HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2011 Pazar - 14:20

Kılıçdaroğlu'ndan Libya yorumu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu kan dökülmeden gerçekleştirmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu ndan Libya yorumu

ZONGULDAK - CHP lideri Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde konakladığı Grand Otel’den, sendika, vakıf, oda ve dernek temsilcilerinin yanında muhtarla bir araya geldiği kahvaltılı toplantının yapılacağı düğün salonuna yürüyerek geçti. Cadde üzerinde esnafla tokalaşan Kılıçdaroğlu, salonun önünde partililer tarafından, ’Başbakan Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla karşılandı.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı yapılan toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, öteden bu yana demokrasi ve özgürlüğün bütün uluslar için kaçınılmaz olduğunu savunan bir parti olduklarını anlattı. Hiçbir yönetimin kendi halkına baskı kurmaması, kendi halkını kurşunlamaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
"KADDAFİ'YE ÇAĞRI"
 
"Eğer BM, böyle bir karar almışsa uluslararası meşruiyet kazanmış demektir bu olay. Dolayısıyla biz yapılan operasyonun kan dökülmeden gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Özellikle Kaddafi’ye çağrımız var. Libya süratle demokrasiye geçmeli, bu konuda açıklamalar yapılmalı. Bu konuda Türkiye’nin tavrı yanlış değil. Uluslararası meşruiyet kazandığına göre yapılan çağrıları da olumlu buluyorum. Ancak kan dökülmesini istemeyiz. Bu tür bir operasyonun daha farklı yapılmasını arzu ederdik. Ama koşulların uygun olmadığı yönünde bazı bilgiler geliyor. Kaddafi’nin direndiği yönünde bilgiler geliyor. Bizim arzumuz kan dökülmeden Libya’ya demokrasinin ve özgürlüğün gelmiş olmasıdır."
 
Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, herkesin 21 Mart’taki nevruz bayramını kutladığını belirtirken, "Yarın sokaklara çıkacağız, neşeleneceğiz. Tabii Libya’daki olaylar, bizim için hüzünlü bir tablo. Bir kişinin burnunun kanaması bile bizi üzer" dedi.
 
NÜKLEER SANTRAL
 
Hükümetin nükleer santral konusuna bakışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Nükleer santral konusunda ihale yapılmaması bizim önümüzdeki en ciddi sorun olarak duruyor. Niçin 20 milyar dolar. Çin, Almanya gibi bir çok ülke yeniden düşünüyor nükleer santral konusunu. Bu konudan kamuoyundan gelen tepkileri dikkate alıyor. Türkiye’nin de bu konuda daha nükleer santral kurulmadan şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Halkın taleplerini dikkate alması gerekir" diye konuştu.
 
CHP lideri Ergenekon davası kapasımda tutuklu bulunan Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın CHP’den milletvekili adaylığıyla ilgili soruya, "Daha adaylık başvuruları başlamadı" diyerek karşılık verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
26 yaşında vekil adayı
CHP eski milletvekillerinden Vezir Akdemir’in oğlu, İzmir Gençlik Kolları ...
Kılıçdaroğlu'ndan Kaddafi'ye çağrı
Libya'daki operasyonun kan dökülmeden gerçekleşmesini istediklerini söyleyen ...
Erdoğan: Bir an önce bitirilsin
Cidde Ekonomik Forumu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “Libya’ya yapılan ...
 
Erdoğan MHP'li adayı bombaladı
Başbakan Erdoğan'ın gündeminde yargı vardı. MHP'den aday adayı olan Sincan ...
Binlerce kişiyle adaylık açıklaması
Nevzat Kavalar Bornova’da adeta mitingi andıran toplantı ile CHP İzmir ...
Öncel’den Göztepe’ye karnaval teklifi
CHP Milletvekili Disiplin Kurulu Üyesi İşadamı Haluk Öncel Göztepe Taraftar ...
 
CHP iktidarında çiftçininin yüzü gülecek
CHP Menderes İlçe Örgütü’nü ziyaret eden, CHP İzmir Milletvekili Aday ...
Merih Şan partisine çalışıyor
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylarından Dr. Merih Şan, yaklaşan seçimler ...
Kılıçdaroğlu: Yedi sülalene para var...
Kılıçdaroğlu, aile sigortası için “Parayı nereden bulacaksınız?” sorusuna ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva