANET OLUNUZ.

Yorumu oyla      17      14  
ALPEREN 18 Nisan 2011 Pazartesi 21:21

FAZLA SÖZE GEREK YOK,İZMİR'İN DEMOKRAFİK YASPISINDA İZMİR'DE LİSTEYE KONACAK SAYIDA KARADENİZLİ YOK,HEM CHP'Sİ HEM DE AK PARTİ 711.385 DOGU VE GÜNEYDOĞULU VATANDAŞLARA YAPTIKLARI HAKSIZLIĞIN HESABINI SANDIKTA ALACAKTIR.TÜM DOĞU VE GÜNEYDOĞULU VATANDAŞLARIMIZI BAĞIMSIZ ADAYA OY VERMEĞE DAVET EDİYORUM.DAVET DEĞİL ANADOLUYU YOK SAYANLARA OY VERİRSENİZ ANANIZIN AK VE MÜBAREK SÜTÜ SİZDEN HESAP SORACAKTIR.TÜRKİYE'NİN ASIL SAHİPLERİ BİZLERİZ İTELESELERDE HORLASALARDA BU ÜLKE BİZİM BİZ SAHİP ÇIKACAGIZ.

Yorumu oyla      15      12  
akpartili 18 Nisan 2011 Pazartesi 20:38

hepsi izmirin adayları bu zamana kadar kaybettirenleri teşkilatlar ve partililer biliyor.bundan sonra kaybettirme lüksleri yok dünkü tanıtım yine yapacak olanlar bazı davranışlarını yaptılar kürsüde adayların ellerini sıkmadılar bizim uzaktan bakana ihtiyacımız yok vekil olur ankaradan bakar böyle adaylar chp de de çok çünkü protokolların haricin de mahallelerde hiç görmedik.

Yorumu oyla      19      6  
HAMİT YILDIZ 18 Nisan 2011 Pazartesi 20:20

Ak partinin 2003 de adayı vardı serpil yıldız bırakıp gitti,,bunu unutmayın ilknur denizlide aynısı olacak zaten chp den gelmedimi,,,bu işlerin halka hitapları tv oturumları var bu genç ve tecrübesiz arkadaşlar ne anlatacaklar,tv 8 de erdal kalkanın düştüğü durumu gördük bu tecrübelisi öteki arkadaşlar ne yapacak??????

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir işi sıkı tutuyor
Liste tartışmaları ile sarsılan CHP İzmir Örgütü, seçim çalışmalarını ...
‘Biz de 5 bin genci yürütürüz ama…’
Erdoğan "Gençlerin hissiyatını malzeme haline getirmek açık söylüyorum ...
DP İzmir'in kozu ‘kadınlar’
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile seçim ittifakı yapan, başka partilerle ...
 
'Ergenekon irtibat ofislerini açıyorlar'
Milletvekili adaylarını tanıtan Başbakan, "Ergenekon'un üye kayıt ofisini ...
Başbakan'dan İzmir'e vaat yağmuru
AK Parti’nin seçim beyannamesinde İzmir için birçok vaade yer veren Başbakan ...
Yüksel: Kes, kopyala, yapıştır!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın projelerinin ...
 
Seçimden bir parti daha çekildi
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), 12 Haziran'daki seçimlere katılmayacak. ...
İP'den CHP'ye Perinçek önerisi
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanvekili M.Bedri Gültekin, “CHP’nin İzmir ...
Hamzaçebi: AK Parti’nin projesi bana ait
CHP'li Hamzaçebi, ''2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında bu projeyi ilk ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva