HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 20:29

11 yıl sonra hizmete açıldı

Yapımı yılan hikayesine dönen liman viyadükleri, on yıl gecikmenin ardından hizmete açıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alsancak trafiğini rahatlatacak olan proje için “Bir taşla iki kuş vurarak hem viyadük ayaklarının hoş olmayan görüntüsünden kurtulduk hem de liman trafiğini rahatlattık” dedi.

11 yıl sonra hizmete açıldı

Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir’in en gözde semtlerinden Alsancak’ta, yaklaşık 10 yıldır yapımı yılan hikâyesine dönen liman viyadüklerinde nihayet mutlu sona gelindi. 7 ay önce, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın özel talebi üzerine yeniden yapımına başlanan ve atıl durumda olmaktan kurtarılan viyadükler, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kordon yolunun SİT alanı ilan edilmesinin ardından inşaatı durdurulan liman viyadükleri projesi, imar planlarının yenilenmesinin ardından Aralık ayında yeniden hayata geçirildi. Yaklaşık 25 milyon liraya mal olan proje sayesinde, tırların, şehir trafiğine girmesi ve tıkanıklığa sebep olması engellenecek.

Yıldırım: Şikayet edip yüzde 70 oy veriyorsunuz...haberi için tıklayın

Yıldırım: İzmir ikinci büyük ekonomi olacak...haberi için tıklayın
 
Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, İzmir Valisi Mustafa Caiht Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Yıldırım, “Karar vermek 8 yıl sürdü ama biz 8 ayda tamamladık” her şey İzmir için” dedi.
 
BİR TAŞLA İKİ KUŞ
İzmir kent merkezini, Çeşme Çevre Yolu’na bağlaması düşünülen ancak SİT kararlarına takılan viyadük projesinin mutlu sonla sonuçlandığını ifade eden Bakan Yıldırım “Deniz ile Kordonboyu’nun, böylesine viyadükler içine alınması doğru bir düşünce değildi. Yanlıştan dönüldü ve proje durduruldu. Ancak bu sefer de viyadük ayakları ortada kaldı. Bu durum İzmir’e yakışmadı. Eski çağlardan kalma sanat eserlerini andıran viyadük ayakları çirkin bir görüntü oluşturdu. Son 8 ayda radikal kararlar alarak projeyi yeniden yapılandırdık ve viyadükleri limana bağladık. Bir taşla iki kuş vurarak hem viyadük ayaklarının hoş olmayan görüntüsünden kurtulduk hem de liman trafiğini rahatlattık” dedi.
 
İZMİR ‘MARKA’ OLACAK
Bundan sonraki süreçte İzmir ile ilgili her soruna el atarak çözüm yolları arayacaklarını ifade eden Bakan Yıldırım “Hem üstün siyasi irade hem de yerel yönetimler olarak el ele vereceğiz. Gerekiyorsa, birlikte yapacağız. Yeter ki İzmir’in işi görülsün, İzmirli’nin ihtiyaçları giderilsin. Amacımız İzmir’i marka kent yapmak. Liman başarısız bir özelleştirme süreci geçirdi. Bu yatırım ile bunu aşmak için de önemli bir adım attık. Gecikmelerin izlerini silmeliyiz. 2 ay içinde yolcu ve yük gemilerini ayıracak liman projesi için de ihaleye çıkacağız. Büyük kanal projesi ile de İzmir Limanını ve körfezi eski canlı günlerine taşıyacağız” dedi.
 

Açılıştan sonra Binali Yıldırım TCDD'ye ait konteyner taşıma aracını kullandı.

LİMAN İÇİN YENİ DÖNEM
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da “İzmir’e kimlik kazandıran İzmir Limanı için önemli bir adım atıldı. Limanın eski günlerine dönmesi için önemli projeler var. Viyadük projesi, yıllardır konuşulan ancak hayata geçirilemeyen bir projeydi. Özelleştirme sürecini olumsuz geçiren liman için yeni bir dönem de başlamış oldu” diye konuştu.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “İzmir’in en önemli ulaşım problemlerinden birini çözmüş olduk. İzmir Milletvekili olarak, sayın Bakanımızdan, önümüzdeki günlerde daha çok destek bekleyeceğiz. Körfezin geri dönüşümünü sağlayan, Büyük Kanala Projesini de birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
NELER YAŞANMIŞTI?
Kentin orta yerinde yıllardır atıl vaziyete duran ve hem vatandaşların hem de ilgili sivil toplum kuruluşlarının tepkilerine rağmen mahkeme kararlarına takılan viyadükler, 1998 yılında mahkeme kararına takılarak durduruldu. Resmi makamların çeşitli girişimlerine rağmen bir türlü tamamlanamayan proje, görsel açıdan da rahatsızlık verdi. Son olarak 7 ay önce, Ulaştırma Bakanı ve İzmir Miletvekili Binali Yıldırım’ın girişimleri ile yeniden başlayan proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile kısa sürede tamamlandı ve hizmete açıldı. Viyadüklerin yapımı için liman içine konulan 550 kiriş ve 110 kazık kaldırıldı. TIR'ların dönebilecekleri bir meydan yaratmak için buradaki ambarlar yıkıldı ve viyadüklerle ilgili yeni bir proje hazırlandı. Viyadüklerin bağlanması ile TIR'ların Alsancak'ta şehir trafiğine karışmadan hareket etmelerinin de önü açıldı. TIR’lar artık limandan çıkıp, şehir trafiğine girmeden viyadükleri kullanarak direkt Ankara yönüne geçiş yapacak. Diğer viyadük ise, Liman Caddesi'ne inecek. Bu viyadüğü de Alsancak Limanı'na gelen TIR'lar ile kent merkezine giriş yapmak isteyen araçlar kullanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Kamar 31 Temmuz 2011 Pazar 16:03

Bir hükümet yaptı, başka hükümet yıktı.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Huzurla, gururla ve yarına güvenerek…’
Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkan Vekilliğine atanan Orgeneral ...
Torbalı'da öğretmenin sır intiharı
Torbalı’da ticaret meslek lisesi öğretmeni, henüz bilinmeyen bir nedenle ...
Motorlarını kadına şiddete karşı sürdüler
Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Motor Grubu işbirliğiyle düzenlenen İzmir ...
 
Ege Sağlık’ta kaçak yapı operasyonu
Kaçak kat ve ruhsatsız ek yapılar nedeniyle, Konak Belediyesi tarafından ...
Bayraklı'da trafik kazası: 1 ölü
Bayraklı'da meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
Yeni kuvvet komutanları kimler olacak?
Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının görevi bırakmasının ardından ...
 
Hakkari ve Maraş'ta hain saldırı: 2 şehit
Hakkari ve Kahramanmaraş’ta teröristler tarafından askeri araçlara düzenlenen ...
Tek komutan Necdet Özel
Orgeneral Necdet Özel'in yolu sürpriz istifalarla açıldı. Özel 2015'e ...
Koşaner'in veda mesajında ağır eleştiriler
Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner emekliliğini istedi. Koşaner’le birlikte ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva