HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Nisan 2011 Cuma - 09:33

8 yeni film vizyonda

Sıradışı konusuyla dikkat çeken 'Beni Asla Bırakma', büyük bütçeli fantastik-macera 'Thor', Belma Baş'ın yönettiği 'Zefir', En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı 'İçimdeki Yangın' haftanın öne çıkan filmleri...

8 yeni film vizyonda

İSTANBUL - Sinemaseverler, bu hafta aksiyon, dram, gerilim, animasyonların bulunduğu biri yerli, biri de animasyon olmak üzere 8 yeni filmle buluşacak.
 
ZEFİR
Belma Baş'ın yönettiği ve Şeyma Uzunlar, Vahide Gördüm, Sevinç Baş ile Rüştü Baş'ın oynadığı ''Zefir'' adlı film, dram sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Filmin konusu şöyle: Başına buyruk bir kız çocuğu olan Zefir, yaz tatilini anneannesiyle dedesinin Doğu Karadeniz dağlarındaki yayla evinde geçirmektedir. Uzaklardaki annesinin gelip onu alacağı günü iple çekmektedir. Annesi sonunda beklenmedik bir anda çıkagelir. Ne var ki Zefir'i almaya değil, her zamankinden daha uzun bir yolculuğa çıkmadan önce onunla vedalaşmaya gelmiştir. Oysa Zefir, bir daha ondan ne pahasına olursa olsun ayrılmamaya kararlıdır.
 
BENİ ASLA BIRAKMA
Mark Romanek'in yönettiği ve Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley ile Charlie Rowe'ın oynadığı ''Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go)'' filmi, romantik sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.
 
Filmin konusu şöyle: Ruth, Kathy ve Tommy, çocukluklarını neredeyse cennetten çıkma bir İngiliz yatılı okulunda geçirmişlerdir. Erişkinliğe adım attıklarında ise onlardan gizlenen, kabullenmesi güç bir gerçeğe ve korkunç kaderlerine hazırlanmaları gerekmektedir.
 
HIZLI VE ÖFKELİ 5
Justin Lin'in yönettiği ve Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster ile Tyrese Gibson'un oynadığı ''Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu (Fast & Furious Five - Fast Five) filmi, aksiyon sahneleriyle sinemaseverlerin dikkatini çekecek.
 
Filmde, eski polisler Brian ve Mia, Dom'u özgürlüğüne kavuşturduktan sonra Rio de Janeiro'da ortaya çıkar. Polisler, onların ölmesini isteyen iş adamından kurtulmanın tek yolunun onunla karşılaşmak olduğunu bilir. Federal ajan Luke da ekibiyle birlikte harekete geçer ve Dom ile Brian'ın izini sürmeye başlar.
 
TEHLİKELİ TUTKULAR
Lisa Barros D'Sa ile Glenn Leyburn'in yönettiği ve Rupert Grint, Robert Sheehan ile James Nesbitt'nin oynadığı ''Tehlikeli Tutkular (Cherrybomb)'' filmi, dram ve gerilim sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Filmde, yakışıklı, asi ve karizmatik Luke ile ana kuzusu olmaktan sıkılan Malachy, muhteşem bir yaz tatili geçirmeye hazırlanır, ancak Malachy'nin çalıştığı spor salonunun sahibinin kızı Michelle'in gelişiyle işler değişir. Michelle'in cazibesi karşısında her ikisi de onu tavlamak için oynadıkları oyunların dozunu arttırır.
 
PİNA
Wim Wenders'in yönettiği ve Regina Advento, Malou Airaudo ile Ruth Amarante'nin oynadığı ''Pina'' ise Alman dans tiyatrosu akımının öncülerinden Tanztheater Wuppertal Pina Bausch isimli topluluğun koreografı Pina Bausch anısına beyazperdeye aktarılan bir film olarak izleyicelerin karşısına çıkıyor.
 
THOR
Kenneth Branagh'ın yönettiği ve Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston ile Stellan Skarsgard'ın oynadığı ''Thor'' filmi, fantastik ve macera sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.
 
Filmde, Thor, dünyaya sürgün edilip insanlar arasında yaşamaya mecbur bırakılır. Kendi dünyasının kötü adamı, en karanlık güçlerini dünyayı istila etmek için yollar. Thor da gerçek bir kahraman olmak için nelerin gerektiğini öğrenir.
 
İÇİMDEKİ YANGIN
Denis Villeneuve'nin yönettiği ve Lubna Azabal, Melissa Desormeaux Poulin, Maxim Gaudette ile Remy Girard'ın oynadığı ''İçimdeki Yangın (Incendies)'' filmi, dram sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Wajdi Mouawad'ın ünlü oyunundan uyarlanan filmde, anneleri Nawal'ın ölümünün ardından Lübnan'a doğru yola çıkan Simon ve Jeanne adlı ikizleri anlatılıyor. Simon ve Jeanne yolculukları boyunca annelerinin geçmişiyle ilgili çarpıcı bir gerçekle karşı karşıya gelir.
 
PANDA SİHİRLİ YOL
Robert Hanna'nın yönettiği ve Robby Daniels, Ray Hanna, Jeffrey Lee Hollis ile Joy Michele'nin seslendirdiği ''Panda: Sihirli Yol (Way Of The Panda-The Prodigy)'' adlı film de animasyon sahneleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.
 
Filmde, Kung Fu üstadı pandalar, krallıktan kaçırılan Prens Po Kwan'ı geri getirmek için eğlence dolu bir maceraya atılır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Saygun'da vals ve tango birarada
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, bu kez “Cafe ...
Aksoy: Yıksınlar yeniden yapacağız
Kars'taki İnsanlık Anıtı''nın heykeltıraşı Mehmet Aksoy, eserinin yıkılmasından ...
Yeşilçam ‘telif’ savaşı başlattı
Sinema Oyuncuları Meslek Birliği BİROY, telif alınamayan yaklaşık 2 bin ...
 
Üçkardeşler’in sergisi tam not aldı
Seramik ve resim sanatçısı Neslihan Polat Üçkardeşler’in eserleri Dr. ...
Sadri Alışık ödülleri sahiplerini buldu
16. Sadri Alışık Ödülleri'nde, Sinema dalında Selma Ergeç 'En İyi Kadın ...
Kitap fuarı sona erdi
16 Nisan’da açılan 16. İzmir Kitap Fuarı 294 bin İzmirliyi ağırladı.
 
12 yaşında hayali gerçek oldu
İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
'Misafir' ilgi çekmeye devam ediyor
Konak Belediyesi’nin Tiyatro haftasında programına aldığı Mavi Sanat Tiyatrosu ...
Doğa tutkunları bu festivalde buluştu
Konak Belediyesi ve İzmir Dağcılık Sporları İhtisas Kulübü(İDADİK) işbirliğiyle ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva