HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2011 Cumartesi - 16:05

CHP’li Türmen ve Güven’den tutuklulara moral ziyareti

CHP İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen ve Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon kapsamında tutuklanan bazı belediye çalışanlarını ve sendikacıları Buca Kapalı Ceza ve Tevkif Evi’nde ziyaret etti.

CHP’li Türmen ve Güven’den tutuklulara moral ziyareti

İZMİR - Milletvekili Türmen, “Buca Cezaevi’nde Türkiye’de baskının ve yıldırmanın hangi düzeylere ulaştığına tanık olduk. Hukukun olmadığı bir yerde hukuk savaşı vermek zor bir şey” dedi.
 
CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç, Avukat Ülkü Caner ve Hüseyin Saygılı ile birlikte geldikleri Buca Kapalı Ceza ve Tevkif Evi’nde gruplar halinde tutuklu belediye çalışanları Erhan Bey, Selçuk Savcı, Hüseyin Kırmızı, Ali Süha Sabuktay, Tufan Eker, Cengiz Başkurt, Hilmi Özen, Ahmet Bayar, Muharrem Derbentoğlu, A.Cumhur Yazıcı ve tutuklu sendikacılar DİSK Genel İş 3 nolu şube Başkanı Cafer Konca, şube üyeleri Necip Binici, Cafer Alt, Memiş Sarı ve Yakup Yıldırım ile görüşen Türmen ve Güven, çıkışta uğradıkları CHP Buca İlçe Başkanlığı’nda ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ ve partililerin hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında ilk olarak Rıza Mahmut Türmen, Buca Ceza ve Tevkif Evi’ndeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türmen, “Cezaevinde tutuklu bulunan belediye çalışanlarını ve tutuklu sendikacıları ziyaret ettik. Şunu gördük. Hukukun olmadığı bir yerde hukuk savaşı vermek tabii zor bir şey. Hukuksuzluğun ortasında hukuk savaşı vermeye çalışıyorlar. Siyasi bir dava olduğu çok açıktır. Yapılan işlemlerden, delillerden, tutuklamalardan, sorulan sorulardan hepsine baktığınız zaman davanın nasıl siyasal bir nitelik taşıdığını çok daha iyi anlıyorsunuz. Türkiye’de baskının, yıldırmanın hangi düzeylere ulaştığını görüyorsunuz. Bunu ancak bu çocuklarla, bu arkadaşlarla konuşarak anlayabilirsiniz. Biz bunu çok yakından gördük bu sefer. Ürkütücü bir manzara vardır ortada, Türkiye açısından ürkütücü bir manzara. Türkiye’de baskı rejimi almış yürümüştür.   Buna karşı bir hukuk savaşı vermek de son derece zor bir iştir. Tamamen siyasi nedenlerle yürütülen bir davada, siz bir takım hukuki dayanaklar bulmaya çalışıyorsunuz, bulduğunuz her hukuki dayanak siyasi nedenlerle bir tarafa itilmeye mahkum kalıyor. İnsanları umutsuzluğa, çaresizliğe itiyor. Yani bu baskı rejimini ortadan kaldırmadığınız sürece Türkiye’de hukuku, hukuk devletini, adaleti tesis edemezsiniz. Bunu çok açık görüyorsunuz. Bu belediye davası, soruşturması işte bunu ortaya çıkarmıştır. Bunu herkesin görmesi lazım Türkiye’de” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven ise, tutuklu bulunanların tamamına yakınıyla yakın zamana kadar mesai arkadaşı olduğunu belirterek, “Bu arkadaşlarımızın ne kadar titiz çalıştıklarını, birlikte çalıştığımız dönemlerden iyi biliyorum. Her yıl da mutlaka Sayıştay denetçileri gelip dosyaları gözden geçirerek, olumlu raporlarını veriyordu. Ama bütün bunlara rağmen tekrar bu dosyaların ele alınıp, Sayıştay’ın da olumlu tamamladığı dosyaları ele alıp yeniden gözden geçirmeleri, çok anlamsız suçlamalarla tutuklamaları ve 7 aydır hala iddianamenin hazırlanmamış olması çok büyük bir hukuksuzluktur. Bu arkadaşlarımızın bir an önce çıkarılmaları gerekir. Bu baskının ortadan kaldırılması gerekiyor. Biz CHP milletvekilleri olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
genel başkan 17 Aralık 2011 Cumartesi 16:48

gençlik kolları genel başkanı sayın alp özdemir olsun. alp başkan deü de yaptıklarıyla tanınıyor

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Ameliyattan sonra 4 kilo kaybettim
Başbakan Erdoğan geçirdiği ameliyattan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu ...
Moroğlu, İzmir kent yenilemesi için güç birliğine çağırdı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Ankara’nın kent yenileme projesi ...
Dağ,” İzmir’in her bölgesinde yoğun hizmet çalışmamız var”
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ‘nöbetçi milletvekili’ uygulaması ile İzmirlilerin ...
 
CHP’nin iktidar olabilmesi için formülü açıkladı
Akşam gazetesine röportaj veren Muharrem İnce, iktidarın formülünü açıkladı...
Bakan yardımcılığı hayalleri suya düştü
Yeni düzenleme ile oluşturulan kadro için beklenti içine giren Egeliler ...
Kılıçdaroğlu bu kez Şehit Kubilay için İzmir'e geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrası ...
 
Şok sözler: Erdoğan'ı önünüzde diz çöktürmezsek...
Hasip Kaplan: "Hükümetin işi çok zor çünkü sizi kelepçeleyip cezaevine ...
AK Partili Akay’dan CHP’li Bayır’a Baykallı misilleme!
Eski Genel Başkanı Baykal’la yaşadığı randevu krizi sonrası Kılıçdaroğlu’nun ...
AK Parti'den Gül'ün görev süresi ile ilgili net açıklama
Elitaş: ''2007’de seçilen Sayın Cumhurbaşkanı’nın görev süresi 28 Ağustos 2014’te dolacak''
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva