HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2011 Pazar - 23:23

AK Parti Temayülü'nde neler yaşandı?

İlk kez sonuçların Genel Merkez yerine İzmir’de açıklandığı temayül yoklamasında birinci bölgede teşkilattan gelen isimlerin ağırlığı hissedilirken, ikinci bölgede ise bürokrat isimlerin ön sırada yer aldıkları görüldü.

AK Parti Temayülü nde neler yaşandı?

Fırat SOYLU/Soner ÇAĞLAR-Egedesonsoz- Temayül oylamasının sonuçları dikkate alındığında birinci bölgede teşkilattan gelen isimlerin ön sırada yer aldığı görülürken, ikinci sırada teşkilatın önde gelen isimleri arasında yarışın büyük çekişmeye sahne olduğu ve bürokrat kökenli isimlerin önemli oy aldıkları göze çarptı. Birinci bölgede Anavatan kökenli Bilal Doğan’ın ilk sırada yer alması dikkat çekerken, Fevzi Bayram ve Latif Özkan gibi iki eski Konak İlçe Başkanının da ön sırada yer aldığı görüldü. Hastalığı nedeniyle temayüle gelemeyen eski İl Başkanı Ali Aşlık ise yokluğuna rağmen iyi bir oy elde etti. Birinci bölgeden milletvekili aday adayı olarak yarışan transseksüel şarkıcı Almina Can ise 60 oy alarak dikkat çekti. Can, rakiplerinden birçoğunu geride bıraktı.
 
DOĞAN: ÖNSEÇİM GİBİ OLDU
 
Temayül sonuçlarında birinci bölgede birinci sırayı elde eden Bilal Doğan, uzun yıllar gösterdiği çabanın neticesini aldığını söyledi. Doğan, “Tıpkı önseçim gibi oldu. Katılım çok iyiydi. Tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle gençlik ve kadın kollarımıza gösterdikleri yüksek katılımdan ötürü teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın bana gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Onlara layık olmaya çalışacağım. Bundan sonra 2023’ün Türkiye’sinin alt yapısını oluşturmak için, Türkiye’yi dünyanın en iyi 10 ekonomisi içine sokmak için çaba sarf edecek, gecesini gündüzüne katacak kadroların belirlenmesine sıra gelmiştir” dedi.
 
BAYRAM: GURUR VERİCİ
 
Doğan’ın ardından ikinciliği elde eden Fevzi Bayram ise, “Öncelikle tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Teşkilat tarafından taktir edilmek gerçekten çok güzel. Partime hizmetimin karşılığını teşkilattan arkadaşlarımızın bana destekleri ile almak gerçekten gurur verici” diye konuştu.
 
İL BAŞKANLARI GERİDE KALDI
 
Bürokratlıktan aday adaylığına geçen Sıddık Topaloğlu ise, Karabağlar Belediye Başkan adaylığı sırasında teşkilatla kurdukları ilişkinin artarak devam ettiğini hatırlatarak; “Oldukça iyi bir sonuç elde ettik. Ben bürokrasiden gelen biriyim ancak teşkilattan gelen arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Onların Ankara’da gözü kulağı oldum. Onlarla her hafta biraraya gelerek değerlendirmeler yaptık. Yılların il başkanlarının benim gerimde kalması dikkat çekici” dedi.
 
BAYINDIR SÜRPRİZ YAPTI
 
İkinci bölgede ise adeta sürpriz yaşandı. Teşkilattan gelen isimlerin kıyasıya yarıştığı ikinci bölge seçimlerinde ilk sırayı sürpriz bir şekilde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Bayındır elde etti. 2007 yılında yapılan seçimlerde bağımsız aday olan ve 25 bin’e yakın oy alarak AK Parti’nin bir milletvekili eksik çıkarmasına neden olan MHP kökenli Bayındır, bin 392 oy alarak teşkilattan gelen isimleri geride bırakarak ilk sırada yer aldı.
 
Sonuçların ardından konuşan Bayındır; “Burada kazanmak önemli değil. AK Parti’yi İzmir’de birinci partiyi yapmak için tüm gücümle çalışacağım. Mevcut Milletvekili aday adayı arkadaşlarımızdan da gördüğümüz gibi potansiyelimiz çok yüksek. AK Parti’nin oylarını artıracağıma inanıyorum. Dünya lideri Başbakanımızı daha da yükseklere taşımak istiyoruz. Hiçbir partinin bizi tutacağını sanmıyorum” diye konuştu.
 
GENÇLER ‘DAĞ’ DEDİ
 
Bayındır’ın ardından ikinciliği elde eden İl Gençlik Kolları eski Başkanı Hazma Dağ ise kendisine destek verenlere teşekkür ettik. Gençlik kollarından gelen biri olarak oylamada ikinci sırada yer almasının büyük gurur verdiğini belirten Dağ, özellikle gençlik kollarının kendisinin arkasında durmasından ötürü mutluluğunu dile getirdi.
 
KALKAN: BEŞ GÜNDE BU SONUÇ ÇOK İYİ
 
Üçüncülüğü ise eski İl Başkanı Ömür Kabak elde etti. 2010 yılında Genel Merkez tarafından görevden alınan Kabak, teşkilattan aldığı oylarla üçüncülüğü elde etti. Kabak’ın ardından dördüncü Karayolları eski 2. Bölge Müdürü Erol Altun’un kazanması dikkat çekti. Teşkilattan gelmeyen Altun’un bu oranda oy elde etmesi sürpriz olarak yorumlandı. Oylama ile ilgili görüş bildiren İTO eski Meclis Başkanı Necip Kalkan, teşkilatın oylarıyla altıncı sırada yer almasının büyük başarı olduğunu söyledi. Kalkan, aday adaylığını açıkladıktan beş gün sonra temayüle katıldığını belirterek, “Beş günlük süre içinde ilçelerden bu oranda oy almak benim için büyük başarı. Bu kadar kısa sürede bu oyu almak ilerisi için bana umut verdi” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aziz Tartan 22 Mart 2011 Salı 14:34

Ak Parti İzmir olayından sonra temayül sonucunu açık ettiği için büyük bir pişmanlık yaşamış. Ayak oyunları ile temayülde tavan yapanlar "Artık Başbakan bizi aday yapmaya mecbur olacak kadar temayülde oy aldık" demeye başlamıştır. Bu kadar da pervasızlık olur mu! Başbakan gibi teşkilatçılığın alfabesini yazmış birini böyle basit ve tatlı su kurnazlığı ile kandıracaklarını sanıyorlarsa pes derim bu kadar pervasızlığa da pes derim

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Doğan ve Bayındır'ın
Kıyasıya bir çekişmeyle geçen AK Parti’nin temayül yoklamasında ilk sırayı ...
İşte AK Parti Temayül sonuçları
Sabah saatlerinden beri devam eden AK Parti temayül yoklamasında oyların ...
Teşkilat 'Özüne' sahip çıktı
Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi sona eren temayül yoklamasında, ...
 
Temayül yarışı tam gaz gidiyor!
Milletvekili aday adaylarının yarıştığı temayül oylamasının yapıldığı ...
Vekiller kendilerinden biri olacak
Sakman, parti teşkilatlarının milletvekili adayı seçimlerinde bizzat kendi ...
Bugün seçim olsa kim kazanır?
Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin Habertürk için yaptığı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Libya yorumu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu ...
26 yaşında vekil adayı
CHP eski milletvekillerinden Vezir Akdemir’in oğlu, İzmir Gençlik Kolları ...
Kılıçdaroğlu'ndan Kaddafi'ye çağrı
Libya'daki operasyonun kan dökülmeden gerçekleşmesini istediklerini söyleyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva