HABERLER>EKONOMİ
17 Mayıs 2011 Salı - 14:37

'İzmir'e TSE laboratuvarı kurulmalı'

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, daire başkanları ile birlikte EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.

 İzmir e TSE laboratuvarı kurulmalı

İZMİR - EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TSE laboratuarı olmadığı için sanayicilerin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek İzmir’e TSE laboratuvarının kurulmasını istedi. Sanayicilerin ürünlerin test etmek için ürünlerini Gebze’deki TSE laboratuarına gönderdiğini ve en az 21 gün beklemek zorunda kaldığını dile getiren Yorgancılar, maliyetlerinin de arttığını ifade ederek, laboratuarın biran önce kurulması gerektiğini kaydetti. Ender Yorgancılar ayrıca sanayicilerin TSE belge ücretlerinin yüksekliğini de gündeme getirdi. TSE Başkanı Şentürk, bölgesel laboratuvar kuracakları ayrıca belge ücretlerinin ucuzlayacağı müjdesini verdi.
 
İzmir’e laboratuvar şart
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar’ın İzmirli sanayicilerin TSE ile ilgili konularını çeşitli toplantıların yanısıra geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e de aktarması, sonuçlarını vermeye başladı. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, daire başkanları ile birlikte EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Ziyarette sanayicilerin TSE ile ilgili yaşadıkları sorunları anlatan Yorgancılar en büyük sorunlarının İzmir’deki laboratuar eksikliği olduğunu kaydetti. İzmir’de Alsancak Limanı ile Aliağa Nemrut’ta özel sektöre ait limanların bulunduğunu, Çandarlı’da Ege Limanı’nın temelinin atıldığına dikkat çeken Yorgancılar, “Daha önce Çiğli’de TSE’nin bir laboratuarı vardı. Ancak sonra verimli olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Şimdi biz ürünlerimizi Gebze’deki laboratuara gönderiyoruz. Ürünlerin test edilmesi 21-26 günü buluyor. Mallar gümrükte bekliyor, maliyetler artıyor. Sanayicilerimiz bu konuda çok mağdur oluyor. Laboratuvarın biran önce İzmir’de kurulmasını bekliyoruz” dedi.

Bazı yapı marketlerde TSE belgesi olmayan ürünlerin satıldığını, bu konuda da gerekli denetimlerin yapılmasını ve haksız rekabete neden olan bu ürünlerin piyasadan toplatılmasını isteyen Yorgancılar, bu yüzden yerli üreticilerin mağdur olduğunu kaydetti. Belge ücretlerinin de pahalı olduğuna işaret eden Yorgancılar, bu konuda da düzenleme yapılamasını istedi.

İzmir’de işletmesini TSE’nin üstleneceği ısıtma-soğutma ürünleri test laboratuvarları kurulması, belgelendirme ve denetimlerde bölgeler arasındaki farklılıkların giderilmesi, taşıt araçları fren balatalarına ilişkin olarak AB direktifleri doğrultusunda henüz bir çalışma olmaması, TSE’nin yurt içinde yerli üretim için yaptığı denetimleri yurtdışından ithal ürünler için de yapması gerektiği, gıda ürünleri ihracatına yönelik hassasiyetler, TSE standartlarının gelişen teknoloji ve modellere uygun olarak revizesi de Yorgancılar’ın gündeme getirdiği konular arasında yeraldı.
 
Bölge laboratuvarı kurulacak, ücretler ucuzlayacak
TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise laboratuarları yeniden yapılandırdıklarını dile getirerek, bölgesel laboratuarlar kuracaklarını kaydetti. Testlerin artık buralarda yapılacağını ifade eden Şentürk, “Ürün bundan sonra kaynağında da test edilecek. Çin’den alınan bir ürün direkt olarak üretim tesisinde kontrol edilecek. Bu sayede TSE’de denetim sorunu çözülecek” dedi.

Denetim konusunda kendilerinin de bazı sıkıntılarının olduğuna işaret eden Şentürk, bu konuda bakanlıklarla bağlantılı çalışarak ithalatta gerekli denetimi sağlayacaklarını kaydetti. TSE Başkanı Şentürk, kurumsal bazda yeniden yapılandırma başlattıklarını, bölge müdürlükleri yerine doğduran kendisine bağlı olarak çalışacak bölge koordinatörlükleri kurulacağını ve iletilen konulara zaman kaybedilmeden çözüm üretileceğini söyledi.

Belge ücretleri içinde indirim kararı aldıklarını da anlatan Şentürk, TSE belgesi kullanıcılarını mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme getirdiklerini vurguladı.
TSE Yönetim Kurulu’nun belgelendirme ücretlerinde yaklaşık yüzde 20 indirim kararı aldığı, kısa süre içinde uygulamaya geçileceği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Derviş en güçlü aday ama…
ABD'li Wall Street Journal, Kemal Derviş'in IMF başkanlığı için güçlü ...
Liderlerin TOBB zirvesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bugün yapılan 66'ıncı Genel ...
Bütçede 23 yıl sonra bir ilk
Merkezi Yönetim Bütçesi, Nisan’da 1,1 milyar lirayla 23 yıldan sonra ilk defa fazla vermiş oldu.
 
Bir yılda 600 bin kişi iş buldu
İşsizlik oranı Şubat döneminde yüzde 11.5'e geriledi. Bu rakam geçen yılın ...
Otomotiv devi Türkiye’ye geliyor
Japon Nissan’ın Türkiye’de büyümesi için yatırım yapmasının kaçınılmaz ...
Dev limanın temeli atıldı
Bittiğinde altyapısı bakımından dünyanın en büyük ilk 10 limanı biri olacak ...
 
Tam 186 milyar TL borcumuz var!
Türk vatandaşı 186 milyar TL ile tarihin en borçlu dönemini yaşıyor. Kiş ...
Yabancıya ‘mülk’ün önü açıldı
Anayasa Mahkemesi, CHP’nin açtığı davada, yabancıların Türkiye’de mülk ...
Et ithalatında gümrük vergisi artırıldı
Yerli besiciyi korumak amacıyla, bu yılın Mart ayında yüzde 45'e çıkarılan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva