HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2011 Pazar - 15:09

Temayül yarışı tam gaz gidiyor!

Milletvekili aday adaylarının yarıştığı temayül oylamasının yapıldığı salonun çevresi broşür ve kitapçıkların birikmesiyle çöplüğe dönüştü.

Temayül yarışı tam gaz gidiyor!

Fırat SOYLU-Soner ÇAĞLAR - AK Parti’nin milletvekili aday adaylarının oylandığı temayül yoklamasının yapıldığı salon aday adaylarının kendilerini tanıtmak için dağıttığı el ilanı, broşür ve kitapçıklarla adeta çöplüğe döndü. Salonun içi ve çevresinde onbinlerce kağıt yığını, pet şişesi, gazete yığınları göze çarpıyor.

Birçok aday adayı temayülün yapıldığı otelin çevresinde için ilginç propaganda yöntemleri uyguluyor. Oyların kullanıldığı salonun hemen girişinde sıra sıra dizilen aday adayları, oy kullanmaya gelen partilileri tek tek selamlayarak desteklerini istiyor. Aday adaylarına destek verenlerde boş durmayarak kendi aday adaylarının propagandası için ellerinden geleni yapıyor. Kimi aday adayı pet şişede su dağıtırken, İTO eski Meclis Başkanı Necip Kalkan ise partililere öğle yemeği ikram etti. Kalkan'ın üzerinede kartının bulunduğu yemek paketleri kısa sürede tükendi. 

İZMİR ÖRNEK OLDU
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, temayül yoklamasına katılımın yüksek olmasının teşkilatın gücünü gösterdiğini söyledi. Yağmurlu havaya rağmen demokratik hakkını kullanmak isteyen partililerin temayülün yapıldığı Balçova’daki otele adeta akın ettiğini dile getiren Akay, İzmir’de seçimden önce demokratik bir yarış sergilendiğini söyleyerek; “Bu çalışma umarım diğer partilere de örnek olur” ifadesini kullandı.
 
SIRADA MÜLAKAT VAR
 
Sandıkların saat 16.00’da oy kullanmaya kapatılacağını ardından ise sayıma geçileceğini belirten İl Başkanı Akay, sonuçların ilçe ilçe değil, bölge bölge açıklanacağını söyledi. Her ilçenin ayrı sonucunu açıklamanın çok doğru olmadığını dile getiren Akay, temayülün ardından sıranın Genel Merkezde yapılacak olan mülakata geleceğini söyledi. Akay, “Temayüldeki sonuçların açıklanmasının ardından aday adayları önümüzdeki hafta Genel Merkeze giderek mülakatlara katılacak. Mülakatları Genel Merkezden görevlendirilen isimler yapacak. Kamuoyu araştırmaları da olacak. Son kararı Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verecek” diye konuştu.
 
AK PARTİ FARKINI GÖSTERDİ
 
CHP’nin İzmir’de önseçim yapmadığını hatırlatılması üzerine ise Akay, “Genel Merkezin aday belirlemesinde teşkilatın görüşünü almak için uyguladığı bir yöntemdir. Bu anlamda İzmir’de AK Parti demokrasiye öncü olduğunu göstermiş, diğer partilerden farkını ortaya koymuştur. Hem İzmir’e, hem Türkiye’ye yakışır bir seçim olduğunu düşünüyorum. Bu çalışma umarım diğer partilere de örnek olur” dedi. Oy verme işleminin sürdüğü temayülde sandıklar saat 16.00’da kapanacak. Sonuçların akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.
 
Gelişmeler an ve an Egedesonsoz’de….

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SIDDIK SOYSAL 20 Mart 2011 Pazar 17:19

Ak Parti İzmir Teşkilatlarını Başta İl olmak üzere Ana Kademeler, Kadın ve Gençlik Yönetim Kurulu Üyeleri ,İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ,Mahalle Temsilcileri hepsi sorumluluk duygusu ile görevlerini yaparak Türkiye'ye örnek olmuşlardır.Hepsini Tebrik ediyorum.Aday Adaylarının Tümünü tebrik ediyorum,Kendileri ve Ülkemiz için hayırlı olsun Yolları açık olsun.

Yorumu oyla      15      8  
halkçı 20 Mart 2011 Pazar 15:33

DAHA YERLERDEKİ KENDİ PİSLİKLERİNİ BİLE TEMİZLEYEMEYEN BİR PARTİDEN MEMLEKETE NEFAYDA GELİR.ZATEN EMEKLİLERİN HALİDE ORTADA

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekiller kendilerinden biri olacak
Sakman, parti teşkilatlarının milletvekili adayı seçimlerinde bizzat kendi ...
Bugün seçim olsa kim kazanır?
Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin Habertürk için yaptığı ...
Kılıçdaroğlu'ndan Libya yorumu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu ...
 
26 yaşında vekil adayı
CHP eski milletvekillerinden Vezir Akdemir’in oğlu, İzmir Gençlik Kolları ...
Kılıçdaroğlu'ndan Kaddafi'ye çağrı
Libya'daki operasyonun kan dökülmeden gerçekleşmesini istediklerini söyleyen ...
Erdoğan: Bir an önce bitirilsin
Cidde Ekonomik Forumu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “Libya’ya yapılan ...
 
Erdoğan MHP'li adayı bombaladı
Başbakan Erdoğan'ın gündeminde yargı vardı. MHP'den aday adayı olan Sincan ...
Binlerce kişiyle adaylık açıklaması
Nevzat Kavalar Bornova’da adeta mitingi andıran toplantı ile CHP İzmir ...
Öncel’den Göztepe’ye karnaval teklifi
CHP Milletvekili Disiplin Kurulu Üyesi İşadamı Haluk Öncel Göztepe Taraftar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva