HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2010 Pazartesi - 00:00

60 kadının iş mutluluğu

Organik Oyuncak Projesi’’nden mezun olan 60 kadının bugüne kadar yaptığı oyuncakların sergilendiği ve 60 kadının sertifika aldığı tören Çamdibi Kapalı Pazaryeri sosyal tesislerde gerçekleşti.’

60 kadının iş mutluluğu

Organik Oyuncak Projesi’’nden mezun olan 60 kadının bugüne kadar yaptığı oyuncakların sergilendiği ve 60 kadının sertifika aldığı tören Çamdibi Kapalı Pazaryeri sosyal tesislerde gerçekleşti.’ Törende, projede yer alan 3 başarılı kadının Simay Oyuncak’’ta işe başlaması kararlaştırılırken, başarılı olan 27 kadına da dikiş makineları verilmek üzere isimleri açıklandı.
 
İZMİR- Bornova Belediyesi’’nin proje yürütücülüğünü yaptığı, Türkiye Tekstil Hazır Giyim, Deri Sanayi ve Tasarım Araştırma Geliştirme Vakfı (TARGEV) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’’nin işbirliği ile hayata geçirilen ve İzmir Kalkınma Ajansı’’nın (İZKA) Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında değerlendirilen ve 74 proje içinden birinci olarak seçilen Organik Oyuncak Üretimi Projesi amacına ulaştı.
 
60 kadının organik oyuncak konusunda eğitildiği projede meydana getirilen oyuncaklar sergilenerek, kadınlara sertifikaları verildi, 3 kadın Simay Oyuncak’’ta işe yerleştirilirken, başarılı olan 27 kadına dikiş makinesı verileceği belirtildi. Organik Oyuncak kursunda 6 ayda toplam 60 kadın eğitim gördü. Bugüne kadar binden fazla oyuncağın üretildiği proje kapsamında kadınların tüketici değil, üretici olması sağlandı.
 

 
Organik Oyuncak projesi kapsamında CHP geçen dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, modacı Zeynep Acar organik oyuncak projesinde eğitim alan kadınların derslerine girerek eğitim desteği verdi.
 
Organik oyuncak projesinde kadınların kursiyer olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ’“Kadınlarımız kursa gelmeden önce yüzleri asık, hayatın zorlukları altında ezilmiş, hayatları rutin hale gelmiş, kadınlarımız bu kursa geldiklerinde yaşamlarını olduğu gibi kabul etmişti. Kurs bitiminde görüyorum ki kadınlarımız üretmeyi öğrendiler, kursun içinde bireysel gelişimlerini sağladılar. Sosyal yaşama katılabilmek adına hayatın farklı yönlerini gördüler. Şimdi projeye dahil olan tüm kadınlarımız bu enerjilerini kendi çevrelerine taşıyorlar. Hepsi kendi mahallelerinde yeni bir ışık olarak dünyanın, hayatın daha güzel olduğunu gösteriyorlar. Organik üretimin ne demek olduğunu öğrendiler, oyuncak nasıl yapılır bunu öğrendiler. Biz proje ortaklarımızın da desteğiyle bu projeyi burada bırakmayıp devam ettirmeyi düşünüyoruz’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gültepe ve Torbalı’’ya ’“kültür merkezi’” müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Bornova, Çiğli ve Altındağ’’dan sonra ...
İZSU, yağmur suyu için 15 milyon TL harcayacak
8 ilçede toplam 23 kilometre uzunluğunda yeni yağmursuyu kanalı döşemek ...
Öğrendiklerini öğrettiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları arasında ...
 
Kuyumcular Odası ’‘derdini’’ Tartan’’a anlattı’…
İzmir Kuyumcular Odası'nın yeni seçilen yönetimi ziyaret sırasında ...
Büyükşehir’’den Seferihisar’’a 23 milyonluk destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yavaş Kentler Birliği’’nin Türkiye’’deki ...
Opera binası İzmir’’e çok yakışacak
Büyükşehir Belediyesi, uluslararası nitelikteki bir opera binası için ...
 
Kuşlar zararlı böcekleri yiyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çam ormanlarını tehdit eden çamkese tırtıllarına ...
Kırcaali'den Konak'a ziyaret
Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde, merkez ilçe Cebel ile Konak Belediyesi ...
Işıkara BAY-DEM için geliyor
Türkiye’’nin Deprem Profesörü Ahmet Mete Işıkara, İzmir’’de ilk kez ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva