HABERLER>DÜNYADAN
15 Ocak 2010 Cuma - 00:00

’“Türkiye önce kendine baksın’”

Jerusalem Post gazetesi köşe yazarı Michael Freund, Tel Aviv’’in Ankara’’dan resmen özür dilemesinin ardından Türkiye’’ye ateş püskürdü. Yazar ’“Türkiye önce kendine baksın’” ifadesini kullandı.’

’“Türkiye önce kendine baksın’”

Jerusalem Post gazetesi köşe yazarı Michael Freund, Tel Aviv’’in Ankara’’dan resmen özür dilemesinin ardından Türkiye’’ye ateş püskürdü. Yazar ’“Türkiye önce kendine baksın’” ifadesini kullandı.’
 
İsrail ve Türkiye arasında hafta başından bu yana yaşanan gelişmeleri değerlendiren Freund, Haaretz ve Yedioth Ahronoth gibi basın organlarında çıkan ve Danny Ayalon’’u eleştiren yazıları eleştirdi.
 
Bu yazıları kaleme alan kişilerin İsraillilerin özsaygısının ne kadar düşük seviyelerde olduğunu gösterdiğini ifade eden yazar, bu kişileri ’“Türkiye’’nin İslam merkezli yönetiminin İsrail ve Yahudi karşıtı söylemlerine odaklanmak yerine Ayalon’’u standart diplomatik tavrın dışına çıktığı için topa tutmakla’” eleştirdi.
 
’“Açıkçası ben Ayalon’’un herhangi bir şey için özür dilemesi gerektiğini düşünmüyorum’” diyen Freund, İsrail’’in bağımsız bir devlet olarak onurunu zedeleyenlere karşı cevap verme hakkı olduğunu ve Ayalon’’un gururlu davranış için tebrik edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Ayalon’’u eleştirenlerin Türkiye’’nin Ak Parti hükümeti altında gün geçtikçe daha radikal bir tavrı benimsemeye başladığını belirten yazar, Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’’nin İran ve Suriye gibi radikal ülkelerle dost olmaya başladığını savundu.
 
Freund bu süreçte Ankara’’nın İsrail’’e karşı artan bir düşmanlık geliştirdiğini belirtti ve buna örnek olarak Pazartesi günü Erdoğan’’ın, Lübnan Başbakanı Said Hariri’’yle birlikte düzenlediği basın toplantısındaki sözlerini gösterdi.
 
"ERDOĞAN ÖNCE TÜRKİYE'Yİ DÜZELTSİN"
’“Birileri Erdoğan’’a İsrail’’e ders vermeye başlamadan önce kendi ülkesinde düzeni sağlaması gerektiğini hatırlatmalı’” diyen yazar, Türkiye’’de Kürtlerin onyıllar boyunca zorunlu yerinden edilme politikalarına maruz kaldığını, geçen ay polisin bir grup Kürt siyasetçi ve eylemciyi tutukladığını yazdı.
 
’“Tutuklananlar arasında İnsan Hakları Derneği Başkanı Muharrem Erbey de vardı. Erdoğan’’ın bunun için ’‘bahanesi’’ nedir merak ediyorum’” diyen yazar, Başbakan’’ın İsrail’’in Filistin’’i ’“işgalini’” eleştirdiğini ancak Türk askerlerinin de Kıbrıs’’ta benzer bir konumda olduğunu savundu.
 
Son olarak Türkiye’’nin Doğu Akdeniz’’de önemli bir aktör olduğunu ve geçmişte laik Müslüman demokrasi için başarılı bir örnek olduğunu savunan Freund, bu döenmin sona erdiğini bugün Erdoğan ekibinin ülkeyi farklı bir tarafa yönelttiğini belirtti.
 
’“Türkiye’’nin, İsrail’’den soğuması kendisini ilgilendirir; bizim bu konuda yapabileceğimiz pek bir şey yok’” diyen yazar, İsrail’’in gerçekleri görmesi gerektiğini savundu. (Jerusalem Post)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sandalye oyunu ile diplomasi yaparsan’…
İsrail'de Kadima Partisi lideri Tzipi Livni'den diplomatik kumpasın ...
17 karısı 40 çocuğu olan tarikat lideri!
İsrail polisi, kadınları köle yapan ve öz çocuklarına bile cinsel tacizde ...
NASA hangarında kokain!
NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi bulunan ve Mart'ta ...
 
’‘Avatar’’ intihar sebebi!
Üç boyut mucizesi "Avatar" filminde yer alan ütopik dünyanın güzelliği ...
Haiti'de caddeler ceset dolu
Önceki gün 7.0 şiddetindeki depremle yerle bir olan ülke kan ağlıyor. ...
Maradona’’nın küpeleri 25 bin euro etti!
İtalya'da yapılan bir açık artırmada Arjantinli efsane futbolcu Diego ...
 
Haiti yardım bekliyor
Haiti'deki 7,0 büyüklüğündeki depremin ardından insani dram yaşanıyor. ...
Arap basınından 'Sultan' benzetmesi
İsrail'in Türkiye'den özür dilemek zorunda kalması Arap basınının ...
Rum gladyosu mu?
Kıbrıs’’ta müzakere sürecinde son viraja girilirken Rum Kesimi’’nde ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva