HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2012 Salı - 11:41

Bilişim sektörü CHP’nin davetinde buluştu

Bilişim sektörünün temsilcileri ve üst düzey yöneticileri Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği yemekli toplantıda bir araya geldi.

Bilişim sektörü CHP’nin davetinde buluştu

İZMİR - Partisi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in ev sahipliği yaptığı “Bilişim ve Türkiye” konulu buluşma yemeğine, bilişim alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı özel sektör firmalarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Buluşma yemeğine Cumhuriyet Halk CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Haluk Eyidoğan, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da katıldı.
 
ERDAL AKSÜNGER: “TEKNOLOJİNİN HAFIZASI BURADA”
Bilişim, siyaset ve sektör temsilcilerinin buluşma yemeğinde açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, bundan sonra bilişmi sektörü temsilcileriyle daha sık bir araya geleceklerini belirterek, “Bu bir vefa buluşmasıdır. Burada bulunan arkadaşlarımızın gerek teknoloji gerekse siyasi hayatta bizlere önemli katkıları oldu. TBMM’de bu sektörün sesi olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Meclis’te “bilişim konusunda bir komisyon kurulması” kararını aldırdık. Yakında komisyonun ismi ve üyeleri belirlenecek, o zaman belki burada bulunan birçok arkadaşımızı çağırıp resmi olarak görüşlerine başvuracağız. CHP grubundaki tüm arkadaşlarımız da önemli katkılar yapıyorlar. Bizi izleyin, bize katkı sunun” diye konuştu.
 
CHP İL BAŞKANI OĞUZ KAAN SALICI: “CHP’DE DEĞİŞİM VAR”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da konuşmasında CHP’yi sektör temsilcilerine anlattı. Bilişim sektörünün dinamik, değişim ve yeniliğe açık bir sektör olduğunu hatırlatan Salıcı, “Partimizde de ciddi değişimler yaşanıyor. Bu değişim özümüzü, tarihi misyonumuzu ve kimliğimizi koruyarak süren bir değişimdir. Dışarıdan fark edilmeyebilir ancak bu değişim adeta dipten gelen bir dalga gibi büyüyor. Son tüzük kurultayımız da bunun en güzel örneğidir. CHP değişime ve önerilere açık bir partidir, bu anlamda hepinizin katkılarını bekliyoruz” dedi.
 
KOCAELİ MİLLETVEKİLİ AKAR: “AKP İKTİDARI BİLİŞİMİ BİLMİYOR”
Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da bilişimi bilen eğitimli ve aydın insanların CHP’ye katkı vermelerini beklediklerini ifade ederek, “Bugünkü iktidar bilişim ve internetten başka bir şey anlıyor bunu iyi biliyoruz, sizlerin sorunlarını en iyi biz biliyoruz ve çözümleri için de birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.
 
HALUK EYİDOĞAN: “BİZLER TEKNOLOJİNİN SON KULLANICILARIYIZ”
TBMM Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ise, “Sayın Aksünger bize bilişim konularında çok yararlı bilgiler ulaştırıyor. Kendisi de mecliste sizinle ilgili ciddi çalışmalar içerisindedir. Partimiz bu alanda ciddi emek veren bir partidir” dedi.
 
İLHAN CİHANER: “SAHAYA ÇIKMALISINIZ”
Yemekte yaptığı konuşmada, bilişim sektörünün sesini daha çok yükseltmesini isteyen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise “Ben hukukçuyum, iktidarın başta internet yasakları gibi uygulamaları ve girişimlerini yakından izliyorum. Sizler en azından kendi alanınızla ilgili konularda daha fazla sesinizi yükseltmeli, sahaya çıkmalısınız. Unutmayın ki bu yasaklar yarın daha da daralır ve sizin kapınıza gelir” diye konuştu.
 
KADİR GÖKMEN ÖĞÜT: “BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ YERELLEŞMELİ”
İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ise konuşmasında şunları ifade etti: “Bu buluşmayı sağlayan Erdal Aksünger arkadaşım Meclis’te adeta bilişim dersi veriyor. Konuşmalarını mutlaka izleyin ve sahip çıkın. Bilişim konusunda komisyon kurulmasını sağlayan yine Sayın Aksünger’dir. Türkiye’de bilişimin yerelleşmesi gerekiyor. Bu konuda sizlere de çok önemli görevler düşüyor, bizler her dakika yanınızdayız birlikte başarmamız gereken çalışmalar var. Bu toplantı bizim için iyi bir yol haritası olacak”.
 
BİLİŞİM VE SİYASET KONUŞULDU
Gecenin devamında söz alan konuklar başta bilişim teknolojileri sorunu olmak üzere güncel sorunlar üzerinde İl Başkanı Salıcı ve Milletvekillerine sorular yönelttiler, görüş alışverişinde bulundular.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican: İl başkanlığını en iyi şekilde yaparım
AK Parti İzmir Teşkilatı'nda önümüzdeki Nisan ayında gerçekleştirilecek ...
Erdoğan’a ömür biçen rapor olay yarattı!
Başbakan'ın ameliyatı sonrasında Faruk Demir adlı kaynağının istihbaratını ...
Türeli: Otoyoldaki mağduriyet giderilsin
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli İzmir-Çeşme Otoyolu’nun İzmir ...
 
Susam'dan AK Partili Cantimur'a sert yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi, Parti Meclisi üyesi, milletvekili Mehmet Ali ...
CHP’den AK Parti'li belediyede yolsuzluk iddiası
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Pendik ...
'Pozantılı çocuklar evlerine gönderilsin'
BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Pozantı Cezaevi'nde kalan çocukların ...
 
Bülent Arınç: Askere yeni düzenleme yok
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Askerlerin ...
AK Parti İzmir Teşkilatı’ndan Ankara çıkarması
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, uç beyleri olarak nitelendirdiği ...
AK Parti'de hedef 2014 yerel seçimleri
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ve yönetim kurulu ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva