HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2011 Çarşamba - 11:11

Belediye başkanlarından operasyona büyük tepki

Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen operasyon, örgütün her kesiminden tepki topladı. Partili ilçe belediye başkanları, haksız suçlamalarla belediye hizmetlerinin aksatıldığını savundu.

Belediye başkanlarından operasyona büyük tepki

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, dün gerçekleştirilen ikinci operasyonun şokunu atlatamazken, göz altılara gösterilen tepkiler de dinmedi. operasyonun haksız yere yapıldığını savunan partili ilçe belediye başkanları, asıl amacın, yatırımların önünü tıkamak olduğunu söyledi.

Ümit Yaldız'ın "Operasyonun şifreleri" yazısı için tıklayın

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı: Aziz Başkan, bu yola çıkarken ‘İşimiz İzmir, gücümüz İzmir’ dedi. Bizler, CHP’li belediye başkanları olarak işimizi düzgün yapıyoruz. Çizgimiz düz, yolumuz doğru. Birilerinin bu haksızlık ve hukuksuzluğa müdahale etmesi lazım. Yeter artık. Belediyelerimizde kaç tane müfettiş var biz bile sayamıyoruz. İncelemelerin çoğu, soruşturma iznine gerek olmadığı gerekçesi ile geri dönüyor. İş yapamaz bir belediye ve İzmir yaratılmak isteniyor. İzmir'in önüne açsınlar. Biz yatırım yapmak istiyoruz. Yeter artık. Hepimizin içinde birer cevher vardı. Bunu öldürmesinler. Biz hizmet etmek istiyoruz”

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya: Operasyonun zamanlaması manidar. EXPO sunumunun yapılacağı gün göz altıların olması ilginç bir durum. Devlet herhalde EXPO’yu sahiplenme niyetinde değil. İkincisi de sorgulama yapılır, zimmet suçu varsa gider rücu ettirirsiniz. Ama toplu olarak 60-70 kişiyi alırsanız, belediyeyi çalışamaz hale getirdiğiniz müddetçe kaybeden ülke olur. Geçen operasyondan sonra büyükşehir bürokratlarını kutlamak lazım. Son 3 aydır her hafta açılışa gidiyorum. Bu kadar baskıya rağmen bu kadar iş üretebiliyorlarsa onları kutlamak lazım. Sanıyorum. O çalışan üreten insanlara psikolojik bir preslemek temelinde. Tamamen siyasi bir iş. İstanbul Belediyesi bir incelense neler çıkar.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: Belediye başkanları ve çalışanların yeri belli yurdu belli. Vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzu bilen insanlarız. Hepimiz hesap vermeye hazırız. Böyle telaş içinde, sabaha karşı yapılan operasyonlarla bütün huzur bozulmaktadır. Asılan bozulan İzmir’in huzurudur. Yapılanların yanlış olduğuna inanıyorum. İnsan haklarının herkese eşit uygulanmasını istiyoruz.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur: Soruşturma devam ediyor. Arkadaşların herhangi bir olaya karıştığına inanmıyorum. Neticede bir soruşturmadır. Hukuka giden bir konu. Hukuk karşısında aklanacaklarına inanıyorum.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak: Büyükşehir Belediyesi üzerine oynanan bu oyunların haksız ve hukuk dışı olduğuna inanıyorum. Ortada basit soruşturmalara bile yer verilmeyecek hataların dahi, organize bir suç gibi yansıtılması çok yanlış. Hukuk zorlanıyor. İddiaların ve suçlamaların birçoğunun altı boş. Daha önce örneklerini yaşadığımız gibi, insanlar mağdur oldukları ile kalacaklar. Yazık, günah.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak: Operasyonun, Büyükşehir belediyemizin icraatları ile ilgili olması nedeniyle, bizlerin pek bir şey söylemesi doğru olmaz. Umarım aklıselim hakim olur. Tek dileğimiz, arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşması. Gözaltına alınanlar arasında benim yardımcım ve meclis üyemiz de var. Bildiğim kadarıyla pırıl pırıl arkadaşlar hepsi. Hatalar yanlışlar olabilir ama bu suçlamaları hakkedecek bir suç unsuru olduğunu düşünmüyorum.
 
İzmir il genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu: 42 belediye çalışanına bu sabaha karşı tutukladılar. Çok olumsuz bir durum. Hele başkanın olmadığı bir günde, İzmir'i expo için temsile gittiği gün böyle bir hareketin yapılması belediyelerimizi çalışamaz hale getiriyor. Öyle Bir imaj oluşturuyor. Doğru bir yaklaşım değil.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: İzmir' almadıktan sonra seçim kazanamayız diye düşünüyorlar. İzmir onlar için bir sembol. Seçimle alamadıklşarı İzmir'i zorlamayla, halkın karşısında imzajını bozarak almaya çalışıyorlar. ama İzmir demokrasi kentidir. Aydın insanlar yaşar burada. Bu tür şeyler partimizi daha çok güçlendirir. Yarın öbür gün ilçelere de sıçrayabilir. Bizi kilitlemeye çalışıyorlar hizmet yolunda ancak biz bildiğimi,z doğru işleri yapmaya devam edeceğiz.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm:  Bu operasyonlar ile Belediye’nin yıpratılmaya çalıştığını iddia ederek, “İzmir’ e yazık ediyorlar. Telefonlarımız dinleniyor. Bu operasyonlardan bir şey çıkacağı yok. İş yapan memurlarımızın da bu olaylar yüzünden şevki kırılıyor. Amaç yatırımların önünü kesmek, çalışmak isteğimizi yok etmek. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Başaramayacaklar” dedi

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu:
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin, ''Bunların amacı CHP'li belediyeleri iş yapamaz durumuna getirmek'' dedi. Tütüncüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılanların ''hak, hukuk olmadığını'' ileri sürerek, şunları belirtti: ''Bunların amacı CHP'li belediyeleri iş yapamaz duruma getirmek ve memurları korkutmak. Bu operasyonları düzenleyenler insanlara psikolojik baskı uygulayarak iş yapamaz konumuna düşürmek istiyor. Şimdi bir memura bakıyorum, böyle olaylar olduktan sonra imza atmaya korkuyor. Yasalara göre attığı imza doğru ama müfettişin yorumlamasına göre yanlış olabiliyor. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de Urla'da yaşandı. İnsanlar mağdur oluyor. Memurlar imza atmaya korkuyor.''
    
Belediyelerin görevinin insanların rahat ve güzel yaşamalarını sağlamak, hizmet vermek olduğunu ifade eden Faik Tütüncüoğlu, ''Bu tarz operasyonlar sonucunda iş yapamadığın zaman halk gözünde kötü duruma düşüyorsunuz. Şu anda bizim imar bürosu 15 gündür felç durumda. Bir müfettiş incelemeye başladığı zaman iş yapamaz duruma geliyorsunuz. Bence gelen müfettişler iyi niyetli değiller. Bize geldikleri zaman vicdanlarıyla gelsinler, art niyetli gelmesinler'' dedi.
    
Tütüncüoğlu, Çeşme Belediyesi'ne şimdiye kadar 100 müfettiş geldiyse hepsinin de imar bürosuna geldiğini anlatarak, ''Örneğin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir spor kulübüne yemek veriyor veya hediye veriyor. Onları araştırıyorlar. Ama başka belediyeler onların yüz katını yapmalarına rağmen hiç kimse bir şey yapmıyor. Örneğin Çeşme Belediyesi olarak bir koyun festivali düzenliyoruz. Bu da yasal bir olay, ama müfettişler bize gelip 'Bunu neden yaptınız-' diye sorabiliyorlar. İnsanların bu sinirle, bu refleksle çalışması mümkün değil. Bu operasyon neden EXPO sırasında, tam sunuş yapılacakken yapılıyor- Bu operasyonu 3 veya 5 gün sonra yapabilirlerdi'' diye konuştu.
    
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç: Belediyelerin bütün işlemlerin bakanlığa bağlı denetim elemanları tarafından denetlendiğini dile getirerek, ''Bu denetimlere hiçbirimizin aykırı bir düşüncesi olamaz. Bunun haricinde kolluk kuvvetleri marifetiyle gece yarısı belediyelere yapılan baskınların hoş karşılanması mümkün değildir. Bizler de kamu görevi yapan kişileriz. Şeffaflığımız, saydamlığımız, yaptığımız işler herkesin gözü önünde olan işlerdir. Başka art niyetlerle yapılanlara karşıyız. Belediyeler üzerinden halk cezalandırılıyor'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 46 24 Kasım 2011 Perşembe 13:01

üyesi olduğum parti olan CHP nin,siyasi duruşunu, yönetim tarzını,yönetime geldiğinden bu yana olmayan icraatlerini,partili meclis üyeleriyle olan iletişimini beğenmediğim ercan tatı ' yı ,evet ELEŞTİRİYORUM.Muhtemelen eleştirmeye de devam edeceğim.Çünkü görünen köy kılavuz istemez.Ama kime göre,BANA göre.Çünkü bu benim görüşüm..Sen de olumlu taraflarını savunursun olur biter..Hem belki bizleri de aydınlatmış olursunuz hanım ablacığım..Ama yorumcuya çamur atmak bulaşmak bence esas seviyesizlik..

Yorumu oyla      21      15  
DEMOKRAT 24 Kasım 2011 Perşembe 12:26

Mehmet Efendi,Sen Önce Benim Bir Önceki Yazımı Oku,Orada Gayet Nazik ve Nezaket Kuralları Ölçüsünde Bir Şeyleri Soruyorum,Aldığım Cevap ise İpe Sapa Gelmez Zırvalıklar Oluyor.Bu Olayı Cahillikle Nitelendirmeniz Olayı Saptırmanızdan Başka Bir Şey değil.Ha Bana Dersinizki Kardeşim ben Bucanın Havaya Uçan Paralarının Miktarını Bilmiyorum,Bunu Belediyeden Sorun, Bende O Zaman Anlayışla Karşılarım.Yani Saygı Kurallarını önce Arkadaşınıza bir hatırlatın derim.

Yorumu oyla      24      17  
Mehmet 24 Kasım 2011 Perşembe 11:48

Sn.demokrat,herkes senin gibi değil.işte bizim gibi cahiller de var.ama kimseye kırıcı bir şekilde yorum yapmayız.Herkesin kişilik haklarına saygı duyarız.Ha her görüşe de saygı duymak lazım tabii.Ama saygı kuralları çerçevesinde değil mi?Bana göre de insanları diplomaları ile değil dünya görüşleri ile değerlendirmek lazım.Tüm Bucalı ve İzmirli hemşerilerime saygılarımla...

Yorumu oyla      25      14  
DEMOKRAT 24 Kasım 2011 Perşembe 11:30

Bu Cevabınız ile Ciddi Olmadığınız Anlaşılmakta.Verdiğiniz Cevap Bu Olmamalıydı.Sanırım Buca da Havaya Uçan Paralarımızın Rakamı Oldukça Çokki İşi Dalgaya Getiriyorsunuz.Bence Belediye ile Yakın değilsiniz,sadece ilk okul 4.sınıf düzeyinde birşeyler yazıp,aklınca Belediyeyi Aklamaya Çalışanlardan birisisin.

Yorumu oyla      30      19  
asuman hanım 24 Kasım 2011 Perşembe 11:13

sanırım seni gocunduracak kadar var ee ucuz insanlar ucuz paralara giderler ;)

Yorumu oyla      25      23  
DEMOKRAT 24 Kasım 2011 Perşembe 10:47

Asuman Hanım ! Sanırım Belediye ile İlişkileriniz Oldukça İyi. Bana Dürüst Olarak Cevap Vereceğinize İnanaraktan Yazıyorum.Buca Belediyesinin 2011 Yılı KONSER Ve AĞIRLAMA Giderlerinin Rakamını Burada Yazabilirmisiniz.Yazabilirseniz Saygınlığınıza İnanacağım.Fakat Gidin Belediyenin Harcama Kalemlerinden Kendiniz Öğrenin Derseniz Sanırım Yakışık Olmaz.Lütfen Burada Bu Rakamı Yazarak Herkezin Görmesini İstiyorum.Saygılarımla.

Yorumu oyla      29      20  
asuman hanım 24 Kasım 2011 Perşembe 10:25

demokratta sanırım konser veremediği için çok üzgün konser diyor başka birşey demiyor gel senide ünlü yapalım patlat bir şarkı

Yorumu oyla      27      22  
DEMOKRAT 24 Kasım 2011 Perşembe 10:17

Büyükşehir Belediyesi"nin KONSER Olaylarından Şu An Başı Ağırmaktadır.Umarım İzmirde 2 günde bir KONSER Düzenleyerek Dünyanın En Çok KONSER Düzenleyen Belediye Ünvanını Alan Buca nın"da Başı Ağrımaz.

Yorumu oyla      29      21  
asuman hanım 24 Kasım 2011 Perşembe 10:00

isimsiz 46 nın huyudur ercan başkan isimsiz 46 delikanlıdır dese ona bile karşı çıkar o yüzden konuşmaya pek deymez...

Yorumu oyla      29      20  
RUMUZ 3 24 Kasım 2011 Perşembe 09:13

Binali Yıldırım 15 gün önce ege Tv de Gazeteciler sordu Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm planları 10 aydır Hükümete göndermiş hala onaylanmamış Bakanda Belediyenin yapacağı iş değil hiç bir belediyenin tek başına yapacağı iş değil dedi peki sayın bakan öyleyse senin başbakanından,bakanından ve AKP lilerden herkes izmir köy kaldı yok sümüklü yok ucube niye diyorlardı demekki hükümet yapmalıydı 9 yıl yapmadınız hemde eleştirdiniz.Ne kendileri yapıyor nede yaptırıyorlar.İşte baskınında amacı bu yani

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: ESHOT'ta iş yavaşlatma yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde ...
Operasyonda 2. gün: Neler oluyor?
Dün sabah özel yetkili savcıların talimatıyla harekete geçen polis İzmir ...
'Organik üretim Türkiye’ye İzmir’den yayıldı'
Kal-Der İzmir Şubesi’nin Bornova Belediyesi ile birlikte düzenlediği Güvenli ...
 
Çiğlili kadınlara meme kanseri desteği
Kadınlara yönelik meme kanseri ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ...
İZSU’dan Özdere’ye 5 milyon liralık yatırım
Özdere’nin Ortaköy Mahallesi’nde şebeke yenileme çalışmalarını sürdüren ...
Kocaoğlu, gözaltına alınanların yakınlarıyla görüştü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gözaltına alınan belediye ...
 
Kocaoğlu Büyükşehir'in önünden binlerle yanıt verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Paris dönüşü operasyon ...
Bu da operasyon komedisi: Yanlış Mercan’ı tutuklamışlar!
İzmir’de çoğu üst düzey Büyükşehir bürokratı 43 kişinin gözaltına alındığı, ...
Operasyonda üç tutuklama... İlginç tesadüfler!
Sabah saatlerinde yapılan operasyon sonra tutuklama talebiyle adliyeye ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva