HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2011 Salı - 11:04

'Büyük acı'ya bir destek de EBSO'dan

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Srebrenitsa’da insanlık suçu işleyenlerin adalet önünde hesap vermeleriyle vicdanların bir nebze de olsa rahatlayacağını ifade etti.

 Büyük acı ya bir destek de EBSO dan

İZMİR - Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde 1995 yılında Sırplar tarafından gerçekleştirilen soykırımın 16’ncı yıldönümünde bu insanlık suçunun unutulmaması için katliama kurban giden 8 bin 372 kişi anısına bir çift ayakkabı bağışlama projesi gerçekleştiren Genç Boşnaklar Derneği ile İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’yi ziyaret etti.  

EBSO Meclis Üyesi Mustafa Egi’nin eşlik ettiği, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yeğin, Genç Boşnaklar Derneği İzmir Temsilcisi Vasviya Safiç ile Nur Açık’tan oluşan heyet, 8372 projesi hakkında bilgi verdikleri ziyarette, Tiryaki’den ayakkabılarını da istedi. İzmir’den bin ayakkabı toplamayı hedeflediklerini belirten Vasviya Safiç, “Sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin desteğiyle amacımıza ulaştık. EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’nin de projemize katılması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Soykırımda öldürülenler anısına toplanan ayakkabılar, 9-10 Temmuz günlerinde Taksim Meydanı’ndaki Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü etkinliğinde sergilenecek ve daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak” diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki de, 11 Temmuz 1995’te Sırpların silahsız Boşnaklara yönelik katliamının 16’ncı yıldönümünde ölenleri saygıyla andıklarını belirtti. Tiryaki, “Bu menfur katliama seyirci kalan BM Barış Gücü’nü ve Avrupalı komutanını bir kez daha kınıyoruz. Genç Boşnaklar Derneği’nin 8372 projesini, bu katliamın unutulmaması adına destekliyoruz. Umuyoruz ki, bu insanlık suçunu gerçekleştirenlerin adalet önünde hesap vermeleri, vicdanları bir nebze de olsa rahatlatacaktır” dedi.
 
16 yıl önce…
Bosnalı Sırpların komutanı Ratko Mladiç emrindeki birlikler, Temmuz 1995'te Birleşmiş Milletler tarafından “güvenli bölge” ilan edilen Srebrenitsa kentini işgal etmiş, burada görev yapan Hollandalı birliklere sığınan sivil halktan 14 yaş üstü 8 binden fazla erkeği katletmişti.
Srebrenitsa yakınlarında bulunan 13 ayrı toplu mezarda binlerce Boşnak erkeğine ait ceset bulundu, kurbanlardan 2 bininin cesedi ise hala kayıp.

Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşından sonra yaşadığı en büyük trajedi olan Srebrenitsa soykırımının baş sorumlularından Ratko Mladiç, Sırbistan'ın Zrenyanin kenti yakınlarındaki Lazarevo köyünde, bir akrabasının evinde saklanırken geçtiğimiz 26 Mayıs'ta yakalanmış, 31 Mayıs 2011 tarihinde de eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan mahkemeye sevk edilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Askere hain pusu: 2 şehit
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda iki uzman ...
‘Demokratik süreciniz alarm veriyor’
İzmir'de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler ...
38 tekne en iyi olmak için yarıştı
Foça’da renkli görüntülere sahne olan ve 14.’sü düzenlenen Foça Regata Yat Yarışları sona erdi.
 
'Balyoz'da son dalga: 6 tutuklama
İkinci 'Balyoz Planı' davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan ...
'Alo beni eve götürür müsünüz?'
İzmir'in Çeşme ilçesinde, eğlence sonrası alkollü araç kullanmak istemeyen ...
İzmir’deki ‘Berlin Duvarı’
Bornova'da, Ege Üniversitesi Kampüsü ile Mevlana Mahallesi sınırını güvenlik ...
 
Külleri çok sevdiği Dalyan'a bırakıldı
Çeşme aşığı Danimarkalı Kirsten Mortensen'in (66) cenazesinin külleri, ...
Yaşlı adam pencereden düştü
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ikinci kattaki evin penceresinden düşen 83 yaşındaki kişi öldü.
Çeşme-Sakız'da yolcu patlaması
Türkiye’nin gözde turizm beldelerinden Çeşme ile Yunanistan’ın Sakız Adası ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva