HABERLER>GÜNCEL
11 Aralık 2023 Pazartesi - 14:50

'Enflasyonun ateşi düşmeye başladı'

DSİ'nin toplu açılış törenine Beştepe'den katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son ekonomik verileri değerlendirdi. Enflasyonun ateşinin düşmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız." dedi.

 Enflasyonun ateşi düşmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, DSİ tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Bu sabah açıklanan işsizlik rakamlarını hatırlatan Erdoğan, "İşsizlik oranı yarım puan azalışla yüzde 8,5'a düştü. İstihdam ise 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı."  dedi.
Cumhurbaşkanı işsizlik oranında 2012'den bu yana en düşük seviyenin yakalandığını söyledi. Büyüme ve ihracat rakamlarının da iyi olduğunu kaydeden Erdoğan, enflasyon için "Ateşi düşmeye başladı." ifadesini kullandı. Erdoğan, "Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Biz meydanlarda verdiği sözleri unutanlardan değiliz. Biz seçim dönemi esip gürleyip sonra sesi soluğu çıkmayanlardan değiliz. Biz Türkiye'nin 81 ili ve 922 ilçesinin tamamında ayak izi olan bir iktidarız. 

Ülkemizin neresine giderseniz gidin hükümetimizin bir eserini, mührünü mutlaka görürsünüz. Mevcutla hiçbir zaman yetinmiyor, hizmet halkamızı büyütüyoruz.Bu eserlerin imzasında emeği geçenlere ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Dünyada en fazla olan kaynak sudur. Fakat bu suyun yüzde 97,5'luk kısmı deniz ve okyanuslardaki tarıma ve tüketime uygun olmayan sudan oluşuyor. Göllerde ve derelerde bulunan su miktarı denizde damla gibidir. Su meselesini en stratejik kaynaklardan biri yapan faktör budur. 

Dünyanın pek çok yerinde su sınırsız bir kaynak olarak görülüyor. Bu tamamen yanlış bir algıdır. Su kaynakları sınırsız değildir. Su giderek azalan bir kaynaktır. Kirliliğin etkisiyle temiz su kaynakları hızla azalıyor. İklim değişikliğine bağlı olarak afetlerin sıklığı ve şiddeti artmaktadır. 2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefine ulaşana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz.

Türkiye'nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Su kaynaklarımızı kirletmek ihanete eş değer bir gaflettir. Kaynaklarımızı doğru yönetip suyu idareli kullanmalıyız. Bunda gelecek nesillerin de hakkı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Herkes bilmelidir ki başka ülkelere hak olan Türkiye'ye lüks değildir. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi mutlaka ekonomiye kazandırmamız lazım. Madenimiz varsa çıkaracağız, petrolümüz, doğalgazımız varsa keşfedeceğiz. Rüzgar ve güneş enerjisinden istifade edeceğiz. Tam bağımsız Türkiye hayalimize gölge düşürmeyeceğiz. 

İşsizlik oranı yarım puan azalışla yüzde 8,5'a düştü. İstihdam ise 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranında kasım 2012'den bu yana en düşük seviyeyi yakalamış olduk. Büyüme ve ihracatta çok iyi bir yerdeyiz. Enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Aldığımız tedbirlerin pozitif etkileri piyasada daha fazla hissediliyor. Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız." (NTV)

 
Belediye temizlik işçisi kaza kurbanı!
 
Eşi, sevgilisi ve kuzeniyle 1 milyon liralık hırsızlık yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstifa depremi: Belediye meclisinde İYİ Partili kalmadı
Niğde'de İYİ Partili 6 belediye meclis üyesi, partilerinden istifa etti.
Yılbaşı öncesi İzmir polisi 'ölüm içkisi' avında!
İzmir'de yılbaşı öncesi 59 adrese düzenlenen baskınlarda, 41 bin 300 litre ...
İzmir’in 4 mahallesinde 4 gündür su yok!
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinin bazı mahallelerinde dört gündür yaşanan su ...
 
İzmir polisi ATV'lerle suçluların peşinde!
İzmir Emniyet Müdürlüğü envanterine dahil edilen 20 ATV motor, törenle göreve başladı.
Sazan sarmalıyla milyonluk vurgun!
Adana'da, 'dijital sazan sarmalı' ve 'oltalama' yöntemiyle 374 kişiyi ...
Otobüs şoförlerine 'empati eğitimi'
Konya Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan toplu taşıma otobüsü şoförlerine, ...
 
Suriyeli gencin intiharının perde arkası… 'Patates hat' mağduriyeti!
Önceki gün İzmir’de yaşamına son veren Suriyeli mülteci Ahmet İbrahim’in ...
Müzisyen cinayetinde gelişme: İstenen ceza belli oldu
Ankara'da eğlence mekanında çıkan kavgada müzisyen Onur Şener'in (45) ...
İstinat duvarı çöktü: 3 apartman boşaltıldı
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde istinat duvarı çöktü. Civardaki 3 apartman ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva