HABERLER>EKONOMİ
15 Haziran 2011 Çarşamba - 11:32

Baran: Vekil sözlerinin takipçisi olacağız

Genel seçimler sonucunda 5 üyesini çeşitli siyasi partilerden TBMM’ye gönderen İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran, seçim döneminde siyasilerin verdiği sözlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Baran: Vekil sözlerinin takipçisi olacağız

Soner Çağlar/Egedesonsöz - İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti’den İzmir Milletvekili seçilen İlknur Denizli’nin ardından İZSİAD’da göreve gelen Ayhan Baran, dün bir basın toplantısı düzenledi. İZSİAD Yönetim Kurulu’nun yeni başkanı Ayhan Baran, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ndeki toplantıda öncelikle İzmir’den beş milletvekili çıkaran bir sivil toplum örgütü olmaktan gurur duyduklarını belirtti. İZSİAD Yönetim Kurulu eski Başkanı İlknur Denizli, Danışma Kurulu eski Başkanı Alaattin Yüksel, Danışma Kurulu Üyesi Mustafa Moroğlu, üyeler Erdal Aksünger ve Mehmet Ali Susam’a TBMM’deki görevlerinde başarılar dileyen Baran, 26 milletvekiline de eşit mesafede duracaklarını kaydetti. 2014 yılında yapılacak yerel seçimler hatırlatıldığında Baran espirili bir şekilde, "Genel seçimlerde gösterdiğimiz başarıyı, yerel seçimlerde de göstermek istiyoruz. Yerel seçimler için üye kayıtlarımızda çok titiz davranacağız" dedi. Bu cümleler toplantıda gülüşmelere neden oldu.
 
İzmir milletvekilleri ile irtibatı koparmayacaklarını vurgulayan Baran, “Gerekirse Ankara’ya giderek sorunları anlatacağız. Bundan önceki örneklerde olduğu gibi seçilip bizlerle irtibat kurmalarını beklediğimiz zaman olmuyor. Buna meydan vermeyeceğiz. Sorunlara kendimiz sahip çıkarak, gerekirse sürekli Ankara’ya giderek onların bizim adına çalışmalarını sağlayacak girişimlerde bulunmamız gerekiyor” dedi.



AK Parti’den milletvekili seçilen İlknur Denizli ile CHP’den milletvekili seçilen Alaattin Yüksel’in arasında seçim öncesinde geçen gerginliğin sorulması üzerine Baran, “Hiçbir zaman taraf olmadık. Zaten bizim dışımızda. İkisi de istifa etmişti zaten. İzmir adına olgunlukla sonuçlandı, zarar vermedi” diye konuştu.
 
Ayhan Baran, “Çarşamba Toplantıları” ile kentin ve ülkenin önde gelen kanaat önderlerinin üyelerle buluşturulduğunu, eğitim çalışmaları ile üyelerin kişisel gelişimlerinin yanı sıra kredi ve finansman olanaklarına erişimleri konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı. “Avro-Akdeniz” projesi ile daha önce Marsilya’ya bir gezi düzenlediklerini belirten Baran, Akdeniz’deki ticaretin canlanması için Barselona, Beyrut gibi bu bölgedeki ülkelere olan gezilerine devam edeceklerini açıkladı. İhtiyacı olan öğrencilerin eğitimlerini karşılamak için burslu öğrencilere karşılıksız burs verdiklerini anlatan Baran, şunları söyledi: “En önemli projelerimizden biri de İZSİAD İş Günleri. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz organizasyondan çok iyi neticeler aldık. Üçüncüsünü daha kapsamlı yapmayı planlıyoruz.”

En önemsedikleri işlerden biri olan “İZSİAD İzmir’e Katkı Ödülleri”nin de kente yatırım ve istihdam yaratan kuruluşlara sunulmaya devam edeceğini aktaran Baran, İzmir’in EXPO 2020 adaylığını da sahiplendiklerinin ve sürecin sıkı takipçisi olacaklarını kaydetti. Baran, EXPO 2020 adaylık sürecini yönetecek olan İcra Kurulu’nda da yer almak istediklerini ifade etti.
 
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Yaraş ise, seçim sonrası Hükümet temsilcilerinin belediyelerle işbirliği içinde çalışma isteği yönündeki mesajlarına ve bunun önemli olduğunu bildirdi. Yaraş, “Bu uyumun ne kadar dengeli bir biçimde gidip gitmediğinin de gözlemcisi olup, aksayan yanlarını gördüğümüz zaman sivil toplum kuruluşu olarak onları uyarma görevini kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.
 
Avro-Akdeniz projesine büyük önem verdiklerini kaydeden İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu da, bu yıl içinde Barselona ve Beyrut olmak üzere iki Akdeniz kentine gezi düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Siyasette kadın milletvekili sayısı artışını da “Güzel bir başlangıç” olarak nitelendiren Elmasoğlu, önümüzdeki seçimlerde Meclis’in yüzde 30 seviyesinde bir kadın milletvekiline ulaşmasını istediğini dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşsizlik yüzde 10.8’e düştü
İşsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 2.9 puan gerileyerek yüzde 10.8'e düştü.
Borçlarını yeniden yapılandıranlar dikkat!
Vergi ve prim borçlarının da aralarında bulunduğu kamu alacaklarının yeniden ...
IMF başkanlığı için iki aday yarışacak
IMF İcra Direktörleri Kurulu, Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ve ...
 
Eskinazi: Afrika’ya gereken önemi göstermeliyiz
İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi Afrika’nın yıllık 250 ...
İTO Meksika'dan istediğini aldı
İzmir Ticaret Odası, 7. Dünya Ticaret Odaları Kongresi kapsamında düzenlenen ...
İzmir iş dünyası sonuçtan memnun
AK Parti’nin genel seçimleri yüzde 49’u aşarak kazanmasının ardından iş ...
 
İlk kredi notu uyarısı Fitch’ten geldi
Fitch seçimler sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin siyasi geçmişindeki ...
Cari açık dört ayda 30 milyon dolara dayandı
Cari açık 2011 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde ...
Piyasaların seçime ilk tepkisi nasıl oldu?
Türk Lirası, 2011 Genel Seçimlerinde sonuçların piyasa beklentilerine ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva