HABERLER>EKONOMİ
16 Haziran 2011 Perşembe - 09:33

'Yunanlı işadamları İzmir'le işbirliği istiyor'

Ekonomik kriz nedeniyle tarihinin en zor günlerini yaşayan Yunanlı işadamları, çareyi Türk işadamları ile işbirliğinde arıyor. İTO Başkanı Demirtaş, Yunanlı işadamlarının özellikle İzmir’e yoğun ilgi göstermeye başladığını söyledi.

 Yunanlı işadamları İzmir le işbirliği istiyor

İZMİR - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan’daki ekonomik krizin etkisinin artmasıyla birlikte Yunanlı İşadamlarının Türkiye’ye, özellikle de İzmir’e yoğun ilgi göstermeye başladığına dikkat çekti.
 
Yunanlı firmaların, ithalat, ihracat ve işbirliği talepleriyle İzmir Ticaret Odası’na başvurduklarını belirten Demirtaş, “2011 yılının ilk 5 ayında, Odamıza başvurarak Türk işadamlarıyla iş yapmak isteyen Yunanlı firma sayısı 93’e ulaştı. Her hafta 4 – 5 Yunanlı firma bize başvuruyor. Atina’nın yanı sıra, Dedeağaç, Gümülcine gibi şehirlerin yanı sıra, Ege’de bulunan Sakız, Samos, Midilli, Rodos, Naksos, Paros, Girit gibi adalardan Odamıza çok sayıda telefon, mail ve faks gönderilerek, İzmir’le ilgili iş talepleri iletiliyor” dedi.
 
YUNANLI İŞADAMLARI ÖZELLİKLE İZMİR’LE İŞBİRLİĞİ İSTİYOR…
İzmir’deki Türk firmalarıyla iş yapmak isteyen Yunan işadamlarının, tekstilden kozmetiğe, inşaattan gıdaya kadar farklı sektörlerden olduğunu ifade eden Demirtaş, “Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizle birlikte Yunan İşadamları iş yapmak için son dönemde Türkiye’ye, özellikle de İzmir’e yöneliyorlar. Yunan işadamları turizm işbirliğinden, fayans, mermer, demir, hurda, kağıt, tekstil, gıda, süt ürünleri, zeytin toplama makinesi, kozmetik ve daha birçok sektörden taleplerle Odamıza başvurarak, destek istiyor” dedi.
 
Yunanlı işadamlarının Türk pazarına giriş yollarının İzmir’den geçmesinin en büyük nedeninin İzmir Ticaret Odası’nın 1992 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalar olduğunu ifade eden Demirtaş, “Yunanistan ile ticaret hacmini arttırılması, iki halk arasında dostluk ve barışın sağlanması için sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda, Yunan işadamları Türklerle iş yapılmasıyla ilgili önyargılarını bir kenara bırakarak olumlu geri dönüşlere başladılar” dedi.
 
MÜTEAHHİTLER İZMİR VE ÇEVRESİNDE PAZAR ARAŞTIRMASI YAPIYOR…
Yunanlıların İzmir’e inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde ilgi göstermeye başladığına dikkat çeken Demirtaş, “Şu anda Yunanistan’da inşaat ve emlakta kaydedilen gerileme, Yunanlı müteahhitlerin iş yapmasını olumsuz şekilde etkiliyor. Yunanlı müteahhitler yap sat, rezidans ve iş merkezi, yazlık konut projelerini İzmir merkezde ve çevresindeki yazlık bölgelerde yürütmek amacıyla İzmir’de Pazar araştırmalarını başladılar bile” dedi.
 
İnşaat ve gayrimenkul sektöründe birçok Yunanlı firmanın yatırım ve İzmir’de şirket kurma kararını aldığını ancak gerçekleştirmek için 12 Haziran seçimlerini beklediğini belirten Demirtaş, “Seçim sürecini geride bıraktık. Bu nedenle Yunanlıların inşaat alanındaki yatırım arayışlarında artış bekliyoruz. Atina’daki büyük müteahhitlik şirketlerinin yanı sıra Yunan Adalarındaki müteahhitlerde arsa ve gayrı menkul fiyat araştırmalarını yürütürken Odamıza başvuranlar arasında” diye konuştu.
 
Yunanistan’daki gayrımenkul ve arsa satışlarıyla ilgili taleplerin de kendilerine ulaştırıldığını ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik kriz nedeniyle mal ve mülklerini satışa çıkaran Yunanlılar bu yöndeki taleplerini Odamıza iletiyor. Mülklerinin satışını Türklere özellikle de İzmirlilere satmak istediklerini ifade ediyorlar. Örneğin, Pire semtindeki bir matbaa firmasının sahibi işçilerinin maaşını ödeyebilmek için Atina havalimanı yakınındaki 6.5 dönümlük arazisini ve ikinci el matbaa makinalarından birini satılığa çıkardı ve özellikle İzmir’den alıcı bulmak konusunda ısrarlı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi af bütçeye yaradı
Bütçe açığı Mayıs'ta fazla verdi, beş aylık açık yüzde 98 azaldı. Yeniden ...
Baran: Vekil sözlerinin takipçisi olacağız
Genel seçimler sonucunda 5 üyesini çeşitli siyasi partilerden TBMM’ye ...
İşsizlik yüzde 10.8’e düştü
İşsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 2.9 puan gerileyerek yüzde 10.8'e düştü.
 
Borçlarını yeniden yapılandıranlar dikkat!
Vergi ve prim borçlarının da aralarında bulunduğu kamu alacaklarının yeniden ...
IMF başkanlığı için iki aday yarışacak
IMF İcra Direktörleri Kurulu, Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ve ...
Eskinazi: Afrika’ya gereken önemi göstermeliyiz
İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi Afrika’nın yıllık 250 ...
 
İTO Meksika'dan istediğini aldı
İzmir Ticaret Odası, 7. Dünya Ticaret Odaları Kongresi kapsamında düzenlenen ...
İzmir iş dünyası sonuçtan memnun
AK Parti’nin genel seçimleri yüzde 49’u aşarak kazanmasının ardından iş ...
İlk kredi notu uyarısı Fitch’ten geldi
Fitch seçimler sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin siyasi geçmişindeki ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva