HABERLER>GÜNCEL
18 Şubat 2011 Cuma - 00:00

Soner Yalçın tutuklandı!

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı.’

Soner Yalçın tutuklandı!


İSTANBUL- Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu'nun sorguları tamamlandı. Mahkeme, bu 3 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Bu kişilerle birlikte adliyeye sevk edilen editör Ayhan Bozkurt, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.
NEDEN O HABERLERİ YAPTINIZ?
Gazetecilere, Balyoz, Ergenekon, Mısır ayaklanması ve hükümete ilişkin internet sitesinde yayınlanan haberler ile İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Ali Çelebi’’nin telefonuna Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen Mahmut Oğuz Kazancı’’nın rehber bilgilerinin yüklenmesine ilişkin haberler soruldu. Gazetecilere, bir kişi ile telefonda görüşüldüğü, bu kişinin de ’‘Tutanaklar karıştı, yükleme yok, yanlış haber yapma’’ dediği hatırlatılarak, ’“Sizi yanlış haber yapmayın diye uyarıyorlar. Siz buna rağmen neden haber yaptınız?’” sorusu yöneltildi. Gazeteci Nedim Şener’’in Fethullah Gülen’’le ilgili kitabı, gazeteci-yazar Nihat Genç ile Odatv arasındaki ilişki, hakim ve savcıların iftar yemeğiyle ilgili haberin neden yapıldığı, Yalçın Küçük’’le yapılan telefon görüşmeleri de sorular arasındaydı.
Sorgu sürerken adliyeye girip Soner Yalçın’’la görüşen Basın Konseyi Genel Sekreteri Avukat Oktay Hududi, Yalçın’’ın şu sözlerini iletti: ’“Kendisi, ’‘Bu ne Soner’’in ne Odatv’’nin sorunu. Bu Türkiye’’de basın özgürlüğü meselesidir. Bu yolda şehit olan Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu gibi meslek büyüklerimiz varken, biz 4 gün gözaltına alınsak ne olur? Tüm meslektaşların basın özgürlüğü konusunda birlikte hareket etmesi gerekir’’ dedi.’”
İLK OLARAK BOZKURT SORGULANDI
Beşiktaş’’taki İstanbul Adliyesi’’ne getirilen şüphelilerden ilk olarak Oda Tv’’nin editörlerinden Ayhan Bozkurt sorgulandı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Bozkurt’’un ifade işlemi yaklaşık 1.5 saat sürdü.
PEHLİVAN’’IN İFADESİ 3.5 SAAT SÜRDÜ
Bozkurt’’un sorgusunun ardından sorgulara 1 saat ara verildi. Aranın ardından saat 13.30 sıralarında Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’’ın ifadesinin alınmasına başlandı. Savcı Öz tarafından alınan ifade yaklaşık 3.5 saat sürdü.
TERKOĞLU’’NUN İFADESİNİ BAŞKA SAVCI ALDI
Ancak Savcı Öz, Soner Yalçın’’ın ifadesinin uzun süreceği düşüncesiyle Barış Terkoğlu’’nun dosyasını Savcı Süleyman Pehlivan’’a gönderdi. Terkoğlu’’nun ifadesini Savcı Pehlivan aldı. Yalçın ve Terkoğlu’’nun ifadelerinin alınmasına daha sonra başlandı.
ERGENEKON SANIKLARI SORULDU
Şüphelilere, Gazeteci Yalçın Küçük’’ün de aralarında olduğu Ergenekon davasının bazı sanıklarını tanıyıp tanımadıkları ve sanıklarla irtibatlarının olup olmadığının sorulduğu belirtildi. Teknik takip sonucu elde edilen telefon konuşmalarının da şüphelilere sorulduğu öğrenildi.
SİTEDE YAYINLANAN HABERLER SORULDU
Şüphelilere, özellikle Ergenekon ile Balyoz davasına ilişkin haberlerin, Wikileaks belgelerine ilişkin haberlerin ve Mısır ayaklanmasına ilişkin yazıların ’‘ne amaçla’’ yayınlandığının da sorulduğu öğrenildi.
YALÇIN - KÜÇÜK GÖRÜŞMESİ
Soner Yalçın ve Yalçın Küçük’’ün ayda bir iki kez telefonla veya yüz yüze görüştüğü, tespit edilen görüşmelerin de sorulduğu kaydedildi.
TEKNİK TAKİP 1.5 YIL ÖNCE BAŞLADI
Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Şubat’’ta gözaltına alınan Odatv yönetiminden Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve editör Ayhan Bozkurt’’la ilgili takibin 1,5 yıl önce başladığı öğrenildi.  Şüphelilerin özel konuları telefonla görüşmediği, mailleşmelerde ise başkalarına ait e-posta adreslerini kullandığı bildirildi. Ciddi konuları ise yüzyüze yaptıkları görüşmelerde yaptıkları öne sürüldü.
SORGU İÇİN SIRA BEKLERKEN GAZETELERİ OKUDU
Öte yandan savcıya ifade vermek için bekleyen Soner Yalçın, avukatlardan gazete istedi. Bunun üzerine Avukat Hüseyin Ersöz, yaklaşık 10 tane gazete alarak Yalçın’’a götürdü. Öğleden sonra da aynı avukat, şüphelilere bir poşet çikolata ve bisküvi götürdü.
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv’’nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın’’ın nezarette kaldığı 3 günlük süre içerisinde Che Quevara’’nın hayatını anlatan kitabı okuduğu öğrenildi.
SONER YALÇIN: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN BAKIYORUZ
Basın Konseyi Genel Sekreteri Av. Ersü Oktay Huduti, Beşiktaş’’taki İstanbul Adliyesi’’nde Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve avukatlarıyla görüştü. Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) temsilcilerinin Oda TV’’de yaptığı basın açıklamasının ardından, Beşiktaş’’taki adliyeye giden GÖP temsilcileri adına Av. Ersü Oktay Huduti’’nin gerçekleştirdiği görüşmede Soner Yalçın şunları söyledi:
"Bu yaşananlar ne Oda Tv’’nin ne de Soner Yalçın’’ın meselesidir. Biz bu olaya basın özgürlüğü meselesi olarak bakıyoruz. Basın özgürlüğü uğruna bugüne kadar Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu gibi birçok büyüğümüz canlarını verdiler. Bizim dört gün gözaltına alınsak, hatta mahkum olsak ne olur. Bununla birlikte hangi görüşte olursak olalım basın özgürlüğü meselesinde hep birlikte mücadele vermek gerekir."
PEHLİVAN VE TERKOĞLU MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oda Tv’’nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile Editör Ayhan Bozkurt’’un savcılıktaki işlemleri tamamlandı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturmada Oda Tv’’nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Editör Ayhan Bozkurt ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Soner Yalçın’’ın ise sorgusu sürüyor.
BOZKURT 30 SAYFA İFADE VERDİ
Beşiktaş’’taki İstanbul Adliyesi’’ne getirilen şüphelilerden ilk olarak Oda Tv’’nin editörlerinden Ayhan Bozkurt sorgulandı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Bozkurt yaklaşık 30 sayfa ifade verdi. İfade işlemi yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.
PEHLİVAN 40 SAYFA İFADE VERDİ
Bozkurt’’un ardından Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’’ın ifadesi alındı.  Pehlivan, 3.5 saatte yaklaşık 40 sayfa ifade verdi.
ODA TV’’DE EL KONULAN DİJİTAL DÖKÜMANLAR
Oda Tv’’nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu’’nun ifadesi ise savcı Süleyman Pehlivan tarafından alındı. Yaklaşık 3 sayfalık ifadesinde Terkoğlu’’na, Oda Tv’’deki aramalarda ele geçirildiği iddia edilen dijital dökümanlar soruldu.
MEDYANIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN BELGE SORULDU
Terkoğlu’’na dijital dökümanlar arasında yer aldığı iddia edilen ’‘hangi örgütün hangi gazeteciyi kullanılacağına ve medyanın yeniden yapılandırılmasına’’ dair bilgiler olduğu öğrenilen "Ulusal Medya 2010" adlı dökümana ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi.
NEDİM ŞENER’’İN GÜLEN İLE İLGİLİ KİTABI SORULDU
Gazeteci Nedim Şener’’in ’‘Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat’’ isimli kitabı da sorguda Terkoğlu’’na sorulduğu belirtildi. Terkoğlu’’na "Söz konusu bu kitabın tamamı sizin bilgisayarlarınızda doküman olarak yer aldığı görüldü. Bu kitap neden bilgisayarınızda yer alıyor?" sorusunun sorulduğu öğrenildi.
NİHAT GENÇ SORUSU
Terkoğlu'na gazeteci-yazar Nihat Genç ile Oda TV arasında ilişkinin sorulduğu ve Terkoğlu’’nun bu soruya ’‘Genç Oda TV’’nin yazarlarından biridir’’ diye yanıt verdiği belirtildi.

HAKİM VE SAVCILARIN HABERİNİ NEDEN YAPTINIZ
Terkoğlu ayrıca internet sitesinde yayınlanan, "Hakim ve savcıların iftar yemeği", "Mısır ayaklanması Türkiye’’ye sıçrar mı?" şeklindeki haberlerin de neden yapıldığının sorulduğu öğrenildi.
YALÇIN KÜÇÜK İLE YAPILAN TELEFON GÖRÜŞMELERİ SORULDU
Ayrıca şüphelilere Ergenekon sanığı Yalçın Küçük ile Oda Tv çalışanları arasında dinlemeye takılan telefon görüşmelerinin içeriğine ilişkin sorular sorulduğu da öğrenildi.(Gazeteport)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Akay’’ın milletvekili profili: Bürokrat gibi olmayacak!
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Erdoğan’’dan milletvekili ...
Milli sporcuya seks şantajı
19 yaşındaki rekor sahibi kadın milli sporcuyla internet ortamında tanışan, ...
Diyarbakır yine karıştı!
Öcalan'ın yakalanışının 12. yıldönümünde çıkan olaylar bugün de ...
 
İzmirliler Pazar günü hamsiye doyacak
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından Pazar günü İnciraltı Mesire ...
’‘Nişanyan Evleri’’nin yıkımı ertelendi
Valisi Kıraç, Şirince köyünde, Sevan Nişanyan tarafından işletilen ''Nişanyan ...
TCDD dergisinde skandal!
TCDD'nin aylık seyahat dergisi 'Raillife'de yer alan "Trenden ...
 
İnciraltı Öğrenci Yurdu olayları AİHM’’e taşındı
İzmir 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, 12 Haziran 1980'de, ...
Karabağlar’’daki iki kadın cinayetine 35 yıl hapis!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, annesi ile annesinin komşusu olan kadını ...
Batman’’daki petrol tesisinde patlama: 3 ölü
Batman'da TPAO'ya ait tesislerde gaz sıkışması sonucu patlama ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva