HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Nisan 2011 Cuma - 09:37

5 yeni film vizyonda

Duncan Jones'un yeni filmi 'Yaşam Şifresi', 'Yeniden Sev Beni' ve 'Allegro'nun yönetmeni Christoffer Boe'nun yönettiği 'Her Şey Güzel Olacak', Massy Tadjedin’in ilişkiler üzerine filmi 'Son Gece' haftanın öne çıkanları…

5 yeni film vizyonda

İSTANBUL - Sinemaseverler bu hafta 5 yeni filmle buluşacak.
 
YAŞAM ŞİFRESİ
Duncan Jones'un yönettiği ve Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga ile Jeffrey Wright'nin oynadığı 'Yaşam Şifresi (Source Code)'' filmi, aksiyon ve gerilim sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Filmde, Colter, hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikri yoktur. Başka birinin bedeninde uyanan Colter, kendini Chicago banliyö trenini havaya uçuran adamı bulmak zorunda olduğu bir görevin içinde bulur. Colter'in, Chicago'yu büyük bir felaketten kurtarması için sadece 8 dakikası vardır.
 
HER ŞEY GÜZEL OLACAK
Christoffer Boe'nun yönettiği ve Jens Albinus, Igor Radosavljevic ile Marijana Jankovic'in oynadığı ''Her Şey Güzel Olacak (Everything Will Be Fine)'' filmi, gerilim ve dram sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Filmde, Falk, bir gün arabasıyla genç bir adama çarpar ve kaçarken adamın çantasını alır. Adamın elinde Irak'la ilgili, Danimarka hükümetini sarsacak sırlar vardır. Falk, bir anda büyük bir siyasi komplonun içine düşer. Başından geçenleri insanlara inandırmakta güçlük çeken Falk, elindeki belgeleri açıklamak için her şeyi göze alır.
 
ŞEYTANIN OTELİ
Mikkel Braenne Sandemose'in yönettiği ve Ida Marie Bakkerud, Pal Stokka, Julie Rusti ile Arthur Berning'in oynadığı ''Şeytanın Oteli (Fritt Vilt 3 – Cold Prey 3)'' filmi, gerilim ve korku sahneleriyle izleyicilerin dikkatini çekecek.
 
Filmde, bir dağ oteli, birçok gizemli olaydan sonra iflas halindedir. Ailesi, oğullarını, başına gelen belalardan sağ salim kurtardıktan sonra kilit altında tutar. Ancak resmi kayıtlara göre, çocuk, oyun oynarken bir buz yarığına düşer ve ailesi onu ararken çığın altında kalır. Davayı araştıran polis on yıl sonra bazı şeylerin göründüğü gibi olmadığını fark eder.
 
RIO
Carlos Saldanha'nın yönettiği ve Yekta Kopan, Levent Sülün ile Fatih Özacun'un seslendirdiği ''Rio'' filmi, animasyon sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak. Filmin konusu şöyle:
 
''Evcimen papağan Mavili, sahibi Linda ile Lake şehrinde konforlu bir hayat sürmektedir. Mavili'nin Makav kuş türünün son örneği olduğunu düşünürken, Rio de Janeiro'da Harika isimli bir dişi Makav'ın yaşadığını öğrenince yolculuğa çıkarlar. Rio'ya vardıktan bir süre sonra Mavili ile Harika, hayvan tacirleri tarafından kaçırılır. Daha sonra Rio'lu bir grup kuş tarafından kurtarılırlar. Mavili, artık uçmayı öğrenmenin ve Linda'ya dönme zamanının geldiğini anlar.''
 
SON GECE
Massy Tadjedin'in yönettiği ve Keira Knightley, Eva Mendes, Sam Worthington ile Guillaume Canet'in oynadığı ''Son Gece (Last Night)'' filminde, hikaye evli bir çifti konu alıyor.
 
Sadakatsizlik nedir? Sevişmek? Flört etmek? Aklından geçirmek? New York’lu mükemmel çift Joanna ve Michael, Michael’ın çekici ve işveli bir arkadaşıyla çıktığı iş gezisi sonrası aldatmak, pişmanlık ve arzu üzerine acı bir biçimde kafa yoracaktır. Ama bunun sonucunda Joanna eşini suçlayacak ve başkasının kollarına itecek, sonra da kendisine hâlâ âşık olan eski erkek arkadaşıyla öylesine buluşacaktır. Bu işin sonu nereye varacaktır?
 
İran asıllı Amerikalı senarist Massy Tadjedin’in ilk yönetmenlik denemesi olan bu romantik dram, 2010 Toronto Film Festivali’nin kapanış filmiydi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Saygun'da Sarıkeçililer sergisi
Fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür’ün çalışmalarından oluşan “Sarıkeçililer ...
Ünlü romanın eşcinsel versiyonu geliyor
Amerikan sinemasının klasiklerinden sayılan 'İnsanlar Yaşadıkça'nın uyarlandığı ...
750 liralık film Cannes'ta
Adana'da bir inşaat mühendisinin 750 lira harcayarak arkadaşlarının yardımıyla ...
 
Dizilerin tarihi kitap oluyor
Editörlüğünü Alican Sekmeç'in yaptığı, 'Türk Televizyon Dizileri Tarihi' ...
Televizyonun en iyilerine ödül
2010 Yılı Televizyon Yıldızları ödülleri sahiplerini buldu. 'En iyi drama ...
Karabağlar mizah günleri başlıyor
Karabağlar Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği “Karabağlar Gülüyor ...
 
Cengiz Çekil’in ‘Günce’si MOMA’da
Cengiz Çekil’in 1976 tarihli Günce adlı eseri dünyanın en önemli güncel ...
Gaziemir AKM’de 70’li yıllara yolculuk
Türkiye’nin tek kadın Türk Hafif Müziği Korosu Şefi Ferda Yılmaz’ın yönettiği ...
Karşıyaka'yı resimlerle anlatıyor
Ressam Ayla Erdur, Karşıyaka Belediyesi Çarsı Sanat Galerisi’nde eski ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva