HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2024 Pazar - 14:08

'Özel' talimat: Salondan dışarı çıkarıldılar!

CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda CHP lideri Özgür Özel konuşma yaparken Çiğli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler "İşimizi geri istiyoruz" sloganlarıyla protesto ettiler. Protestoya tepki gösteren Özel işçilerin salondan çıkarılmasını istedi.

 Özel  talimat: Salondan dışarı çıkarıldılar!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayı’nda konuşma yapmak için sahneye çıktığında, Çiğli Belediyesinden işten çıkartılan işçiler tarafından alkış ve düdükle protesto edildi. İşçiler "İşimizi geri istiyoruz" sloganları attılar.

Özel sloganlar üzerine işçilere tepki gösterirken eylemcileri salondan atılması talimatı verdi.Kürsüde açıklamalarda bulunan Özel şu ifadeleri kullandı;

"Arkadaşlar, Kadın Kolları Kongresi'ni lütfen başka amaçlara alet etmeyin. Çok rica ediyorum, lütfen. Burada uzunca bir emeğin karşılığını almak için toplanmış CHP Kadın Örgütü varken, onların sesine başka bir ses karıştırmak, doğru değil. Güvenlik arkadaşlar, arkadaşlara yardımcı olun. Kadın Kolları Kongresi'nin bu kapsamda devam etmesine katkı sağlayın. Çok rica edeceğim arkadaşlar, doğru değil bu yapılan.Ben sizi her ortamda dinliyorum, kapının önünde yine dinlerim. Ama burası Kadın Kolları Kongresi. Burayı, buraya bırakacaksınız, erkeklere burayı provoke ettirmem. Ne diyecekseniz kapının önünde çıkar bana söylersiniz. Alın erkek arkadaşları dışarıya. Bula bula bu örgütün bu kadar emeğinin taçlandırılacağı bu toplantıyı mı buldunuz provoke etmek için?"

 

 
KOSGEB ile İZTO buluştu: Yatırım destekleri konuşuldu
 
Etna Yanardağı faaliyete geçti!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FARKLAN KAZANIR 5 Ağustos 2024 Pazartesi 02:10

İşçileri her bir belediyeye Onursal Koordinatör olarak alın olsun bitsin. Eski genel başkan dememiş miydi Her muhtara özel kalem müdürü atayarak işsizliği bitireceğiz diye. Bu Özel Oğlan değil miydi Kılıçdaroğlu FarkLAN kazanır deyip Kılıçdaroğlu konuşurken aşırı samimiyetsiz timsah gözyaşları döken sonra da Kılıçdaroğlu 'nun adaylığını da dayattiğını ima edip eleştiren ve yıllardır değişmeyen kendisini değişim olarak sunan. Allah bunlardan ülkemizi korusun Ak Partiyi mumla fenerle aratirlar

Yorumu oyla      0      0  
Özel Kazık 5 Ağustos 2024 Pazartesi 02:03

İzzet abisine yapan Özel eleman size acır mı gençler? Onun tuzu kuru. Bir ailenin evladının okuyup işsiz kalmasını anlamak için o duyguyu tatmak gerekir. Dua edin sonucta size hakaret edip onurunuzla oynamamış sadece dışarıyı göstermiş. Ne guzel Soma'da şov yapmak kolay kendi belediyen olunca kapıyı göster. Kılıçdaroğlu FarklaN kazanır deyip, dikkat edin farkla değil FarklAN şimdi Kılıçdaroğlu aday olmasaydı bambaşka olurdu diyen de bu özel oğlan değil mi şahsen ben asla güvenmiyorum Bin oyum olsa birini Vermem. Gezmiş Parlak gibi Parlak veya Karaguş gibi özel liyakatli olmanız lazım. Adam yerine koyulmak için.

Yorumu oyla      0      0  
4 Ağustos 2024 Pazar 21:46

Dikili Agrobay işçilerini canla basla savunup onlarla görüşen Sayın Özel Cigli işcilerine neden duyarsız kalıyor acaba,,.?Neden salondan zorla çıkarıyor...Chp de hak hukuk adalet ilkesi terkedilmis mi O ilkeyi eski başkan savunuyor diye veya iktidar olacağız diye şimdiden mi vazgeçildi bu insan hakkı olan ilçeden....?

Yorumu oyla      4      1  
4 Ağustos 2024 Pazar 21:41

Dikili Agrobay işçilerini canla basla savunup onlarla görüşen Sayın Özel Cigli işçilerine neden duyarsız kalıyor acaba,,.?

Yorumu oyla      4      0  
nedim korkmaz 4 Ağustos 2024 Pazar 20:46

Özgür Özel'in CHP Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşma ve Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin protestosuyla ilgili olaylar, CHP'nin içindeki çelişkileri ve parti yönetiminin işçi haklarına yönelik tutumunu gözler önüne seriyor. Özel'in protestocu işçilere yönelik tepkisi ve onları salondan çıkartma talimatı vermesi, parti içinde hak, adalet ve ekonomi konularında sergilenen tutarsızlığı ve çelişkileri ortaya koyuyor. Özgür Özel, sık sık adalet, hak ve ekonomik eşitsizliklerden bahseden biri olarak, işten çıkarılan işçilerin protestosuna karşı gösterdiği tepkiyle kendi söylemleriyle çelişiyor. İşçilerin "İşimizi geri istiyoruz" sloganlarıyla dile getirdikleri talepler, Özel'in sık sık vurguladığı hak ve adalet söylemleriyle örtüşmüyor. Özgür Özel'in, bu tür bir protestoyu "provoke etmek" olarak nitelendirip, protestocuları dışarı çıkarttırması, partinin ifade özgürlüğüne ve işçi haklarına ne kadar duyarlı olduğunu sorgulatıyor. Cemil Tugay'ın, belediye memurlarının haklarını kısıtlayan uygulamaları ve enflasyon farkı vermemesi de büyük bir eleştiri konusu. Yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde, işçilerin maaşlarına enflasyon farkı eklenmemesi, onların alım gücünü düşürür ve yaşam standartlarını olumsuz etkiler. Bu durum, işçilerin haklarının gasp edilmesi anlamına gelir ve sosyal demokrat bir partinin idealleriyle kesinlikle bağdaşmaz. Özel'in konuşmasında, erkeklerin kadın kolları kongresini provoke ettiğini iddia etmesi, işçilerin cinsiyet üzerinden ayrıştırılması gibi bir algı yaratabilir. Bu tür bir yaklaşım, işçi sınıfının taleplerini ve haklarını cinsiyetçi bir bakış açısıyla ele alarak, onların meşru taleplerini göz ardı etmeye yönelik bir çabadır. CHP'nin iktidar olma hedefi doğrultusunda, işçi haklarına saygı duyması ve adalet, hak ve ekonomik eşitsizlik konularında tutarlı bir duruş sergilemesi gerekiyor. Özgür Özel ve Cemil Tugay gibi parti yöneticilerinin, işçilerin taleplerini görmezden gelmesi ve haklarını kısıtlaması, partinin sosyal demokrat kimliğine ve misyonuna zarar verir. İşçilerin haklarının savunulması, sosyal demokrat bir partinin en temel görevlerinden biridir ve bu konuda yapılan yanlışlar derhal düzeltilmelidir. Bu tür politikalar, hem işçilerin güvenini sarsar hem de partinin inandırıcılığını zedeler

Yorumu oyla      7      0  
gültepeliye cevap 4 Ağustos 2024 Pazar 19:36

kardeş iktidara gelseler neler yaparlar diyorsunda iktidar partisine ait belediyelerde bir greve git bakalım ne oluyor!!! Menemen belediyesi 400 işçiyi kapının önüne koydu 2 gün ses çıkarabildi sendikalar sonra ortadan kayboldular olan akp belediyesi tarafından çıkarılan 400 işçiye oldu. memurlar ve işçiler üzerinden güzel algı kasıyorsunuz. iktidara gelseniz ne yaparsınız ha? yemiyor bunları artık kimse.

Yorumu oyla      3      3  
Kapının önünde söyleseler , kim duyacak 4 Ağustos 2024 Pazar 17:36

İZMİR BB Başkanı sayın Cemil Tugay , “ 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir’imize hayırlı olsun “ demiş . Ayrıca otobüs duraklarına afiş astırmış . “ İZMİRLİLER İSTEDİ 90 DAKİKA GERİ GELDİ .” diye . İzmir’in 11 merkez ilçesi dışındaki 19 çevre ilçesindeki ( 3 ilçenin birkaç hattı hariç ) otobüslerde 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı YOK . ( Bknz . ESHOT int . sit. tarife ve ücretler - B - C vb . tarifeler ) İZMİR çevre ilçe otobüslerindeki 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı iptal tarihi : 10.02.2016 - İZMİR BB Meclisi karar no : 179 - Toplumsal eşitlik ve adalet için ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL - GİTTİĞİMİZİ ÖDERİZ ) uygulanması . Toplu taşımadaki bugünkü adil ve eşit olmayan uygulamanın altında ezilmeyin . “ İZMİRLİLER İSTEDİ 90 DAKİKA GERİ GELDİ .” Otobüslerinde 90 dakika aktarma hakkı verilmeyen , İZMİR’in 19 çevre ilçesinde oturanlar aktarma hakkı istemediler herhalde . “Ezber bozan uygulamalar , yeni nesil belediyecilik “

Yorumu oyla      1      6  
sencer 4 Ağustos 2024 Pazar 16:59

Onu işten at bunun maaşını kes ondan sonra Gebze'de hak hukuk adalet mitingi yap. İktidardakilerden 1000 betersiniz. Allah size fırsat vermesin.

Yorumu oyla      13      6  
Yav he he 4 Ağustos 2024 Pazar 16:51

Hasan Bey, adam gelin dışarıda konuşalım, burası yeri değil demiş. Birilerinin yanına gelen çiftçiye neler dendiğini de biz biliyoruz.

Yorumu oyla      5      5  
gültepeli 4 Ağustos 2024 Pazar 16:12

işte işten çıkarılan işçilerin demekrotik tepkilerini bile sindiremiyorsunuz birde iktidara gelseniz neler yapacaksınız kimbilir ayalrdır izmir büyükşehir belediyesi memurlarının haklarını bile vermiyorsunuz ondan sonra demekrosiden emekten bahsediyorsunuz

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, yeni Kadın Kolları Başkanı'nı seçiyor!
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda yeni Kadın Kolları Genel Başkanı ...
CHP'den Instagram için acil çağrı!
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Instagram'a erişimin engellenmesi konusunda ...
Özgür Özel kurultay öncesi başkan adayları ile bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın gerçekleştirilecek 15. Olağan Kadın ...
 
CHP'li Aslanoğlu’ndan AK Partili Saygılı'ya yanıt: Para nerede? Baraj nerede?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Gördes ...
Mahkemelik olan satışla ilgili açıklama… CHP’li Yıldır gerekçeleri sıraladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Belediyesi’nin satışa çıkardığı taşınmazlar ...
İmamoğlu: Çözüm paketini makamlara sunacağız
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'deki belediyelerin borçlarının ödenmesi ...
 
Hakan Fidan, yarın Mısır'ı ziyaret edecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yarın iki günlük çalışma ziyareti kapsamında ...
AK Partili Saygılı'dan 'Gördes' yanıtı: Yalan söylemeyi kendinize yakıştırıyor musunuz?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Gördes Barajı'ndan 2011 yılından ...
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva