HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2011 Salı - 13:01

‘42 general emekli edilecek’

Hükümetin geçen yıl uyguladığı 'ne terfi ne de emeklilik' formülüne bu kez sıcak bakmadığı, Balyoz davası kapsamındaki 42 generali emekli etme eğiliminde olduğu iddia edildi.

‘42 general emekli edilecek’

ANKARA - Bu yılki Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ), Balyoz Darbe Planı kapsamında tutuklanarak cezaevine giren general ve amirallerin durumu nedeniyle büyük bir kriz yaşanması bekleniyor.
 
Geçen yıl 3 komutan için “ne terfi ne de emeklilik” formülünü uygulayan AK Parti Hükümeti'nin, bu yıl tutuklu bulunan 42 general ve amirali emekliye sevk etme eğiliminde olduğu ileri sürüldü.
 
Hükümet, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması beklenen Orgeneral Hasan Iğsız’ı emekliye sevk ettiği şûrada, Balyoz Darbe Planı iddialarına adı karışan isimler için “ne terfi ne de emeklilik” formülünü hayata geçirmişti.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, bu yıl ise söz konusu isimler emekliye sevk edilecek. Bu durumda ise tutuklu bulunan isimlerin “masumiyet karinesi”nin ihlal edilmesi, beraat etmeleri durumunda ise askeri kariyerleri açısından telefasi mümkün olmayan bir zarara yol açılacağı tartışması yaşanacağına dikkat çekildi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Yasası’na göre, haklarında açılan dava kapsamında tutuklananlar, daha sonra salıverilseler dahi terfi edemiyorlar. Bu yüzden bu seneki şûrada terfi sırasında bulunan 14 ismin bu şansını yitirdiği değerlendiriliyor.
 
Korgeneral Nejat Bek, Korgeneral Korkut Özarslan, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Korcan Pulatsü, Korgeneral Ziya Güler, Tümgeneral Abdullah Dalay, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tuğamiral Ahmet Türkmen, Tuğgeneral Kasım Erdem ve Tuğgeneral Ali Aydın 2011’de terfi sırasında bulunuyordu. Şimdi terfi edemeyecek bu isimlerin emekliye sevk edileceği belirtiliyor.
 
2008 yılında terfi eden ve 4 yıllık rütbe bekleme süresi 2012 yılında dolacak olan 12 general ve amiral arasına şu isimler var: “Korgeneral Yurdaer Olcan, Koramiral Kadir Sağdıç, Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Tümgeneral Bekir Memiş, Tümamiral Cem Gürdeniz, Tümgeneral Nedim Göngör Kurubaş, Tuğgeneral Gökhan Gökay, Tuğgeneral Ömer Mimiroğlu, Tuğamiral Turgay Erdağ, Tuğamiral Fatih Ilgar, Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, Tuğamiral Levent Erkek.”
 
2009 yılında terfi eden Tümamiral Ali Semih Çetin, Tümgeneral Nurettin Işık, Tümamiral Soner Polat, Tümgeneral İsmail Taş, Tuğgeneral Hakan Akkoç, Tuğamiral Levent Görgeç veTuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk’un önünde ise bir dahaki Yüksek Askeri Şûra için 2 yıl bulunuyor. Dava bu tarihe kadar sonuçlanmazsa bu isimler de terfi edemeyecek.
 
2010 yılında terfi eden 5 isim Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tümamiral Erdem Caner Bener ve Tuğgeneral Mehmet Eldem’in önünde ise 3 yıl bulunuyor.
 
Ağustos ayında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması beklenen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ile Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Ziya Güler’in tutuklanması, YAŞ’ta atama krizini gündeme getirdi. YAŞ’ta ya mevcut komutan Hasan Aksay’ın görev süresi uzatılacak ya da Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten terfi ettirilerek, doğrudan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na atanacak. Erten yaş haddi nedeniyle sadece 2 yıl orgeneral rütbesinde kalabiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 5 Temmuz 2011 Salı 19:08

TÜRK ORDUSU TERHİS EDİLMEYE DEVAM EDİLİYOR, AMERİKAN PLANLARI HARFİYEN UYGULANIYOR. BİRİLERİ DE, BOP EŞ BAŞKANIYIM DİYE ÖVÜNÜYOR.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Büyük acı'ya bir destek de EBSO'dan
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Srebrenitsa’da ...
Askere hain pusu: 2 şehit
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda iki uzman ...
‘Demokratik süreciniz alarm veriyor’
İzmir'de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler ...
 
38 tekne en iyi olmak için yarıştı
Foça’da renkli görüntülere sahne olan ve 14.’sü düzenlenen Foça Regata Yat Yarışları sona erdi.
'Balyoz'da son dalga: 6 tutuklama
İkinci 'Balyoz Planı' davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan ...
'Alo beni eve götürür müsünüz?'
İzmir'in Çeşme ilçesinde, eğlence sonrası alkollü araç kullanmak istemeyen ...
 
İzmir’deki ‘Berlin Duvarı’
Bornova'da, Ege Üniversitesi Kampüsü ile Mevlana Mahallesi sınırını güvenlik ...
Külleri çok sevdiği Dalyan'a bırakıldı
Çeşme aşığı Danimarkalı Kirsten Mortensen'in (66) cenazesinin külleri, ...
Yaşlı adam pencereden düştü
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ikinci kattaki evin penceresinden düşen 83 yaşındaki kişi öldü.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva