HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2011 Pazartesi - 16:19

İzmir deneme tahtasına döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde “istiyorum” dediği İzmir, “pilot” oldu. Eğitimden, sağlığa, tarımdan, ekonomiye kadar bir çok alanda AKP, İzmir'i pilot il yaptı.

İzmir deneme tahtasına döndü

İZMİR - Aile Hekimliği uygulamasının pilot bölgesi olan İzmir, kalkınma ajanslarının da ilk kurulduğu kent olarak dikkat çekiyor. İzmir'deki meslek örgütleri ve sendikalar “pilot” uygulamalarının kentin konumundan çok “siyasi” yönünden kaynaklandığını belirtiyor.

Eğitim İş Sendikası İzmir Şube Sekreteri Bülent Turan, projelerin ilk olarak İzmir'de uygulanmasının ciddi sıkıntılar doğurduğunu, aklına esenin ilk projeyi İzmir'de uyguladığını söyledi. Projelerin halkın işini kolaylaştırması gerektiğini belirten Turan, “Özellikle eğitimde uygulanan projeler işimizi kolaylaştırmak yerine eğitimcilerin ve öğrencilerin işlerini zorlaştırabiliyor” dedi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Gökhan Erkan da, İzmir'ni “kobay faresi” gibi görüldüğünü söyledi. İzmir'in pilot il seçilmesinin kentsel, teknik ve siyasi açından değerlendirilmesi gerektiğini, “siyasi” boyutun bu tercihlerde ön planda olduğunu gördüklerini belirtti. Erkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir'i kentsel dönüşüm alanında pilot bölge seçtiğini ancak İzmir'de kentsel dönüşüm alanlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlendiğini söyledi. Erkan şöyle konuştu: “İstanbul Sultanbeyli'nin tamanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmiş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı burada ilçe belediyesi konumunda bulunuyor. Ankara ve İstanbul'da yerel planlar gözardı edilerek kent yenileme yolunu seçiyorlar. İzmir'in planları ve kentsel dönüşüm bölgeleri tamamlanmış durumda. Bakanlık kendi pilot uygulamasını yaşama geçirmek yerine İzmir'de yardımcı destekçi poziyonunda olması yerinde olacaktır” dedi.
 
İzmir'in pilot il seçildiği projeler şöyle:
 
. Türkiye'ye bölgelere ayırarak sırayla kurulan kalkınma ajanslarının ilki İzmir'de kuruldu. İZKA adıyla kurulan ajansı daha sonra diğer kentlerde de kurulmaya başlandı.
 
. Aile Hekimliği uygulaması da yine İzmir'de başladı. Sağlık örgütlerinin karşı çıktığı uygulama büyük tartışmaların ardından ülkeye yayıldı.
 
. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'i kentsel dönüşüm alanında pilot bölge seçti.
 
. Okullarda uygulama başlanacak Fatih Projesi'yle 620 bin dersilk ve 43 bin okulun akıllı sınıflara dönüştürüleceği açıklandı. Bu proje için İzmir yine “pilot” il seçildi. Proje kapsamında oluşturulacak akıllı sınıfların yanı sıra öğrencilere tablet bilgisayarlar da verileceği açıklandı. Ancak İzmir'de depreme karşı dayanıksız bir çok okul bulunurken, bir çok okul da, elektrik ve su borçlarının ödenmemesi nedeniyle belirli dönemlerde “kesintiler”le karşı karşıya kalıyor.
 
. Milli Eğitim Bakanlığı mesleki teknik eğitimde İzmir'i pilot il seçerken, birkaç lise türünün bir arada olduğu kampüs projesin de ilk uygulanan kentler arasında İzmir yer aldı.
 
. İzmir, Tarım Bakanlığı tarafından zeytin, zeytinyağı, organik tarım ürünleri, seracılık, üzüm ve üzüm ürünleyle bitkisel yağlarla ilgili konularda kümelenme çalışması yapılması konusunda pilot il seçildiği açıklandı.
 
. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) koordinatörlüğünde British Council işbirliğiyle başlatılan “Çocuk Koruma Sisteminde Kurumlar Arası İşbirliği ve Koordinasyonunun Geliştirilmesi Projesi”nde İzmir, Kocaeli'yle birlikte pilot il seçilmişti.(Emre Döker/İzmir Cumhuriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 11 Ekim 2011 Salı 15:27

akp halk için değil cebi için çalışıyor.

Yorumu oyla      12      6  
Aydın Postoğlu 11 Ekim 2011 Salı 10:19

AKP halk için çalışıyor. Ancak Kordon’da Güzelyalı’da oturan, unu kuru tuzu kurlar için değil. Şehrin gerçek sahibi, paydaşı sessiz yığınlar için çalışıyor. Kodamanlar Fatih projesini, Kampus projesini anlamazlar anlamazlar, çünkü çocukları özel okulda okur. Aile hekimliği ile ilgileri yoktur zengin babaları onlara yıllardır özel doktora götürür. Tarım diye bildikleri meyve aldıkları manavdır. Bu kentte düzen değişiyor yavaş yavaş yıllardır görmezden gelinenleri görmeye alışsanız iyi olur.

Yorumu oyla      13      7  
ahmet k 10 Ekim 2011 Pazartesi 19:53

yaranamıyorsanız yapmayın kardeşim. demek ki istemiyor halk.

Yorumu oyla      16      14  
HALK 10 Ekim 2011 Pazartesi 18:58

AKP SADECE İZMİRDE YEREL SEÇİM İÇİN ÇALIŞIYOR.HALK İÇİN DEĞİL.GERÇEK BU

Yorumu oyla      28      9  
mehmet 10 Ekim 2011 Pazartesi 18:14

ne alakası var... atılan başlık bile saçma... ne yapsalar bu izmir e yaranılmıyor be kardeşim...

Yorumu oyla      18      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tek pusulayla 3 yıllık dünya turunu kitaplaştırdı
İzmirli denizci Özkan Gülkaynak, ''dünya turu yapan Türk bayraklı en küçük ...
İzmir’de üç polis kazada yaralandı
Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç polis memurunun içinde bulunduğu ...
17 yıldır Saat Kulesi'nin bakımını yapıyor
İzmir denildiğinde akla gelen ilk mimari yapı olan kentin simgesi Saat ...
 
Erkek doğum yapar mı demeyin! O doğurdu!
Iğdır'da 12 yıl önce geçirdiği trafik kazasından sonra görme yeteneğini ...
Selin bilançosu: 3 ölü, 5 kayıp
Türkiye'nin batı kesimlerini etkisi altına alan şiddetli yağış can alıyor. ...
Termik santrallere karşı 6 bin dava yolda
Aliağa’ya bağlı Çakmaklı Köyü ile Foça İlçesi'nin Gencelli Mahallesi arasında ...
 
Kuşadası yolunda kaza: 1 ölü
Selçuk’ta Kuşadası'na giden 2 arkadaşın bulunduğu otomobil virajı alamayıp ...
Duvarı yaptıramayınca kendini astı
İzmir'de, bir süredir psikolojik tedavi gören 49 yaşındaki Aytekin Armağan, ...
Anadolu Birliği’nden siyasetçilere birlik çağrısı
Doğu derneklerinin üst kuruluşu olan Anadolu Birliği Derneği'nin genel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva