HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2011 Salı - 17:28

Balıkçı esnafı Kocaoğlu'na kızgın

Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait, yıkım kararı alınan Kemeraltı Çarşısı'ndaki 22 yıllık balık hali icra yoluyla boşaltıldı. Esnaflar, kendilerine yer göstermeden hali boşaltan Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Balıkçı esnafı Kocaoğlu na kızgın

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait, yıkım kararı alınan Kemeraltı Çarşısı'ndaki 22 yıllık balık hali icra yoluyla boşaltıldı.
 
Belediye avukatları ve icra memurları, boşaltma kararını uygulamak için Balıkçılar Çarşısı'na geldi. İcra memurlarına zorluk çıkarılma ihtimaline karşı polis de güvenlik tedbiri aldı. İşyerlerinin boşaltması için tebligat yapıldığını ve 15 günlük kanuni sürenin dolduğunu belirten 16. İcra Dairesi memuru Nilgün Özgül, esnaftan çıkmalarını istedi. Binanın üst katları Büyükşehir tarafından otopark olarak kullanılmaya devam ederken kendilerinin dükkanlarından çıkarıldığını söyleyen balıkçılar, "Otoparkı boşalt, biz de boşaltalım. Biz çıkıyoruz, sen duruyorsun" şeklinde tepkilerini dile getirdi. Esnaflar, 22 yıldır kiracı oldukları işyerlerini boşaltacaklarını ancak kendilerine üç dört gün daha ek süre tanınmasını istedi. Belediye avukatları ise bunun mümkün olmadığını belirterek, icra memurundan boşaltma işleminin uygulanmasını istedi. Zaman zaman gergin anlar yaşanırken esnaflar, belediye avukatlarına da tepki gösterdi. Ek süre için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkan Yardıncısı Alaattin Yüksel'e ulaşma çabaları da sonuçsuz kaldı. Emniyet güçleri, mahkeme kararını uygulamak zorunda olduklarını belirterek esnaftan zorluk çıkarmamalarını istedi. Kararlarını vermeleri için yarım saat süre tanındı. İşyerlerini boşaltmaktan başka çaresi kalmayan esnaf, balık halini boşaltmaya başladı.
 
YER GÖSTERMEDİLER
İzmir Kemeraltı Perakende Balık Satıcıları Derneği Başkanı Soner Aykın, belediyenin işyerlerini boşaltmalarını istediğini ancak kendilerine yer göstermediğini söyledi. Çözüm için üç defa Ankara'ya gittiklerini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini aktaran Aykın, "Aziz Bey'le görüştüler ve bize süre tanınacağını söylediler ama sabah saatlerinde kapımıza dayandılar. Biz evimize nasıl ekmek götüreceğiz?" dedi. Balıkçı esnafının 21 senedir belediyenin kiracısı olduğunu belirterek daha modern bir yer yapılmasını isteyen Aykın, "Belediye, İzmir'e hizmet için yeni balık hali yapsın. Bir ihale açsın, biz de girip alalım ancak bizi çıkarıyorlar, otopark işlemeye devam ediyor" diye konuştu. Esnaflar, "Böyle halkçı parti olur mu?" diyerek tahliye kararını protesto etti. Daha önce de Büyükşehir Belediyesi'ni davul zurnayla protesto etmişlerdi. (CİHAN)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 13 Temmuz 2011 Çarşamba 09:54

Şunu anlamış değilim,siz evinizden veyahut işyerinizden çıkartıldığınızda mülk sahibi size yeni ev veyahut ofis yapmak zorundamıdır.Bu nasıl bir mantıktır,her şeyi istismar etmekte ve sulandırmakta üstümüze yok.O Katlıotoparkın Kemeraltının ta ortasında olması bile abes.İnsanlar dünyanın yolunu o kalabalıkta katederek,göbeği çatlayarak arabasını park etmeye çalışıyorlar.Orasının hiç bir avantajı yok.Gelelim Balıkçılara,onlarda Aynalı yeri kaptırmak istemiyorlar.İzmirin en merkezi yerinde,işler de güzel iken yeni dükkan kiralarıda belediyeye oranla çok yüksek iken çıkan gürültünün nedeni budur.Hele HAVRA sokağı,buraya dışarıdan şöyle bir bakın,her an çökmek üzereymiş gibi duran binalar,geceleri DEV FARE lerin cirit attığı,hiçbir HİJYEN in olmadığı,Afganistan Pazarlarından farksız İLKEL alışveriş merkezidir.SPOT çuları ise artık yazmak bile istemiyorum.Gerçeği söylemek gerekirse Kemeraltında 50 tane bile Gerçek Tarihi dokuya sahip bina yoktur.Yapılması gereken Tarihi dokuya sapip binaları koruyup,çoğu yeri yıkmak ve gayet Modern ve Sit Kapsamına uygun Çarşı yapmaktır.

Yorumu oyla      16      7  
AZİZ !!!! 13 Temmuz 2011 Çarşamba 09:31

Aziz Bey, siz de adınızın gereğini yaparak konuya tam hakim olmadan yorum mu yapıyorsunuz?

Yorumu oyla      15      6  
aziz tekin 12 Temmuz 2011 Salı 20:02

Tarihe saygı kalmadı. Aziz Başkan Adı Gibi Aziz davranmadı. Çok Yazık

Yorumu oyla      14      13  
Haberci 12 Temmuz 2011 Salı 18:45

Kamu yetkilileri gereğini yapmış. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi modern bir balık satış noktası yapsa fena mı olur?

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e 31. ilçe geliyor
Yerel seçimler öncesi çıkan yasa ile Menderes’e bağlanan Özdere, Gümüldür, ...
İzmir 39 projeyle 1 milyon 350 bin avro alacak
İzmir'de bu yıl eğitim kurumlarınca hazırlanan 39 projenin Avrupa Birliği ...
Dişini çekemedi dilini kesti
Çürüyen dişini çektirmek için Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne giden ...
 
Üç ay kavrulacağız
Türkiye, bir haftadır kavurucu sıcakların etkisi altında. Meteoroloji, ...
Genç kız İZBAN hattında intihar etti
Karşıyaka'da hafif raylı sistem hattında sefer yapan trenin çarptığı 27 ...
Kazıda onların da emeği var
İzmir kent merkezindeki tarihi Agora'yı günyüzüne çıkarma çalışmalarına ...
 
Üniversiteden atılanlara geri dönüş yolu
Anayasa Mahkemesinin, Yükseköğretim Kanunu'nun, ''Yükseköğretim kurumundan ...
2012 sınav takvimi belli oldu
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2012 yılında yapılacak sınavlara ...
41 milyon euroluk bağış parası şirketlere
Deniz Feneri soruşturmasında tutuklanan Akman ile dört Kanal 7 yöneticisinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva