HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2011 Cumartesi - 11:39

Moroğlu, İzmir kent yenilemesi için güç birliğine çağırdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Ankara’nın kent yenileme projesi bir günde onaylanırken İzmir’in kent yenileme projesinin 11 aydır beklediğini belirterek, AKP’nin İzmir milletvekilleri başta olmak üzere tüm milletvekillerinin bu konuda güç birliği yapmasını önerdi.

Moroğlu,  İzmir kent yenilemesi için güç birliğine çağırdı

ANKARA -  Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Moroğlu, “AKP İzmir milletvekilleri projeleri hemen onaylatmalıdır. Görev onlarındır. Ondan sonra çıkıp halkın lehine bütçe yaptık diye Ali Aşlık ya da bir başka milletvekilleri gülmeyecek. Yarın bu kent yenileme projesi müsteşarlıktan mı çıkacak, bakanlıktan mı çıkacak nereden çıkacaksa çıkacak” dedi.
 
Mecliste görüşmeleri devam eden 2012 yılı Bütçe Tasarısının 8. Maddesi üzerine CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, milletvekili olmadan önce mecliste bulunan herkesin yurttaşlara söz verdiğini hatırlattı. Moroğlu,“Köylerde köylülerle, kahvelerde yurttaşlarla ya da ev ziyaretlerinde hepimiz (Yetkiyi bize verin, sizin adınıza Meclis’te görev yapalım, sizin lehinize çıkacak yasalar için çalışalım, sizin aleyhinize olacak uygulamaların ortadan kalkması için çaba gösterelim) dedik, vekalet istedik, vekaleti aldık geldik. Peki burada neyle karşılaştık? Vekaletimizi, önce Bakanlar Kurulu’na sonra da bu vasıtayla tek bir kişiye Başbakan’a devrettik. Daha biz gelmeden bizim vekaletlerimiz alınarak, kanun hükmünde kararnamelerle bakanlıklar oluşturuldu, bu oluşan bakanlıkların bütçeleri hazırlatıldı ve bize oylatıldı” dedi.
 
“Yabancılaşma yönetenlerde Başlamışsa çok tehlikeli
Yabancılaşmanın, kişinin kendi vicdanına, ahlakına ve kendinden önce başkasının hak ve hukukuna yabancılaşmaya başlamasının çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Moroğlu, şöyle devam etti: “Bu yabancılaşma, milletvekillerinde, belediye başkanlarında, yani yönetenlerde oluşmaya başlamışsa çok daha tehlikeli bir durum alıyor. İşte o zaman, bu sınırsız tüketim, bu sınırsız kar demek olan sistemin ve onun yarattığı kurumların bize sunduğu nimetlerden faydalanabilmek için el kaldırmaya, her şeye olur demeye ve hiçbir tartışmayı dinlemeden, konuşmadan aramızdaki duvarları yıkmaya çalışmadan el kaldırmaya hazır birer vekil olmuşuz demektir asıl tehlikeli olan budur. Ve artık o yetkilerin halka karşı kullanma zemini oluşmaya başlamıştır. Ne diyeceğiz seçmenlere? Söz verdiğimiz emeklilere, köylülere, gençlere, kadınlara; eşit yurttaşlık hakkı isteyen Kürt ve Alevi yurttaşlarımıza ne diyeceğiz. Seçim bölgelerinde farklı konuşmaya ve el kaldırmaya, burada başka el kaldırmaya başlarsak, bu aktarma ve çıkarma, eklemelerin öneminin olmadığını bilmeliyiz.”
 
“Meclis’te aramızdaki Duvarları yıkalım”
Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bütün milletin vekili olduklarına vurgu yapan Moroğlu, “Bütün Türkiye’nin vekiliyiz. Seçildikten sonra hepimiz bu halkın vekiliyiz. Öyleyse ilk önce Meclis’te oluşan duvarları yıkabilirsek; yani birbirimize aktarmamız gereken şeyleri aktarmaya başlarsak; işte o zaman eşit, özgür ve barış içinde yaşayan bir Türkiye toplumunu yaratmak için buradaki görevimizi yapmaya başlamışız demektir. Halk buraya bakıyor. Birbirimize bağırarak, çağırarak, aramıza duvarlar örmeye çalışarak; birbirimizden çok faydalanabileceğimizi düşünmüyorum, halka da örnek olacağımızı düşünmüyorum” dedi.Moroğlu, şunları söyledi: “Eğitimin parasız ve daha kaliteli olması için ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. 1980’den beri aktarmayla önleyemediğimiz, adı ne olursa olsun; kimine göre terör, kimine göre düşük yoğunluklu savaş, kimine göre Kürt sorunu ya da Güneydoğu Anadolu sorununda önleyemediğimiz can kayıplarının önlenmesi için bu Meclis ne yapması gerekiyorsa yapmalı. Çünkü can kaybı en önemli kayıptır. Otoyolları, havaalanlarını, Konak Tünellerini sonra yapabilirsiniz, ilk görevimiz bu ülkede yıllardır insanların ölümüne neden olan bu sorunu çözmektir. Bu sorun bütün Türkiye yurttaşlarının sorunudur. Bu sorunun çözümü, burada bu Meclis’te herhangi bir yaftalama yapmadan özgürce konuşabilmek, tartışabilmektir. ”
 
İktidar vekillerine İzmir Kent yenilemesi için görev daveti
Doğaya ve kentlere karşı işlediğimiz suçlardan ötürü meydana gelen can kayıplarının önlenmesi için bir an önce kent yenileme projelerine destek verilmesinin önemine değinen Moroğlu, “ Bu sorun, Güneydoğu Anadolu’da ne olup bittiğinden daha az acı bir sorun değildir.   Bu nedenle kent yenileme projelerine bir an önce başlanmalı ve bu konuda elbirliğiyle hareket etmeliyiz. Ankara’nın kent yenileme projesi bir günde onaylanırken İzmir’in kent yenileme projesi 11 aydır bekliyorsa, AKP’nin İzmir milletvekilleri başta olmak üzere hepsi yarın gidip bu projeleri onaylatmalıdır. Görev onlarındır. Ondan sonra çıkıp halkın lehine bütçe yaptık diye Ali Aşlık ya da bir başka milletvekilleri gülmeyecek. Yarın bu kent yenileme projesi müsteşarlıktan mı çıkacak, bakanlıktan mı çıkacak nereden çıkacaksa çıkacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ,” İzmir’in her bölgesinde yoğun hizmet çalışmamız var”
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ‘nöbetçi milletvekili’ uygulaması ile İzmirlilerin ...
CHP’nin iktidar olabilmesi için formülü açıkladı
Akşam gazetesine röportaj veren Muharrem İnce, iktidarın formülünü açıkladı...
Bakan yardımcılığı hayalleri suya düştü
Yeni düzenleme ile oluşturulan kadro için beklenti içine giren Egeliler ...
 
Kılıçdaroğlu bu kez Şehit Kubilay için İzmir'e geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrası ...
Şok sözler: Erdoğan'ı önünüzde diz çöktürmezsek...
Hasip Kaplan: "Hükümetin işi çok zor çünkü sizi kelepçeleyip cezaevine ...
AK Partili Akay’dan CHP’li Bayır’a Baykallı misilleme!
Eski Genel Başkanı Baykal’la yaşadığı randevu krizi sonrası Kılıçdaroğlu’nun ...
 
AK Parti'den Gül'ün görev süresi ile ilgili net açıklama
Elitaş: ''2007’de seçilen Sayın Cumhurbaşkanı’nın görev süresi 28 Ağustos 2014’te dolacak''
Kılıçdaroğlu uyardı: 2012 Türkiye için kriz yılıdır
Parti genel merkezinde iki gün sürecek olan İl Genel Meclisi Üyeleri Toplantısı'nda ...
CHP İzmir’de kongreler için ilk adım atıldı
İlçe kongrelerine hazırlanan CHP İzmir İl Örgütü’nde üye kayıt listeleri ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva