HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 09:58

Tek komutan Necdet Özel

Orgeneral Necdet Özel'in yolu sürpriz istifalarla açıldı. Özel 2015'e kadar Genelkurmay Başkanı olacak.

Tek komutan Necdet Özel

ANKARA - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı, ayrıca Genelkurmay Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Koşener'in veda mesajında ağır eleştiriler...haberi için tıklayın

Gül'den istifa açıklaması...haberi için tıklayın

Necdet Özel'in veda mesajı için tıklayın...
 
Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın 29 Temmuz 2011 tarihi itibariyle emeklilik başvurusunda bulundukları bildirildi.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner'in emeklilik talebi üzerine 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun 49. maddesi gereğince 29 Temmuz 2011'den geçerli olmak üzere emekliye ayrılmasına yönelik Bakanlar Kurulu Kararı'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp işleme konulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in, Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmasına ilişkin kararname Sayın Cumhurbaşkanınca onaylanmıştır. Orgeneral Özel, Başbakanlık onayıyla Genelkurmay Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Ağustos ayı içinde görev sürelerini dolduracak olan Orgeneral Ceylanoğlu, Oramiral Yiğit ve Orgeneral Aksay'ın 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu gereğince emekliye ayrılma talepleri de Milli Savunma Bakanının onayıyla 29 Temmuz 2011 tarihi itibariyle kabul edilerek işleme konulmuştur. Emeklilik başvurusunda bulunan komutanlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerinde geçen uzun hizmet yıllarındaki özverili çalışmaları sebebiyle takdirle anılacaklardır. Kendilerine ve ailelerine sağlık ve esenlik diliyoruz."

IĞSIZ KRİZİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen yıl dönemin 1’inci Ordu Komutanı Hasan Iğsız’ın adının İnternet Andıcı’na karıştığı gerekçesiyle Kara Kuvvetleri Komutanı olmasına karşı çıktı. Gül ve Erdoğan, Jandarma Genel Komutanı Işık’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesini istedi. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Şûra öncesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Gül’le birkaç kez görüştü ancak Iğsız krizi aşılamadı. Iğsız tartışması sürünce, Işık sürpriz şekilde emekliliğini istedi. Işık’ın bu davranışı, “Iğsız’ı satmam” olarak yorumlandı.
 
2015’E KADAR GÖREVDE
Işık emekli olunca Jandarma Genel Komutanlığı’na 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel getirildi. Dünkü emeklilik talepleri olmasaydı, Özel bu yılki şurada Erdal Ceylanoğlu’nun yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilecek ve 2013 yılına kadar bu görevde kalacaktı. Orgeneral Özel 2013’de de Genelkurmay Başkanlığı’na gelecek ve 2017’ye kadar TSK’nın en yüksek makamında kalacaktı. Ancak dün Ankara’nın gündemini sarsan gelişmeler sonucu, Özel 2013’e kadar beklemek zorunda kalmayarak, kendisine iki yıl önceden Genelkurmay Başkanlığı’nın yolunu açan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirildi. Orgeneral Özel, 2015’e kadar Genelkurmay Başkanlığı yapabilecek. Yaş haddine girmediği için hükümet isterse 2015’den sonra da Özel’in görev süresini uzatabilecek.
 
5 MADALYALI KOMUTAN
Orgeneral Necdet Özel 1950 yılında Ankara’da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1970 yılında Piyade Okulu’ndan, 1980’de Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu. TSK’nın değişik kademelerinde görev yapan Özel, 2007 yılında Orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 2007- 2008 yılları arasında Ege Ordu Komutanlığı, 2008-2010 yılları arasında da 2’nci Ordu Komutanlığı yaptı. Orgeneral Özel, geçen yılki Şûra’da Jandarma Genel Komutanlığı’na getirildi. Özel, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Kırgızistan Kahraman Madalyası, Romanya Askeri Yüksek Liyakat Madalyası ve Moğolistan Üstün Hizmet Madalyası sahibi.

YAŞ PLANLANDIĞI GİBİ
Başbakanlık açıklamasında ayrıca "1 Ağustos'ta başlaması planlanan Yüksek Askeri Şura Toplantısı kararlaştırıldığı şekilde gerçekleştirilecektir. Dünyanın en büyük ve saygın ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, erinden generaline kadar tüm personelin fedakarane çalışmalarıyla yasalarla kendisine verilen görevi birlik ve beraberlik ruhu içinde en başarılı şekilde yapmaya devam edecektir'' denildi.
 
ATAMA RESMİ GAZETE'DE
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasına kin karar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında da yayımlandı.
 
BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK
Orgeneral Koşaner'in emeklilik talebiyle birlikte devletin zirvesinde nefes kesen bir görüşme trafiği yaşandı. Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da ilk olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'la bir süre görüştü.
 
Ardından, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, saat 19.30 sıralarında Başbakanlık Merkez Binasına geldi.
 
Aynı saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın da emekliliklerini istediği duyuruldu.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, saat 20.00 sıralarında Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı. Orgeneral Özel, Başbakanlıkta 40 dakika kaldı.
 
ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE ÇIKTILAR
Saat 20.24'de Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne çıktı. Buradaki görüşmeye, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel de katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmesi saat 21.30 sıralarında sona erdi. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
 
Başbakan Erdoğan, görüşmenin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Müsteşarı Efgan Ala saat 21.40'da protokol kapısından Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.
 
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in makamına geçen Ala, yaklaşık 20 dakika sonra Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.
 
Çankaya Köşkü'nden Başbakanlığa geçen Ala, saat 22.30'da tekrar Çankaya Köşkü'ne giriş
yaptı. Burada 5 dakika kalan Ala, daha sonra tekrar Köşk'ten ayrıldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Çankaya Köşkü'nden çıktıktan sonra geldiği ve yaklaşık 2 saat kaldığı Başbakanlık Resmi Konutu'ndan saat 23.30 sıralarında ayrıldı.
 
Başbakanlık, aynı saatlerde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in atanmasına ilişkin kararnameyi açıkladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''DAP'' ile saat 23.55'te İstanbul'a gitti. (AA, Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramiz Dayı 31 Temmuz 2011 Pazar 00:10

Necdet özel nedne istesin ki erbak döneminde iş başına getirilmiş biri , ve hep bu günü beklemiş sabırla, hep istifalarla önü açılmış, :)))ama biraz fazla önü açıldı artık abes yerlerde görünüyor...

Yorumu oyla      13      7  
Dayı 30 Temmuz 2011 Cumartesi 23:49

Dayı. O değilde fok balıklarının nesli tükeniyor. CHP' nin buna çözüm bulması gerekiyor...

Yorumu oyla      13      7  
Işık Dikicigil 30 Temmuz 2011 Cumartesi 19:38

ASKER TERHİS EDİLDİ. SAYIN NECDET ÖZEL DE EMEKLİLİĞİNİ İSTEMELİ, HEM ASKERE NE GEREK , DEVLETİN POLİSİ VAR .

Yorumu oyla      12      7  
murat göker 30 Temmuz 2011 Cumartesi 18:45

imamın orduları işbaşında

Yorumu oyla      13      6  
Ramiz Dayı 30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:41

Söyleyen söyediğini, anlayan anlayacağını, ülke olacağına varır yeğen... Somut koşulların somut tahlillerini son tahlilde yaparız elbette...

Yorumu oyla      14      6  
İzmir'e Yazık.. 30 Temmuz 2011 Cumartesi 12:37

Ben öyle düşündüğümü söylemedim Dayı.. Senin yorumundan o çıkıyor.. Dayııı..

Yorumu oyla      14      6  
ramiz dayı 30 Temmuz 2011 Cumartesi 12:08

Fetoistlik Atatürk düşmanlığı ve cumhuriyet düşmanlığı ise yeğen , düşündüğün gibidir....

Yorumu oyla      16      8  
İzmir'e Yazık.. 30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:34

Dayıııı.. Sen şimdi müstakbel Genel Kurmay Başkanımıza fetoist, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı mı demek istiyorsun?

Yorumu oyla      13      7  
Ramiz Dayı 30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:03

Ben gitsemde yeğen, AKP gitmiyor, memeleketin tüm kalelelri bir fiil işgal edilmiş, memlketin iktidarına sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olabileceklerini unutmamak lazım yeğen :)))

Yorumu oyla      17      8  
RAAMİZ DAYIYA 30 Temmuz 2011 Cumartesi 10:33

Ya dayı bi .... git.

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koşaner'in veda mesajında ağır eleştiriler
Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner emekliliğini istedi. Koşaner’le birlikte ...
İzmir Sağlık Müdürlüğü'nden bir ilk
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, bir ilke imza atarak Rodos’ta kalp krizi geçiren ...
'Sunmamız gereken kültür turizmidir'
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi olarak ...
 
Ege Ordu Komutanı için şok talep
Savcı, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu ...
Son nefesinde katilini söyledi: Ablam
İzmir Karşıyaka’da Leyla B.'nin (54) erkek arkadaşıyla ilişkisine karşı ...
İzmir'in ilçe ilçe göç haritası çıkarıldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılan ...
 
Bakan Yıldırım'dan ev sözü aldı
Valilikteki törenin ardından dışarıda bekleyen vatandaşlarla selamlaşan ...
Abdullah Öcalan: Benden bu kadar
Avukatlarıyla haftalık olağan görüşmesini yapan Abdullah Öcalan’ın görüşme ...
Aktütün'de çatışma: 1 yaralı
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü kırsalında bir grup PKK'lı terörist ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva