HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2011 Pazar - 23:04

Zafer Doğan ve Bayındır'ın

Kıyasıya bir çekişmeyle geçen AK Parti’nin temayül yoklamasında ilk sırayı birinci bölgede Anavatan kökenli Bilal Doğan kazanırken, ikinci bölgeden ise MHP kökenli Mehmet Bayındır elde etti.

Zafer Doğan ve Bayındır ın

Fırat Soylu/Soner Çağlar-Egedesonsoz- AK Parti’de merakla beklenen temayül yoklaması sonuçlandı. 2007’nin aksine oylar bu kez sandık başında sayıldı. 147 milletvekili aday adayının oylandığı temayül yoklamasında birinci bölgede ilk sırayı Bilal Doğan alırken, ikinci bölgeden birinciliği sürpriz yapan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Mehmet Bayındır kazandı. Genel Merkezin aday belirleme sürecinde herhangi bir bağlayıcılığı bulunmayan temayül yoklamasında teşkilattan gelen isimlerin önde olması dikkat çekti ‘teşkilat özünü korudu’ görüşünü ortaya çıkardı.
 
MİLLETVEKİLLERİ KATILMADI
 
12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi teşkilatın görüşünü almak üzere yapılan temayül yoklaması sonuçlandı. Sabah saat 10.00 başlayan oylamada 147 milletvekili aday adayı için teşkilatın görüşü alındı. Balçova’daki Kaya Termal&Convention Otel’de gerçekleşen temayül yoklamasında İl, İlçe ve belde yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyelerinden oluşan 3 bin 239 kişi oy kullandı. Temayüle AK Parti’nin mevcut dokuz İzmir milletvekili girmezken, milletvekilleri seçimde oy da kullanmadı.
 
147 ADAY ADAYI YARIŞTI
 
Oylamanın yapıldığı salonda 30 ilçe için ayrı sandık kuruldu. İki bölge şeklinde yapılan seçimde birinci bölgeden 82, ikinci bölgeden ise 65 aday adayı olmak üzere toplam 147 kişi yarıştı. Oy kullanımları seçim bölgelerine göre yapıldı. Oy kullanacak her üye seçim bölgesindeki ilçe sandığına giderek listede görmek istediği 13 milletvekili aday adayı ismi işaretledi. Her sandığın başında il ana kademeden, kadın ve gençlik kollarından olmak üzere toplam üç gözlemci yer aldı. Temayül yoklamasını Genel Merkez adına Genel Sekreter İdris Naim Şahin ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu takip etti. Yağmurlu havaya rağmen katılımın oldukça yüksek olduğu temayül yoklaması İl Teşkilatı için adeta 12 Haziran öncesi bir anlamda ‘hazırlık seçimi’ havasında geçti.
 
DOĞAN BİRİNCİ GELDİ
 
Sabah saatlerinde başlayan oylama saat 16.00’da sona erdi. Oy kullanımının ardından oy sayımına geçildi. Her sandıktan çıkan sonuçlar sandık başında sayıldıktan sonra Genel Merkez yöneticilerine ulaştırıldı. 2007 yılında yapılan temayülün aksine bu temayülde sonuçlar yerinde açıklandı. Yapılan seçim sonunda birinci bölgeden ilk sırayı eski İl Başkan Yardımcısı Bilal Doğan alırken ikinciliği Konak eski İlçe Başkanı Fevzi Bayram, üçüncülüğü ise Karabağlar Belediye Başkan adayı Sıddık Topaloğlu elde etti. Birinci bölgeden bin 354 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Birinci Bilal Doğan 964 oy, ikinci Fevzi Bayram 959, üçüncü Sıddık Topaloğlu ise 855 oy aldı. Üçlünün ardından ise 837 oyla Necip Nasır gelirken rahatsızlığı nedeniyle temayüle katılamayan eski İl Başkanı Ali Aşlık ise 821 oyla altıncı sırada yer aldı. Konak eski İlçe Başkanı Latif Özkan 780 ile yedinci, eski İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan 749 oyla sekizinci sırada yer buldu. Taştan’ın ardından Bülent Tercan, Karabağlar eski İlçe Başkanı Osman Sakman, İTO Meclis eski Üyesi Ahmet Ayakdaş, Buca eski İlçe Başkanı Beytullah Selman, Karabağlar eski İlçe Başkan Yardımcısı Erol Sevgican yer aldı.
 
İKİNCİ BÖLGEDE ZAFER BAYINDIR’IN
 

İkinci bölgede ise birinci sırayı sürpriz bir şekilde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinden istifa eden Mehmet Bayındır kazandı. Oylamaya katılan bin 885 kişiden bin 392 oyu alan Bayındır 65 milletvekili aday adayının yarıştığı seçimden zaferle ayrılan isim oldu. Bayındır’ın ardından İl Gençlik Kolları eski Başkanı bin 241 oy alarak ikinci sırada yer aldı. İkinci bölgede üçüncülüğü ise eski İl Başkanı Ömür Kabak elde etti. Kabak’a bin 239 kişi oy verdi. Sıralamada dördüncülüğü eski Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun alırken, beşinciliği eski İl Başkanı Aydın Şengül, altıncılığı İzmir Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan, yedinciliği Buca eski İlçe Başkanı Mehmet Girgin, sekizinciliği Bergama eski İlçe Başkanı Hasan Şahin, dokuzunculuğu eski İl Başkan Yardımcısı Bülent Delincan, onuncu sırayı Aliağa eski İlçe Başkanı Uğur Türkan, on birinci sırayı eski İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, on ikinciliği Ulaştırma eski Bölge Müdürü Ömer Tekin, on üçüncülüğü sırayı ise eski Başbakan Danışmanı Mehmet Duman elde etti.

 

 

AK Parti Temayülü kesin sonuçları için tıklayınız

 

 

AK Parti Temayülünde Neler Yaşandı haberi için tıklayınız...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir-gençbakış 21 Mart 2011 Pazartesi 21:02

izmir ilinde milletvekili adaylığı için gerek insan ilişkileri gerek sivil hayatındaki tutumuyla, milletin temsilciliğine Bilal Doğan yakışırdı. sonuçlar izmir halkını çok memnun etti. siyasi ve kültürel birikimiyle Bilal Doğanın birinci seçilmesi çok doğru bir seçim olmuştur.

Yorumu oyla      13      6  
H.YALÇIN 21 Mart 2011 Pazartesi 20:37

MEHMET BAYINDIR ın kazanmasına çok sevindim. Yeşilyut devlet hastahanesinde görev yaparken yaşlı hastaların ilaçlarını eczaneden alıp hastanın eline getirecek kadar tevazulu iyilik sahibi bir insandır.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte AK Parti Temayül sonuçları
Sabah saatlerinden beri devam eden AK Parti temayül yoklamasında oyların ...
Teşkilat 'Özüne' sahip çıktı
Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi sona eren temayül yoklamasında, ...
Temayül yarışı tam gaz gidiyor!
Milletvekili aday adaylarının yarıştığı temayül oylamasının yapıldığı ...
 
Vekiller kendilerinden biri olacak
Sakman, parti teşkilatlarının milletvekili adayı seçimlerinde bizzat kendi ...
Bugün seçim olsa kim kazanır?
Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin Habertürk için yaptığı ...
Kılıçdaroğlu'ndan Libya yorumu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu ...
 
26 yaşında vekil adayı
CHP eski milletvekillerinden Vezir Akdemir’in oğlu, İzmir Gençlik Kolları ...
Kılıçdaroğlu'ndan Kaddafi'ye çağrı
Libya'daki operasyonun kan dökülmeden gerçekleşmesini istediklerini söyleyen ...
Erdoğan: Bir an önce bitirilsin
Cidde Ekonomik Forumu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “Libya’ya yapılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva