HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 16:47

Motorlarını kadına şiddete karşı sürdüler

Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Motor Grubu işbirliğiyle düzenlenen İzmir Karşıyaka 1. Motosiklet Festivaline katılan motorcular, Türkiye’de ilk kez “Kadına Şiddete Hayır” diyerek kortej düzenlediler.

Motorlarını kadına şiddete karşı sürdüler

İZMİR - Yamanlar Köyü piknik alanında üç gün sürecek festivale ülkemizin birçok il ve ilçesinden, yurtdışından 700 motosiklet ile yaklaşık 1200 kişi katıldı. İlk gece kamp ateşi yakıp saat 04.00’lere kadar müzikler eşliğinde danslar yapan motosikletliler, bugün de kortej yapıp sokaklarda gösteriler gerçekleştirdi. Karagöl yolundan Girne Caddesi’ne, daha sonra sahilden Mavişehir’e kadar konvoy halinde giden motosikletliler, Bostanlı Demokrasi Meydanı’na geldi. Buradaki törene katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İZMOT (İzmir Motor Grubu) Başkanı Akın Zorluer ile birlikte anıta çelek koydu. Amatör ruh ile yola çıkarak bu hazırlıkları yerine getirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu sıcak havada ülkemizin farklı bölgelerinden Karşıyaka’ya gelen herkesi kutluyorum. Motosiklete gönül vermiş, onu yaşam şekli yapmış bu dostların bir arada kaynaşması, sorunlarını paylaşması, birliktelikleri canlandırmasının güzelliği yaşanıyor. Emeği geçen Belediye çalışanlarımıza, İZMOT üyeleri  ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Buradan ayrılırken güzel anılarla ayrılmanızı diliyorum. Gelecek yıllarda da daha kapsamlı hale getirerek tekrarlamak istiyoruz” dedi.
            


Akın Zorluer’de konuşmasında “Bu projeyi hayata geçirmek istediğimizde Başkanımız Cevat Durak bize kapılarını açtı. Her aşamasında Karşıyaka Belediyesi’nin desteğini aldık. Bizlere bu güzellikleri yaşatması nedeniyle Belediye Başkanımız Cevat Durak’a ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kortejimize isim belirlediğimizde ülkemizde kadına yönelik bu denli şiddet yoktu. Toplum sorumluluğu üstlenerek şiddete hayır diyoruz” şeklinde konuştu. Motosikletliler “Kadına karşı şiddet insan hakları ihlalidir, haklı şiddet yoktur” diye pankartlar açtı.  

Akın Zorluer daha sonra Başkan Durak’a teşekkür plaketi verdi. Karşıyaka Belediyesi tüm katılımcılara katılım belgesi dağıttı. Daha sonra motosikletliler yine konvoy halinde Cemal Gürsel Caddesi’nden Yunus Heykelleri’nin bulunduğu Şehit Diplomat Erdoğan Özen Meydanı’ndan Girne Caddesi’ne, oradan da konakladıkları Yamanlar Dağı Piknik alanına geçti.
           
Alanda ise en yavaş giden motosiklet, kovalarla dökmeden su taşıma gibi birçok ilginç yarışmalar yapıldı. Art Motor Akademi eğitmenleri motosikletlilere güvenli sürüş teknikleri semineri verdi. Gecede de motosikletliler için besteler yapan Ogün-Bülent-Görgün grubu sahne aldı. Gece boyunca müzik grupları sahnede müzikler çaldı.     

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Sağlık’ta kaçak yapı operasyonu
Kaçak kat ve ruhsatsız ek yapılar nedeniyle, Konak Belediyesi tarafından ...
Bayraklı'da trafik kazası: 1 ölü
Bayraklı'da meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
Yeni kuvvet komutanları kimler olacak?
Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının görevi bırakmasının ardından ...
 
Hakkari ve Maraş'ta hain saldırı: 2 şehit
Hakkari ve Kahramanmaraş’ta teröristler tarafından askeri araçlara düzenlenen ...
Tek komutan Necdet Özel
Orgeneral Necdet Özel'in yolu sürpriz istifalarla açıldı. Özel 2015'e ...
Koşaner'in veda mesajında ağır eleştiriler
Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner emekliliğini istedi. Koşaner’le birlikte ...
 
İzmir Sağlık Müdürlüğü'nden bir ilk
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, bir ilke imza atarak Rodos’ta kalp krizi geçiren ...
'Sunmamız gereken kültür turizmidir'
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi olarak ...
Ege Ordu Komutanı için şok talep
Savcı, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva