HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2011 Pazar - 14:54

'O polisleri Konak'ta darağacında asalım mı?'

İzmir Karabağlar Karakolu’nda iki polisin, Fevziye Cengiz’e dayak atması olayıyla ilgili konuşan Bakan Şahin, ”Tasvip etmediğimiz bu olayın şüphelilerine, o görevlilere, hukukun öngördüğü cezanın ötesinde, bir ceza mı verelim. Yani İzmir Konak meydanına darağacı kuralım, personeli darağacında asalım mı?”dedi.

 O polisleri Konak ta darağacında asalım mı?

ANKARA - İçişeri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde yapılacak olan ’24’üncü Reform İzleme Grubu’ toplantısına katılmak için Konya’ya geldi. Bakan Şahin ilk olarak hayırseverler tarafından Konya Emniyet Müdürlüğü’ne alınan araçların teslim törenine katıldı. Emniyet Müdürlüğü’nden düzenlenen törende konuşan Bakan Şahin 240 bini aşkın polis, 210 bini aşkın jandarmanın, 74 milyon kişinin ve her yıl ülkemizi ziyaret eden milyonlarca turistin güvenliğini sağlamaya çalıştığını söyledi.
 
Geniş bir teşkilat yapısına sahip olunduğundan, elbette bazı yerlerde hataların oluşabileceğini ifade eden Bakan Şahin, İzmir Karabağlar Karakolu’nda Fevziye Cengiz’e polis tarafından dayak atılması olayına değindi.
 
KARAKOLDA AYNA DEĞİL KASET VAR, KAMERA VAR
Olayın 16 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştiğini hatırlatan Bakan Şahin, polislerin tutumunu onaylamadığını belirtti. Olayın savcılığa intikal ettiğini hatırlatan Bakan Şahin, şunları söyledi:
 
”Savcılık tahkikatını başlatmıştır. Şüpheliler, sanık durumuna düşmüşlerdir. 17 Temmuz tarihinde disiplin soruşturması başlamıştır. Aradan aylar geçmiştir, bu ay içinde bir görüntü kasedine ulaşılmıştır. 3 Aralık tarihinde. Bu kaset üzerinde bir yayın başlanmıştır. Başlanacaktır. Bu ülkenin şefaflığı için biz bütün kararlığımızla devam ediyoruz. Ele geçen bu kaset gizli kaset mi? Hayır. Dışardan birinin çekimi ile oluşmuş bir kaset mi hayır. Bu kaset İzmir Karabağlar Karakolu’nda, bizim de görmediğimiz tutum ve davranışların sahibi polislerin hal ve haraketlerini kayıt altına alan, İzmir Karabağlar Karakolu’ndaki devletin orada çalışan kaseti. Bu kaset, olayın delili olarak ilgili savcılığın dosyasındaydı. Bu kaseti vermemiz gereken yere vermişmiyiz? Savcılığa teslim etmişiz. Takdir kendisinin. Bu kaseti 3 Aralık tarihinde ulaşıp yeni bir olaymış gibi kamuoyuna taktim etmek, kamuoyunu zaman yönünden yanıltmaya hakkımız var mı? Kim olursak olalım. İster devlet kurumu olalım, ister medya olalım. ’Bu kaset Karabağlar Karakolu’ndan alınarak savcılığa verilmiştir’ demek gibi bir erdem gerekmiyor mu? Genel ahlak ve basın ahlakı bunu gerektirmiyor mu? Eskiden karakolda ayna var denilirdi. Biz o aynaları kırdık. Şimdi karakolda kaset var, kamera var. Türkiye, polisi, jandarması bu noktada.”
 
KAMERA KAYITLARI YOK EDİLMEDİ
Karabağlar Karakolu’ndaki güvenlik kamerası kayıtlarının yok edilmediğini belirten Bakan Şahin, ”Eğer polis, kendini farklı konumda görüyor olsaydı, o kamerayı pekala yok etmeyi düşünebilirdi. Belki düşünen de olmuştur. Olabilir. Ama o düşünce değil, o kaydın o kasedin yok edilmeden, kendi arkadaşlarının aleyhinde bile olsa savcılığa teslimini gerekli gören bir anlayış Karabağlar Karakolu’nda da, İzmir emniyetinde de vardır. Olan budur” dedi.
 
DARAĞACINDA ASALIM MI?
Polislerin yaptığı davranışı onaylamadığını vurgulayan Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
 
”Bu olayın şüphelilerine, o görevlilere hukukun öngördüğü cezanın ötesinde bir ceza mı verelim? Yani İzmir Konak meydanına dar ağacı kuralım, personeli dar ağacında asalım mı? Ne isteniyor. İşin orta yerinde durup doğruları bir tarafa, yanlışları bir tarafa koymak anlayışına ne zaman gelebileceğiz. Belki de henüz halledemediğimiz konulardan bir tanesi de budur.”
 
ÖZÜR DİLİYORUM
Fevziye Cengiz’in katıldığı bir televizyon programını da eleştiren Bakan Şahin, şunları söyledi:
 
"İnsan hakları adına bu ülkede yapılmış hatalara örnek olarak veriliyor ve verilmeye çalışılıyor. Belli ki ruh hali sıkıntılı bir konuk alınmış. İnsanlar güya program adıyla meşgul ediliyor. Bir olay üzerinde yüzbinlerin teşkilatı, imaj yönünden zedelenmeye ve üzerinden bir yerlere bazı mesajlar verilmeye çalışılıyor. İyi bulaşık yıkama özelliği olan bu programcıya şunu sormak istiyorum. Siirt’e, eylül ayında haince teröristler tarafından taranarak hayatını kaybeden kızlarımız, Batman’da Mizgin hanım. Karnında bebeğiyle saldırıda bomba ile hayatını kaybetti. 2010 Eylül ayında Hakkari de yolculuk yapan kırmızı minibüste hayatını kaybeden anne ve onun hayatta kalan kızı Zeynep, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü Bingöl’ün Genç İlçesi’nde bir kadın terörist bomba yükü patladı. Ona müdahil olmak isteyen bir anne Hatice Belgin, 3 ya da 4 tane yetim bıraktı geride. İnsan hakları adına bu ülkede daha çok sayabiliriz. Hayatına kast edilen kadın örneği yok mu? Soruyorum. Karabağlar’daki olayı tasvip etmiyoruz. Kaset yayınlandıktan sonra görevlileri görevden uzaklaştırdık. Özür de diledik, İzmir Valiliği üzerinden. Ben de özür diliyorum. Bu olay Türkiye’ye yakışmıyor doğrudur da, Türkiyeya yakışmayan başka olaylar yok mu? Onları neden görmüyoruz.”
 
POLİSLER MENFAATLERİ İÇİN İŞ YAPMAZ
Bakan Şahin, ”Türkiye’de konuları saptırmak adına hiç kimsenin cambazlık yapmaya hakkı yoktur. Karabağlar olayı, Karabağlar olayıdır. Kendi sınırları içinde değerlendirilmiştir ve değerlendirilmeye de devam edecektir. Yargı ve disiplin soruşturması devam ediyor. Ama bu ülkede başka konular var. Onları yok görüyorsunuz. İnsan hakları hatasında o anneler yok sayılıyor. Görmüyorlar” dedi.
 
Polislerin hiçbir zaman menfaatleri içerisinde görev yapmadığını belirten Bakan Şahin, yaparlarsa da hesaplarını soracaklarını söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göçmen 19 Aralık 2011 Pazartesi 10:57

sayın bakan bunu mu anladınız yani.... Terörist asamıyorsunuz... birde bu işi yapacak gibi.... konuşmuşsunuz. Bu görüntülerden bu baskıdan bu tepkiden neye ihtiyaç olduğunu anlamanız gerekirdi...

Yorumu oyla      12      6  
ŞİRİNYERLİ 18 Aralık 2011 Pazar 21:30

aÇIĞA ALMIŞLAR NE ZAMAN BAŞLIYACAKLARI BELLİ DEĞİL,MMAŞIN YARISI YOK,COCUKLARI VE ÇEVRESİ NASIL BAKIYOR BELLİ,DİSİPLİN KURULU MESLEKTEN MEN EDECEK GİBİ, VEYA BAŞKA TENHA BİR İLE ATANACAK,TEŞKİLAT İÇİNDE DAMGALI,"idam" BİR SEFERİNDE KURTACAK, SAYDIKLARIM ÖMÜR BOYU PEŞİNDE"asma" İLE EŞİT SAYILIR CEZAEVİNE GİRDİKLERİNDE DAHA NELER OLACAK,BARİ SAYIN BAKAN BU KELİMEYİ "YASAL İŞLEMLER" SONUNDA SÖYLESEYDİ.BEN SİZİ O MUAMELEDEN KURTARDIM MI DEMEK İSTEDİ.SAYGILAR.

Yorumu oyla      13      6  
vatandaş 18 Aralık 2011 Pazar 20:08

şaka gibi bakandan şaka gibi açıklama. size o polisleri asın diyen yok, ama sizin bilinç altınızda böyle bir düşünce var demek ki bunu dillendiriyorsunuz. iki polis hata yaptı diye koca bir camiayı suçlu ilan etmek kimsenin haddine değil ama o teşkilatın başındaki şahıstan da böyle bir açıklama hiç uygun değil. 'dervişin fikri ne ise zikri de o derler' bakamayan sn. bakanda bu açıklama ile fikrini aşikar olarak zikretmiştir. kendisini tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      18      6  
İZMİRLİ... 18 Aralık 2011 Pazar 20:07

Sayın içişleri bakanı İdris Naim Şahinin bir gafını daha gördük Ne kadar gereksiz ne kadar saçma bir şekilde konuşuyor bu zat. Biraz verdiği demeçler konusunda kurs alması gerekmiyormu daha sakin daha yatıştırıcı söylemler yapacağına kışkırtıcı konuşmalara devam ediyor Allah akıl fikir versin cümlesine...

Yorumu oyla      17      6  
KRAL ÇIPLAK 18 Aralık 2011 Pazar 19:03

SAYIN BAKANIN TÜRKİYEDE İDAMIN KALDIRILDIĞINDAN HABERİ YOK GALİBA! ASALIM MI DİYOR. ASACAKSAN İMRALIDAKİNİ AS. BAK ADAMLAR BAŞBAKANA DİZ ÇÖKTÜRMEKTEN, ÖZGÜRLÜKTEN, BOTANDA BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİNDEN FELAN BAHSEDİYOR DA, DEVLETİ YÖNETEN BİR ALLAHIN KULUNUN GIKI ÇIKMIYOR. BU NE GAFLET. AYRICA GÖZALTINA ALINMIŞ BİRİ KADIN OLSUN ERKEK OLSİN DEVLETİN EMANETİNDEDİR. EMANETE HIYANETİN TÜRK TÖRESİNDE CEZASI NEDİR SAYIN BAKAN. HEM TÜRK POLİSİ BİR KADINA DAYAK ATACAK KADAR ACZ İÇİNDEYSE, VAH TÜRKİYEME VAH

Yorumu oyla      18      6  
Can 18 Aralık 2011 Pazar 18:58

Sorun bu olayların olup olmaması değil olduğunda Devlet mercilerinin neler yapması gerektiğidir. Kimse bu polisleriasın demiyor. Ne yapılması gerektiğini Sayın Bakan bilmiyorsa Hürriyet'ten Mehmet M. Yılmaz'ın 14.12.2011 tarihli yazısındaki Amerikadan örneği okusun öğrenir.

Yorumu oyla      18      6  
vatandaşın sesi 18 Aralık 2011 Pazar 18:20

Bu tur olaylarda keyfi ve işkenceci anlayışa sahip polislerin hemen meslekten men edilmesi gerekir. Bir daha böyle bir harekete cesaret bulamasınlar.

Yorumu oyla      18      6  
18 Aralık 2011 Pazar 18:19

tabi bakanım nolmuş yani alt tarafı kadını biraz tartaklanmış... sizin annenize eşinize yapılsaydı o olay ne olurdu acaba dar ağacınamı asardınız çarmağamı gererdiniz bilemiyorum.

Yorumu oyla      19      6  
İzmirli .c 18 Aralık 2011 Pazar 18:00

EŞİTLİK İLKESİNİ UYGULAYIN...? Ceza kanunundaki maddeyi değiştirip.memuru kollayan az ceza veren maddeleri değiştirin herkese eşit yargılama ve ceza yasası çıkarıp uygulayın görelim. VATANDAŞLA ,HERKES BİR EŞİT CEZA ALSIN ozaman

Yorumu oyla      21      6  
İZMİR'Lİ 18 Aralık 2011 Pazar 17:36

Allah aşkına söylenecek lafmı bu.Tabii ki öncelikle tazminatsız işten atacaksın,sonrada yargılayarak gereken cezayı vereceksin.Ama siz ne yapıyorsunuz.Bir müddet açığa al,sonra başka karakolda göreve devam.Ne güzel ceza be

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'li vekilin sözleri BDP'lileri kızdırdı
Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan Bozkurt, ''Bu depremler muttakiler ...
AK Parti Dikili’de Akşengür, Foça’da Özgirgin
AK Parti Dikili ve Foça’da ilçe kongreleri teşkilat üyelerinin yoğun katılımıyla ...
MHP'li vekil partisinden ihraç edildi
MHP Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden ihraç edildi.
 
Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a destek
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye ...
AK Parti yüzde 60 oya nasıl ulaşır?
CHP'nin 2009 yerel seçimlerinde Antalya'da AK Parti'ye karşı kazandığı ...
CHP’li Türmen ve Güven’den tutuklulara moral ziyareti
CHP İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen ve Hülya Güven, İzmir Büyükşehir ...
 
Erdoğan: Ameliyattan sonra 4 kilo kaybettim
Başbakan Erdoğan geçirdiği ameliyattan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu ...
Moroğlu, İzmir kent yenilemesi için güç birliğine çağırdı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Ankara’nın kent yenileme projesi ...
Dağ,” İzmir’in her bölgesinde yoğun hizmet çalışmamız var”
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ‘nöbetçi milletvekili’ uygulaması ile İzmirlilerin ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva