HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 21:43

Bayraklı Meclisi karıştı

Bayraklı Belediye meclisinde CHP’li meclis Üyesi Fahrettin Orandı’nın AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin Mavişehir’de oturmasını gündeme getirip aşiret reisi ve tarikat şeyhine benzetmesiyle başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Bayraklı Meclisi karıştı

FATİH YAPAR/Egedesonsöz - Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı ilk olağan meclis toplantısı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kavga çıktı. 

AKP ve CHP Tatı'ya karşı birleşti...haberi için tıklayın

Sakin başlayan meclis toplantısı AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin soru önergeleriyle gerildi. Boztepe, ilk olarak belediyenin SSK borçlarını sordu. Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Ayaz’ın geçtiğimiz günlerde oğlunun sünnet törenini yaptığı Arena Eğlence Merkezi’nin ruhsatlı olup olmadığını da soran Boztepe bu güne kadar sorduğu sorulara cevap alamadığını ifade etti. AK Parti Meclis Üyesi Boztepe’nin Başkan Karabağ’a yönelik sözleri mecliste ortamı iyice gerdi. Boztepe’nin “Başkan, Yamanlar’da seçim sonuçlarına yönelik açıklamaların vardı. Seçimi alacağınızı söylüyordun. Orada ikinci oldunuz” sözleri tartışmaların fitilini ateşledi. Yamanlar Muhtarı Ali Uçar ve partili Sadık Özer ayağa kalkarak Boztepe’ye tepki gösterdi. Boztepe’nin “Siz ne karışıyorsunuz” sözlerinin ardından meclis bir anda karıştı. Muhtar ve partili Özer Boztepe’ye “Ne diyorsun sen it. Git işine köpek” diye bağırdı. Güvenlik görevlilerinin araya girdiği olaydan sonra CHP Grup Başkan Vekili Remzi Palabıyık’ın yeterlilik önergesinin ardından meclis sona erdi.
 
AVUCUNUZU YALARSINIZ
Toplantıda Ak Partililerin seçimlerle ilgili eleştirilerine cevap veren Başkan Karabağ, “Genel seçimlerde yaptığınız gibi yapamayacaksınız. Siz hayal etmeyin. Öyle vatandaşın önüne iaşe yığıp da kazanacağınızı sanırsanız avuçlarınızı yalarsınız. Hep birlikte sonuçları göreceğiz” dedi. AK Partili diğer meclis üyesi Baki Durmuş’un bursların kime verildiğini sormasının ardından Başkan Karabağ, “Belediyeler BBG evi gibi. Her taraf gözetleniyor. Gayet şeffaf çalışıyoruz. Yasal ve kanunu zemine dayanmayan iş yapmayız. Herhalde kameralar eksik geldi. Beş, altı tane daha taksınlar” diye konuştu.
 
ALLAH İLE KAYMAKAM BİR Mİ?
Toplantıda en ilginç diyalog Başkan Karabağ’ın geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklama nedeniyle yaşandı. Karabağ’ın yaptığı, “Vatandaşlar sadaka kültürüne alıştırıldılar. Bu seçmen yoksullaştıkça Allah’a ve kaymakama sığınıyor” sözlerinin çok yanlış olduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan, “Burada amacını aşan cümleler var.Manevi değerleri siyasete alet ediyorsunuz. Sizi bu yaptığınız gaf nedeniyle kınıyorum. Allah ile kaymakamı nasıl yan yana getiriyorsunuz. İnsan sıkıştığında Allah’a sığınmayacak da kime sığınacak. Allah’a sığınmanın sağcısı ya da solcusu olur mu” ifadelerini kullandı. Başkan Karabağ, ne demek istediğinin kamuoyu tarafından iyi anlaşıldığını söyledi.
 
TAŞ OLURSUNUZ
AK Parti Grup Başkanvekili Aslan’ın tepkisinin ardından söz alan CHP’li meclis Üyesi Asiye Yıldırım, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi olarak onayladığı bir kitap var. Orada da ‘Tayyip Erdoğan’ı eleştirir, kötü söz söylerseniz taş olursunuz’ ifadeleri var. Peki buna ne diyorsunuz. Açıklama yapın” dedi. Bunun üzerine Ak Partililer, kitabın kaynağının gösterilmesini istedi.
 
İSLAM KERİMOV TARTIŞMASI
Toplantıda ayrıca Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un Bayraklı sınırlarında bulunan bir caddeden isminin çıkartılması konusu da tartışmalara neden oldu. Kerimov’un isminin taşıdığı caddenin “Adliye Sarayı” caddesi olarak değiştirilmesi önergesi oy çokluğu ile kabul edilirken Ak Parti Meclis Üyesi Boztepe, “Başkanım gerekçe olarak adının fazla duyulmaması gerekçe gösterilmiş. Bunu anlamakta zorlandık. Bir devlet başkanı nasıl tanınmaz. Böyle bir gerekçe olabilir mi? Sizin İslam ile ilgili bir takıntınız mı var da bu ismi çıkartıyorsunuz” dedi. Başkan Karabağ, posta ile ilgili sıkıntılar olduğunu ifade ederken talebin Büyükşehir Belediyesi’nden geldiğini hatırlattı.
 
ŞİFRENİ ÇÖZDÜM
Belediyeye yönelik eleştirileri devam ettiren Ak Parti Meclis Üyesi Boztepe, Temizlik İşleri eski Müdürü Kenan Fidan’ın darp edildiği olayı gündeme getirdi. Boztepe’nin, “Müdür darp edildi. Görevden alındı. Daha üç yılı olmasına rağmen de lojmandan çıkartıldı. Bu mu sizin sosyal belediyeciliğiniz” sözlerine Başkan Karabağ, “Kendisi istifa etti. Vay anasını ne kadar da çok seviyormuş bizim müdürü” dedi. Boztepe bunun üzerine, “Senin şifreni çözdüm. DNA’nı bozdum.”ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcuya cevaben 9 Temmuz 2011 Cumartesi 10:45

yorumcu kardeşim.hasan yaptığında neden sosyal belediyecilik oluyorda devlet yaptığında neden sosyal devletcilik olamıyor.bunun cevabı varsa konuş.belediye ne vermişte daha fazlasını devlet verememiş.biz hasan beyin belediyecilik adına yaptığı bazı yanlışlarınolduğunu savunuyoruz.elindeki imkanlarla şimdiki yaptığının 10 katını yapabilecek gücü varken yanlış ve plansız çalışmasından dolayı.yaptıklarınıda bozduğunu savunuyoruz.iyiye iyi kötüye kötü demek niyetimiz.malesef hasanda kötüler arasında

Yorumu oyla      12      6  
12:42 de yorumcu 7 Temmuz 2011 Perşembe 16:32

hasan mı boşver demiş biri hazmedemiyorsunuz anladık.Sosyal belediyeciliğin gereğini tabiki yapacak T.C demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir der Anayasa. demokratik seçimle gelen, laik Atatürkçü hukukukn üstünlüğüne inanan Başkanın sosyal belediyecliği hayata geçirmesi neden zorunuza gidiyo.Evi olmayana yardım ediyo işi olmayana yardım ediyo gıda dağıtıyor, burs veriyor. dershane açtı bunlar belediyecliğin sosyal yönü başkanın görevi ama 40 derece sıcaklıkta izmirin göbeğinde kömür dağıtmak oy öncesi yapılan göz boyamadan başka bişey değil. İnsanları yoksullaştırıp kendinize muhtaç edeceğinizi sanıyorsunuz ama halkın hakkını halka ulufe gbi dağıtmanıza izin vermeyeceğiz..kulislerden duyduğunu iddia ettiğin habere gelince bi atasözü derki ... duası kabul olsa kemik yağarmış...

Yorumu oyla      12      7  
hasanmı ...boş verin 5 Temmuz 2011 Salı 12:42

hasan bu ne yapsa hoş karşılamak gerek.biraz sabır.neden dershaneleri açtınız.peki neden belirli dönemlerde kurtluda olsa yardım paketleri dağıtıyorsunuz.sosyal işleriniz ne amaçla çalışıyor.eşya giyim ve gida yardımı hatta temizlik ve sağlık yardımlarınız yokmu.bunları bile elinize gözünüze bulaştırıyorsunuz.hükümeti eleştirip aynı şeyleri siz yapıyorsunuz.sizin yaptığınızda sosyal belediyecilik oluyor.devlet yaptığında sadaka düzencileri oluyor.siz dün ne yediğinizi biliyormusunuz.bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.% 50 oyum var derken böbürlenirken.kaybettiniz dediklerinde sakin olmayı öğrenin.şimdi sizi bir daha devirmek için 2014 ümü bekliyelim.yenildikçe dövüşmeye iştahınız kabarıyor.sizden bu ilçeye belediye başkanı olmaz.halkçı başkanmış.senden komşum bile olsun istemem.çok şükür kulislerde bir daha asla seçilmeyeceğinizi duydumda biraz rahatladım...sinirlerim yatıştı.bu halka siz revamısınız..

Yorumu oyla      22      7  
Gül 5 Temmuz 2011 Salı 10:24

Yazık oldu Bayraklıya, aslında daha asil başkan adayları vardı.

Yorumu oyla      19      8  
havlama diyen arkadaş önüne kemikmi ? geldi 5 Temmuz 2011 Salı 09:48

Yaran varki gocundun; milyonlarca gencin hangi siyasi görüşten olursa olsun farketmez günahı senin gibi insanların boyununa bunu bil ve ibadet yaparken bunları düşün biraz fazla dua et.Bu arada biz kimseden korkmayız birilerinin arkasından gitmeyiz biz birilerinin .... değiliz çünkü biz İZMİRLİYİZ koçum..

Yorumu oyla      21      7  
23.29 DA YAZAN 5 Temmuz 2011 Salı 09:14

HAVLAMA

Yorumu oyla      14      14  
akepelilerlere 4 Temmuz 2011 Pazartesi 23:29

ya pıskın herıfler sız once kpss ve unıversıte gırıs sınavı sıfre ve kopyalarını sonra denız fenerını anlatın uckagıtcısınız hepınız

Yorumu oyla      23      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP ve CHP Tatı’ya karşı birleşti
Bucamar’a kaynak artırımı, AKP ile hareket eden 11 CHP’linin oyları ile iptal edildi.
Hem eğleniyor hem öğreniyorlar
Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim ...
Havuzda şenlik var
Selçuk Belediyesi Yüzme Havuzu Selçuk belediyesi bayındırlık işleri şefliği ...
 
Başkanlar mekan kapattı, gizli zirvede buluştu
Seçimlerde yaşanan başarısızlığın nedeni olarak gösterildikleri için daha ...
Bornova ve Bayraklı’da 43 saat su yok
İZSU’dan yapılan açıklamaya göre; 6 ve 8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ...
Büyükşehir’den Hızır açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ersu Hızır’ın ...
 
Srebrenica anısına bir ayakkabı da Solak'tan
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Genç Boşnaklar Derneği’nin Srebrenica ...
Karşıyaka naylon poşetlere veda ediyor
Karşıyaka’nın her semtinde dağıtımı yapılan bez torbalar sayesinde naylon poşetlere veda ediliyor.
Hem EXPO hem AB için destek istedi
Avrupa Konseyi İzleme Komitesi toplantısının açılışında konuşan Başkan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva