HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2011 Cumartesi - 10:52

Tanrıkulu'ndan göçmenler için önerge

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ülkemizin taraf olduğu mübadele antlaşmaları dışında, ülkemize göç eden vatandaşlarımızın, geride bıraktıkları evleri, bağları, tarlaları v.b. mal varlıklarının iadesi hakkında soru önergesi verdi

Tanrıkulu ndan göçmenler için önerge

İZMİR - Konu hakkında açıklama yapan Tanrıkulu; “Geçtiğimiz günlerde bir Bakanlar Kurulu Üyesinin; ülkemizdeki azınlık vakıflarının mülkleriyle ilgili kendince özeleştiri yaparak, ‘gasp ettiğimiz gayrimenkullerini, geçmiş günlerde kanun hükmünde kararname çıkartarak cemaat vakıflarına aynen iade ediyoruz. Bu, Türkiye'nin yüz akıdır" açıklamasında bulundu.
 
TANRIKULU’NUN AÇIKLAMASI
Ancak ülkemizdeki azınlık vakıflarının durumu kadar; ülkemizin yapmış olduğu mübadele anlaşmaları dışında, özellikle Yugoslavya, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Romanya v.b. ülkelerden çok sayıda göç eden vatandaşlarımız bulunmaktadır.
 
Göç eden vatandaşlarımız o yıllardaki göçlerinde, göç ettikleri ülkelerde evlerini, bağlarını, tarlalarını ve arazilerini bırakarak gelmişlerdir. Bugün halen bu mal varlıkları, o ülkelerde kendileri üzerinde gözükmekte, kimisi boş, kimisi yasal olmayan bir şekilde kullanılmaktadır.
Hükümetin bu vatandaşlarımızın mal-mülk sorunlarını öncelikli olarak çözüme kavuşturması esas yüz akı olacaktır. Ancak gelinen noktada Hükümet bu konuda 2002 yılından bu yana hiçbir adım atmamış, adeta görmezden gelmiştir.
 
Bu durumda mal varlıkları o ülke topraklarında kalan vatandaşlarımız, kendi kıt imkânlarıyla yıllardan beri, mal varlıklarını geri almaya çalışmaktadırlar. Kimisi de masrafları karşılayamadıkları için Hükümetin bu konuda adım atmasını umutsuzcu haklı olarak beklemektedirler.
 
Bugün halen sadece Mısır ile ikili antlaşmalarla bu konuda antlaşması olan ülkemizin, dış politikada 2002 yılından bu yana kendi vatandaşına hizmet etmeyen politikalar ile uğraşması bu büyük sorunu daha da derinleştirmektedir.
Unutulmamalıdır ki; yıllar önce ülkemize göç eden vatandaşlarımız devlete karşı her türlü sorumluluklarını yerine getirmişler ve getirmektedirler.
 
Bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Hükümet biran önce bu ülkelerle ikili antlaşmaları hayata geçirebilmelidir. Bu süreç uzun sürecekse, göç eden vatandaşlarımızın karşı ülkelere açacakları davaların masraflarını ülkemiz üstlenmeli bu zorlu uğraşlarında onların yanında olmalıdır.
 
Dışişleri Bakanı’na vermiş olduğum önergemle kendi vatandaşlarımızın sorunlarının, azınlık vakıflarının sorunlarından çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, bu sorunun biran önce çözülmesini gündeme getirmek istedim.” diyerek, dış politikada ülkemize orta ve uzun vadede zarar verecek yaklaşım ve göstermelik davranışlardan kaçınılmasını istemiştir.
 
Değerlendirmeniz dileğiyle bilginize saygıyla sunulur.
 
 
Dışişleri Bakanı’na sorulan sorular:
1-) Ülkemizin yapmış olduğu mübadele anlaşmaları dışında göç eden Türk vatandaşlarımızın geride bıraktıkları mallar hususunda 2002 yılından bugüne kadar hangi ülkelerle ne gibi çalışmalar gerçekleştirilmiştir?
2-) Azınlık vakıflarının malları konusunda hassasiyet gösteren Hükümet, bu konuda uzun yıllardan bu yana sıkıntı yaşayan ve çözüm bekleyen vatandaşlarımız için, Dışişleri Bakanlığı nezdinde bir çözüm masası dahi oluşturamamasının nedeni nedir?
3-) Bugüne kadar gerek Yunanistan ve diğer Balkan ülkeleri, gerekse diğer ülkeler ile -Mısır dışında- bu konuda ikili anlaşmalar neden yapılmamıştır?
4-) Farklı ülkelerde malları kalan vatandaşlarımız için bu önergemden sonra ne gibi kolaylıklar ve çalışmalar yapılacaktır?
5-) Göç ettikleri ülkelerde malları kalan vatandaşlarımızın, o ülkelere açacakları davaların masraflarını Bakanlık olarak üstlenmeyi düşünüyor musunuz?
6-) Ülkemizin taraf olduğu mübadele anlaşmaları dışında hangi ülkeden kaç vatandaşımız, hangi yılda göç etmiştir?
7-) Bakanlık olarak; göç eden bu vatandaşlarımızın geride bıraktıkları malları konusunda bir envanter çalışmanız var mıdır? Yoksa; böyle bir çalışmaya neden gerek duyulmamıştır? 
8-) Bugüne kadar Bakanlığınıza bu konuda kaç müracaat olmuş; sonuçları neler olmuştur?
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te general düzenlemesi
Askeri taburun kaldırılması için düzenleme yapan TBMM Başkanlığı, bu kez ...
Bakan Günay’dan Tire eleştirisi!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’deki ziyaretlerine Torbalı’nın ...
CHP'li Güler: Eyalet sistemi kabul edilemez
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman ...
 
İktidar ve muhalefet kampa giriyor
Güncel değerlendirmeler yapmak siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere ...
Flaş! CHP’li başkan AK Parti'ye geçti!
Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde CHP İlçe yönetimi ile arasındaki anlaşmazlık ...
Güler: “İmza demokratik hak ama doğru iş değil”
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman ...
 
Bayır “Danışma Kurulu’nu toplayacağım”
Görevden alınma iddialarının ve olağanüstü il kongresi için başlatılan ...
Erdoğan: Bir yılda birkaç anayasa çıkar
Başbakan Erdoğan, anayasa çalışmalarının aceleye getirildiği yönündeki ...
Ak Parti Konak ve Çeşme'de tek liste
Delege seçimleri devam eden AK Parti’de Konak ve Çeşme’deki partililer sandığı gitti.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva