HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2012 Perşembe - 13:32

2011'in ağır bilançosu: 877 bin İzmirli icralık!

İzmir'de vatandaşlar borçlarını ödeyemeyince, mahkemeler icra dosyalarıyla, yediemin depoları da hacizli mallarla dolup taştı. 2011 yılında İzmir Adliyesi'ndeki 28 ayrı icra müdürlüğünde bankalara, telefon ve kamu kurumlarına borçlarını ödemeyenler için 877 bin dosya işleme alındı.

2011 in ağır bilançosu: 877 bin İzmirli icralık!

İZMİR - 2010 yılında 600 binin üzerinde olan dosya sayısı önemli oranda artarken, icra davalarında da patlama oldu. Son bir yıl içinde icra dairelerinde açılan davalardaki artış yüzünden, dosyalar adliye koridorlarına istif edilmeye başlandı.
 
İzmir Adliyesi'nde faaliyet gösteren 10 ayrı icra tetkik mercii hakimliği, 2010 yılında ceza ve hukuk davalarında 19 bin 500 dosyaya bakarken, bu sayı geçen yıl 30 bine ulaştı. 28 icra müdürlüğündeki icra takibi sayısı ise 877 bini buldu. Bu sayı, bir önceki yıldan gelen devirlerle birlikte 1.2 milyonu aştı. Takip dosyalarının başında, bankalardan alınan otomobil ve tüketici kredileri ile ödenmeyen cep telefonu faturaları bulunuyor. Cep telefonu borçlarını, kredi kartı borçları ve esnaf ve kefalet kooperatiflerine ödenmeyen borçlardan kaynaklanan dosyalar takip ediyor. İcra dairelerine sığmayan dosyalar koridorlara istif edilmiş veya çelik dolaplara yerleştirilmiş durumda.
 
NEDENİ EKONOMİK SIKINTI
İcra dosyalarının yoğunluğundan avukatlar da şikayetçi. İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş banka kredisi, cep telefonu ve kredi kartlarından kaynaklanan davalar nedeniyle, avukatların diğer davalara bakamaz hale geldiğini söyledi. Pekdaş, sorunun kısa vadeli çözümünün icra dairelerindeki araç ve personel sayısını arttırmakla, uzun vadede çözümünün ise ekonomik krizin aşılmasıyla mümkün olabileceğini belirtti. Türk halkının kimlik bunalımı, sosyal patlama ve ruhsal sorunlarının temelinde ekonomik krizin yattığını kaydederek şöyle konuştu: "Eskiden hacze gittiğimiz zaman esnafın komşusu, eşi, dostu, arkadaşı veya akrabası geliyor, borcu kapatıyordu. Artık kimsede para olmadığı için veya olduğu halde vermek istemediği için esnaf borcunu ödeyemiyor. Yediemin depoları bankaların hacizli otomobilleri ve mallarla doldu taştı. Sokakta,vatandaşlar yoldan zorla çevrilip, leblebi dağıtılır gibi kredi kartı verildi. Burada bankalar da sorumlu. Kredi kartı verilen kişi buna uygun mu değil mi araştırılmalı. Malesef bunların hiçbiri yapılmıyor. Borç ödenmeyince de kriz yaşanıyor. Borçlarını ödeyemeyen birçok kişi canına kıydı."
 
İCDRA DAİRELERİNİN TAŞINMASI KONUSU
Baro Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Adliyesi'ndeki icra dairelerinin bir başka binaya taşınacağını, taşınmaması için topladıkları 2 bine yakın imzayı Adalet Bakanlığı'na gönderdiklerini belirtti. Pekdaş şunları söyledi: "Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile telefonla konuyu görüştük. Taşınma ile ilgili kendisinin bilgisi olmadığını söyledi. Tasarufun Başsavcılık tarafından yapıldığını, konuyu araştıracağını, gerkirse taşınmanın yapılmayacağını belirtti. İcra daireleri taşınılması düşünülen binayla adliye arasında uzun mesafe var. Avukatlar iki bina arasında mekik dokumak zorunda kalacak."(Bahri KARATAŞ-DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan 29 Mart 2012 Perşembe 20:39

gene mazota zam gene vata daşa kazık girdi ben nakliye ciyim işe gide mi yom arabam yatiyo arabayı aldim 60bin ne satiyom 10 ne vergi mazot sigorta zam ev de kira cocuguma erdogan baksın ben dagacıkıyom dağda bütün imkanvar

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 12 Ocak 2012 Perşembe 15:38

NE DİYORLARDI "GÜZEL ŞEYLER OLACAK" HAKİKATTEN OLUYOR. FRANSA'DA OLUYOR. ADLİYE DE İCRA DOSYALARINDA OLUYOR. ORTADOĞUDA YALNIZ KALIYORUZ. GENEL KURMAY BAŞKANI TERÖRİST OLUYOR. KÜRECİKTE ABD KALKANI KURULUYOR. 35 SİVİL ÖLÜYOR. VERGİLERLE HARÇLARLA VATANDAŞ İNİM İNİM İNLİYOR. OLAN EN GÜZEL ŞEY VEKİLERİN MAAŞLARI VE DE HAKAN ŞÜKÜRÜN İŞ BULMASI.

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Polis'i 2011'de fuhuşa geçit vermedi
İzmir'de, geçen yıl fuhuşa yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 107 ...
'Hukuk rezaleti' sözüne dava açıldı
Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun söylediği iddia edilen "Bu bir hukuk rezaletidir. ...
'Spor Blogları' yarışmasında zafer bir İzmirli'nin
İzmirli serbest dalış ve zıpkınla balık avı sporcusu Gökhan Şenses'in, ...
 
Romanlar'dan ikinci dergi açılımı
İzmir'de dört yıl önce çıkardıkları 'Hoşgörü' adlı dergiyi maddi imkansızlıklardan ...
ABD askeri önce öldürdü sonra işedi
Afganistan'da görev yapan dört ABD askerinin, öldürdükleri Taliban militanlarının ...
Yılbaşında yaşanan ilginç olayda şok ayrıntı!
Yılbaşı gecesi 5 yıldızlı bir otelde bir işadamının yanlışlıkla başka ...
 
Fetih 1453 Yunanlıları çıldırttı
İstanbul'un fethini işleyen Fetih 1453 filminin fragmanı Yunanlıları çıldırtmaya yetti.
Profesörden dehşet açıklama: Üzerilerine füze atılsın
Üniversitede insan hakları dersi veren Prof. Çeçen, Meclis İnsan Hakları ...
'3 bin kadın silah eğitimi istiyor'
'Çeyize silah' önerisiyle tepki çeken derneğin başkanı Hayrettin Bulan, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva