HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2011 Cumartesi - 14:49

Bakan Eroğlu: İzmir'i susuzluğa mahkum etmedik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gördes Barajı ve İsale Hattı 1. Kısmı tamamlayarak, İzmir ilinin 2040 yılına kadar olan içme suyu probleminin çözüldüğünü söyledi.

Bakan Eroğlu: İzmir i susuzluğa mahkum etmedik

İZMİR - Gördes Barajı’nı normalde 2012 yılında tamamlamayı planladıklarını hatırlatan Eroğlu, İzmir ilinin 2007 yılında yaşadığı içme suyu problemi ve Büyükşehir Belediyesi'nin kuyularındaki sularda arsenik miktarının yüksek çıkması üzerine yıldırım harekâtı başlatarak, 450 milyon liraya mal olan barajı süresinden önce tamamladıklarını ifade etti.
 
Bakan Eroğlu konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: ''Gördes Barajı’ndan İzmir’e su götürecek olan isale hattının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekiyordu. Fakat belediyenin işi geciktirmesinden dolayı Sayın Başbakanımız, 40 kilometre uzunluğunda ve 2 metre çapındaki dev isale hattının yapımı için bize talimat verdi. 29 Mayıs 2009 tarihinde temeli atılan isale hattının bitiş tarihini öne çekerek, 9 Eylül 2010’da tesisi tamamladık. 10 Ekim 2010’da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Aydın Çine’de düzenlenen toplu açılış merasimi ile İzmir İçmesuyu İsale Hattı’nı devreye aldık. Böylece İzmir’in susuzlukla imtihanına son verdik. 100 milyon liraya mal olan 40 km uzunluğunda ve 2 m çapındaki dev isale hattı ile Gördes Barajı’ndan İzmir’e başlangıçta yılda 59.5 milyon m3 içme suyu, bir başka ifadeyle 800 bin kişiye ilave su temin ettik. Şehre verilen su miktarında yüzde 30 nispetinde artış sağladık. Kapasitenin yıllık 107 milyon m3’e yükseltildiğinde 1 milyon 500 bin kişinin su ihtiyacı karşılanabilecektir. Neticede, söz verdiğimiz gibi Gördes Barajı ve İsale Hattı 1. Kısmı yıldırım harekâtıyla planladığımız süreden önce tamamlayarak İzmir’imizi susuzluğa mahkum etmedik.”
Bakan Eroğlu, isale hattı 2. kısım inşaatı hakkında ise şunları ifade etti: ''Yaklaşık 64 km uzunluğunda ve 2 m çapında çelik borudan oluşan isale hattı, 1,7 km uzunluğunda tünel, pompa istasyonu ve yükleme deposundan oluşan İzmir içme suyu isale hattı 2. kısım inşaatının ihalesi 133 milyon 600 bin lira bedelle 10 Mayıs 2011 yapılmış ve 26 Temmuz 2011 tarihinde fiilen inşaata başlanmıştır. İşin 25 Haziran 2013 tarihinde tamamlanması planlanmıştır. Netice olarak; Gördes Barajı, 1. ve 2. kısım isale hatlarından oluşan proje yaklaşık olarak 800 milyon liraya mal olacak olup, şu ana kadar bunun 550 milyon lirası harcanmıştır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın Postoğlu 9 Ekim 2011 Pazar 12:22

Samimi İzmirlilerin kimin İzmir geri bıraktırdığını anlamasının vakti geldi de geçiyor. Biz şimdi hangi CHP’liye inanalım. Yapılacak Karşıyaka stadına karşı çıkan kim CHP’li büyükşehir belediye başkanı. Kocaoğlu doğru söylüyorsa yanlış plan ve usulsüz uygulamayı yapan kim CHP’li Karşıyaka belediyesi. Karşıyaka belediyesi doğru söylüyorsa şehrin önünü tıkayan kim Aziz Kocaoğlu. CHP'li belediyeler İzmir'i cezalandırıyor. Hizmet yok bahane çok. Bari Hizmet yapmak isteyen AKP’ye engel olma.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Salı günü köstebeği açıklıyorum'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Salı günü yapacağı grup toplantısında ...
Başbakan Erdoğan'dan anneye son görev
Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle ...
Erdoğan'dan cenaze için önemli istek
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada vefat eden Tenzile Erdoğan için ...
 
Tanrıkulu'ndan göçmenler için önerge
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ülkemizin ...
Meclis'te general düzenlemesi
Askeri taburun kaldırılması için düzenleme yapan TBMM Başkanlığı, bu kez ...
Bakan Günay’dan Tire eleştirisi!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’deki ziyaretlerine Torbalı’nın ...
 
CHP'li Güler: Eyalet sistemi kabul edilemez
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman ...
İktidar ve muhalefet kampa giriyor
Güncel değerlendirmeler yapmak siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere ...
Flaş! CHP’li başkan AK Parti'ye geçti!
Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde CHP İlçe yönetimi ile arasındaki anlaşmazlık ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva