HABERLER>EGE
4 Ağustos 2011 Perşembe - 13:11

'Sizi okuldan atarım' demişti, uzaklaştırdı

Celal Bayar Üniversitesi’ne Bülent Arınç’ın gelmesini protesto eden ve rektörün “Sizi okuldan atarım” dediği iki öğrenci okuldan uzaklaştırıldı.

 Sizi okuldan atarım  demişti, uzaklaştırdı

MANİSA - TGB üyesi bir grup öğrenci 23 Aralık 2010’da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Celal Bayar Üniversitesi’ne gelmesini protesto etti. Protesto sırasında slogan atan öğrencilerin yanına üniversite rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli geldi. Kameraların önünde yaşanan tartışmalar sırasında TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir ve beraberindeki İl Sekreteri Burak Ünlü, Rektör Prof.Dr. Pakdemirli’ye "Biz görevi Atatürk’ten aldık. Atamızın izindeyiz" dedi. Rektör Pakdemirli de öğrenciler, "Atatürk’ten sen görev alamazsın. Görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyeti savunacak biri varsa o da benim. Ben Rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiten atarım sizi" diye çıkıştı.
 
Olayın ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinin destekleriyle TGB’li gençler Rektörlük binası önünde eylem yaptı. Eylemlere katılan 50 gencin 11 Mayıs 2011 tarihinde ifadeleri alındı. İfadelerin alınmasından yaklaşık 2 ay sonra 25 Temmuz 2011 tarihinde de TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir’e 2 dönem, İl Sekreteri Burak Ünlü’ye ise 1 dönem üniversiteden uzaklaştırma cezası verildi.
 
''HAKKIMIZI YASAL YOLLARDAN ARAYACAĞIZ''
Kendilerine 25 Temmuz’da 'Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin bazı maddelerine aykırı eylemlerde bulundukları gerekçesiyle uzaklaştırma cezası aldıklarına' ilişkin yazı geldiğini belirten TGB Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir şunları söyledi:
"Gönderilen yazıda, tek başımıza veya toplu olarak idarecilere ve kararlarına karşı saldırgan yayınlar yapmak, öğrencileri kışkırtmak, üniversitenin kapalı veya açık alanlarında toplantılar yapmak gerekçesiyle uzaklaştırma cezası verildiği belirtiliyor. Ancak yazının sonunda son savunmamız isteniyor. Sayın Pakdemirli, Rektörlük seçimlerinden önce 'Öğrencilerin sesi kısılmamalı, muhalif sesler yükselmeli, bu konuda disiplin cezaları uygulamayacağız' derken, seçildikten sonra bambaşka yol izliyor. Biz 1 dönem uzaklaştırma alan arkadaşımız ile birlikte hakkımızı yasal yollarda arayacağız. Kararın iptali için İdare Mahkemesi’ne başvuracağız." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 5 Ağustos 2011 Cuma 00:47

ADAMDAKİ KARİZMAYI GÖRMÜYORMUSUNUZ ? SANKİ ALLAHIM REKTÖR OLSUN DİYE YARATMIŞ. BU PAKDEMİRLİ SÜLALESİ YA REKTÖR OLUR YA BAKAN YA BÜROKRAT DOĞUŞTAN YETENEKLİ LER

Yorumu oyla      15      6  
Işık Dikicigil 4 Ağustos 2011 Perşembe 18:27

ASARSINDA DE KESERSİN DE 23 NİSANDA BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNA OTURTTUĞA ÇOCUĞA BÖYLE DİYEN BİR İKTİDARIN REKTÖRÜ BÖYLE OLMASI GAYET NORMAL DEĞİL Mİ ?? Ki O REKTÖR 2. SIRADAN REKTÖR, Kİ O REKTÖR ADAYKEN STK OLARAK İLK HANGİ STK İLE GÖRÜŞMEYE GİTMİŞ, HAMİLİ KART YAKİNİMDİR KİMDEN

Yorumu oyla      17      6  
ASIM KORKUT 4 Ağustos 2011 Perşembe 16:28

PROTESTO İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR.YÖNETİCİLERİMİZİN BU HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜ NİYE.GENÇLERİMİZ ONLARLA AYNI DÜŞÜNMEK ZORUNDAMI?ÜNİVERİSTELER HER TÜRLÜ DÜŞÜNCENİN TARTIŞILDIĞI ÖZGÜR ORTAMLAR OLMALIDIR.BU DURUM TÜRKİYENİN DAHA YARARINA OLUR.

Yorumu oyla      19      6  
bu rektöre söylenecek bir şey yok 4 Ağustos 2011 Perşembe 16:04

Selamlar; İnsanoğlu hayatında yeptıklarıyla diğer tarafta sorumludur.Şimdi bu beyefendi birilerine yalakalık yapmak için yada yaranmak için yada çıkar için yada yada yada yani cümlenin sonuna farkındaysanız hiç olumlu bir türkçe kelime ben bulamıyorum..Sayın rektörüm sizlerin oraya nasıl geldğiniz zaten ortada ben olsam size o üniversitede bir fotokopi makinası bile emanet etmem bile ama neyse artık..Madem ki reflektör oldunuz bu dünyanın birde diğer tarafı var diye düşünüp ona göre yaşam biçimi seçmenizi şiddetle tavsiye etmekteyim,çünkü ödenecek veballeriniz hızla artmakta..Saygılar

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya mezarlarına ‘nano’ koruma
Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan'da bulunan kaya mezarlarının ''nano ...
Manisa’da toplu taşımaya zam
Manisa Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında, toplu taşıma ...
Zurnacı son yolculuğuna uğurlandı
Pazartesi günü hayatını kaybeden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ...
 
Tanrıça Athena'nın heykel başı bulundu
Denizli'nin Eskihisar Mahallesi yakınlarındaki antik kent Laodikya'da ...
2 kuruşluk zam için 2 bin 500 tezgah sustu
Önemli dokuma merkezlerinden Denizli'nin Babadağ ilçesinde tüccarla dokumacılar ...
Dehşet villası
Bodrum’da, beş gün önce villasında bıçaklanarak öldürülen 74 yaşındaki ...
 
Otistik Buğra’nın yeteneğini duymadılar
Muğla’daki klasik müzik festivalinde eğitim alan otistik Buğra Çankır, ...
Erdek'te jet ski faciası
Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde jet ski kiralama işinde çalışan 33 yaşındaki ...
Karnından ''karpuz'' çıktı
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde ameliyatla bir hastanın karnından, görünüm ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva