HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2012 Salı - 13:18

8 Mart’ta CHP’de kadın rüzgarı esecek

Kurultaya damga vuran Cinsiyet Kotası ile ivme kazanan CHP Konak’ta, 50 kadın ilk kez parti rozeti taktı. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da Dünya Kadınlar Günü’nde İzmir’de olacak

8 Mart’ta CHP’de kadın rüzgarı esecek

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Son yapılan tüzük kurultayında cinsiyet kotasını yüzde 33 olarak belirleyen, gençlere de yüzde 10’luk kota hakkı tanıyan CHP, örnek uygulamanın ilk meyvelerini toplamaya başladı. CHP Konak İlçe Örgütü’nde 50 kadın üye coşkulu bir törenle partiye katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus tarafından takılan rozetlerle CHP’ye ilk adımı atan kadınlar, yerel seçimlere kadar kapı kapı dolaşma sözü verdi. Toplantıya CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Parti İl Başkanı Tacettin Bayır, kadın ve gençlerin seçim çalışmalarında aktif görev üstlenmelerini istedi.

CHP Kadın Kolları'nda devir teslim tamam haberi için tıklayın

BAYIR “BAŞARININ MİMARI KADIN VE GENÇLER”
Delege seçimleri öncesinde ilçe başkanlarına kadın ve gençlerin de listelerde ağırlıklı olarak yer verilmesi noktasında baskı yaptığını ifade eden İl Başkanı Bayır, son genel seçimde partisinin gösterdiği başarıyı da kadın ve gençlerin azimli çalışmasının sonucu olarak değerlendirdi. Bayır “Genel seçimlerde 101 bin olan oy oranımızı 174 bine çıkardık. Bu başarımızın arkasında kadın ve gençlerimiz var. Son katın kotası ile de bir devrime imza attık. CHP Genel Sekreteri, Grup Sözcüsü ve Grup Başkanvekilini kadınlara emanet ederek örnek olmuştur. Sosyal yaşamın her adımında söz sahibi olan kadınlarımızın, siyasal yaşamda da belirleyici olmaları için çalışıyoruz. CHP’li olmak kolay değildir. Sadece üye olmak yetmez, ülke için de bir şeyler yapmalıyız. Ülkenin geldiği nokta ortada. Yargı ele geçirildi. Üniversiteler ve medya susturuldu. Seçilmiş milletvekillerimiz cezaevinde. Bizim, iktidar partisi gibi maddi imkanlarımız yok ancak inanmış yürekli insanlarımız var. Tek yapmamız gereken kapı kapı dolaşarak halkı ikna etmek. Biz bir örgütüz ve bu örgüt Mustafa Kemal Atatürk’ün örgütüdür” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA DESTEK
İl Başkanı Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediyelere de destek verdi. Yaklaşan yerel seçimler öncesi, İzmir halkı üzerinde yeni bir algı oluşturmaya çalıştıklarını belirten İl Başkanı Bayır “Belediyelerimiz üzerinde yeni bir oyun oynanıyor ve algı yaratılmaya çalışıyorlar. Biz oy makasını açtık. Bunu bildikleri için, daha önce Güzelbahçe ve Urla belediyelerimize yaptıklarını şimdilerde Büyükşehir Belediyemize yapmaya çalışıyorlar. Tire’den süt almışız, başka bir köyden mandalina alıp okullara dağıtmışız. Bunun neresi suç? Belediyelerimiz üzerinde çamur atma politikası ile kötülemeye çalışıyorlar. Bunları da aşacağız. Tek taraflı propagandalar ile bizi hipnoz etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

TUNUS “CHP EMİN ELLERDE

Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ise “İl Başkanımızın, kadınlara ve gençlere listelerde yer vermemiz yönündeki telkinlerini dikkate aldık ve CHP’yi emin ellere emanet etmeye karar verdik. Partimiz; analarımızın, bacılarımızın ve kadınlarımızın ellerinde daha iyi yerlere gelecektir. İnşallah zamanla erkekler kota isteme noktasına gelir. 10 yıldır, ülke yönetiminde kadınlarımız geri plana itiliyor. Kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı. CHP bu süreci tersine çevirmek için mücadele ediyor” dedi.

TAMAYLIGİL VE TARHAN İZMİR’DE
Olağanüstü tüzük kurultaylarında kadın ve gençlere yönelik önemli kararlar alan ve cinsiyet kotasını yüzde 33 olarak belirleyen CHP Genel Merkezi, 8 Mart Dünya Kadın Günü’nde İzmir’e çıkarma yapacak. 7 ve 8 Mart tarihlerine yayılan ve birçok belediyede gerçekleştirilecek olan Dünya Kadınlar Günü Etkinliklerine CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da katılacak. Tamaylıgil 7 Mart Çarşamba Günü, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenecek panele, 8 Mart Perşembe Günü deBalçova Belediyesi tarafından organize edilen Kadınlar Günü etkinliğine konuşmacı olarak katılacak. Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise yarın Konak Beleidyesi tarafından gerçekleştirilecek Kadın Emeği Konferansı’nda partililere seslenecek. İl Başkanı Bayır, iki gün boyunca kadınlara yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI ŞÖYLE:

7 MART ÇARŞAMBA
13.00: Konak Belediyesi Kadın Emeği Konferansı (Emine Ülker Tarhan)
14.00: Çeşme Kadın Kollarının toplantısı
18.00: Bayraklı Belediyesi Kadın Sığınma Evi Sembolik Açılışı
18:15: Bayraklı Panel (Bihlun Tamaylıgil)
19.15: Bayraklı Belediyesi Zuhal Olcay Konseri

8 MART PERŞEMBE
09.30: Urla Belediyesi Kadınlar Günü Çelenk Koyma Töreni
10.30: Çiğli Belediye Başkanı tarafından kadınlara hediye dağıtımı
11.00: Büyükşehir Belediyesi Kadın Festivali tören ve konuşmalar
11.30: Büyükşehir Belediyesi Kadın Festivali Yürüyüş
12.00: Selçuk Belediyesi Kadınlar Günü Yürüyüş
13.00: Buca Belediyesi Kadınlar Günü Kutlama ve Çelenk Koyma
14.00: Balçova Belediyesi Kadınlar Günü Etkinliği (Bihlun Tamaylıgil)
14.30: Karşıyaka Belediyesi 8 Mart Kadın Heykeli Park Açılışı
20.00: Gaziemir Belediyesi ‘Açıkhava Tımarhanesi’ adlı oyun
20.00: Bornova Belediyesi İzmir Çağdaş Kadın Orkestrası Konseri

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyet Kadını 6 Mart 2012 Salı 18:51

Kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyorum.Konuyla ilgili Merkezi Yönetimin,Yerel Yönetimlerin,Kadın Platformlarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptıkları çalışmaları yürekten destekliyorum.Kadın olmak zordur benim ülkemde.Bu ülkenin değerini artırmak çocuklara,gençlere,kadınlara yatırım yapmaktan,gereken önemi vermekten geçmeli diye düşünüyorum.Kadına Saygı,Kadının Anneliğine Saygı,Kadının Fedakarlığına Saygı,KADININ EMEĞİNE SAYGI.Tüm Olumsuzluklara rağmen EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.

Yorumu oyla      12      6  
Cumhuriyet Kadını 6 Mart 2012 Salı 18:33

Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün CUMHURİYET KADINLARIyız.Kamuda özellikle Belediyelerde kadınlara uygulanan, yaşatılan psikolojik şiddet,mobbinge dikkat çekmek istiyorum CHP İl Kadın Kollarının, Kadın Milletvekillerimizin haberi varmı? çalışan ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınlar için ne yapılabilmiştir.Bir araştırılsın kaç kadın bu durumda, nerelerde hangi şartlarda çalıştılmaya zorlanıyorlarÜzülerek belirtmek isterim ki benim partimde de var bu uygulamalarGünümüz Kutlu Olsun

Yorumu oyla      12      6  
Vahap Güler 6 Mart 2012 Salı 15:05

Hoş geldiniz anneler,ablalar,bacılar.Allah yardımcımız olsun.Güç kuvvet verdiniz.Siyasette de kadın eli değmesi lazım CHP bu konuda eksikti ama artık değişti.Kadınlara ve gençlere önem veriyor.Hiç bir parti de kadına yönelik pozitif ayrımcılık yok tüzükle de garanti altına alındı.Tekrar hoş geldiniz.Başarılar dilerim çalışmalarınız da...

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül: Gazoz satamadım beni okula gönderdiler
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocukluk yaşamındaki dönüm noktasını anlatırken, ...
Başbakan: CHP'ye yüz değil, doku nakli lazım
CHP'ye 'Cumhuriyet Hayal Partisi' diye seslenen Başbakan Erdoğan, "Kaset ...
'Başbakan sorumlulara hadlerini bildirmeli'
MHP lideri Devlet Bahçeli, Pozantı Cezaevi’nde tutuklu çocuklara cinsel ...
 
Bilişim sektörü CHP’nin davetinde buluştu
Bilişim sektörünün temsilcileri ve üst düzey yöneticileri Cumhuriyet Halk ...
Delican: İl başkanlığını en iyi şekilde yaparım
AK Parti İzmir Teşkilatı'nda önümüzdeki Nisan ayında gerçekleştirilecek ...
Erdoğan’a ömür biçen rapor olay yarattı!
Başbakan'ın ameliyatı sonrasında Faruk Demir adlı kaynağının istihbaratını ...
 
Türeli: Otoyoldaki mağduriyet giderilsin
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli İzmir-Çeşme Otoyolu’nun İzmir ...
Susam'dan AK Partili Cantimur'a sert yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi, Parti Meclisi üyesi, milletvekili Mehmet Ali ...
CHP’den AK Parti'li belediyede yolsuzluk iddiası
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Pendik ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva