HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2011 Pazartesi - 18:00

Başbakan Kocaoğlu’na yüklendi

Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti’nin seçim beyannamesindeki İzmir maddelerine gösterdiği tepkilere Başbakan Erdoğan’dan sert yanıt geldi.

Başbakan Kocaoğlu’na yüklendi

ANKARA – AK Parti aday tanıtımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanın Kocaoğlu'nun “bizim projelerimize sahip çıkıyor” dediğini ifade eden Erdoğan, “Yahu sen önce kendi şehrindeki gecekondularına sahip çık, raylı sistemini yapamadın, bizden yardım istedin, geldik raylı sistemini biz yaptık. Aynı şekilde binlerce konutu biz yaptık, şimdi kalkıyor sıkılmadan teşekkür edeceği yerde 'böyle böyle bizim projelerimize Başbakan sahip çıkıyor' diyor. Bizim proje kadrolarımız sürekli çalışıyor. Bu noktada kapasiteniz zaten buna el vermez. Bugüne kadar bu noktada yaptığınız herhangi bir şey yok, icraatınız yok. Ama biz yoğun bir şekilde burada devam ediyoruz” dedi. 

Yüksel: Kes, kopyala, yapıştır projeleri...haberi için tıklayın

"SEVGİLİ İZMİRLİLER BİZ SİZİ UNUTMADIK"
İzmir çok daha farklı bir şekilde gelişeceğini belirten Erdoğan  “Şu anda Egeray'ı yaptık mı? Yaptık. Aynı zamanda susuz olan İzmir'e suyu getirdik mi? Getirdik. Beydağı Projesi durmuştu, Beydağı Projesi'ni yaptık mı? Yaptık. Okullar devam ediyor mu? Ediyor. Üniversite ise üniversite getirdik mi? Getirdik. Durmuş olan çevre yollarını yaptık mı? Yaptık. Sevgili İzmirliler, biz sizi hiçbir zaman unutmadık, unutmuyoruz. “ dedi.
ÜNİVERSİAD’A ÖZEL KANUN YAPTIK
Üniversiade adeta kalmıştı diyen Erdoğan “ Üniversiade'ı kim halletti? Bunu özel kanunla biz hallettik. Hiçbir zaman unutmadık, unutmuyoruz, unutmayacağız, bunu böyle biliniz. İzmir, İzmirli bize oy verse de oy vermese de İzmir bizimdir. Yani 780 bin kilometrekarenin Ege'de bir incisidir. Biz, hiçbir zaman ihmal etmeyiz, bir kenara koymayız” dedi.
“BU PROJELER BİZE AİTTİ DEMEYE BAŞLADILAR”
Seçim beyannamelerin açıklarken, “bir öngörüyü, bir tahminini açık açık söylediğini” belirten Erdoğan, “Yarın çıkarlar, bunları sahiplenirler, bunları takip ederler” dediğini anımsatarak, “(İşte bu projeler bize aitti) demeye başladılar. On yıllardır bu ülkenin siyasetinde varsınız. Ey CHP varsın. Tek başına bu ülkede yıllar yılı hükümet ettin, ondan sonra koalisyonda bulundun. Ne yaptın?” diye sordu.
“ÇOBAN AMCA MEHMET KURT'UN BAŞINDAN GEÇENLER”
Son derece ibretlik olayı aktarmak istediğini belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarih, 11 Nisan 2010. İzmir'in Kiraz ilçesinde, 73 yaşındaki bir çoban amcamız Mehmet Kurt, dağ başında kalp krizi geçiriyor. Hemen, 112 aranıyor. Bir ambulans helikopter derhal olay yerine geliyor, Mehmet amcamızı alıyor ve hastaneye yetiştiriyor.İzmirle nasıl ilgileniyoruz görüyorsunuz değil mi?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 19 Nisan 2011 Salı 13:40

ümit aydın'a... metronun kaç defa kik'ten döndüğünü, yapılan ikinci ihalede, ihaleye giren ilk firmada temizlik görevlisi olarak çalışan birinin üzerine şirket kurularak 60 trilyonluk ihaleye girdiğini ve o firmanın nereye yakın olduğunu araştırısanız metronun neden bu kadar uzadığını anlayabilirsiniz. bu arada izmir seçmeninin büyük bir bölümü 'padişahımızın' ileri demokrasi adı altında yaptığı zırvaları beğenmediği için oy vermeyecek. gazetecileri içeri aldığı için vermeyecek. muhalif olun deyip aksi bir ses çıktığında bedelini demir parmakların arkasına göndererek ödettiği için oy vermeyecek. bu arada o 50 yaş üstü araştırması bu son gelen yasalardan sonra sence geçerli olacak mı?

Yorumu oyla      16      7  
ümit aydın 19 Nisan 2011 Salı 13:04

chp ye oy vermek bazıalrının ekmeğıne bal surmek laafa gelıce demokratlar ataturkçuler halkçılar ama adam kayırma onalrda becerıksızlık onalrda azız baskan ıtfaıye aldığın aracları kımden aldın ızmıre ne yaptın taseron kalmaycak dedın konakta dı ışçıyı pkk yerıne koydun. bucada tacaettın bayır soz dedı kadroya aldı neden bu adam kayırma.metroyu bıtıremdın kalktın hukumetı sucladın yahu sız fırsatcısınız ama bundan sonra boyle olamaycak umarım ızmırde cıkan sessız cığlığı duyorsunuzdur.artık ızmırlı secmenı kamdıramazsınız cunku onalr sızn laıklık demokrat olduğunuza ınanmıyor.zaten bak yapılan arastırmalar gosterıyor chpye oy verenlerın yas ortalması 50 yas ve ustuymuş akıllı genc goruyor sızn ne yaptığınızı yanı cağdaş olamdığınızı demokrat ve ataturkten gecınenlerın partısı olduğunu goruyıor.saırın dedığı gıbı dun dunde kaldı can cacağızım bugun yenı seyler soylemk lazım

Yorumu oyla      13      8  
yorumsuz 19 Nisan 2011 Salı 11:39

gercekten yazıkk..bu kadar sabıt fıkırlı ınsan bır arada ıstesen denk gelmez..wer bı kerede onları dene ne kaybedesın ..bnece kazanırsın takım tutulur gıbı partı tutulmaz oy hızmet edene werılır ama nerde...7-8 sene once bursa,kayserı,antalya,konya,eskısehır gıdenler olduysa bıde sımdı gıtsınler gorsunlerde de hızmet nasıl werılıyormus...neymıs efendım bız onlar laık degılmıs gecın bu palavraları...hepınızdende daha laık onlar..gıdıp o terorıst basına sayın dıyen baskanım dıyen ergenokon sanıgı ıcın sawunma yapıyosa bnm ıcın o partı bıtmıstır

Yorumu oyla      13      10  
adil 19 Nisan 2011 Salı 11:21

53 gün hala izmir sevgisi kabardı sultanın. Anlamazdın anlamazdın, Kadere de inanmazdın. Hani sen oy veren kalpsizlerden olamazdın?

Yorumu oyla      13      6  
CEMİL ECENER 19 Nisan 2011 Salı 11:15

sayın başbakan 13 haziran günü biz izmirliler size en güzel cevabı vereceğiz merak etmeyiniz....sayın kocaoğlu sizlerin anlayamayacağı dürüstlükte bir insandır belki başkalarına göre enayidir...ama izmirin % 80 i bu dürüstlüğü görmüştür

Yorumu oyla      18      8  
Sezer Karacasulu 19 Nisan 2011 Salı 11:07

Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı,Tayyip Erdoğan'a da kalmayacak ve 12 Haziran akşamı İzmir'li seçmen BOP eşbaşkanına gereken cevabı sandıkta verecektir.

Yorumu oyla      18      9  
ahmet tok 19 Nisan 2011 Salı 10:09

aslında izmirlideuyanı artık bu chp yerel yönetcilerin. yıllarca işimiz hizmet gücümüz hizmet diyeboy boy afişler astılar sadecemaketlerini görebildi izmirli sonrada hükümetin yapmış olduğu yatırımlara gözlerinidikip kendileri yapmış gibigösterdiler aciz bunlar aciz biz izmiri ayağa kaldırmaya küllerinden doğmaya tüm sivil toplumuylabuna inandık artık izmir masal değil icraat görmek istiyor

Yorumu oyla      18      13  
ümit aydın 19 Nisan 2011 Salı 09:59

vatandaş nikli yorumcu:basbakan bunları yaptık derken sanırm sen yanlış anlıyorsun chp zıhnıyetı hukumet ızmıre gereklı hızmetı yapmadığından sıkayetcı olduğu ıçın bu sekılde soyluyor.sende zaten başbakanla aynı fıkırdesın o da dıyorkı ızmır egenın ıncısı orası da bzım sehırımız ızmırlı oy versede vermesede bız hızmet yaparız dıyor.ayrıca 34 yıldır ızmırdeyım gercekten yarım kalmış tum cevre yollarını tamamladı beydağı barajını chp elıne yuzune bulaştırdı susuzluktan geberecektık hadı chp nın becerıksızlığıne oy verenler susuz kalsa neyse ama krunun yanında yas da yancakatı allahtan hukumet ınsan ayrımı dıl ırk partı ayrımı yapmıyorda ızmıre hızmet gelıyor.ıdeolojı ayrı sey hızmet ayrı sey tebrık edıyorum basbakan bır demokrat olarak oyum bu sefer akp ye chp demokrat kımlığını kaybettı ergenekonun sığınma halıne getırdı denız gezmışlerı asanları lıste bası yaptı.gercek solcu akp dır.

Yorumu oyla      17      10  
okan 19 Nisan 2011 Salı 09:39

izmir çoğu konuda inatçı. programlar ve projeler daha çok acemilerin elinden çıkmış hissi veriyor. zaten bir çoğu da ya problemli olarak mahkemelik oluyor, ya tekrar yapılıyor ya da kullanılmıyor. ve maalesef kimse aziz başkanı eleştirmiyor. çünkü eleştirildiğinde iktidar yanlısı oluyorsunuz. eleştirinin olmadığı yerde kimileri at koşturuyor ve bunlara göz yumuluyor. sözler tutulamıyor, bunu eleştirdiğinizde yine iktidar yanlısı oluyorsunuz. ve yine maalesef izmirli bir metropol kentin insanı gibi değil, anadoludaki bir şehrin insanı gibi duygusal tepkiler veriyor. ayrıca, izmir büyükşehir belediye başkanı halkla ilişkiler konusunda zayıf. projeler belediyenin ise, bunları düzenli olarak geniş kitlelere duyurmak belediye başkanının öncelikli görevidir. ama duyuramıyor. 7 yıldır aynı mahallede oturuyorum, başkanın geldiğini sadece bir kez duydum. o da seçim öncesi idi.

Yorumu oyla      15      9  
vatandaş 19 Nisan 2011 Salı 09:03

sayın başbakan yaptıklarını hüner sayıyor. bahsettiğiniz yer yunanistan a bağlı değil türkiye cumhuriyetinin sınırları içinde bir il. ve siz o ilinde başbakanısınız. tabiki de yapacaksınız. illere bu yardımı yapmayacaksanız neden başbakansınız. saygıdeğer başkanımıza yahu diyecek en son kişi sizsiniz sanıyorum. izmire yakışan izmirlilerin saygı duyduğu bir başkandır kendisi hatırlatayım..

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Erdoğan'a çok sert yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Umut Oran, Başbakan Recep ...
Cumhuriyet Güçbirliği adaylarını tanıttı
Cumhuriyet Güçbirliği aralarında , Doğu Perinçek, Yaşar Müjdeci, Çetin ...
Neden liste dışı kaldılar? AK Parti!
Genel seçimde partilerin İzmir listesi her yönüyle tartışılıyor. Listelerin ...
 
CHP İzmir işi sıkı tutuyor
Liste tartışmaları ile sarsılan CHP İzmir Örgütü, seçim çalışmalarını ...
‘Biz de 5 bin genci yürütürüz ama…’
Erdoğan "Gençlerin hissiyatını malzeme haline getirmek açık söylüyorum ...
DP İzmir'in kozu ‘kadınlar’
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile seçim ittifakı yapan, başka partilerle ...
 
'Ergenekon irtibat ofislerini açıyorlar'
Milletvekili adaylarını tanıtan Başbakan, "Ergenekon'un üye kayıt ofisini ...
Başbakan'dan İzmir'e vaat yağmuru
AK Parti’nin seçim beyannamesinde İzmir için birçok vaade yer veren Başbakan ...
Yüksel: Kes, kopyala, yapıştır!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın projelerinin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva