HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2011 Pazartesi - 18:04

22 öğrenciye 17 personel düşen okul kapatıldı

Bayındır’daki Şehit Oktay Ardıç İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, bakanlık kararı ile kapatıldı. Uygulama, hizmet verimliliğinin düşmesi gerekçe gösterilerek hayata geçirilirken, yatılı eğitim gören 22 öğrenci, Bornova Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’na nakledildi. Yetkililer “hak kaybı ve mağduriyet yok” dedi.

22 öğrenciye 17 personel düşen okul kapatıldı

Can Özlü/ Egedesonsöz- İzmir’in ilk işitme engelliler okulu unvanını taşıyan ve 1992 yılından itibaren hizmet veren Bayındır Şehit Oktay Ardıç İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile kapatıldı.
 
22 ÖĞRENCİYE 17 PERSONEL!
128 işitme engelli öğrenci kapasitesine sahip olan ancak sadece 22 öğrenci ile faaliyet yürüten okulda, 17 personelin görev yapması kapatma kararı alınmasına neden oldu. Hizmet verimliliğinin düşmesi gerekçe gösterilerek, yeni eğitim öğretim sezonu öncesi, müsteşar imzası ile hayata geçirilen uygulama, velileri kara kara düşündürürken, çözüm İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi. Okulda bulunan 22 öğrenci, Bornova’daki Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’na nakledildi. 15 eğitmen için de talep ettikleri şartlarda görev değişikliği sağlandı. Okulda çalışan iki hizmetlinin de Bayındır içindeki devlet birimlerinde görev yapacakları öğrenildi.
 
YENİ OKULU GEZDİLER
Evlerinden ilk kez bu kadar uzak kalacak olan işitme engelli öğrencilerin, yatılı eğitim görecekleri Bornova Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’na, pazartesi ve Cuma günleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilecek olan özel servis ile ulaşım sağlayacakları belirtilirken, ilk heyecan da bugün yaşandı. Yeni eğitim öğretim dönemine, Bornova’daki yeni okullarında başlayacak olan öğrenciler, velileri ile birlikte Bornova Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nu gezdi. Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Sevinç’in de eşlik ettiği geziden, hem veliler hem de öğrenciler memnun ayrıldı.
 
MAĞDURİYET YOK

Yetkililer, hizmet verimliliğinin düşmesi nedeniyle ilçedeki İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nun, bakanlık tarafından kapatıldığını ancak kimsenin hak kaybı yaşamadığını belirtti. Yetkililerden yapılan açıklamada “128 öğrenci kapasiteli okulda 22 öğrenciye hizmet verince hizmet verimliliği düştü. Bakanlık kararı ile okul kapatıldı ancak kimseyi mağdur etmemek için de formül üretildi. Tüm öğrenciler, Bornova Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’na nakledildi. Artık orada yatılı okuyacaklar. Pazartesi ve Cuma günleri de tahsis edilecek servis ile ailelerine ulaştırılacaklar. Çalışan personel için de uygun şartlar oluşturuldu. İsteyen Bayındır içinde farklı bir birimde, isteyen de Bornova’da yine öğrencilerle birlikte görev yapabilecek. Mağduriyet veya hak kaybı söz konusu değil. İşitme engelli öğrenciler yarından itibaren yeni okullarında eğitime başlayacaklar” dendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
delifişek 12 Ekim 2011 Çarşamba 12:23

haber yaparken dikkatli araştırın okulda şu anda herkes mağdur.10 öğrencinin eğitim ve öğretim hakkı elinden alındı.Öğretmenlere yer bulunamıyor.Yardımcı personelde işsiz kaldı..........

Yorumu oyla      13      6  
mağdur olmayan personel 11 Ekim 2011 Salı 16:06

ayrıca okul binası zaten kapazsitesinde..2 okul barındırıyor..109 sağlık mesleklisesi+22 işitme engelli öğrenci=131 öğren birlikte aynı binada eğitim görüyor..bu açıdan bakınca binadaki öğrenci sayısında sorun yoktur..ayrıca MESLEKİ EĞİTİM VE SAĞLIK MESLEK LİSESİ BU BİNAYA TAŞINACAKTIR..HİÇBİRİMİZDE BİR YERE ATANMADIK MAĞDURİYETİMİZ DEVAM EDİYOOOOOOOOOOR

Yorumu oyla      16      6  
MAĞDUR OLMAYAN ÖĞRENCİ VE PERSONEL 11 Ekim 2011 Salı 14:48

YAZINIZI DİKKATLE OKUDUK 1-10 ÖĞRENCİ EĞİTİMİ BIRAKMIŞTIR. 2-OKULDA ÇALIŞAN PESONEL SAYISI 10'DUR 3 ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRME İZMİR İLİNDE ÇALIŞMAKTADIR HİÇ BİR ÖĞRETMEN BAŞKA OKULLARA GÖREVLENDİRLMEMİŞ OLUP ÖZELLİKLE ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE SINIF VE OKUL BULANAMAMAKTADIR. TÜLAY AKTAŞ'TA ZATEN NORM FAZLASI SINIF OLMAYAN ÖĞRETMENLER VAR. 3-OKULDA 3 SÖZLEŞMELİ HİZMETLİ OLUP; YENİDEN BİR İŞE YERLEŞTİRME SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. 4-SAĞLIK MESLEK LİSESİNİN BİNA İHTİYACI NEDENİ İLE KAPANMIŞTIR.

Yorumu oyla      15      6  
Vardaroğlu 11 Ekim 2011 Salı 01:26

Okulun kapanmasından üzüntü duydum.Müdür bey ilçe tarihine okul kapattıran müdür olarak geçecektir

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da uçak gövdesi üzerine iniş yaptı!
SKY Havayolları'nın Baden Baden- Antalya seferini yapan yolcu uçağı, saat ...
Türkiye'nin 'suç haritası' çıkarıldı
2010 yılı verilerinden oluşan ve tamamı adliye kayıtlarına dayanan araştırmaya ...
İzmir deneme tahtasına döndü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde “istiyorum” dediği İzmir, ...
 
Tek pusulayla 3 yıllık dünya turunu kitaplaştırdı
İzmirli denizci Özkan Gülkaynak, ''dünya turu yapan Türk bayraklı en küçük ...
İzmir’de üç polis kazada yaralandı
Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç polis memurunun içinde bulunduğu ...
17 yıldır Saat Kulesi'nin bakımını yapıyor
İzmir denildiğinde akla gelen ilk mimari yapı olan kentin simgesi Saat ...
 
Erkek doğum yapar mı demeyin! O doğurdu!
Iğdır'da 12 yıl önce geçirdiği trafik kazasından sonra görme yeteneğini ...
Selin bilançosu: 3 ölü, 5 kayıp
Türkiye'nin batı kesimlerini etkisi altına alan şiddetli yağış can alıyor. ...
Termik santrallere karşı 6 bin dava yolda
Aliağa’ya bağlı Çakmaklı Köyü ile Foça İlçesi'nin Gencelli Mahallesi arasında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva